Mercato (Lato 2016)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Zizou_1989

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 sierpnia 2016, 11:19

yanquez pisze:Bosz... ile tu płaczków! :rotfl:

Nasza pomoc została wzmocniona Pjaniciem i Alvesem kosztem Pogby i Padoina. Oczywista zmiana na plus. Dziwi mnie, że tyle osób tego nie widzi.

Pisanie, że PSG ma silniejszą pomoc od Juve również mnie śmieszy. Na jakiej podstawie tak twierdzicie? PSG ma jednego pomocnika klasy Khediry, Alvesa czy straconego Pogby. Jest to Di Maria. Matuidi, Veratti, czy Pastore to półka niżej i gracze nie lepsi niż Marchisio i Pjanić.

To forum naprawdę schodzi na psy. Pisanie o "Sissoko jako o defensywnym pomocniku" (ten gość jest wkręcany w ziemię przez każdego Padoina ligi Angielskiej, a jego jedna zaleta jest ofensywna) nawet nie jest śmieszne.

Jak dla mnie mercato może się zakończyć. Z obecnym składem jesteśmy czwartą - szóstą drużyną świata i żaden pojedynczy transfer tego nie zmieni. Robienie transferów na szybko nie podoba mi się.
Alves to pomocnik??

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 sierpnia 2016, 11:22

wojczech7 pisze:To chyba inaczej rozumiemy, co znaczy "być lepszym o dwie klasy". O ile klas jest w takim razie lepszy środek Realu? 4-5? Czy między Juventusem i PSG różnica jest większa, niż między PSG i Realem? :think:
Zwykła kwestia nomenklatury ;) Kilka postów wyżej wymieniłeś siedmiu zawodników PSG. Sześciu z nich prawdopodobnie miałoby realne szanse na walkę o pierwszy skład w Juve. Taki Asamoah czy Lemina przy Rabiocie i Mottcie wyglądają bidnie, już pomijając to, że to właśnie wymieniona dwójka póki co ma pierwszy skład u Emery'ego.
szczypek pisze:Czyli żaden z naszych zawodników tak naprawdę (kategorie Virgilowe) w poprzednim sezonie nie grał lepiej niż Pjanic, dla mnie to koniec dyskusji, bo poza początkiem sezonu (Padoin [*]) nie słyszałem narzekania na nasz środek pomocy.
Mam wrażenie szczypku, że trochę na siłę wprowadzasz jakąś dziwną, pokrętną logikę. Po co?
szczypek pisze:Witam w rankingu.
Jestem zaszczycony.
yanquez pisze:Matuidi, Veratti, czy Pastore to półka niżej i gracze nie lepsi niż Marchisio i Pjanić.
:shock:
[prowokacja, czy nie :think: ]

Obrazek
Garreat

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 42 razy
Otrzymał podziękowanie: 13 razy

Nieprzeczytany post 29 sierpnia 2016, 11:24

Pjanic, Khedira, Marchisio, Lemina, Asamoah, Sturaro, Hernanes

Problem polega na tym, ze dwoch z pierwszej trojki MUSI grac, by jakkolwiek to wygladalo. Po meczu z Lazio juz nie ma juz wielkiej podniety na naszych czarnych fajterow :smile: . Rzygac mi sie chce jak czytam, ze Asamoah potrzebuje czasu - typ jest juz ze 2 lata na wakacjach. Wiecie dlaczego u Conte gral na boku? Bo ma jedna noge, a jego wyszkolenie techinczne pozostawia wiele do zyczenia. To widac jak przyjmuje pilke, prowadzi ja albo podaje. Super szybki czy super silny tez nie jest. Krotko mowiac nic nie wnosi. Jednak wystarczy, ze specjalnie nie zepsuje, bo to nasz misio, ktory dawno temu u Conte trzymal sredni poziom... na innej pozycji.
Nie bede sie pastwil nad Lemina. Uwazam, ze chlopak ma papiery na fajne granie, lecz na pewno NIE na pozycji Pirlo. Ma dynamike, potrafi uderzyc, zakiwac, choc nieraz traci glowe. Brzmi jak Roberto Pereyra v2 :smile: ? W tej chwili i tak jest pierwszy do wejscia.

3-5-2 wymaga czegos ekstra w srodku pola. Nie bede wymyslac czego konkretnie, po prostu cala trojka ma byc na poziomie i grac ze soba z zamknietymi oczami. Poki co tego nie ma. Nie wygralismy srodka ani z Lazio, ani z Fiora (dobrze ze wypadl Valero). Jedynie gdy wracal Dybala bylo wrazenie, ze cos sie dzieje. W LM Khedira nie bedzie mial autostrady do samej bramki.
Spojrzcie jeszcze raz na pogrubione nazwiska o gory. Mozna przypuszczac, ze w sezonie nie uda sie zagrac ani jednego meczu w takim zestawieniu. Bardzo lubie naszego Beppe, ale jak znow sprowadzi jakiegos Hernanesa obiweszczajac, ze to zawodnik na poziomie Juventusu, realne wzmocnienie, to bedzie to jego kompromitacja. Zreszta kto by nie przyszedl, to przede wszystkim przyjdzie za pozno.

