Mercato (Lato 2016)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Maku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 sierpnia 2016, 16:38

Krystek pisze: Ciekawe czy De Laurentis będzie mu kazał pić jego mocz :D
Przecież Don Pietro siedzi na ławce :smile:
Obrazek

Obrazek
Krystek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 sierpnia 2016, 16:44

Maku pisze:
Krystek pisze: Ciekawe czy De Laurentis będzie mu kazał pić jego mocz :D
Przecież Don Pietro siedzi na ławce :smile:
Obrazek
No tak, zapomniałem:
Obrazek

A co do transferu Matuidiego, to uważam że jak wszyscy będą dostępni i w pełni formy to on powinien grzać, bo i Khedira i Marchisio w formie są lepsi, a nawet pokuszę się o stwierdzenie że jak Asamoah będzie w pełni formy to również jest lepszym piłkarzem.

Forza Juve!
Olek1987

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 sierpnia 2016, 16:54

Krystek pisze: A co do transferu Matuidiego, to uważam że jak wszyscy będą dostępni i w pełni formy to on powinien grzać, bo i Khedira i Marchisio w formie są lepsi, a nawet pokuszę się o stwierdzenie że jak Asamoah będzie w pełni formy to również jest lepszym piłkarzem.
Słaba prowokacja :prochno:

Zero szacunku dla Pogby
Gajowy Marucha

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 sierpnia 2016, 16:56

Jestem w szoku jak czytam co niektórzy tutaj wypisują o Matuidim. Koleś jest powszechnie uważany za kawał pomocnika, a tutaj ktoś pisze że Asamoah który ostatnio głównie siedział w gabinetach lekarskich jest lepszy od podstawowego zawodnika Francji i PSG :lol: Jedyne do czego można się przyczepić to jego wiek, ale piłkarzem jest bardzo dobrym i nie rozumiem tej fali hejtu. W zasadzie nie spotkałem się ze złymi opiniami nt tego zawodnika poza środowiskiem Juvepoland... :doh: Nawet niektórzy fani Manutd pisali, że wolą Matuidiego za 40 mln niż Pogbę za 120. Jak przyjdzie on i Cuadrado to mamy mega pakę, tylko ze coraz bardziej wątpię że przyjdą, za długo to trwa

eastsider

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 sierpnia 2016, 17:22

zerknijcie na oficjalny profil Juve jaką Zaza dziś drugą bramkę w sparingu pyknął :)

fazzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 24 sierpnia 2016, 17:24

jakku1 pisze:
Olek1987 pisze:Podobno coś się kaszani w sprawie Cuadrado ... :confused2:
Sytuacja wyglada na chwile obecna tak, ze agent Kolumbijczyka jest w Londynie i rozmawia z Chelsea.

Problem polega na tym, ze Anglicy chca obowiazkowego wykupu po sezonie, my natomiast nie chcemy takiego zapisu w umowie.
Bo my pewnie planujemy ponownie uderzać po berardiego przyszłego lata.

Pavel Nedved pisze:"Juve ponownie jest nieprzyjemne? Mam nadzieję, nie interesuje mnie bycie miłym, tylko zwycięskim"
Vincitore

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 sierpnia 2016, 18:20

fazzi pisze:
jakku1 pisze:
Olek1987 pisze:Podobno coś się kaszani w sprawie Cuadrado ... :confused2:
Sytuacja wyglada na chwile obecna tak, ze agent Kolumbijczyka jest w Londynie i rozmawia z Chelsea.

Problem polega na tym, ze Anglicy chca obowiazkowego wykupu po sezonie, my natomiast nie chcemy takiego zapisu w umowie.
Bo my pewnie planujemy ponownie uderzać po berardiego przyszłego lata.
Też czytałem jakąś absurdalną opinię, że chcemy Cuadrado tylko na ten sezon, a później bierzemy Berardiego, co więcej - dajemu mu z miejsca 10 (pragnienie Agnellego). Bagno jak cholera, nie wiem kto to wymyślił.

Chyba nie chcemy sprzedawać Zazy do Napoli, bo to mocno zabiega o Kalinicia. Pewnie mamy jakąś niegorszą ofertę dla Łysego, a bezpieczniej będzie go pchnąć do Anglii.

