Mercato (Lato 2016)
- Zizou_1989
- Juventino

Właśnie poszła informacja ze strony: http://www.pianetabianconero.it/juventu ... -dettagli/ najbliższych godzinach może coś się wydarzyć odnośnie Matuidiego jestem teraz w sumie jak pisałem wcześniej pesymistycznie nastawiony ale może się uda.
- Vincitore
- Juventino

Tu nie ma nic czego nie wiemy. Informacje są ze wczoraj, że Matuidi chce do nas itp. itd. Wyrzuć tę stronę do kosza, bo niczego się tam nie dowiesz, oni przeklejają informacje z innych stron, zazwyczaj z kilkugodzinnym opóźnieniem.Zizou_1989 pisze:Właśnie poszła informacja ze strony: http://www.pianetabianconero.it/juventu ... -dettagli/ najbliższych godzinach może coś się wydarzyć odnośnie Matuidiego jestem teraz w sumie jak pisałem wcześniej pesymistycznie nastawiony ale może się uda.
EDIT:
Di Marzio: Cuadrado coraz bliżej.
Ostatnio zmieniony 30 sierpnia 2016, 16:29 przez Vincitore, łącznie zmieniany 1 raz.
- Cataclysm9
- Juventino

Wg. JMercato miały być dziś medicale Matuidiego, a w tym czasie okazuje się, że zamiast w JMedical, Blaise daje sie ogrywać na treningu
Nadzieja umiera ostatnia. No i jest też matką głupich. Bywa, ja wierzę
Nadzieja umiera ostatnia. No i jest też matką głupich. Bywa, ja wierzę
- Vincitore
- Juventino

Coraz więcej źródeł potwierdza, że Cuadrado niemalże nasz, mielibyśmy go wypożyczyć z obligatoryjnym wykupem po określonej ilości spotkań.
Strasznie mnie uwiera ten Witsel, raz, że niespecjalnie jestem fanem jego talentu, dwa, że wolałbym go chyba w styczniu za 7/8 mln, gdy zostanie mu już tylko pół roku do końca kontraktu, a jakoś wtedy Lemina i Asamoah pojadą na turniej murzynów.
Ponoć mamy płacić połowę pensji Hernanesa - jakieś 1,2-1,5 mln.
Strasznie mnie uwiera ten Witsel, raz, że niespecjalnie jestem fanem jego talentu, dwa, że wolałbym go chyba w styczniu za 7/8 mln, gdy zostanie mu już tylko pół roku do końca kontraktu, a jakoś wtedy Lemina i Asamoah pojadą na turniej murzynów.
Ponoć mamy płacić połowę pensji Hernanesa - jakieś 1,2-1,5 mln.
- Cataclysm9
- Juventino

Lepiej płacić połowe pensji niż ryzykować jego wejścia na boisko, widzieliśmy jak to wyglądało z Violą. Powinniśmy jeszcze wsadzić im obowiązek wystawienia go w meczu przeciwko namVincitore pisze:Ponoć mamy płacić połowę pensji Hernanesa - jakieś 1,2-1,5 mln.
- Vincitore
- Juventino

Też jestem tego zdania.Cataclysm9 pisze:Lepiej płacić połowe pensji niż ryzykować jego wejścia na boisko, widzieliśmy jak to wyglądało z Violą. Powinniśmy jeszcze wsadzić im obowiązek wystawienia go w meczu przeciwko namVincitore pisze:Ponoć mamy płacić połowę pensji Hernanesa - jakieś 1,2-1,5 mln.
Vamos na znanym wszystkim włoskim forum z naszymi ziomkami po szalu:
"Wydaje się, że Zenit zaakceptował 18 mln (20 z bonusami)".
- panlider
- Juventino

Vidal tylko w jednym sezonie u nas wykręcił 10 asyst (sezon 2012/13, miał ich 12). W pozostałych nawet się nie zbliżył do 10. Zaznaczam, że mówię tylko o jego występach w Juve.Alexinhio-10 pisze:Nie rób z siebie idioty. Niekreatywny, drewniany piłkarz nie zalicza statystyk na poziomie 10bramek i 10 asyst.Bartek89 pisze:Vidal kreatywnym pomocnikiem?
:rotfl:
Jak probowal wymusic karnego kopiac w niewidoczna kepke?
Czy jak walil swoje strzaly z dystansu czytaj swiece w trybuny?
:C
Nie mówie że Vidal konstruuje akcje, rozgrywa itp, ale brakuje nam w kadrze piłkarza (prócz Pjanica), który potrafi zapisać na swoim koncie trochę asyst ,bramek i zaliczyć otwierające podanie.
Nazywanie Chilijczyka kreatywnym pomocnikiem to jest spore nadużycie.
"Vincere Non È Importante È L'Unica Cosa che Conta"
rammstein pisze:dobrze, że nikt nie zakładał tematu "Polskie kluby w rozgrywkach europejskich 2017/2018"
- Virgil
- Juventino

