Mercato (Lato 2016)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy

Nieprzeczytany post 29 sierpnia 2016, 17:53

http://www.transfermarkt.de/olympique-l ... ews/248055

Jackop, tutaj, niewiadomo oczywiscie jak długo, ale wygląda na to, żę się odnowiło.

jackop

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 32 razy
Otrzymał podziękowanie: 75 razy

Nieprzeczytany post 29 sierpnia 2016, 18:11

Szkoda by było, gdyby dołączył do graczy, którym kontuzje zmarnowały karierę ::/: Może dlatego Lyon interesuje się Iturbe.

Oooo... Świeżutkie info, którego tutaj chyba jeszcze nie grali: http://asroma.pl/news/show/plotki-trans ... wany-romie

Wziąć Pjanicia i zaproponować Hernanesa. Cóż za BM naszego DS'a :smile:

Obrazek
O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
Cataclysm9

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 sierpnia 2016, 18:15

Wg. G. Di Marzio, Juventus złożył ofertę 15 mln za Vitsela...

lukaszqq

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 29 sierpnia 2016, 18:23

Cataclysm9 pisze:Wg. G. Di Marzio, Juventus złożył ofertę 15 mln za Vitsela...
po co za darmo za rok przyjdzie

Poprostu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 49 razy
Otrzymał podziękowanie: 52 razy

Nieprzeczytany post 29 sierpnia 2016, 18:27

TS: Al-#Jazira offered €10m to #Juve for #Hernanes & also made an attractive offer to the player in recent days but he rejected it

Tyle ofert już odrzucił, że raczej nie uda się nam go nigdy sprzedać.

Real chce Bernardo Silve w miejsce Jamesa na którego napaliła się Chelsea (w co osobiście wątpię).

Cataclysm9

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 sierpnia 2016, 18:31

Coraz więcej źródeł pisze o tym, że Juve wystosowało ofertę za Witsela... Cieszyłoby mnie to, gdyby nie fakt, że są głosy, że Matuidi wciąż możliwy... Mam nadzieje, że to Blaise jest naszym priorytetem i tylko w przypadku 100% niepowodzenia, Marotta zwraca się w kierunku Belga...

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 29 sierpnia 2016, 18:31

Głupotą byłoby wykupienie Witsela za takie pieniądze teraz, skoro za rok moglibyśmy go mieć za darmo. Jeśli faktycznie cokolwiek za Belga zaoferujemy, Marotta-Paratici byli kompletnie nieprzygotowani na końcówkę mercato, palił im się grunt pod nogami, a sam zawodnik to bez ogródek ostry zjazd jakości względem opcji nr 1, czyli Matuidiego. Oby się to nie potwierdziło... :shock: Jestem zawiedziony, bo szczerze liczyłem, ze po tak imponującym początku okienka unikniemy większych nerwów w końcówce, a przed nami 2 kolejne bardzo emocjonujące (niekoniecznie w pozytywnym tego słowa znaczeniu) dni.

Pogbę sprzedaliśmy dawno temu i od tego czasu oczywistym było, że szukamy kolejnego pomocnika. Zarząd ma jednak czas... :facepalm:

Cataclysm9

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 sierpnia 2016, 18:36

Głupotą byłoby wykupienie Witsela za takie pieniądze teraz, skoro za rok moglibyśmy go mieć za darmo.
Zgadzam się, tym bardziej, że ponoć Zenit oczekuje od nas ok 20-22 milionów euro...

Vincitore

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 sierpnia 2016, 18:58

Witsel... mój ostatni personalny wybór z wszystkich kandydatów, powolny, statyczny, może dość sumienny na boisku, ale ja nie lubię piłkarzy, którzy nie mają 'tego czegoś'. Podobnie jak Khedira wozi na plecach wóz z węglem, tyle, że gama atutów Khediry i jego inteligencja piłkarska skutecznie tuszują jego braki w motoryce. Często jest tak, że piłkarz, którego nie chcę okazuje się jednak dobrym transferem, więc może i tak będzie. Miałby u mnie oczywiście czystą kartę.

