Mercato (Lato 2016)
- LukaszJuve
- Juventino

Mimo to tez czuje ze faktycznie przyjdzie bardzo duze nazwisko do nas w srode za b.duze pieniadze - ktos do pomocy, jakis mega top. Juz jest dogadany ale Marotta czeka na ostatni dzien na zakonczenie Mercato z przytupem![/quote]
Haha, jesteś wielkim optymistą kolego, ale nie sądzisz że brzmi to tak troszkę, nierealne ?
Haha, jesteś wielkim optymistą kolego, ale nie sądzisz że brzmi to tak troszkę, nierealne ?
Fino alla fine.
- Arbuzini
- Juventino

Albo nie łapie się prostej ironii.eastsider pisze:Z pewnością jesli się nie zna jego roli.Arbuzini pisze:Na wszelki wypadek zawsze warto dodać sztab medyczny wśród winowajców.eastsider pisze:
Jaką rolę miał sztab medyczny w słabym sezonie Marchisio? Za długo go z kontuzji wyprowadzali, czy co?
Potrzebujemy pomocnika. To pewne.
- Pluto
- Juventino

- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 14 razy
Oczywiście, że można. Draxler do nas nie trafił bo Beppe oczekiwał zniżki zdrowotnej, której nie dostał. Z Verrattim podobna historia, to nie były decyzje zawodników. Za pół roku będzie się mówiło, że to Matuidi wybrał nowy, wyższy kontrakt w PSG... Nie hejtuję pana dyrektora ale mógłby się już nauczyć, że czasami chytry traci dwa razy.MishaAveJuve pisze: Ostatecznie to przeciez Julek sam spekal i powiedzial ze jest za mlody i chce grac w bundeskopance bo na wyjazd za wczesnie. Takze Marotcie nic nie mozna zarzucic.
- Urbi27
- Juventino

- Podziekował: 1 raz
- Otrzymał podziękowanie: 26 razy
Panowie jeszcze się nie przyzwyczailiście, że w Mercato Marotty zawsze czegoś brakuje, rok rocznie jest to samo. Wszystko pięknie, ale brakuje nam x, gdyby przyszedł byłoby idealnie. Ten schemat miał miejsce chyba w każdym ostatnim okienku.
Zaraz po transferze Pogby można było liczyć na jakieś grube nazwisko, to też wynikało z liczb, ale na 2 dni przed końcem okienka nie spodziewałbym już żadnych ruchów, które realnie mogłyby wzmocnić naszą linię pomocy.
Zaraz po transferze Pogby można było liczyć na jakieś grube nazwisko, to też wynikało z liczb, ale na 2 dni przed końcem okienka nie spodziewałbym już żadnych ruchów, które realnie mogłyby wzmocnić naszą linię pomocy.
- Monte Cristo
- Juventino

A potem i tak, rok w rok, rozgrywamy od 5 lat rekordowe sezony, mimo iz "czegos" brakuje. Dlatego ja bym sie powsztrzymal z tego typu ocenami.Urbi27 pisze:Panowie jeszcze się nie przyzwyczailiście, że w Mercato Marotty zawsze czegoś brakuje, rok rocznie jest to samo. Wszystko pięknie, ale brakuje nam x, gdyby przyszedł byłoby idealnie. Ten schemat miał miejsce chyba w każdym ostatnim okienku.
Mam pelne zaufanie do Marotty (napewno wieksze niz do forumowych ekspertow
Od ponad 20 lat nie mieszkam w Polsce i z jezykiem mam malo kontaktu, wiec w razie bledu ortograficznego daruj sobie poprawianie mnie.
- Przemo90
- Juventino

@Monte Cristo - No i co z tego, że wygrywamy na krajowym podwórku ? Każdy chyba liczy na sukces w Europie a z takimi transferami - może inaczej, z taką pomocą znów będziemy się modlić aby w losowaniu uniknąć Bayern lub Barce.

"Dla Juventusu zwycięstwa nie są rzeczą ważną. Dla Juventusu zwycięstwa to jedyne, co się liczy" ~Giampiero Boniperti~
- Gajowy Marucha
- Juventino

Ale chłopie, ile można sie podniecać rekordami w coraz bardziej żałosnej Serie A. Nawet najsłabsze od lat Porto zgwałciło 3 drużynę naszej ligi....Pisałem już kilka dni po transferze Pogby, że nikt do nas nie przyjdzie. Gdyby Marotta miał kogoś zaklepanego, to ten ktoś przyszedłby zaraz po wytransferowaniu Francuza. A tak nastała cisza, zero nazwisk i kilka ślepaków od mediów - wniosek jest prosty. Pjanić jest następcą Pogby i Marotta nikogo do pomocy już nie szukał. Tzn. może i szukał ale na zasadzie "jak będzie okazja"...wypożyczenie Jamesa :rotfl: Kazdy ewentualny transfer to bonus, coś extra. Cuadrado też jest nierealny, na pewno nie za Lichtsteinera, jedynego typa ogarniającego obronę na prawej stronie. Radzę się pogodzić, że zostaniemy z tym co mamy.
Ostatnio zmieniony 29 sierpnia 2016, 14:24 przez Gajowy Marucha, łącznie zmieniany 1 raz.
- Profesor
- Juventino

- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
Dlaczego nie? My wierzymy że zarząd robi co może, brak właśnie takiej wisienki może skutkować np. nie wygraniem LM, bo akurat w środku pola przegramy walkę a Khedira i Marchisio nie będą grać przez kontuzję.Monte Cristo pisze:A potem i tak, rok w rok, rozgrywamy od 5 lat rekordowe sezony, mimo iz "czegos" brakuje. Dlatego ja bym sie powsztrzymal z tego typu ocenami.Urbi27 pisze:Panowie jeszcze się nie przyzwyczailiście, że w Mercato Marotty zawsze czegoś brakuje, rok rocznie jest to samo. Wszystko pięknie, ale brakuje nam x, gdyby przyszedł byłoby idealnie. Ten schemat miał miejsce chyba w każdym ostatnim okienku.
Mam pelne zaufanie do Marotty (napewno wieksze niz do forumowych ekspertow).
Z drugiej strony taki Real ile inwestował żeby wygrać ligę mistrzów, ile lat minęło do następnej wygranej, 10?
Na wygranie LM mamy ekipę, lepszą niż rok temu, wygrywa się drużyną którą mamy, zgraną, walczącą do końca, zdeterminowaną.
Jedynie nie rozumiemy dlaczego środek który wymagał poprawy nawet nie licząc odejścia Pogby tak został potraktowany, czy przyczyną jest zbyt dużo zmian w 1 okienko jak rok temu? Może. Na 2 lata mamy dobry skład(nie licząc tej pomocy), ale za 2 lata znowu przemeblowanie nas czeka...
- Haris
- Juventino

- Otrzymał podziękowanie: 4 razy
Ci szejkowie to jednak mają nieźle naj**ane w głowach. Kicker podaje, że chcą dać 75 mln za Draxlera :rotfl:
Dawać mi tu Hamesa!
Dawać mi tu Hamesa!
Od kołyski, aż po grób Stara Dama to mój klub! Forza Juve! <3
- Cataclysm9
- Juventino

@up Mehehe
Też to widziałem. Kurczę, chyba jedyną dobrą opcją naprawdę był ten Matuidi. Strasznie się cieszyłem tym transferem i szczerze mówiąc ciągle mam nadzieje, że Francuz jakimś cudem do nas dołączy...
Też to widziałem. Kurczę, chyba jedyną dobrą opcją naprawdę był ten Matuidi. Strasznie się cieszyłem tym transferem i szczerze mówiąc ciągle mam nadzieje, że Francuz jakimś cudem do nas dołączy...
Ostatnio zmieniony 29 sierpnia 2016, 14:39 przez Cataclysm9, łącznie zmieniany 1 raz.
- kamil-8853
- Juventino

Gajowy Marucha pisze:Ale chłopie, ile można sie podniecać rekordami w coraz bardziej żałosnej Serie A. Nawet najsłabsze od lat Porto zgwałciło 3 drużynę naszej ligi....Pisałem już kilka dni po transferze Pogby, że nikt do nas nie przyjdzie. Gdyby Marotta miał kogoś zaklepanego, to ten ktoś przyszedłby zaraz po wytransferowaniu Francuza. A tak nastała cisza, zero nazwisk i kilka ślepaków od mediów - wniosek jest prosty. Pjanić jest następcą Pogby i Marotta nikogo do pomocy już nie szukał. Tzn. może i szukał ale na zasadzie "jak będzie okazja"...wypożyczenie Jamesa :rotfl: Kazdy ewentualny transfer to bonus, coś extra. Cuadrado też jest nierealny, na pewno nie za Lichtsteinera, jedynego typa ogarniającego obronę na prawej stronie. Radzę się pogodzić, że zostaniemy z tym co mamy.
Pisanie że Pjanic jest zastępcą Pogby to tak samo jak napisać że Mandzu jest zastępcą Teveza. Pogba i Pjanic to dwie różne charakterystyki zawodników. Porównaj sobie ich warunki fizyczne jak i również sposób rozgrywania. Jest piłkarz który może zastąpić Pogbę - To Claudia Marchisio. Problem w tym że jest póki co kontuzjowany. Porównując nasze linie pomocy z przed 2 sezonów to nie wygląda to tak źle jak większości się wydaje
Pirlo - Pjanic
Vidal - Khedira
Pogba - Marchisio
L'equipe informuje że to nie koniec sagi z Matiudim. Zawodnik podobno ciągle rozważa naszą ofertę.
Złożyliśmy ofertę za Kovacicia 30 mln. Została ona odrzucona przez Real.
Za Gustavo mamy zaoferować 15 mln, mało prawdopodobne że Niemiecki klub przystanie na taką propozycję.
- Cataclysm9
- Juventino

Le Parisien też pisze, że Raiola ciągle przekonuje Blaise'a do odejścia, a kierownictwo PSG do umożliwienia mu przeprowadzki.
- Vincitore
- Juventino

Czytaj poprzednie strony.Cataclysm9 pisze:Le Parisien też pisze, że Raiola ciągle przekonuje Blaise'a do odejścia, a kierownictwo PSG do umożliwienia mu przeprowadzki.
Mediaset informuje, że Juventus nie ma problemu z tym, by zakończyć mercato bez nowego pomocnika. Poturlałbym się z beki mając w pamięci Paraticiego, obiecującego niespodziankę transferową. Niespodzianka to faktycznie będzie jak nikogo nie weźmiemy, bo nie przypuszczałem, że mogłoby to się tak potoczyć.
Nie no bez jaj, kupimy kogoś.