Kreatywnym tak to nadużycie ale miał cechy których jakiemukolwuek naszemu pomocnikowi brakuje :
- ogromny dynamizm
- świetne jak na środkowego pomocnika wykończenie
- umiejętność gry na wysokim poziomie przed polem karnym przeciwnika i stwarzania tam zagrożenia czy to podaniem,strzałem czy wejściem w pole karne.
Marchisio też to potrafił ale już przed kontuzją stracił wiele w ofensywie a teraz może być tylko gorzej. Ja w ciemno bym brał jego formę z poprzedniego sezonu gdzie zaliczył duży regres w grze ofensywnej.
Widocznie też słaby poziom szczególnie po kontuzji przesłania niektórym jak przydatnym potrafił być zawodnik jak Pereyera szczególnie gdy dochodziliśmy do finału LM
A już robienia z Pjacy gościa który zbawi naszą pomoc w ofensywie nie rozumiem. Ogromnie na niego liczę ale on w pomocy w środku ani na trequ nigdy chyba nie grał jeszcze. A i w ogóle nie grał klubowo na poziomie na jakim będzie grał.
- ogromny dynamizm
- świetne jak na środkowego pomocnika wykończenie
- umiejętność gry na wysokim poziomie przed polem karnym przeciwnika i stwarzania tam zagrożenia czy to podaniem,strzałem czy wejściem w pole karne.
Marchisio też to potrafił ale już przed kontuzją stracił wiele w ofensywie a teraz może być tylko gorzej. Ja w ciemno bym brał jego formę z poprzedniego sezonu gdzie zaliczył duży regres w grze ofensywnej.
Widocznie też słaby poziom szczególnie po kontuzji przesłania niektórym jak przydatnym potrafił być zawodnik jak Pereyera szczególnie gdy dochodziliśmy do finału LM
A już robienia z Pjacy gościa który zbawi naszą pomoc w ofensywie nie rozumiem. Ogromnie na niego liczę ale on w pomocy w środku ani na trequ nigdy chyba nie grał jeszcze. A i w ogóle nie grał klubowo na poziomie na jakim będzie grał.
- CzeczenCZN
- Juventino

Grał na środku pomocy w Lokomotivie Zagrzeb. Allegri go ostatnio na treningach uczy defensywnej gry. Zresztą ja czuje że on będzie treqiem. Takim w stylu Alexa Teixeiry. Lub w jakiś inny sposób będziemy mieli poukładane swoje magiczne trio z przodu: Pjaca - Higuain -Dybala.Virgil pisze:Ogromnie na niego liczę ale on w pomocy w środku ani na trequ nigdy chyba nie grał jeszcze.
BTW: To będzie sezon Pjacy!
- nanana
- Juventino

Vidal kreatywnym pomocnikiem? Dobry żart. Wiele dobrego można o Vidalu powiedzieć, ale nie to że jest kreatywnym pomocnikiem. Asysty i bramki nie mają tu nic do rzeczy. Vidal grał bardzo wysoko, był pierwszy za napastnikami do wejścia w pole karne więc asysty czy bramki są normalną koleją rzeczy, ale to nie oznacza, że jest kreatywnym pomocnikiem.
- CzeczenCZN
- Juventino

Kreatywni zawodnicy, są to zawodnicy o wysokich umiejętnościach technicznych, mający świetny przegląd pola, dokładne długie podania, wykonujący stałe fragmenty gry - np. Pirlo. Vidal to zawodnik o świetnej motoryce, dynamice i strzale. To są inne cechy. Hmm wyobraża ktoś sobie Vidala w miejscu Pirlo? Ja nie.
To tak jakby mylić bocznych obrońców ze skrzydłowymi.
To tak jakby mylić bocznych obrońców ze skrzydłowymi.
- Kamex22
- Juventino

Virgil pisze: Marchisio też to potrafił ale już przed kontuzją stracił wiele w ofensywie a teraz może być tylko gorzej. Ja w ciemno bym brał jego formę z poprzedniego sezonu gdzie zaliczył duży regres w grze ofensywnej.
No patrz. A ja myślałem, że Marchisio wiele stracił w ofensywie bo zmieniono mu pozycję z b2b na ustawionego tuż przed linią defensywy. W tym sezonie pewnie wróci na swoją nominalną pozycję i będzie znacznie lepiej.
- kdzr
- Juventino

Po czym wpadnie wolny z dupy, podejdzie do niego Brazylijczyk i trafi na 0-1. Brak szacunku do tego piłkarza, aż mnie przeraża. No, ale cóż. Cuadrado raczej klepnięty, Witsel też ponoć blisko. No i ok, dramatu nie ma.Vincitore pisze:Powinniśmy jeszcze wsadzić im obowiązek wystawienia go w meczu przeciwko nam
Vincere non e' importante, e' l'unica cosa che conta.
- Vincitore
- Juventino

Nie pisałem nic takiego, chyba kogoś innego zacytowałeśkdzr pisze:Po czym wpadnie wolny z dupy, podejdzie do niego Brazylijczyk i trafi na 0-1. Brak szacunku do tego piłkarza, aż mnie przeraża. No, ale cóż. Cuadrado raczej klepnięty, Witsel też ponoć blisko. No i ok, dramatu nie ma.Vincitore pisze:Powinniśmy jeszcze wsadzić im obowiązek wystawienia go w meczu przeciwko nam
I kiedy wmawiam sobie, że zachowam zimną krew w trakcie mercato i nie uwierzę już w żadne 'niespodzianki' to Top Planet zapowiada na wieczór jakąś bombę. :hellyes:
#Juventus-#Cuadrado: atteso l'ok definitivo da Londra. @Agresti
Marrone już gotowy by nakryć czapką Tielemansa.
https://pbs.twimg.com/media/CrHkUQsXgAArMbA.jpg
Ostatnio zmieniony 30 sierpnia 2016, 18:19 przez Vincitore, łącznie zmieniany 1 raz.
- wojczech7
- Juventino

Też kupiłeś oficjalną koszulkę w tym roku? :lol:Vincitore pisze:Strasznie mnie uwiera ten Witsel, raz, że niespecjalnie jestem fanem jego talentu, dwa, że wolałbym go chyba w styczniu za 7/8 mln
Jest na tym forum ktoś*, kto może MERYTORYCZNIE wypowiedzieć się o Witselu?
*Ciebie, Forza/$432xxx, nie dotyczy
"Błogosławiony, kto nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa."