Mercato (Lato 2016)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Olek1987

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 sierpnia 2016, 14:39

Vincitore pisze: Mnie bardziej ciekawi sytuacja Mandragory, on serio nie będzie dostępny przez cały ten sezon? Gdzieś czytałem, że za 3 miesiące ma wrócić do treningów, czyli powinien wrócić do pełnych obciążeń razem z Marchisio.
A gdzie wyczytałeś, że nie bedzie go cały sezon ? :/ Z tego co mówił jego agent ma wrócić do treningów za 3-4 miesiące licząc od 10 sierpnia 2016.

Przynajmniej takie jest oficjalne stanowisko klubu.
Ostatnio zmieniony 23 sierpnia 2016, 14:50 przez Olek1987, łącznie zmieniany 1 raz.

Zero szacunku dla Pogby
Profesor

Juventino
Juventino
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 23 sierpnia 2016, 14:44

Od połowy lipca miał być dostępny jakby nie pech który go trzema od czasu podpisania kontraktu z Juve(przypadek?:facepalm2: )
Kość mu się nie prawidłowo zrosła i potrzebna następna operacja i następne miesiące z głowy.

Olek1987

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 sierpnia 2016, 15:00

Tak się w Italii nudzą, że napisali, że możliwe jest przyjście Keity z Lazio w miejsce Zazy :hellyes:

Zero szacunku dla Pogby
LukaszJuve

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 23 sierpnia 2016, 15:08

Ruben z Porto + Matuidi i mamy pakę nie do zdarcia :)

Fino alla fine.
mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 23 sierpnia 2016, 15:19

Marchisio ma powrócić w połowie października, o czym na jednej z przedsezonowych konferencji poinformował Allegri. W dodatku wszystko przebiega póki co bez obsuw. Niektórzy na forum wyraźnie wprowadzają w błąd.

Auriemma wyznał Radio CRC, że Zaza miał wczoraj bardzo długie spotkanie z dyrektorem sportowym Napoli Giuntolim. Neapolitańczycy starają się przekonać Simone do kontynuowania kariery w ich klubie, zamierzają jednocześnie sprzedać Gabbiadiniego. Problem stanowi brak porozumienia między klubami - my nie zamierzamy iść na żadne ustępstwa, a nie od dziś wiemy, że relacje do dobrych nie należą.

Mogli brać przy transakcji wiązanej z udziałem Higuaina, ale nie - unieśli się honorem i teraz tego żałują. :smile:

Olek1987

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 sierpnia 2016, 15:21

CavAllano pisze:Marchisio ma powrócić w połowie października, o czym na jednej z przedsezonowych konferencji poinformował Allegri. W dodatku wszystko przebiega póki co bez obsuw. Niektórzy na forum wyraźnie wprowadzają w błąd.
Pisaliśmy o Rolando Mandragora ;)

Zero szacunku dla Pogby
mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 23 sierpnia 2016, 15:22

Olek1987 pisze:Pisaliśmy o Rolando Mandragora ;)
Tak, ale przy okazji pojawił się wątek Marchisio, który miałby wrócić w rzekomo podobnym terminie.

kamil-8853

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 sierpnia 2016, 15:27

Olek1987 pisze:Tak się w Italii nudzą, że napisali, że możliwe jest przyjście Keity z Lazio w miejsce Zazy :hellyes:

Trochę inna pozycja niż Zaza ale opcja na pewno bardziej kusząca od Golden Boya z Brazylii o pseudonimie Gabigol. To takie moje skromne zdanie.

Co do Zazy i ewentualnego odejścia do Napoli. Dziwi mnie że podejmujemy z nimi jakiekolwiek rozmowy :co?:
Ponad to mają przecież Gabbiadiniego którego na siłę starają się wypchnąć do Anglii (zainteresowanie zawodnikiem przejawia Everton) a z drugiej strony dzisiaj w mediach pojawiła się informacja że Napoli zainteresowane jest Nikoliciem z Legii :hellyes:

Po plotkach łączących Mandzura z Chelsea pojawiła się kolejna - Arsenal ma ciśnienie na sprowadzenie Chorwata. Sam zawodnik wyraził chęć pozostania w Turynie.

To co ? Sprzedajemy Zaze i Mandzukicia a w zamian sprowadzamy Sancheza i jakiegoś śledzia na szpicę (bezpłatne wypożyczenie) ?? :D

Vincitore

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 sierpnia 2016, 15:30

https://pbs.twimg.com/media/Cqi59UwWgAAKyrs.jpg:large

Jak ktoś jest fetyszystą różnych sag transferowych, dociekania co oznacza biało-czarna bluza Pogby, to może sprawdzić kiedy zostało zrobione to zdjęcie, sam się chętnie dowiem. :prochno:

oczywiście to tylko zdjęcie dwóch kolegów z reprezentacji, przynajmniej dla mnie ;)

Zostając w konwencji "kontrowersyjnych" zdjęć, we Włoszech zastanawiają się o co po zejściu w meczu z Romą płakał Ruben Neves. Ani nie doznał poważnej kontuzji, ani wynik nie był jakiś tragiczny. Czyżby ostatni mecz na Dragao?

