Mercato (Lato 2016)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
kapusniaczek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 sierpnia 2016, 10:23

fazzi pisze:Wątpie, jak będzie w składzie Pjanic to przypuszczam, że jedno skrzydło będzie bardziej defensywne.
oczywiscie, nie mówię, ze bedziemy tak grali przez cały sezon. na LM na pewno allegri nie wystawi takiego składu, no chyba, ze na legie :smile:

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 25 sierpnia 2016, 10:35

Conte z ulubieńca turyńskich kibiców przeistoczy się w nemico numero uno. :smile: Cuadrado chce tylko do nas, ani myśli grać w Chelsea, a Antonio i tak tupie nóżką i w dalszym ciągu robi problemy. Rozumiem, że ma Kolumbijczyka w składzie, zawsze chciał go u siebie, ale czy nie rozumie, że chłopak tych uczuć nie odwzajemnia? Co on właściwie chce osiągnąć? Ja wiem, że zawodnik w pierwszej kolejności powinien respektować obowiązujący kontrakt, ale sami doskonale wiemy, że z niewolnika nie ma pracownika i ostatecznie na takim konflikcie cierpi i sam piłkarz, i jego klub. Upłynęło już wystarczająco dużo czasu, by przekonać Juana do Londynu, ale jego postawa nie uległa zmianie.

L'Equipe to dobrze poinformowane źródło, jeśli chodzi o rynek francuski - fajnie, że Matuidi naciska na transfer do nas i odrzuca nowy kontrakt PSG, mimo że gra tam od kilku lat. Ludzi, którzy wiedzą czego chcą zdecydowanie nam potrzeba. :ok: Do tych, którzy na Blaise'a psioczą - w PSG Ancelottiego i reprezentacji Deschampsa Francuz odgrywał/odgrywa bardzo ważną rolę.
Vincitore pisze:ja bym go widział ustawionego bardziej swobodnie. :mad2:
Jak chyba każdy z nas. ;) Co z tego jednak, skoro Allegri wyraźnie widzi go na pozycji registy i, powtórzę za kolegami, pytany o tę konkretną pozycję Bośniaka odpowiedział jasno i wyraźnie, że będzie go na niej ustawiał i ma nadzieję zrobić na niej z niego absolutnego topa. Trzeba się po prostu z tym pogodzić i zaufać Allegriemu - niejednokrotnie pozytywnie nas zaskakiwał.

@Pumi
Kiedyś nie wierzyłeś w możliwości Pogby, ostatnio nie wierzyłeś w przybycie Pjanicia, Higuaina, teraz nie dajesz wiary doniesieniom o Matuidim. :smile: Jeśli plan pozyskania Francuza się powiedzie, na co będziesz narzekać? ;) Sprawa Blaise'a w ostatnich dniach nieco ruszyła i teraz już wszyscy piszą o bliskim porozumieniu obu klubów (wcześniej mieliśmy jedynie niemrawe informacje o oczekiwanych 40 mln i przestoju w negocjacjach).
Ostatnio zmieniony 25 sierpnia 2016, 10:43 przez mrozzi, łącznie zmieniany 2 razy.

fazzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 3 razy

Nieprzeczytany post 25 sierpnia 2016, 10:36

pumex pisze:Temat transferu Matuidiego zaczyna przypominać mini-sagę z Nainggolanem w roli głównej. Wówczas również wszystko miało się rozstrzygnąć w ostatnich dwóch tygodniach, potem w ostatnim tygodniu, potem w ostatnich 3 dniach, potem w ostatnim dniu, a już na pewno w ostatnich godzinach, bo przecież Cellino obiecał nam Belga.. :whistle:

Mnóstwo odgrzewanych kotletów i te same newsy dzień w dzień, tylko bez żadnych konkretów. Mnie to powoli zaczyna wyglądać na sztucznie napompowany temat, żeby kliknięcia się zgadzały.
Fakt, nasze końcówki mercato nigdy nie kończą się tym, czego oczkujemy, ale w końcu musi być ten pierwszy raz :prochno:

Pavel Nedved pisze:"Juve ponownie jest nieprzyjemne? Mam nadzieję, nie interesuje mnie bycie miłym, tylko zwycięskim"
Vincitore

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 sierpnia 2016, 10:42

Wyobrażacie sobie sytuację jak Conte blokuje nam Cuadrado, a z PSG zrywa negocjacje, bo nie możemy się dogadać o milion bonusów? Bo ja nie chcę sobie tego wyobrażać - zwłaszcza jak odpalimy nasze opcje awaryjne. :prochno:

Nie no, jestem optymistą w kwestii jednej i drugiej transakcji. Myślę, że dziś w Monte Carlo dobijemy definitywnie dealu z Matuidim.
Ostatnio zmieniony 25 sierpnia 2016, 10:52 przez Vincitore, łącznie zmieniany 1 raz.

MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 18 razy
Otrzymał podziękowanie: 217 razy

Nieprzeczytany post 25 sierpnia 2016, 10:42

CavAllano pisze:Conte z ulubieńca turyńskich kibiców przeistoczy się w nemico numero uno. :smile:
Zawsze mówiłem, że Conte to hipokryta i daleko mu do Juventino. Facet spalił za sobą większość mostów a teraz robi to samo. Wyleczcie się co niektórzy z tego gościa. Cuadrado chce do nas a ten próbuje na siłę go uwiązać, to nie przejdzie. Wyobraźcie sobie co by było gdyby Juve w ten sposób na siłę próbowało zatrzymać Pogbę, który miał jeszcze trochę kontraktu przed sobą ? Mnie już rybka czy Matuidi przyjdzie czy też nie ale mercato uważam za bardzo udane a drużyna jest silniejsza niż w ubiegłych latach. Mamy też inteligentnego trenera z głową na karku, któremu Conte może czyścic buciki.

Obrazek
fazzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 sierpnia 2016, 10:45

Vincitore pisze:Wyobrażacie sobie sytuację jak Conte blokuje nam Cuadrado, a z PSG zrywa negocjacje, bo nie możemy się dogadać o milion bonusów? Bo ja nie chcę sobie tego wyobrażać - zwłaszcza jak odpalimy nasze opcje awaryjne. :prochno:

Nie no, jestem optymistą w kwestii jednej i drugiej transakcji. Myślę, że dziś w Monte Carlo definitywnie dobijemy definitywnie dealu z Matuidim.
Bez najmniejszego problemu mogę to sobie wyobrazić ;) Doświadczenie hartuje człowieka :prochno: Ale chyba pora skończyć z desperackimi transferami pod koniec okienka i brać to, co chcemy.
alessandro1977 pisze:Zawsze mówiłem, że Conte to hipokryta i daleko mu do Juventino. Facet spalił za sobą większość mostów a teraz robi to samo. Wyleczcie się co niektórzy z tego gościa.
Daj sobie w końcu siana z tym Conte. Naprawdę nie rozumiesz, ile mu zawdzięczamy ? I że prawdopodobnie nie byli byśmy tu gdzie jesteśmy obecnie, bez jego udziału ??

Pavel Nedved pisze:"Juve ponownie jest nieprzyjemne? Mam nadzieję, nie interesuje mnie bycie miłym, tylko zwycięskim"
pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 sierpnia 2016, 10:52

CavAllano pisze:@Pumi
Kiedyś nie wierzyłeś w możliwości Pogby, ostatnio nie wierzyłeś w przybycie Pjanicia, Higuaina, teraz nie dajesz wiary doniesieniom o Matuidim. :smile: Jeśli plan pozyskania Francuza się powiedzie, na co będziesz narzekać? ;) Sprawa Blaise'a w ostatnich dniach nieco ruszyła i teraz już wszyscy piszą o bliskim porozumieniu obu klubów (wcześniej mieliśmy jedynie niemrawe informacje o oczekiwanych 40 mln i przestoju w negocjacjach).
Tym razem nie chodzi o kwestię wiary, tylko o próbę suchej oceny sytuacji. Te ciągłe plotki o Matuidim wydają się być jakieś takie puste w środku, coś jak przed rokiem doniesienia nt Draxlera. Nie zdziwiłbym się, jakby po kilku tygodniach okazało się, że transfer Francuza do Juve upadł już dawno temu, Marotta nie próbował wchodzić oknem gdy go wyrzucili z drzwi, a media piszą, bo coś pisać muszą, zwłaszcza że to opłacalne.