Max rowniez wyszedl na sezon starym 3-5-2. Betonowo, asekuracyjnie. 6pkt jest i chwala mu za to. Jednak w presezonie byla glownie czworka z tylu. Byl Pjanic, klepki z Dybala, teksty o Pjacy/Dybali na trequ etc. Pewnie dalej taki jest plan. Chcialbym to zobaczyc. Poki co meczymy bułe.
Ostatnio zmieniony 29 sierpnia 2016, 11:35 przez Garreat, łącznie zmieniany 1 raz.

kamil-8853

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 sierpnia 2016, 11:30

Patrząc na sytuację z lipca i porównując ją do teraźniejszości to rodzi się ból pośladków bo zawodnicy o których się staraliśmy np Gomes czy N'golo byli trollowani przez większość osób (Za drogi, nic na euro nie grał itp. itd.) A patrząc na ceny które życzą sobie kluby za Gustavo, Maiudiego czy Witsela który ma rok kontraktu to człowiek żałuje że nie przepłaciliśmy w/w grajków i byłby spokój. A tak po raz kolejny mamy karuzelę przed 31 sierpnia.

Co do potencjalnych wzmocnień żałuję że Marotta nie skupił się na Williamie Carvalho :/

Cuadrado bliski Juve. Podobno Chelsea zgodziła się na wypożyczenie bez opcji transferu definitywnego. Teraz tylko muszą znaleźć odpowiednie zastępstwo dla Kolumbijczyka.

Witsel zbliża siędo Juve. Na ten moment Belg jest naszym priorytetem.

Ps. Ktoś coś wie co z tym domem Jamesa ?? :>

gregab

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 29 sierpnia 2016, 11:34

Podobno PSG złożyłoo ofertę za Draxlera. To może jeszcze jest szansa na Matuidiego :D

ga
kamil-8853

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 sierpnia 2016, 11:41

gregab pisze:Podobno PSG złożyłoo ofertę za Draxlera. To może jeszcze jest szansa na Matuidiego :D

A Tottenham złożył ofertę wypożyczenia ... Isco ;)
W Hiszpanii tworzą się teorie spiskowe że kontuzja kostki Hiszpana
była zasłoną dymną a sam zawodnik w tym czasie negocjował warunki kontraktu
z nowym pracodawcą. Hmmm ktoś ostatnio się pytał gdzie jest Paratici nikt go dawno nie widział, no to chyba mamy już odpowiedź :hellyes:

szczypek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 36 razy

Nieprzeczytany post 29 sierpnia 2016, 11:45

pumex pisze:Mam wrażenie szczypku, że trochę na siłę wprowadzasz jakąś dziwną, pokrętną logikę. Po co?
Kiedy spojrzysz na Pjanicia i nasza pomoc z poprzedniego sezonu stwierdzisz, że to klasowy zawodnik, regularnie grający na wysokim poziomie. Inaczej nie potrafię.

wojczech7

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 sierpnia 2016, 11:46

pumex pisze:Taki Asamoah czy Lemina przy Rabiocie i Mottcie wyglądają bidnie, już pomijając to, że to właśnie wymieniona dwójka póki co ma pierwszy skład u Emery'ego.
Ciekaw jestem ile spotkań Rabiota widziałeś... Stawiam, że swoją opinię opierasz wyłącznie na dość sporym "hajpie" na tego chłopaka.

Jestem natomiast więcej, niż pewien, że w przypadku zakupu w.w. zawodników byłbyś pierwszym, który by tutaj wieszał psy na zarządzie, że nie stanowią oni żadnego wzmocnienia i są to pieniądze wyrzucone w błoto. :whistle:

Tymczasem okazuje się, że należałoby po ich przyjściu otwierać szampany... :lol:

PS. Ile jeszcze świetnych spotkań ma rozagrać Khedira, żebyście przestali deprecjonować jego ponadprzeciętne umiejętności? :think:

"Błogosławiony, kto nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa."
kamil-8853

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 sierpnia 2016, 11:52

szczypek pisze:
pumex pisze:Mam wrażenie szczypku, że trochę na siłę wprowadzasz jakąś dziwną, pokrętną logikę. Po co?
Kiedy spojrzysz na Pjanicia i nasza pomoc z poprzedniego sezonu stwierdzisz, że to klasowy zawodnik, regularnie grający na wysokim poziomie. Inaczej nie potrafię.

