Mercato (Lato 2016)
- vitoo
- Juventino

- Podziekował: 15 razy
- Otrzymał podziękowanie: 25 razy
Spokojnie, w poniedziałek po testach Matuidiego Marotta odpowie dziennikarzom, że żadnych kolejnych ruchów nie przeprowadzamy i kończymy mercato. Może uda się ściągnąć tego Cuadrado, oby - jeśli Chelsea i Antek nam odpuszczą trochę. Na Jamesa nie starczy czasu i kasy. Tak przynajmniej myślę, przy naszych dotychczasowych transferach i prawdopodobnym przyjściu Francuza z PSG, nie wierzę w kolejny wydatek rzędu 80 mln euro, wbrew temu co mówił Marotta o transferach Pogby i Higuaina.
Jeśli dołączą do nas jeszcze Matuidi i Cuadrado to będzie to bardzo udane mercato. Jedyną moją obawę budzi to, na co już zwrócił uwagę jakku1, pod względem wzrostu i siły pomoc nie będzie wyglądała już tak imponująco. W tych aspektach Pogba był nieoceniony.
Jeśli dołączą do nas jeszcze Matuidi i Cuadrado to będzie to bardzo udane mercato. Jedyną moją obawę budzi to, na co już zwrócił uwagę jakku1, pod względem wzrostu i siły pomoc nie będzie wyglądała już tak imponująco. W tych aspektach Pogba był nieoceniony.
- Kiss
- Juventino

Pany, myle się czy w tym roku jest Puchar Narodow Afryki z Gabonem jako gospadarzem? Jeśli tak, to co zrobimy, jeśli Matiduiego nie kupimy, nikogo nie kupimy, a nam lykna na puchar Lemine z Asamoahem?
Parafrazujac klasyka: tu nie ma co grac, tu trzeba dzwonic, po Pirlo z Hernanesem.
Parafrazujac klasyka: tu nie ma co grac, tu trzeba dzwonic, po Pirlo z Hernanesem.
- Hypeman
- Juventino

Wiadomo gdzie w tym zamieszaniu zniknął Paratici?
jakiś kretyn na forum Manchesteru United pisze:Wg. La Gazzetto dello Sport Juve interesuje się Milikiem. Za Moratę. W sumie dla niego byłby fajny kierunek, bo na Leicester za wcześnie jeszcze
- Shadow Marshall
- Juventino

Jak Łysy by do końca okienka kupił Matuidiego i Jamesa/Cuadrado - to ma u mnie szacun po wieki i za x lat będę opowiadał dzieciom/wnukom jaki to dyro rządził w Juve za moich czasów.
Bo jak ktoś by mi powiedział w kwietniu, że do Juve przyjdzie Pjanic, Pjaca, Higuain, Benatia, Matuidi, Cuadrado/James to uznałbym to za żart primaaprilosowy.
Bo jak ktoś by mi powiedział w kwietniu, że do Juve przyjdzie Pjanic, Pjaca, Higuain, Benatia, Matuidi, Cuadrado/James to uznałbym to za żart primaaprilosowy.
- Alexinhio-10
- Juventino

- Podziekował: 49 razy
- Otrzymał podziękowanie: 14 razy
Perez jest smieszny. Chce za goscia ta sama kase, ktora za niego dal, po kiepskim sezonie i nie chcianego zbytnio przez trenera. Mam nadzieje ze zaden klub sie nie osmieszy i nie pojdzie na jego warunki.Vincitore pisze:Dwie wrzutki od JMercato:
- Juventus próbował/próbuje pozyskać Jamesa, ale Real chce 80 mln i przez to deal jest niewykonalny. Czyli powielają to, co powiedzieli 2 dni temu na RadioMercato.
- Matuidi w poniedziałek, najpóźniej wtorek na medicalach.
- krystiank
- Juventino

Obyś miał co opowiadać w superlatywach ale obawiam się ze skończy nagonkąShadow Marshall pisze:Jak Łysy by do końca okienka kupił Matuidiego i Jamesa/Cuadrado - to ma u mnie szacun po wieki i za x lat będę opowiadał dzieciom/wnukom jaki to dyro rządził w Juve za moich czasów.
- Adrian27th
- Juventino

