Mercato (Lato 2016)
- Virgil
- Juventino

Zgadza się ale musielibyśmy kogoś opchnąć bo nawet nie licząc Hernanesa,MArrone i dodając Matuidiego mamy : ,Robaku pisze:Mam kandydata - Brozo. Uważam, że świetnie by się sprawdził jako ofensywny pomocnik. Pytanie czy Inter go puści.Virgil pisze:[
Dlatego przydałby nam się ktoś ofensywny jeszcze do pomocy (szczególnie w obliczu odejścia Pereyry który wiadomo na Juve za słaby już) bo w tej chwili to tylko Pjanic jest graczem zdecydowanie nastawionym na ofensywę. Reszta naszych pomocników to w pierwszej kolejności gracze od defensywy chociaż nie można odmówić Khedirze czy Markizowi świetnych wejść ofensywnych, ale myślę że bardzo będzie nam brakowało tego błysku Pogby przed polem karnym rywali.
Coraz głośniejsze informacje, że Conte zablokuje transfer Juana.
Pjanica,Marchisio,Khedirę,Matuidiego,Leminę,Sturaro, Asamoaha i jeszcze Mandragora który u nas zostaje. Nie wiem czy jest miejsce dla kogoś jak Brozo, który moim zdaniem jako uzpełnienie składu, a nie główne wzmocnienie pomocy byłby idealny.
A niech Conte sobie blokuje, nie dziwię się Chelsea skoro chcemy tylko wypożyczyć Cuadrado - jaki to dla nich interes ? Ich stać żeby siedział na trybunach.
- kd
- Juventino

pozycja registy u nas, troszkę upośledza zdolności piłkarzy. Przed Pirlo nikogo takiego u nas nie było, po Pirlo ta pozycja przewija się zawsze-tak jak problem z nią - brak kandydata. Dla Pirlo to była naturalna pozycja, unikalny gość, dla każdego innego piłkarza z naszego składu jest kagańcem i ograniczeniem. Dziwię się że tak uparcie rezerwujemy ta pozycje praktycznie w każdej formacji, nie wiem czy Modric, Busquets, Kross, Yaya, Alonso, Motta<->Veratti pełnią taką rolę. Swoją drogą żaden ze mnie fachowiec, więc nie obruszajcie się. Matuidi-gdzie oni go wepchną? A co będzie jak wróci zdrowy i w formie Markiz, do tego Khedira ustrzeże się urazu? Wiem, nierealne by to się wydarzyło równocześnie, ale oby!
- unbelievable87
- Juventino

- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 7 razy
Liczę dzisiaj na mocną grupę w UCL, bo to może przyspieszy działania naszych dyrektorów i z pewnością wtedy nie zadowolą się półśrodkami.
Jeśli chodzi o 4-3-1-2 to ja np. na pozycji registy widziałbym Dybale...
Buffon
Alves-Bonucci-Chiellini-Sandro
Khedira-Pjanic-Marchisio
Dybala
Higuain-Mandzukic
Buffon
Khedira-Pjanic-Marchisio
Dybala
Higuain-Mandzukic
- Alexinhio-10
- Juventino

- Podziekował: 49 razy
- Otrzymał podziękowanie: 14 razy
Dokładnie. Na siłę szukamy gracza, który obsadzi tą pozycję. Też jestem zdania że cofnięcie Pjanica na registe, odbierze jego walory ofensywne. Ale cóż zobaczymy, w końcu to trener i dyrektorzy znają sięlepiej na piłce niż my.kd pisze:pozycja registy u nas, troszkę upośledza zdolności piłkarzy. Przed Pirlo nikogo takiego u nas nie było, po Pirlo ta pozycja przewija się zawsze-tak jak problem z nią - brak kandydata. Dla Pirlo to była naturalna pozycja, unikalny gość, dla każdego innego piłkarza z naszego składu jest kagańcem i ograniczeniem. Dziwię się że tak uparcie rezerwujemy ta pozycje praktycznie w każdej formacji, nie wiem czy Modric, Busquets, Kross, Yaya, Alonso, Motta<->Veratti pełnią taką rolę.
Co do Cuadrado, to coraz bardziej Conte zraża do siebie środowisko Juventusu. Choć nie dziwię się Chelsea, że nie chcą Juana puścić bez opcji wykupu.
Ostatnio zmieniony 25 sierpnia 2016, 10:04 przez Alexinhio-10, łącznie zmieniany 1 raz.
- Vincitore
- Juventino

Pirlo to był gość, który w szczycie formy na pozycji registy, kilkukrotnie w meczu wprowadzał element zaskoczenia jakimś niekonwencjonalnym podaniem za linię obrony. Robił coś ekstra, ponad rozdawanie piłek do boku i odbierania futbolówki wyprowadzanej przez obronę. Dodatkowo był w tym w światowej czołówce, na swój sposób unikat jak Pogba, którego nie da się zastąpić pojedynczym piłkarzem z miejsca. Pjanic też wygląda na gościa, który może mieć ten magic touch i jednym podaniem zniszczyć całe zasieki obronne rywala, ale cholera, ja bym go widział ustawionego bardziej swobodnie. :mad2:
Trzeba wziąć też pod uwagę kontuzję Marchisio, więzadła krzyżowe trochę blokują głowę, ciężko mu będzie włożyć nogę tam, gdzie dawniej wsadzał głowę. Może być tak, że nie będzie się nadawał do niczego więcej, niż rozdawania piłek.
Trzeba wziąć też pod uwagę kontuzję Marchisio, więzadła krzyżowe trochę blokują głowę, ciężko mu będzie włożyć nogę tam, gdzie dawniej wsadzał głowę. Może być tak, że nie będzie się nadawał do niczego więcej, niż rozdawania piłek.
Ostatnio zmieniony 25 sierpnia 2016, 10:09 przez Vincitore, łącznie zmieniany 2 razy.
- Kuben
- Juventino

Regista to pozycja cofniętego rozgrywającego między obroną, a pomocą. Ty wskazałeś w tym zestawieniu Dybale na pozycje trequartisty.unbelievable87 pisze:Liczę dzisiaj na mocną grupę w UCL, bo to może przyspieszy działania naszych dyrektorów i z pewnością wtedy nie zadowolą się półśrodkami.
Buffon
Khedira-Pjanic-Marchisio
Dybala
Higuain-Mandzukic
Jakieś poranne info z VS do kawki i tej sławetnej już 'dwójki'?
Fiat 126p - Prawie jak Bugatti
Pegasus - Prawie jak PlayStation
Barcelona, ManU, inter... - Prawie jak Juventus
Pegasus - Prawie jak PlayStation
Barcelona, ManU, inter... - Prawie jak Juventus
- unbelievable87
- Juventino

- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 7 razy
Oczywiście treka;)wloski pisze:Registy czy treka? Bo chcę się upewnić czy mam brać Ciebie na serio czy nie.unbelievable87 pisze: registy widziałbym Dybale...
Dzięki za czujność.
- cziro
- Juventino

Chyba Ci się trequartista i regista pomieszali.
Będziemy grać 3-5-2 w większości sezonu (oby).
Jeśli czasami czwórką w obronie, to pierwszym wyborem będzie Evra.
Co do Cuadrado, nie chce mi się już czytać o Antonio i jego fanaberiach:stop:
Będziemy grać 3-5-2 w większości sezonu (oby).
Jeśli czasami czwórką w obronie, to pierwszym wyborem będzie Evra.
Co do Cuadrado, nie chce mi się już czytać o Antonio i jego fanaberiach:stop:
- wloski
- Juventino

On tam wyjątkowo może zagrać ale jego największy atut czyli "banany" z prawej strony boiska nie będą możliwe kiedy on będzie na środku za napastnikami.unbelievable87 pisze:Oczywiście treka;)wloski pisze:Registy czy treka? Bo chcę się upewnić czy mam brać Ciebie na serio czy nie.unbelievable87 pisze: registy widziałbym Dybale...
Dzięki za czujność.
- Profesor
- Juventino

- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
Pjaca jest dosyć uniwersalny ale jak on zagra na 3/4 to już druga sprawa, mamy przykłady zawodników którzy mogą zagrać w innych miejscach niż ich optimum - Hernanes regista, Cuadrado środek pomocy/prawy obrońca, w praktyce to wygląda nie najlepiej.
Jego optymalne ustawienie to skrzydło, lewe ale też grywał jako napastnik, nic nie pisano że grywał jako 3/4
Jak już mielibyśmy grac z 3/4 np. 4-3-1-2 to lepiej ustawić Pjanicia, ma świetne podanie, strzał, nawet jak brak mu szybkości to najlepsza opcja, na treningu grając z Dybala z przodu świetnie się rozumieli.
Zresztą wtedy do środka już tak nie jest potrzebny rozgrywający więc wystarczy Asamoah Lemina Khedira.
Jego optymalne ustawienie to skrzydło, lewe ale też grywał jako napastnik, nic nie pisano że grywał jako 3/4
Jak już mielibyśmy grac z 3/4 np. 4-3-1-2 to lepiej ustawić Pjanicia, ma świetne podanie, strzał, nawet jak brak mu szybkości to najlepsza opcja, na treningu grając z Dybala z przodu świetnie się rozumieli.
Zresztą wtedy do środka już tak nie jest potrzebny rozgrywający więc wystarczy Asamoah Lemina Khedira.
- kapusniaczek
- Juventino

moim zdaniem próby pozyskaniu matuidego i ponownego wypozyczenia cuadrado to pewnym stopniu ograniczenie lub nawet wycofanie gracza stricte ofensywnego. w tym sezonie 352 ma mieć bardziej ofensywnych bocznych obrońców, którzy w mniejszym stopniu będą odpowiedzialni za defensywę a bardziej za stwarzaniu okazji strzeleckich napastnikom lub pomocnikom. stąd próby pozyskania cuadrado. nawet jesli mielibyśmy się bronić bokami to zawsze na ławce jest evra. alves co prawda, w grze obronnej odstaje, ale nie tak bardzo jak kolumbijczyk a któryś z pomocników, zawsze do akcji ofensywnej się właczy i nie chodzi tu tylko o kontry.Virgil pisze:Pjanic jest graczem zdecydowanie nastawionym na ofensywę. Reszta naszych pomocników to w pierwszej kolejności gracze od defensywy chociaż nie można odmówić Khedirze czy Markizowi świetnych wejść ofensywnych, ale myślę że bardzo będzie nam brakowało tego błysku Pogby przed polem karnym rywali.
- fazzi
- Juventino

