Mercato (Lato 2016)
- Negri
- Juventino

- Podziekował: 5 razy
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
Czyli James i Matuidi u nas? Bardzo szybko zapomniałbym o PogbieAdrian27th pisze:Skybet wycofał bet na Jamesa.
Tak dla podkręcenia - to samo było kilka dni przed Transferem Pogby do United.
- mrozzi
- Juventino

- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
Osobiście nie sądzę, by Matuidi stanowił zasłonę dymną dla Jamesa, bo to przecież dwaj kompletnie inni zawodnicy. Nam o wiele bardziej jest potrzebny Francuz - bardzo solidny w defensywie, ceniony w PSG i reprezentacji. James byłby z kolei wisienką na już imponującym torcie - szczerze sam nie pozbierałbym szczęki z podłogi. Na jego rozbrat z obecnym klubem zanosi się już od dłuższego czasu. Jeśli Marotta ma pieniądze może wykorzystać fakt, że chłopak kompletnie nie mieści się w planach Zidane'a i w przyszłym sezonie byłby jedynie bardzo kosztownym balastem. Co do rywali w walce o jego podpis - Chelsea nie zagra w LM. I mnie takie posunięcie kojarzy się z fantamercato (nawet w Fifie ludzie nie dokonują takich wzmocnień), ale ta wypowiedź Marotty ma w sobie coś, co daje do myślenia. Gdy Beppe odpowiada w taki sposób praktycznie zawsze jest coś na rzeczy. Mógł powiedzieć wprost, że nic się nie dzieje, James nas nie interesuje, nie ma tematu, szanse są DOSŁOWNIE zerowe, ale tego nie zrobił. Wypowiedzi przed przybyciem Sandro, Pjanicia, Higuaina sprawiają, że w chwili obecnej faktycznie możemy się spodziewać wszystkiego.
Sky - ZAZA DO SOBOTY W LONDYNIE. Ma zarabiać 3,5 mln rocznie, my dostaniemy najprawdopodobniej 6 mln teraz + 22 za rok (obligatoryjny wykup). Jeśli te doniesienia się potwierdzą to świetne posunięcie z naszej strony - 28 mln za tego gościa to jak wygrana w Lotto.
Sky - ZAZA DO SOBOTY W LONDYNIE. Ma zarabiać 3,5 mln rocznie, my dostaniemy najprawdopodobniej 6 mln teraz + 22 za rok (obligatoryjny wykup). Jeśli te doniesienia się potwierdzą to świetne posunięcie z naszej strony - 28 mln za tego gościa to jak wygrana w Lotto.
Naprawdę deprecjonujecie niektórzy wartość Zazy. Przy dzisiejszym rynku on jest po prostu wart ~ 30 mln E. 25 lat, mistrz Włoch z niezłym ratio gol/mecz, reprezentant bądź co bądź mocnego w piłce kraju.
Czekam na Matuidiego i Cuadrado. Wtedy jak dla mnie 9/10. Nie daje się 10, jeśli odchodzi gość z pierwszego składu... :roll: No chyba, że przyjdzie jeszcze james
Czekam na Matuidiego i Cuadrado. Wtedy jak dla mnie 9/10. Nie daje się 10, jeśli odchodzi gość z pierwszego składu... :roll: No chyba, że przyjdzie jeszcze james
#FinoAllaFine
#WeAreOne
#WeAreOne
- mrozzi
- Juventino

Biorąc pod uwagę umiejętności sprzedaży Marotty to prawdziwy majstersztyk. Pamiętajmy o tym, ze oddajemy gościa jedynie rezerwowego, który nie miał żadnych szans na przebicie się do pierwszego składu. Świetny deal. Sytuacja win-win, bo Simone pogra więcej, więcej zarobi, a my zarabiamy i robimy miejsce w składzie.Cobra pisze:Naprawdę deprecjonujecie niektórzy wartość Zazy. Przy dzisiejszym rynku on jest po prostu wart ~ 30 mln E. 25 lat, mistrz Włoch z niezłym ratio gol/mecz, reprezentant bądź co bądź mocnego w piłce kraju.![]()
Jasne, że tak. Ja tego nie neguje, że deal jest dla nas bardzo dobry. Ale nie rozumiem zdziwienia kwotą. Taki Stones kosztuje prawie 50 mln funtów, a jest słabszy/na równym poziomie co Rugani czy Romagnoli.CavAllano pisze:Biorąc pod uwagę umiejętności sprzedaży Marotty to prawdziwy majstersztyk. Pamiętajmy o tym, ze oddajemy gościa jedynie rezerwowego, który nie miał żadnych szans na przebicie się do pierwszego składu. Świetny deal. Sytuacja win-win, bo Simone pogra więcej, więcej zarobi, a my zarabiamy i robimy miejsce w składzie.Cobra pisze:Naprawdę deprecjonujecie niektórzy wartość Zazy. Przy dzisiejszym rynku on jest po prostu wart ~ 30 mln E. 25 lat, mistrz Włoch z niezłym ratio gol/mecz, reprezentant bądź co bądź mocnego w piłce kraju.![]()
Przy obecnym rynku Zaza jest tyle warty. I cieszę się, że idzie do West Hamu. Lubię ten klub jako jeden z nielicznych w Anglii. Właśnie odpadli po heroicznym boju z Astorią. Nie będzie Europy
edit.
Rzekomo jutro Zaza ma być w Anglii...
#FinoAllaFine
#WeAreOne
#WeAreOne
- panlider
- Juventino