- Otrzymał podziękowanie: 4 razy
Bez przesady że jest śmieszny. Pismaki są śmieszni bo strzelają ślepakami odnośnie cen.Alexinhio-10 pisze:Perez jest smieszny. Chce za goscia ta sama kase, ktora za niego dal, po kiepskim sezonie i nie chcianego zbytnio przez trenera. Mam nadzieje ze zaden klub sie nie osmieszy i nie pojdzie na jego warunki.Vincitore pisze:Dwie wrzutki od JMercato:
- Juventus próbował/próbuje pozyskać Jamesa, ale Real chce 80 mln i przez to deal jest niewykonalny. Czyli powielają to, co powiedzieli 2 dni temu na RadioMercato.
- Matuidi w poniedziałek, najpóźniej wtorek na medicalach.
Nawet za Matiudiego - niby nie mniej niz 30, pozniej sie okazuje ze 22+3 itp.
Zaza miał iść za rzekome 28+2 a sie okazuje że będzie to 6+22 i tak dalej.
"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
- Vincitore
- Juventino

Zniszczyła mnie informacja, że Matuidi rozmawiał o transferze do Juve z Evrą, Deschampsem i.... Chiellinim.
Nie rozumiem tej fali pesymizmu po wypowiedzi szejka z PSG. Powiedział, to co powiedzieć musiał skoro jeszcze nie ma oficjalnego ogłoszenia. Na początku przyszłego tygodnia Matuidi ma stawić się w Turynie i potwierdziło to sporo włoskich źródeł. Tak, pamiętam o mitycznych 48 godzinach Pogby i jego potajemnym lądowaniu w Manchesterze, ale tamten transfer to była cała koniunktura, wykreowana na potrzeby Adidasa. Tutaj mówimy o 'drobnej transakcji' jak na Raiolę
Czekam jeszcze na potwierdzenie tych informacji przez Sky Sports, bo chyba tylko oni jeszcze nie napisali o Matuidim. Romano związany z nimi zatweetował wieczorem, że dealu jeszcze nie ma.
Swoją drogą jeżeli Matuidi zostanie naszym zawodnikiem, to trzeba będzie schować do kieszeni przeświadczenie, które panuje na tym forum - skoro nie sprzedaliśmy Realowi Pogby, to nie sprzedadzą nam nikogo, a jak sprzedadzą to +20 mln do ceny. PSG gwizdnęliśmy Comana, w ten sam sposób chcieliśmy podkraść tego Ikone, a teraz dobijamy targu z Matuidim. Biznes is biznes.
Nie rozumiem tej fali pesymizmu po wypowiedzi szejka z PSG. Powiedział, to co powiedzieć musiał skoro jeszcze nie ma oficjalnego ogłoszenia. Na początku przyszłego tygodnia Matuidi ma stawić się w Turynie i potwierdziło to sporo włoskich źródeł. Tak, pamiętam o mitycznych 48 godzinach Pogby i jego potajemnym lądowaniu w Manchesterze, ale tamten transfer to była cała koniunktura, wykreowana na potrzeby Adidasa. Tutaj mówimy o 'drobnej transakcji' jak na Raiolę
Czekam jeszcze na potwierdzenie tych informacji przez Sky Sports, bo chyba tylko oni jeszcze nie napisali o Matuidim. Romano związany z nimi zatweetował wieczorem, że dealu jeszcze nie ma.
Swoją drogą jeżeli Matuidi zostanie naszym zawodnikiem, to trzeba będzie schować do kieszeni przeświadczenie, które panuje na tym forum - skoro nie sprzedaliśmy Realowi Pogby, to nie sprzedadzą nam nikogo, a jak sprzedadzą to +20 mln do ceny. PSG gwizdnęliśmy Comana, w ten sam sposób chcieliśmy podkraść tego Ikone, a teraz dobijamy targu z Matuidim. Biznes is biznes.
- Virgil
- Juventino

