Mercato (Lato 2016)
- Robaku
- Juventino

- Podziekował: 2 razy
Tutto Juve podaje, że NZonzi jest naszym celem, ale podobnie mysli Ranieri i chce go do Anglii.
Do tego podobno jestesmy w stanie zaoferowac ok. 17 baniek za Sissoko, ale Newcastle chce 40. Czyli z tego wynika, ze przecinak jest celem, a co z ofensywą. Stracilismy Pereyrą i Pogbę, którzy byli ofensywnie ustosunkowani...
Do tego podobno jestesmy w stanie zaoferowac ok. 17 baniek za Sissoko, ale Newcastle chce 40. Czyli z tego wynika, ze przecinak jest celem, a co z ofensywą. Stracilismy Pereyrą i Pogbę, którzy byli ofensywnie ustosunkowani...
- Virgil
- Juventino

A dla mnie to jest ewidentnie szukanie wymówek przez Marottę jeżeli nie wzmocni pomocy. Równie dobrze mógł powiedzieć że Sturaro to wielki talent, reprezentant kraju i będzie ogromnym wzmocnieniem jak wróci. Bo Serie A to Serie A kadrowo jesteśmy o 2 poziomy wyżej i powinniśmy ligę wygrać - celem miała być LM i pod tym względem nasza pomoc jest po prostu na dzień dzisiejszy biorąc pod uwagę wszystkie czynniki (doświadczenie, uniwersalność, kontuzje, podatność na kontuzje, potencjał ofensywny i defensywny) na tle Europy jest po prostu słaba. (nie wiem czy w Top8 jesteśmy pod względem pomocy w Europie)
Czy nie było ciekawych nazwisk na rynku ? Były Dahoud, Neves, Matuidi,Demble, Eriksen itd, itd. Podobno pieniądze też mamy, co potwierdził sam Marotta że nie musiał sprzedawać Pogby.
Jak dla mnie to do kogoś defensywnego, który jest naszym celem nr 1 ( co jest podejrzane trochę bo jeżeli liczymy na Asę, powrót Marchisio to nie powinien być to priorytet) Koniecznie na gwałt potrzebujemy kogoś kto może grać przed polem karnym rywali i tam stanowić zagrożenie. Nawet taki Brozovic z ławki chociażby byłby idealny, czy Saponara. Nie musi to być zawodnik do pierwszego składu i gwiazda,ale kogoś takiego w składzie potrzebujemy.
Czy nie było ciekawych nazwisk na rynku ? Były Dahoud, Neves, Matuidi,Demble, Eriksen itd, itd. Podobno pieniądze też mamy, co potwierdził sam Marotta że nie musiał sprzedawać Pogby.
Jak dla mnie to do kogoś defensywnego, który jest naszym celem nr 1 ( co jest podejrzane trochę bo jeżeli liczymy na Asę, powrót Marchisio to nie powinien być to priorytet) Koniecznie na gwałt potrzebujemy kogoś kto może grać przed polem karnym rywali i tam stanowić zagrożenie. Nawet taki Brozovic z ławki chociażby byłby idealny, czy Saponara. Nie musi to być zawodnik do pierwszego składu i gwiazda,ale kogoś takiego w składzie potrzebujemy.
- Szilgu
- Juventino

Co oznacza, że były na rynku? Który z nich zmienił klub? Jeśli nie zmienił, znaczy że nie był na rynku. Znasz definicję tego zwrotu? Nie wydaje mi się.Virgil pisze:Czy nie było ciekawych nazwisk na rynku ? Były Dahoud, Neves, Matuidi,Demble, Eriksen itd, itd. Podobno pieniądze też mamy, co potwierdził sam Marotta że nie musiał sprzedawać Pogby.
Coś czuję, że ściągniemy kogoś za klauzulę, bo za późno na drogi transfer, na który zgodziłby się inny klub. Czyli Herrera albo N'Zonzi.
- panlider
- Juventino

Co do Kovacicia, to ma taką pozycję w Realu, że jak tylko wrócił Modric, to jego młodszy kolega nawet nie powąchał trawy i tak to zapewne będzie wyglądało, aż Luka się tradycyjnie połamie 
Co do Asensio na skrzydle, to niby na którym? Przecież zdrowy Ronaldo z Balem oba zajmują, a Zidane żadnego z nich nie posadzi na ławce.
Szczerze mówiąc, to już sam nie wiem, jaki profil pomocnika byłby nam bardziej potrzebny. Z jednej strony przydałby się jakiś rosły przecinak, ale jakby się nad tym zastanowić, to Khedira i Markiz są świetni w odbiorze, a do tego Lemina poza swoją indolencją w rozegraniu, też rozgrywał mecze, w których zaliczał mnóstwo świetnych przechwytów.
Z drugiej strony jak będzie grał Pjanic, na skrzydłach Sandro z Alvesem i do tego Dybala z Kheidrą, która co raz lepiej zaczyna sobie poczynać w ofensywie, to wydaje mi się, że liczba piłkarzy potrafiących coś wykreować w ataku jest wystarczająca.
Ogólnie wydaje mi się, że najlepiej by było wyciągnąć kogoś z Realu, bo panuje tam spory tłok po powrocie Asensio, inna sprawa, że taki James kosztuje kupę kasy, a Isco chyba woli grzać ławkę w Madrycie, podobnie Kovacic. Chyba tego ostatniego bym najchętniej u nas zobaczył, jest bardzo młody, a pewną renomę już ma.
Co do Asensio na skrzydle, to niby na którym? Przecież zdrowy Ronaldo z Balem oba zajmują, a Zidane żadnego z nich nie posadzi na ławce.
Szczerze mówiąc, to już sam nie wiem, jaki profil pomocnika byłby nam bardziej potrzebny. Z jednej strony przydałby się jakiś rosły przecinak, ale jakby się nad tym zastanowić, to Khedira i Markiz są świetni w odbiorze, a do tego Lemina poza swoją indolencją w rozegraniu, też rozgrywał mecze, w których zaliczał mnóstwo świetnych przechwytów.
Z drugiej strony jak będzie grał Pjanic, na skrzydłach Sandro z Alvesem i do tego Dybala z Kheidrą, która co raz lepiej zaczyna sobie poczynać w ofensywie, to wydaje mi się, że liczba piłkarzy potrafiących coś wykreować w ataku jest wystarczająca.
Ogólnie wydaje mi się, że najlepiej by było wyciągnąć kogoś z Realu, bo panuje tam spory tłok po powrocie Asensio, inna sprawa, że taki James kosztuje kupę kasy, a Isco chyba woli grzać ławkę w Madrycie, podobnie Kovacic. Chyba tego ostatniego bym najchętniej u nas zobaczył, jest bardzo młody, a pewną renomę już ma.
"Vincere Non È Importante È L'Unica Cosa che Conta"
rammstein pisze:dobrze, że nikt nie zakładał tematu "Polskie kluby w rozgrywkach europejskich 2017/2018"
- Virgil
- Juventino

Aha Pogba też nie był niby na rynku, ani Zidane jak przychodził do Realu. Czyli rozumiem, że kluby kupują tylko zawodników którzy są wystawieni do sprzedaży przez inne ? :rotfl:Szikit pisze:Co oznacza, że były na rynku? Który z nich zmienił klub? Jeśli nie zmienił, znaczy że nie był na rynku. Znasz definicję tego zwrotu? Nie wydaje mi się.Virgil pisze:Czy nie było ciekawych nazwisk na rynku ? Były Dahoud, Neves, Matuidi,Demble, Eriksen itd, itd. Podobno pieniądze też mamy, co potwierdził sam Marotta że nie musiał sprzedawać Pogby.
Coś czuję, że ściągniemy kogoś za klauzulę, bo za późno na drogi transfer, na który zgodziłby się inny klub. Czyli Herrera albo N'Zonzi.
Po prostu nieraz trzeba przepłacić za zawodnika...słyszałeś o czymś takim ? Nie wydaje mi się.
Przecież Kovacic ma lepszą pozycję niż Isco czy szczególnie James. I raczej w ostatnich dniach okienka Real go nie odda, a Isco były informacje że odmówił przenosin z Madrytu bo było nasze zainteresowanie.
- Szilgu
- Juventino

Nie znasz znaczenia zwrotu, którego używasz.Virgil pisze:Aha Pogba też nie był niby na rynku, ani Zidane jak przychodził do Realu. Czyli rozumiem, że kluby kupują tylko zawodników którzy są wystawieni do sprzedaży przez inne ? :rotfl:
Po prostu nieraz trzeba przepłacić za zawodnika...słyszałeś o czymś takim ? Nie wydaje mi się.
To, że piłkarz jest obecny na rynku oznacza, że może odejść za rozsądną kwotę. Dotyczy to piłkarzy, którzy nie są niezbędni swoim klubom, albo sami chcą odejść.
Jeśli jest sobie Eriksen, na oko wart z 50 baniek i wyciągniesz go za 130mln to nie oznacza, że był na rynku :lol:
Nie kompromituj się.
- cooler
- Juventino