Często mam tak, że przed domniemanym transferem do Juventusu lubię sobie obejrzeć 3-4 kompilacje o jakimś zawodniku. Wiadomo, że kompilacja to zbiór najlepszych zagrań danego zawodnika, często zamykam youtube'a podniecony, ale w przypadku Witsela niestety jeszcze bardziej się zniesmaczyłem. :D

ewerthon

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 29 sierpnia 2016, 19:01

Nie bardzo wiem, gdzie niby ten Witsel miałby u nas grać. Przed obrońcami jest miejsce dla Pjanicia i Leminy, a na btb Belg się chyba raczej nie bardzo nadaje?

ps. informacje w jego sprawie potwierdza Agresti, a on się rzadko myli w kwestii transferów Juve.
Ostatnio zmieniony 29 sierpnia 2016, 19:04 przez ewerthon, łącznie zmieniany 1 raz.

Virgil

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 sierpnia 2016, 19:03

Przecież Witsel to spoko typ na ławkę w razie jakby Asa się połamał czy inny zawodnik.

Ale kazda poważna drużyna jeżeli gra np. trójką pomocników to ma 4 prezentującego ten sam poziom. A my nie mamy 4 a w wypadku kontuzji Markiza to sytuacja jest taka że zostajemy z szklanym Khedirą i Pjaniciem. A jak Markiz nie wróci do formy i poziomu wysokiego to już w ogóle jesteśmy w czarnej. Bo Lemina kontuzjowany Sturaro czy kolejny szklany Asa to zawodnicy najwyżej na Serie A. Wiem Sturaro miał JEDEN świetny mecz w LM 2 lata temu.

Vincitore

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 sierpnia 2016, 19:06

ewerthon pisze: ps. informacje w jego sprawie potwierdza Agresti, a on się rzadko myli w kwestii transferów Juve.
W piątek na VS zapowiedział na poniedziałek MatuidiDay. ;)

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 sierpnia 2016, 19:07

Na szczęście, przynajmniej póki co, nikt nie pisze o deal done, a jedynie o wznowionych rozmowach zarówno z otoczeniem piłkarza jak i Zenitem. Mam nadzieję, że się jedynie zabezpieczamy, a poważnie zaatakujemy jeszcze tego Matuidiego.

tom_gru

Juventino
Juventino
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 16 razy

Nieprzeczytany post 29 sierpnia 2016, 19:08

kamil-8853 pisze: Pisanie że Pjanic jest zastępcą Pogby to tak samo jak napisać że Mandzu jest zastępcą Teveza. Pogba i Pjanic to dwie różne charakterystyki zawodników. Porównaj sobie ich warunki fizyczne jak i również sposób rozgrywania. Jest piłkarz który może zastąpić Pogbę - To Claudia Marchisio. Problem w tym że jest póki co kontuzjowany. Porównując nasze linie pomocy z przed 2 sezonów to nie wygląda to tak źle jak większości się wydaje

Pirlo - Pjanic
Vidal - Khedira
Pogba - Marchisio
Porównując obecny skład do tego sprzed 2 lat to wygląda to następująco:
Pirlo - Pjanic
Vidal - Khedira
Pogba - ???
Marchisio - Marchisio
.............................
Pereyra - Lemina
Asamoah - Asamoah
Sturaro - Sturaro
Padoin - Hernanes

Brakuje tylko jednego klasowego pomocnika do podstawowego składu, bo rezerwa jest porównywalna.

Natomiast wzmocniliśmy zdecydowanie atak (Tevez, Morata, Llorente, Coman, Matri < Dybala, Higuain, Mandżukic, Pjaca, ???) oraz obronę (Ogbonna, Caceres, De Ceglie < Benatia, Rugani, Dani Alves, Alex Sandro), zaś w bramce bez zmian (Storari = Neto)

"Stara miłość nie rdzewieje... z Juve od ponad 20 lat"
mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 sierpnia 2016, 19:21

Deschamps udzielił dziś wywiadu w związku z towarzyskimi meczami kadry z Włochami i Białorusią. Zapytano go o Matuidiego i wyraził przekonanie, że chłopak nie może być obecnie szczęśliwy. Komuś, kto przez kilka lat stanowił o sile klubu trudno nagle zaakceptować ławkę.

Piszę o tym, bo kilka dni temu pojawiło się info, że Blaise w kwestii swojej przyszłości radził się między innymi szkoleniowca reprezentacji Trójkolorowych. Może warto jeszcze o niego powalczyć, u nas miałby pewien skład.

Zablokowany