Ależ oczywiście że to biznes, zresztą Perez zazwyczaj się bardzo ładnie o Juve wypowiada.
Co do Jamesa to on chce pieniędzy jakie nikt nie chce zapłacić 80mln za rezerwowego, który kompletnie nie ma zaufania trenera i jest którymś tam wyborem Zidane'a.
Jeżeli nie sprzeda go teraz to za pół roku czy rok, jak sytuacja jego w Realu się poprawi nikt nie będzie chciał tych 60mln (które podobno oferują jakieś) dać.
Co do Jamesa to on chce pieniędzy jakie nikt nie chce zapłacić 80mln za rezerwowego, który kompletnie nie ma zaufania trenera i jest którymś tam wyborem Zidane'a.
Jeżeli nie sprzeda go teraz to za pół roku czy rok, jak sytuacja jego w Realu się poprawi nikt nie będzie chciał tych 60mln (które podobno oferują jakieś) dać.
- Robaku
- Juventino

- Podziekował: 2 razy
imo to pierwsze mercato gdzie dziennikarze wiedzieli tak dużo.CavAllano pisze:To pierwsze okienko od bardzo dawna, gdzie dziennikarze w takim stopniu zostali wyprowadzeni w pole. Bukmacherzy maja rzecz jasna swoich insider'ow, co potwierdzilo sie zreszta przed transferem Pogby, gdy wielu z nas mialo jeszcze nadzieje na kontynuacje kariery Francuza w Turynie. Vincitore pisal o prawdopodobnum zdjeciu Jamesa z listy powolanych na mecz Realu, wiec coraz wiecej faktycznie wskazuje na transfer. Nie jest jednak tajemnica, ze zawodnikiem ostro interesuje sie Chelsea, ktora zdazyla juz ponoc zlozyc oferte rzedu 70 mln (pytanie - co w takim razie zrobilaby z Oskarem?). Z drugiej strony informacje o tym, ze to my razem z Adidasem chcielibysmy sciagnac Kolumbijczyka do Turynu, niespodziewane info o szukaniu mieszkania w stolicy Piemontu od rzekomo godnych zaufania userow. Cos sie dzieje.jakku1 pisze:James to fantamercato, ale kto tam nadazy za Marottą w to mercato. Bukmacherzy rzekomo zdjeli Kolumbijczyka z list, więc cholera tam wie, sam trace już rozeznanie w obecnym okienku i naprawde ciezko mi cos wykluczyc.
Przeciez wszystko informacje pojawiły się dość szybko. Potem było dużo przeczenia ze strony klubow różnych, a koniec końców tak jak i Pipita do nas przybył, tak przybyłPjanic i Pjaca wiec sorry Mrozzi, ale nie mogę sie zgodzić, że dziennikarze zostali wyprowadzeni w pole bo według mnie bylo właśnie przeciwnie. Te nowe media społeczenościowe, dają dość duże pole do popisu dziennikarzom bo właśnie dzieki nim mozna dostać anonimowe np. info, ze cos sie dzieje.
Co do ślepaków to mogę zgodzić się z Adrianem w zakresie cen gówno wiedzą. ALe w zakresie konkretnych dealów są swietnie poinformowani.
- kamil-8853
- Juventino

Gabigol ma pojawić się w ten weekend w Mediolanie aby z bliska obejrzeć struktury klubu i porozmawiać na temat kontraktu.
- Olek1987
- Juventino

Coś ostatnio modne to golądanie "struktur klubu" - najpierw Zaza w Wolfsburgu teraz Gabigol w Mediolanie.kamil-8853 pisze:Gabigol ma pojawić się w ten weekend w Mediolanie aby z bliska obejrzeć struktury klubu i porozmawiać na temat kontraktu.
Jak tak dalej będzie to wyglądało to Napoli nie kupi żadnego zawodnika...
Zero szacunku dla Pogby
- gregab
- Juventino

Olek1987 pisze:Coś ostatnio modne to golądanie "struktur klubu" - najpierw Zaza w Wolfsburgu teraz Gabigol w Mediolanie.kamil-8853 pisze:Gabigol ma pojawić się w ten weekend w Mediolanie aby z bliska obejrzeć struktury klubu i porozmawiać na temat kontraktu.
Jak tak dalej będzie to wyglądało to Napoli nie kupi żadnego zawodnika...
ga
- Cataclysm9
- Juventino

W GdS dziś napisali, że PSG odrzuciło 25 milionów euro za Matuidiego. W L'Equipe natomiast jest dziś, że PSG oczekuje 30 milionów, Juve uważa, że to za dużo, a sam Matuidi jednak nie jest do końca przekonany o przeprowadzce do Turynu...Draxler 2.0?
- kamil-8853
- Juventino

Czuję w kościach Gustavo