Akurat Stones to dość kiepski przykład, bo o ile Angole ogólnie przepłacają za piłkarzy, to za swoje "talenty" przepłacają podwójnie. Wystarczy przywołać transfer Sterlinga.Cobra pisze:Jasne, że tak. Ja tego nie neguje, że deal jest dla nas bardzo dobry. Ale nie rozumiem zdziwienia kwotą. Taki Stones kosztuje prawie 50 mln funtów, a jest słabszy/na równym poziomie co Rugani czy Romagnoli.CavAllano pisze:Biorąc pod uwagę umiejętności sprzedaży Marotty to prawdziwy majstersztyk. Pamiętajmy o tym, ze oddajemy gościa jedynie rezerwowego, który nie miał żadnych szans na przebicie się do pierwszego składu. Świetny deal. Sytuacja win-win, bo Simone pogra więcej, więcej zarobi, a my zarabiamy i robimy miejsce w składzie.Cobra pisze:Naprawdę deprecjonujecie niektórzy wartość Zazy. Przy dzisiejszym rynku on jest po prostu wart ~ 30 mln E. 25 lat, mistrz Włoch z niezłym ratio gol/mecz, reprezentant bądź co bądź mocnego w piłce kraju.![]()
Przy obecnym rynku Zaza jest tyle warty. I cieszę się, że idzie do West Hamu. Lubię ten klub jako jeden z nielicznych w Anglii. Właśnie odpadli po heroicznym boju z Astorią. Nie będzie Europy
Swoją drogą to jestem ciekaw czy Guardiola będzie wystawiał chłopaka w LM
"Vincere Non È Importante È L'Unica Cosa che Conta"
rammstein pisze:dobrze, że nikt nie zakładał tematu "Polskie kluby w rozgrywkach europejskich 2017/2018"
- Vincitore
- Juventino

Wypowiedziami tego szejka z Paryża bym się nie sugerował, skoro nie ma jeszcze oficjalki, to musi mówić takie rzeczy. Gdyby powiedział "Tak, Matuidi jest już Juventino", ciągnęłoby to za sobą szereg różnych nieprzyjemności, pewnie byliby stratni w różnych dziedzinach okołofutbolowych typu giełda itd. Blef w futbolu jest ostatnio odwrotnością.
JMercato przed chwilą wrzuciło info, że Matuidi dzisiaj został naszym zawodnikiem, ale to żadna niespodzianka, bo informowali o tym od miesiąca. Dodali jednocześnie, że Marotta powiedział o nim, że 'są optymistami w jego sprawie', a mówi tak jedynie, gdy jest praktycznie pewien dealu. Wg. nich testy medyczne w poniedziałek. Matuidi jest już nasz, ja przynajmniej nie mam wątpliwości, za dużo ku temu przesłanek.
James podobno nie został powołany przez Zidane'a na weekendowy mecz... ale ja nic nie sugeruję i nie wierzę w jego transfer jbc. JM także odniosło się do transferu Jamesa i zacytowało Marottę i jego wypowiedź nt. Kolumbijczyka.
"Prawie zero szans" - Beppe, kto wie...
To oczywiście w odniesieniu do Higuaina i tekstu Marotty, że nie wpłacimy klauzuli i zdementowaniu Pjanicia. Myślę jednak, że stary dobry blefiarz Marotta tym razem nie kłamie
Zaza tym razem już faktycznie wytransferowany.
JMercato przed chwilą wrzuciło info, że Matuidi dzisiaj został naszym zawodnikiem, ale to żadna niespodzianka, bo informowali o tym od miesiąca. Dodali jednocześnie, że Marotta powiedział o nim, że 'są optymistami w jego sprawie', a mówi tak jedynie, gdy jest praktycznie pewien dealu. Wg. nich testy medyczne w poniedziałek. Matuidi jest już nasz, ja przynajmniej nie mam wątpliwości, za dużo ku temu przesłanek.
James podobno nie został powołany przez Zidane'a na weekendowy mecz... ale ja nic nie sugeruję i nie wierzę w jego transfer jbc. JM także odniosło się do transferu Jamesa i zacytowało Marottę i jego wypowiedź nt. Kolumbijczyka.
"Prawie zero szans" - Beppe, kto wie...
To oczywiście w odniesieniu do Higuaina i tekstu Marotty, że nie wpłacimy klauzuli i zdementowaniu Pjanicia. Myślę jednak, że stary dobry blefiarz Marotta tym razem nie kłamie
Zaza tym razem już faktycznie wytransferowany.
- Virgil
- Juventino