Obrazek

Olek1987

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 sierpnia 2016, 15:31

Z Juve może odejśc tylko Zaza. Hernanes, Stefan - reszta to bajki.

Jestem całym sercem za tym, żeby Mandzukic został - nikogo lepszego jako zmiennika Higuaina nie złapiemy, a jak chcemy isc po LM to w raze "W" nie mozey wyjsc z tzw. "śledziem" w duecie z Dybala.

Gramy na 3 frontach - niczego nie mamy zamiaru odpuścić, więc Mandzur zostanie.

Ruben Neves
grał przecież w sobote :prochno:

Zero szacunku dla Pogby
Vincitore

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 sierpnia 2016, 15:34

Nie ma tematu nikogo od nas w kontekście transferu do Chelsea, wszystkie plotki nt. Chielliniego, Mandzukicia czy Asamoah zostały wymyślone przez przeciągające się negocjacje z Cuadrado - że niby Conte kogoś chce, dlatego to tyle trwa.

Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy

Nieprzeczytany post 23 sierpnia 2016, 15:34

Olek1987 pisze:Tak się w Italii nudzą, że napisali, że możliwe jest przyjście Keity z Lazio w miejsce Zazy :hellyes:
Okurat o Keicie mówi się od początku mercato,że jakąs opcja to jest. Ale nie wiadomo, za kogo po co i dlaczego. W każdym razie chłopak co jakis czas się przewija.

Podobno po Zaze także Southampton.

Vini, ale podobno Chelsea chce obowiązkowy wykup wiec nie zdziwie się jesli kogos poświecimy.

realbs

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 sierpnia 2016, 16:02

Vincitore pisze:https://pbs.twimg.com/media/Cqi59UwWgAAKyrs.jpg:large

Jak ktoś jest fetyszystą różnych sag transferowych, dociekania co oznacza biało-czarna bluza Pogby, to może sprawdzić kiedy zostało zrobione to zdjęcie, sam się chętnie dowiem. :prochno:

oczywiście to tylko zdjęcie dwóch kolegów z reprezentacji, przynajmniej dla mnie ;)

Zostając w konwencji "kontrowersyjnych" zdjęć, we Włoszech zastanawiają się o co po zejściu w meczu z Romą płakał Ruben Neves. Ani nie doznał poważnej kontuzji, ani wynik nie był jakiś tragiczny. Czyżby ostatni mecz na Dragao?

Obrazek

Ruben płakał wtedy bo trener miał go wpuścić, po czym w ostatniej chwili wszedł inny piłkarz i Neves się popłakał.

Vincitore

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 sierpnia 2016, 16:25

realbs pisze:
Vincitore pisze:https://pbs.twimg.com/media/Cqi59UwWgAAKyrs.jpg:large

Obrazek

Ruben płakał wtedy bo trener miał go wpuścić, po czym w ostatniej chwili wszedł inny piłkarz i Neves się popłakał.
Szczerze? Włączyłem ten mecz na ostatnie pół godziny i byłem praktycznie pewien, że chłopak był na boisku, reakcję również widziałem i wydawało mi się, że było to po jego zejściu z placu gry. :prochno:

Info od JMercato - powołując się na ich jak to określili 'bardzo dobre' źródło, twierdzą, że nie ma takiej mocy i siły, która by sprawiła, że Matuidi i Cuadrado do nas nie trafią. Ciekawe to jest, jeżeli do tego nie dojdzie - nie będą mieli już czego szukać na twitterze, zostaną zjedzeni - tzn. przynajmniej w Polsce by zostali, ciekawe jak do tego podchodzą Włosi, ale myślę, że akurat w tej kwestii (ktoś coś obiecał - nie dotrzymał słowa/jego przepowiednia się nie sprawdziła) wiele się nie różnimy od naszych zachodnich kolegów i zrobią co trzeba, jeżeli administratorzy tego konta okażą się śmieszkami. Trafili jednak z naszym zainteresowaniem Matuidim grubo przed kimkolwiek, więc ja im póki co ufam.

Virgil

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 sierpnia 2016, 16:48

A to nie Ci sami co pisali że niechciany Niemiec Bastian S. miał już z nami podpisać kontrakt.

Ja najbardziej liczę na Nevesa, chcoaiż to pewnie pobożne życzenia.

Neves + Matuidi to by była bomba.

Zablokowany