- Podziekował: 1 raz
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
Wątpie, jak będzie w składzie Pjanic to przypuszczam, że jedno skrzydło będzie bardziej defensywne.kapusniaczek pisze:moim zdaniem próby pozyskaniu matuidego i ponownego wypozyczenia cuadrado to pewnym stopniu ograniczenie lub nawet wycofanie gracza stricte ofensywnego. w tym sezonie 352 ma mieć bardziej ofensywnych bocznych obrońców, którzy w mniejszym stopniu będą odpowiedzialni za defensywę a bardziej za stwarzaniu okazji strzeleckich napastnikom lub pomocnikom. stąd próby pozyskania cuadrado. nawet jesli mielibyśmy się bronić bokami to zawsze na ławce jest evra. alves co prawda, w grze obronnej odstaje, ale nie tak bardzo jak kolumbijczyk a któryś z pomocników, zawsze do akcji ofensywnej się właczy i nie chodzi tu tylko o kontry.Virgil pisze:Pjanic jest graczem zdecydowanie nastawionym na ofensywę. Reszta naszych pomocników to w pierwszej kolejności gracze od defensywy chociaż nie można odmówić Khedirze czy Markizowi świetnych wejść ofensywnych, ale myślę że bardzo będzie nam brakowało tego błysku Pogby przed polem karnym rywali.
Pavel Nedved pisze:"Juve ponownie jest nieprzyjemne? Mam nadzieję, nie interesuje mnie bycie miłym, tylko zwycięskim"
- Urbi27
- Juventino

- Podziekował: 1 raz
- Otrzymał podziękowanie: 26 razy
Matuidi i Khedira to gracze bardzo inteligentni nawet w porównaniu z absolutnymi topami na tej pozycji. Obaj panowie potrafią się idealnie włączyć do akcji ofensywnej i ją wykończyć. Przy bardzo ofensywnych wahadłach taka opcja byłaby nawet znośna. Tylko cytując klasyka "Matuidi jest graczem innego zespołu" i póki się to nie zmieni to mamy jednak lukę w środku pomocy. Asa może i zagrał jeden dobry mecz, ale przed nami +50 spotkań i trzeba zdawać sobie sprawę, że pozyskanie kolejnego klasowego pomocnika jest wręcz niezbędne aby walczyć w tym sezonie o najwyższe cele w Europie.kapusniaczek pisze:moim zdaniem próby pozyskaniu matuidego i ponownego wypozyczenia cuadrado to pewnym stopniu ograniczenie lub nawet wycofanie gracza stricte ofensywnego. w tym sezonie 352 ma mieć bardziej ofensywnych bocznych obrońców, którzy w mniejszym stopniu będą odpowiedzialni za defensywę a bardziej za stwarzaniu okazji strzeleckich napastnikom lub pomocnikom. stąd próby pozyskania cuadrado. nawet jesli mielibyśmy się bronić bokami to zawsze na ławce jest evra. alves co prawda, w grze obronnej odstaje, ale nie tak bardzo jak kolumbijczyk a któryś z pomocników, zawsze do akcji ofensywnej się właczy i nie chodzi tu tylko o kontry.Virgil pisze:Pjanic jest graczem zdecydowanie nastawionym na ofensywę. Reszta naszych pomocników to w pierwszej kolejności gracze od defensywy chociaż nie można odmówić Khedirze czy Markizowi świetnych wejść ofensywnych, ale myślę że bardzo będzie nam brakowało tego błysku Pogby przed polem karnym rywali.
- pumex
- Juventino

Temat transferu Matuidiego zaczyna przypominać mini-sagę z Nainggolanem w roli głównej. Wówczas również wszystko miało się rozstrzygnąć w ostatnich dwóch tygodniach, potem w ostatnim tygodniu, potem w ostatnich 3 dniach, potem w ostatnim dniu, a już na pewno w ostatnich godzinach, bo przecież Cellino obiecał nam Belga..
Mnóstwo odgrzewanych kotletów i te same newsy dzień w dzień, tylko bez żadnych konkretów. Mnie to powoli zaczyna wyglądać na sztucznie napompowany temat, żeby kliknięcia się zgadzały.
Mnóstwo odgrzewanych kotletów i te same newsy dzień w dzień, tylko bez żadnych konkretów. Mnie to powoli zaczyna wyglądać na sztucznie napompowany temat, żeby kliknięcia się zgadzały.