Przecież Chelsea się jeszcze podobno o James'a stara, więc brak powołania wcale w żaden sposób nie oznacza że ma przyjść do nas.
Jednak nie zapominajmy, że według informacji za Matuidiego zapłaciliśmy mniej niż sądziliśmy, sprzedaliśmy za ładną kasę Zazę i otrzymamy dodatkowe pieniądze w związku z odpadnięciem z LM Romy. Kasę mamy pewnie, pytanie czy w ogóle jakiekolwiek jest zainteresowanie.
Jednak nie zapominajmy, że według informacji za Matuidiego zapłaciliśmy mniej niż sądziliśmy, sprzedaliśmy za ładną kasę Zazę i otrzymamy dodatkowe pieniądze w związku z odpadnięciem z LM Romy. Kasę mamy pewnie, pytanie czy w ogóle jakiekolwiek jest zainteresowanie.
- mrozzi
- Juventino

Jesli mialbym sie opierac na doniesieniach (pierwszych w maju) i dzisiejszej reakcji Marotty stwierdzilbym, ze zainteresowanie z naszej strony faktycznie istnieje. Mnie zastanawia jednak, czy Marotta dokonalby kolejnego tak grubego transferu w jedno okienko.Virgil pisze:Kasę mamy pewnie, pytanie czy w ogóle jakiekolwiek jest zainteresowanie.
Co do Matuidiego i Cuadrado jestem praktycznie pewien, ze dolacza do nas. Po pierwsze naczelny szejk PSG w podobnym tonie wypowiadal sie swego czasu o Lavezzim, po czym ten opuscil Paryz na rzecz Chin. Po drugie - jesli juz Marotta mowi, ze jest optymista (i w przypadku Francuza, i Kolumbijczyka), a profil Matuidiego idealnie nam odpowiada, to na pewno mamy juz gracza w garsci. Beppe wypowiada sie ostroznie do momentu dogrania sprawy, wiec najpewniej mamy przelom.
Di Marzio - Zaza jutro w Londynie.
- Vincitore
- Juventino

Dwie wrzutki od JMercato:
- Juventus próbował/próbuje pozyskać Jamesa, ale Real chce 80 mln i przez to deal jest niewykonalny. Czyli powielają to, co powiedzieli 2 dni temu na RadioMercato.
- Matuidi w poniedziałek, najpóźniej wtorek na medicalach.
- Juventus próbował/próbuje pozyskać Jamesa, ale Real chce 80 mln i przez to deal jest niewykonalny. Czyli powielają to, co powiedzieli 2 dni temu na RadioMercato.
- Matuidi w poniedziałek, najpóźniej wtorek na medicalach.
- mrozzi
- Juventino

Ewidentnie nie wiedza nic wiecej na ten temat, bo podczas gdy inni wrzucali dzis ciekawe doniesienia dotyczace Jamesa oni milczeli. Skwitowali jedynie wspolne zdjecie Marotty i Pereza pytaniem, czy aby nie czeka nas wielka niespodzianka. Sami sprawiali jednak wrazenie zaskoczonych i mocno zdezorientowanych.Vincitore pisze:- Juventus próbował/próbuje pozyskać Jamesa, ale Real chce 80 mln i przez to deal jest niewykonalny. Czyli powielają to, co powiedzieli 2 dni temu na RadioMercato.
- jakku1
- Juventino