To jak Herrera z Porto ma klauzulę 45 milionów, a N'Zonzi 26 milionów, to może by tak dwóch sprowadzić? Wtedy byłoby zabezpieczenie. Z tymże jeśli nie będzie kontuzji, to zacznie się tłok. Ale kiedy się zacznie PNA, to dwaj gracze nam wypadają akurat.
- RICTOR
- Juventino

- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
Wiem, że za takie pomysły niektórzy by tu chętnie linczowali
, ale jeśli nadejdzie ostatni dzień okienka a my dalej będziemy szukać to ja bym nie pogardził takim Borją. Roma już ponoć była niemal dogadana z Violą co do jego transferu i czekali tylko czy zakwalifikują się do LM. Teraz z wiadomych względów temat upadł, ale widać, że Fiołki są gotowe rozstać się z Hiszpanem. Jakby cena była normalna, Viola nie odstawiała jakiejś niepotrzebnej dramy a piłkarz zgodził się na umowę typu 2+1 to w sumie czemu nie. Oczywiście przy założeniu, że nikt klasowy dostępny nie będzie. Wiem, zdaję sobie sprawę, że Valero to w kwestii LM żadne wzmocnienie, ale w Serie A to dalej był jeden z najciekawszych rozgrywających, który pozwoliłby nam oszczędzać trochę naszych najlepszych pomocników przed ważnymi meczami w Europie a jednocześnie nie musielibyśmy obserwować rozgrywania piłki w wykonaniu Leminy i Asy w lidze.
Mi się dalej wydaje, że obecnie to Brozović jest najbardziej prawdopodobny pomimo tego co w Mediolanie działacze plotą.
Mi się dalej wydaje, że obecnie to Brozović jest najbardziej prawdopodobny pomimo tego co w Mediolanie działacze plotą.
- Virgil
- Juventino

Szikit pisze:Nie znasz znaczenia zwrotu, którego używasz.Virgil pisze:Aha Pogba też nie był niby na rynku, ani Zidane jak przychodził do Realu. Czyli rozumiem, że kluby kupują tylko zawodników którzy są wystawieni do sprzedaży przez inne ? :rotfl:
To, że piłkarz jest obecny na rynku oznacza, że może odejść za rozsądną kwotę. Dotyczy to piłkarzy, którzy nie są niezbędni swoim klubom, albo sami chcą odejść.
Jeśli jest sobie Eriksen, na oko wart z 50 baniek i wyciągniesz go za 130mln to nie oznacza, że był na rynku :lol:
Nie kompromituj się.
Tak bo pojęcie "rozsądna kwota" to fachowy zwrot. Dla Pereza rozsądna kwota może być inna, niż dla Marotty. Rzeczywiście żeś napisał. Owszem, jeżeli kupisz zawodnika to znaczy że był na rynku. Jakby nie był na rynku to nie byłoby możliwości zakupu takiego gracza. To są podstawy ekonomii, sam się kompromitujesz.
Szczególnie że nikt nie mówi, żeby za Eriksena dawać 130mln, nie ma to jak jako przykład podać totalną hiperbolę.
N'Zonzi to ciekawa kandydatura, ale wątpię abyśmy go pozyskali, skończy się na Parolo albo produkcie Hernanesopodobnym w sytuacji kiedy nam jest potrzebnych dwóch konkretnych zawodników.
W tej chwili N'Zonzi + Brozovic to byłby hit patrząc na to co się dzieje i na nasze potrzeby.
- Szilgu
- Juventino

Aaa widzę kolega od Makiavela (chociaż takich bzdur nawet on by nie napisał).Virgil pisze:To są podstawy ekonomii, sam się kompromitujesz.
Nie sądzę, że kwota 130mln za Eriksena to hiperbola. W tym momencie zawodnik nie chce odchodzić, klub nie chce go sprzedać, jest im niezbędny, niedługo kończy się okienko. Kasę mają, więc uważam, że 130mln za zawodnika, którego nie jest na rynku, to kwota realna.
Skoro twierdzisz, że udany zakup gracza oznacza, że był na rynku to... każdy piłkarz jest na rynku. Przecież da się przepłacić za każdego zawodnika, kupiłbyś Messiego, jesli oczywiście miałbyś kwotę np. 500mln euro.
Kończę dyskusję z Tobą, bo chyba nie ma szans, żebyś przyznał się do braków z języka polskiego i logicznego rozumowania.
- Virgil
- Juventino