Krystek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 sierpnia 2016, 18:25

Gajowy Marucha pisze:Jestem w szoku jak czytam co niektórzy tutaj wypisują o Matuidim. Koleś jest powszechnie uważany za kawał pomocnika, a tutaj ktoś pisze że Asamoah który ostatnio głównie siedział w gabinetach lekarskich jest lepszy od podstawowego zawodnika Francji i PSG :lol: Jedyne do czego można się przyczepić to jego wiek, ale piłkarzem jest bardzo dobrym i nie rozumiem tej fali hejtu. W zasadzie nie spotkałem się ze złymi opiniami nt tego zawodnika poza środowiskiem Juvepoland... :doh: Nawet niektórzy fani Manutd pisali, że wolą Matuidiego za 40 mln niż Pogbę za 120. Jak przyjdzie on i Cuadrado to mamy mega pakę, tylko ze coraz bardziej wątpię że przyjdą, za długo to trwa
A czy ja nie napisałem że Asamoah w pełni formy powinien być lepszy? To po pierwsze, a po drugie dlaczego jak uważam, że ktoś jest od kogoś gorszy nazywasz to hejtem? Normalnie w dzisiejszych czasach wszędzie tylko hejt i hejt, sama mowa nienawiści - zawsze wtedy kiedy pisze się o kimś coś innego niż pochwały. Czy wyrażanie swojej opinii to hejt? Chyba nie rozumiesz co znaczy to słowo, żenada.

Forza Juve!
Poprostu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 49 razy
Otrzymał podziękowanie: 52 razy

Nieprzeczytany post 24 sierpnia 2016, 18:31

Ale czy od pojawienia się pomysłu ściągnięcia Cuadrado z powrotem nie było wiadomo, że chcemy go tylko na jeden sezon? :think: Wydaje mi się, iż tak własnie było.

Co do Berardiego to zaczyna sezon bardzo dobrze. Zeszły sezon miał dość przestojowy ale wygląda na to, że w tym będzie zupełnie inaczej.

Virgil

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 sierpnia 2016, 18:33

Nie wiem czemu bagno z Berardim ? Ja się nie dziwę Berardiemu w Juve by wiele nie pograł, szczególnie w obliczu przyjścia Higuaina, w Sassuolo gra, zbiera doświadczenie w Europie i ma przed sobą kluczowy sezon. Myślę, że i tak do nas trafi jeżeli zrobi postęp a na razie to on ciągnie Sassuolo za uszu i gra świetnie. Przecież taka sytuacja to dla Juve win-win. Za rok jak weźmiemy Domenico to będzie w miarę doświadczonym zawodnikiem. A jak nie zaliczy progresu to go nie weźmiemy.

To, że Chelsea chce obowiązkowego wykupu mnie nie dziwi, przecież tam skończeni idioci nie pracują.

jakku1

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 sierpnia 2016, 18:37

Jeśli chodzi o Zazę to podobno bardzo mocno w jego sprawie naciska West Ham. No i tak się podbno składa, ze londynczycy sa w stanie przebic ofertę Napoli. Tez bysmy woleli tam wyslac Simone, zeby nie wzmacniac rywala na krajowym podwrotku, ale jak to bedzie to zobaczymy.

Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 ;)
Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy

Nieprzeczytany post 24 sierpnia 2016, 18:57

Vincitore pisze:GDM: Marrone bliski dołączenia do belgijskiego Zulte Waregem. Zwariował?
dlaczego? KOlejny powód by czasem spojrzeć na Belgijską.
YOuri, Teo i Luca

arturjuve

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 24 sierpnia 2016, 19:18

Bastian Szwaini oglosil ze Utd byl jego ostatnim klubem w Europie. WIELKIE UFFFFF. Kamien z serca spadl, ciut mniejszy niz ten, ktory lezal kibicom Legii wczoraj z Dundalk

Olek1987 pisze: Wam do reszty odbiło z Pogbą. Jak odejdzie to możecie mnie obrażać i nazywać katolikiem....
Feeps

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 sierpnia 2016, 19:36

arturjuve pisze:Bastian Szwaini oglosil ze Utd byl jego ostatnim klubem w Europie. WIELKIE UFFFFF. Kamien z serca spadl, ciut mniejszy niz ten, ktory lezal kibicom Legii wczoraj z Dundalk
Info było tu już podawane, lepiej czytać uważniej.

Nie ma nic piękniejszego niż Juve
Crunny

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 22 razy

Nieprzeczytany post 24 sierpnia 2016, 19:44

W to okienko bez żadnych wonderkidów. Potrzeba nam doświadczonego Mautidiego i nieprzewidywalnego Cuadrado. Za rok trzeba będzie prawego obrońcę i jakieś wonderkida do środka pomocy, ale teraz potrzebujemy pewniejszych rozwiązań.

Zablokowany