Ludzie po co te przepychanki ?! Żaden ale to żaden zawodnik nie rozegra koło 50 spotkań w sezonie na swoim wysokim poziomie ! Przypomnijcie sobie irytującego Pogbę ze swoimi durnymi stratami i nieudanym dryblingiem. Vidala który truchtał po boisku jak by miał mega kaca a jak już uderzył na bramkę to ludzie bali się że zabił jakiegoś zbłąkanego anioła. Pirlo który notował więcej strat i niecelnych podań od Rasiaka. Czy Markiza który poziomem przypominał gorszą wersję Padoina. Każdy ma gorsze momenty, mecze czy nawet połowę sezonu. Po to mamy zawodników podstawowych i rezerwowych którzy w każdej chwili mogą zastąpić gorzej spisującego się zawodnika. Dla tego uważam że na gwałt potrzebujemy minimum jednego zawodnika do pomocy.

Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 sierpnia 2016, 11:52

Warto przypomnieć, dlaczego (najprawdopodobniej) Marchisio zagrał średni poprzedni sezon - kontuzja (ta pierwsza), drobne urazy i nasz "super" sztab medyczny.

Na ten moment mamy porównywalny lub słabszy środek pola niż sezon temu i nie wiem, czemu jeszcze ktoś się chce o to spierać. Odszedł kluczowy pomocnik plus drugi ma poważną kontuzję i równie dobrze może dochodzić do formy przez pół roku - już raz widzieliśmy taki sezon w wykonaniu Marchisio. Wpiszcie w miejsce Pogby Khedirę, a w miejsce Marchisio Pogbę, a moja ocena pozostanie taka sama.

Pogba miał swoje wady, ale był nie do zdarcia w sensie zdrowotnym. Wystarczyło postawić koło niego Marchisio albo Khedirę i od razu grał na bardzo wysokim poziomie.

Także bardzo fajnie, że dokonaliśmy wzmocnień w ataku i na wahadłach, Asamoah przepracował cały okres przygotowawczy, ale już w zeszłym roku zamiast Hernanesa powinien przyjść klasowy pomocnik, a tym czasem Marotta zastępuje jednego pomocnika drugim i nie ogarnia, że przy problemach zdrowotnych Marchisio i Khediry trzeba liczyć ich jako jednego zawodnika.

Na marginesie - Sturaro tak zajechał sobie kolano grając z urazem przeciwko Niemcom, że jeszcze nie poskładali mu go do kupy więc status wśród połamanych rezerwowych również zachowany.

jakku1

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 sierpnia 2016, 12:02

Tak, wyglada na to, ze naszym celem teraz jest Witsel i powiało troche optymizmem, jesli chodzi o ten transfer. Tuttosport twierdzi, ze jestesmy bardzo blisko pozyskania Belga, a kwota jaka mamy zaplacic to 18m + bonusy.

Mowa jest takze o L.Gustavo. Albo Witsel albo Brazylijczyk. Tak to wyglada na chwile obecna.

Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 ;)
Vincitore

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 sierpnia 2016, 12:02

Nie będzie fajnie jeżeli ściągniemy teraz Witsela za 15 baniek, mając go ponoć zaklepanego za darmo w 2017. :prochno:

Nie jestem fanem talentu Witsela, ale za darmo w przyszłym lecie to może być dobry deal.

Chelsea ma zaoferować 60 milionów za Jamesa. Czyli co? Przejmie mieszkanie w Londynie po Cuadrado, a w ramach wyrównania wynajął dom w Turynie? :smile:

Chciałbym chyba Fabregasa. :confused:
Ostatnio zmieniony 29 sierpnia 2016, 12:04 przez Vincitore, łącznie zmieniany 1 raz.

Mily

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 3 razy

Nieprzeczytany post 29 sierpnia 2016, 12:03

Arbuzini czytam Twoje wypowiedzi i dochodzę do wniosku że jesteś jednym z bardziej ogarniętych tutaj. W 100% się z Tobą zgadzam.

O tym że powinniśmy być mniej dżentelmeńscy pisałem już kilka dni temu, bo wygląda to tak że my innym wszystko, inni nam nic.

Zobaczmy na Matuidiego, chciał odejść, otwarcie mówił że chce do Juve i co? I nie pójdzie, bo klub nie pozwala. A my? Puszczamy Teveza czy Vidala "bo taka była wola piłkarza". Jak widać na przykładzie Matuidiego czy Cuadrado, wola piłkarza to nic, jeśli klub chce zatrzymać piłkarza. I co? I muszą grać czy tego chcą czy nie, prezentować poziom odpowiedni, bo zwyczajnie będą grzać ławę i po sezonie już nikt się po nich nie zgłosi.

ozob

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 sierpnia 2016, 12:04

Rabiot? Smieszne sa te pochwaly kiedy w zasadzie nikt go nie oglada. :prochno:

La fidanzata d'Italia
LukaszJuve

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 29 sierpnia 2016, 12:08

Witsel to słaba opcja no ale tak to jest, jak nie ma czasu.

Fino alla fine.
Zablokowany