Braki to Ty pokazujesz, bo nikt oprócz dyrektorów klubów nie wiem kto jest na rynku a kto nie, więc sam sobie wymyślasz kto z tych zawodników dostępny.
Taki Dahoud może był dostępny za 40mln plus czy to znaczy że był dla rynku ? Owszem był dla tych co chcieli tyle zapłacić.
Ale oczywiście Szikit będzie decydował jaka kwota jest rozsądna, i kto jest na rynku :rotfl:
Taki Dahoud może był dostępny za 40mln plus czy to znaczy że był dla rynku ? Owszem był dla tych co chcieli tyle zapłacić.
Ale oczywiście Szikit będzie decydował jaka kwota jest rozsądna, i kto jest na rynku :rotfl:
- panlider
- Juventino

Virgil to sobie chyba w ten ostatnie dni mercato nabije tyle postów, co przez resztę roku 
Prawda jest taka, że z piłkarzy, których wymieniłeś, to jedynym realnym do kupienia byłby Neves, ale moim zdaniem to nie jest na ten moment żaden top. Gość ma zadatki na kawał piłkarza i to na razie tyle w temacie.
Gladbach wielokrotnie podkreślało, że po sprzedaży Xhaki, Dahouda nigdzie nie wypuści, Eriksen to już w ogóle kompletne sci-fi, a Dembele (jeżeli masz na myśli tego z Tottenhamu), to piłkarz co najwyżej dobry.
Moim zdaniem na razie nie na co panikować, jak w środę o 16 będziemy w tej samej sytuacji, to będzie można zacząć :lol:
Prawda jest taka, że z piłkarzy, których wymieniłeś, to jedynym realnym do kupienia byłby Neves, ale moim zdaniem to nie jest na ten moment żaden top. Gość ma zadatki na kawał piłkarza i to na razie tyle w temacie.
Gladbach wielokrotnie podkreślało, że po sprzedaży Xhaki, Dahouda nigdzie nie wypuści, Eriksen to już w ogóle kompletne sci-fi, a Dembele (jeżeli masz na myśli tego z Tottenhamu), to piłkarz co najwyżej dobry.
Moim zdaniem na razie nie na co panikować, jak w środę o 16 będziemy w tej samej sytuacji, to będzie można zacząć :lol:
"Vincere Non È Importante È L'Unica Cosa che Conta"
rammstein pisze:dobrze, że nikt nie zakładał tematu "Polskie kluby w rozgrywkach europejskich 2017/2018"
- krystiank
- Juventino

Ciekawe ile w tym prawdy
http://transfery.info/92637,corriere-de ... -cavaniego
To wtedy można sie wkurzyć ostro
- Alexinhio-10
- Juventino

- Podziekował: 49 razy
- Otrzymał podziękowanie: 14 razy
Sciema. Nie po to dali 30mln na Milika. A druga sprawa wkurzyc sie na co ? Widziales ostatni mecz Cavaniego, w jakiej formie ?krystiank pisze:Ciekawe ile w tym prawdy![]()
Niech juz Marotta wplaca klauzule ze Herrere, bo szlak moze trafic. Nie wyobrazam sobie hernanesopodobnych na koniec mercato
- Danielpiero
- Juventino

Niestety jeszcze przed sprzedażą Pogby powinniśmy mieć zaklepanego dobrego pomocnika... teraz za 5 dwunasta robi się gorąco i każdy tylko podbija stawki ( Sissoko dobry, ale nie za 40 baniek, Gustavo mniej niz 25mln nie chcą sprzedać- bo kogo kupią na szybko za niego- logiczne).
Chyba, że mamy kogoś nagranego z samego TOPU, fajnie by było zobaczyć Jamesa na naszym lotnisku
Chyba, że mamy kogoś nagranego z samego TOPU, fajnie by było zobaczyć Jamesa na naszym lotnisku
,,Takich meczów nie wygrywa się piłkarzami jak Tacchinardi, ale takimi jak Zidane. Tacchinardi może pomóc, ale trzeba liczyć na mistrzów "