Ja nie chce teraz wyskakiwac tutaj z moimi kosmiczymi teoriami, ale ten transfer Matudiego od samego początku wydaje mi się nieuzasadniony. Jasne, wszystko ostatecznie wskazuje na to, ze Francuz lada moment do nas dolaczy. Agresti potwierdzil, ze Allegri chce wlasnie tego typu gracza, ale mnie to zwyczajnie nie trzyma kupy.CavAllano pisze:Ewidentnie nie wiedza nic wiecej na ten temat, bo podczas gdy inni wrzucali dzis ciekawe doniesienia dotyczace Jamesa oni milczeli. Skwitowali jedynie wspolne zdjecie Marotty i Pereza pytaniem, czy aby nie czeka nas wielka niespodzianka. Sami sprawiali jednak wrazenie zaskoczonych i mocno zdezorientowanych.Vincitore pisze:- Juventus próbował/próbuje pozyskać Jamesa, ale Real chce 80 mln i przez to deal jest niewykonalny. Czyli powielają to, co powiedzieli 2 dni temu na RadioMercato.
Bo po jaką cholere, do Khediry, Marchisio, Sturaro, Leminy, Asamoaha dorzucac jeszcze jednego gracza, ktorego zadania boiskowe mocno ograniczaja sie do defensywy. Jasne, Marchisio i Khedira potrafia ladnie podlaczyc sie do akcji, a Asamoah to w sumie taki b2b, ale... dalej tej logiki nie kupuje. Zwlaszcza, ze Maudidi nie doda nam ani centymetrow, ani jakiejs duzej sily/masy w walce w srodku pola. To nie jest gracz o sile Pogby czy tez laczonego z nami Maticia.
Jesli widzialbym w kadrze jeszcze jakiegos srodkowego pomocnika to albo kogos stricte ofensywnego albo kogos, kto potrafi zagrac i jako b2b i jako 3/4. Idealnym kandydatem tutaj bylby Kovacic i na zdrowy rozum, to jesli o kims rozmawialismy z Realem w trakcie ostatnich negoacjacji, to pewnie o Chorwacie.
James to fantamercato, ale kto tam nadazy za Marottą w to mercato. Bukmacherzy rzekomo zdjeli Kolumbijczyka z list, więc cholera tam wie, sam trace już rozeznanie w obecnym okienku i naprawde ciezko mi cos wykluczyc.
Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 
- mrozzi
- Juventino

To pierwsze okienko od bardzo dawna, gdzie dziennikarze w takim stopniu zostali wyprowadzeni w pole. Bukmacherzy maja rzecz jasna swoich insider'ow, co potwierdzilo sie zreszta przed transferem Pogby, gdy wielu z nas mialo jeszcze nadzieje na kontynuacje kariery Francuza w Turynie. Vincitore pisal o prawdopodobnum zdjeciu Jamesa z listy powolanych na mecz Realu, wiec coraz wiecej faktycznie wskazuje na transfer. Nie jest jednak tajemnica, ze zawodnikiem ostro interesuje sie Chelsea, ktora zdazyla juz ponoc zlozyc oferte rzedu 70 mln (pytanie - co w takim razie zrobilaby z Oskarem?). Z drugiej strony informacje o tym, ze to my razem z Adidasem chcielibysmy sciagnac Kolumbijczyka do Turynu, niespodziewane info o szukaniu mieszkania w stolicy Piemontu od rzekomo godnych zaufania userow. Cos sie dzieje.jakku1 pisze:James to fantamercato, ale kto tam nadazy za Marottą w to mercato. Bukmacherzy rzekomo zdjeli Kolumbijczyka z list, więc cholera tam wie, sam trace już rozeznanie w obecnym okienku i naprawde ciezko mi cos wykluczyc.
Ostatnio zmieniony 26 sierpnia 2016, 01:28 przez mrozzi, łącznie zmieniany 1 raz.
- CzeczenCZN
- Juventino

Po taką że zdrowie 3 z nich to srprawa... Krucha.jakku1 pisze:Bo po jaką cholere, do Khediry, Marchisio, Sturaro, Leminy, Asamoaha dorzucac jeszcze jednego gracza, ktorego zadania boiskowe mocno ograniczaja sie do defensywy. .
Jeżeli chcemy grać 4312 - ulubione ustawienie Maxa - to dwóch zawodników o charakterystyce Matuidiego i Jamesa ( w co wątpię.) To sprawa naturalna.
Propo Zazy sądzę, że odnajdzie się w Lidzie Angielskiej - u nas są gracze ograni na "9" i Topy Higuain i Dybala - plus cofnięty napastnik Dybala - marnował by się tylko.