Obrazek
mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 sierpnia 2016, 10:53

fazzi pisze:
alessandro1977 pisze:Zawsze mówiłem, że Conte to hipokryta i daleko mu do Juventino. Facet spalił za sobą większość mostów a teraz robi to samo. Wyleczcie się co niektórzy z tego gościa.
Daj sobie w końcu siana z tym Conte. Naprawdę nie rozumiesz, ile mu zawdzięczamy ? I że prawdopodobnie nie byli byśmy tu gdzie jesteśmy obecnie, bez jego udziału ??
Ale czy alessandro napisał cokolwiek, co nie byłoby prawdą? Każdy jest świadomy tego, ile Conte zawdzięczamy itd., ale to nie znaczy, że mamy mieć z automatu klapki na oczach. Ten facet stracił bardzo wiele wypinając się na nas (obraził się, bo przecież nie zje posiłku za 10 euro w restauracji za 100, czym się ośmieszył). Jeśli ktoś to akceptuje to jego sprawa, ale krytyka jest w tym wypadku w pełni zrozumiała.
pumex pisze:Tym razem nie chodzi o kwestię wiary, tylko o próbę suchej oceny sytuacji. Te ciągłe plotki o Matuidim wydają się być jakieś takie puste w środku, coś jak przed rokiem doniesienia nt Draxlera. Nie zdziwiłbym się, jakby po kilku tygodniach okazało się, że transfer Francuza do Juve upadł już dawno temu, Marotta nie próbował wchodzić oknem gdy go wyrzucili z drzwi, a media piszą, bo coś pisać muszą, zwłaszcza że to opłacalne.
Tobie, sobie i nam wszystkim życzę jednak, byśmy tym razem dobili targu i mam nadzieję, że końcówka mercato będzie top, a nie flop. :smile:
Ostatnio zmieniony 25 sierpnia 2016, 10:58 przez mrozzi, łącznie zmieniany 1 raz.

kapusniaczek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 sierpnia 2016, 10:56

alessandro1977 pisze:Mamy też inteligentnego trenera z głową na karku, któremu Conte może czyścic buciki.
wszystko fajnie, tylko jest jeden mały problem. conte to gość który jak coś chce to to ma. np chce kogoś kupić, dzwoni do tego gościa, namawia go, wciska nie wiadomo co. tak samo jest w przeciwną strone. czy gdy trenował juve, ktoś z czołowych graczy psioczył, ze chce odejsc? odpowiedz jest prosta: NIE. miał wszystko pod kontrolą i chociaz miał miał swoje wady potrafił wszystko uporządkować. allegri jest inny, on trenuje co ma. może i ma swoich ulubieńców, ale jak ich nie dostanie to nie obrazi się na cały świat i nie odejdzie bo marotta nie kupi mu de sciglio i matriego. gdyby conte prowadził obecnie juve i pogba chciał odejsc, moge się założyć, ze francuz nie odszedłby z klubu w taki sposób. antonio zrobi wszystko zeby osiągnąć swój cel. gdyby tak połączyć conte z allegrim, mielibyśmy najlepszego trenera w historii klubu.

Vincitore

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 sierpnia 2016, 11:05

kapusniaczek pisze:wszystko fajnie, tylko jest jeden mały problem. conte to gość który jak coś chce to to ma. np chce kogoś kupić, dzwoni do tego gościa, namawia go, wciska nie wiadomo co.
Tak jak w lecie 2014 chciał Cuadrado i Di Marie i ich dostał. :smile:

Nie słyszałem nigdy żeby Conte do kogoś dzwonił, dopiero jak już zawodnika dostanie, to sprawia dobre wrażenie (jest dokument o Pogbie na którym mówi, że pierwsza rozmowa z Conte była bardzo dobra). Słyszałem natomiast, że Allegri telefonował do Pjanicia przed wpłaceniem klauzuli i nakreślił mu jaki ma na niego pomysł itd.

Mediaset twierdzi, że dzisiaj finał rozmów o Matuidim. Według nich PSG chce 30 mln, my dajemy 25. Wierzę, że Marotta tylko zbija cenę i jeżeli nie będziemy mogli nic zrobić, to zmięknie i zapłaci te 30. Nie ma co żałować pięciu baniek na takiego zawodnika.

fazzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 sierpnia 2016, 11:07

CavAllano pisze:
fazzi pisze:
Ale czy alessandro napisał cokolwiek, co nie byłoby prawdą? Każdy jest świadomy tego, ile Conte zawdzięczamy itd., ale to nie znaczy, że mamy mieć z automatu klapki na oczach. Ten facet stracił bardzo wiele wypinając się na nas (obraził się, bo przecież nie zje posiłku za 10 euro w restauracji za 100, czym się ośmieszył). Jeśli ktoś to akceptuje to jego sprawa, ale krytyka jest w tym wypadku w pełni zrozumiała.
Rzecz w tym, że on regularnie najeżdża na Conte przy każdej okazji i jest to już irytujące( zwłaszcza w stosunku do gościa, któremu tyle zawdzięczamy ) jak czytanie postów forzacośtam. Każdy ma swoje zdanie i albo lubi albo nie Conte, albo szanuje go, albo nie i każdy ma do tego prawo, więc po co teksty w stylu: "Wyleczcie się co niektórzy z tego gościa".

Zizou_1989

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 sierpnia 2016, 11:08

Vincitore pisze:
kapusniaczek pisze:wszystko fajnie, tylko jest jeden mały problem. conte to gość który jak coś chce to to ma. np chce kogoś kupić, dzwoni do tego gościa, namawia go, wciska nie wiadomo co.

Nie słyszałem nigdy żeby Conte do kogoś dzwonił, dopiero jak już zawodnika dostanie, to sprawia dobre wrażenie (jest dokument o Pogbie na którym mówi, że pierwsza rozmowa z Conte była bardzo dobra). Słyszałem natomiast, że Allegri telefonował do Pjanicia przed wpłaceniem klauzuli i nakreślił mu jaki ma na niego pomysł itd.

Mediaset twierdzi, że dzisiaj finał rozmów o Matuidim. Według nich PSG chce 30 mln, my dajemy 25. Wierzę, że Marotta tylko zbija cenę i jeżeli nie będziemy mogli nic zrobić, to zmięknie i zapłaci te 30. Nie ma co żałować pięciu baniek na takiego zawodnika.
To sie juz niczego nie trzyma. Podobno wczoraj juz PSG zakceptowalo nasza oferte a tu znowu ze dzis zakceptuja nastepna. Wydaje mi sie ze bedzie ciezko miec go w zespole.

kapusniaczek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 sierpnia 2016, 11:11

Vincitore pisze:
dlaczego odszedł? :smile:

Vincitore

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 sierpnia 2016, 11:14

kapusniaczek pisze:
Vincitore pisze:
dlaczego odszedł? :smile:
Bo nie dostał tego czego chciał, więc nie jest typem gościa, który jak coś chce to to ma. Bardziej mi ta łatka pasuje do np. Raioli.

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 sierpnia 2016, 11:15

Antonio robił lipę w Europie, nie potrafił zmienić oblicza zespołu i żywo zareagować na sytuację na boisku. Nikt nie stwierdzi, że Allegri nie ma wad, ale pod tym względem jest od Conte po prostu lepszy - dopracował 3-5-2 poprzedniego trenera i w razie potrzeby potrafił przejść na innego ustawienie. Pogba odszedłby tak czy inaczej - reakcje po finałach odpowiednio LM i Euro oraz chęć odejścia do United pozbawionego LM sugerują, że dla niego liczyła się tylko kasa. O żadnym konflikcie na linii zawodnik-szkoleniowiec mowy nie było, a także rzeczy praktycznie zawsze wychodzą na światło dzienne.

Allegriego wzięliśmy właściwie ze względu na to, że jest raczej "potulny" i nie robi problemów jak swego czasu Antonio. Otwarcie mówi jednak o tym, że chce w kadrze jakościowych zawodników i takich dostaje. Dość powiedzieć, że wyraźnie życzył sobie w naszych szeregach Pjanicia, Higuaina, teraz jest podobnie z Matuidim (czytałem o tym niejednokrotnie).
Zizou_1989 pisze:To sie juz niczego nie trzyma. Podobno wczoraj juz PSG zakceptowalo nasza oferte a tu znowu ze dzis zakceptuja nastepna. Wydaje mi sie ze bedzie ciezko miec go w zespole.
Nie trzeba daleko sięgać pamięcią. Sprawa Pogby wyglądała bardzo podobnie - pisało się o trudnościach, potem deal done, następnie ponownie jakieś komplikacje, dopiero na ostatniej prostej pojawiły się szczegóły umowy.

@kapusniaczek

:ok: Zmieniłem.
Ostatnio zmieniony 25 sierpnia 2016, 11:26 przez mrozzi, łącznie zmieniany 1 raz.

Zablokowany