Mercato (Lato 2016)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Hypeman

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 sierpnia 2016, 20:35

Już serio lepiej się kierować FMem niż pojedynczym meczem, nad tym pierwszym przynajmniej pracowała grupa researcherów i szansa na to że się pomylili w ocenie juniora jest mniejsza niż w przypadku jakiegoś kibica który włączył sobie mecz Anderlechtu do piwka.

Pogba faktycznie, według kibiców United którzy mówili mi to przed jego transferem do nas, miał to coś. Jednak to samo coś albo i więcej miał wychwalany pod niebiosa Ravel Morrison. Ten cały "medżik tacz" i pieprzenie o tym jaki to naturalny talent, widoczny gołym okiem, ma krótkie nogi.

jakiś kretyn na forum Manchesteru United pisze:Wg. La Gazzetto dello Sport Juve interesuje się Milikiem. Za Moratę. W sumie dla niego byłby fajny kierunek, bo na Leicester za wcześnie jeszcze
Crunny

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 22 razy

Nieprzeczytany post 22 sierpnia 2016, 21:30

Jeśli mamy brać takie ćwierćśrodki jak Schweinsteiger, to lepiej, żeby więcej grali Lemina, Sturaro czy nawet Mandragora, bo jest szansa, że kiedyś z nich coś będzie.

Cuadrado na duży plus. Bezcenni są zmiennicy, którzy potrafią z ławki zmienić obraz gry, a Kolumbijczyk się do takich zalicza. Rezerwa:
Pjaca - Mandzukic - Cuadrado
Asamoah - Lemina - Sturaro
Evra - Rugani - Benatia - Lichtsteiner
Neto
Wygląda imponująco :hellyes:

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 22 sierpnia 2016, 21:36

Z tym Bastianem nie ma co panikować, przynajmniej póki co. Niemieckie media też nie dają wiary, że Niemiec miałby się przenieść do nas. Prawdopodobny scenariusz jest natomiast taki, że pomocnik pozostanie w United, nawet jeśli raczej nie pogra. Nie dajmy się zwariować - na razie nikt poważny tego nie potwierdza, wręcz przeciwnie.

Ostatnio po raz kolejny spojrzałem na naszą ławkę rezerwowych i za każdym razem robi ona spore wrażenie. :shock: Dorzucić Matuidiego i Cuadrado, a będzie bajka.

Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy

Nieprzeczytany post 22 sierpnia 2016, 22:25

Wilki pozbyły się Dantego, poszedł do Nicei, zaś Luiz GUstavo mówi, że pozostanie w NIemczech nie byloby dla niego problemem, ale każdy w swojej karierze dąży do sprawdzenia czegoś nowego.
wiec widać , ze Brazol się asekruje choc chciałby sprobowac czegoś nowego. (BILD)

Podobno West Ham blisko Bonyego i dlatego może Zaza tam nie trafić. (calciomercato) zaś Agresti podał, że kontakt został ponownie nawiązany, ale Juve chce 25 baniek i ani centa mniej.

Tuttomercato podaje, że Juve wysyła emisariuszy do Santosu po Gabigola.
Ostatnio zmieniony 22 sierpnia 2016, 22:38 przez Robaku, łącznie zmieniany 1 raz.

Danielpiero

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 sierpnia 2016, 22:25

Crunny pisze:Jeśli mamy brać takie ćwierćśrodki jak Schweinsteiger, to lepiej, żeby więcej grali Lemina, Sturaro czy nawet Mandragora, bo jest szansa, że kiedyś z nich coś będzie.

Cuadrado na duży plus. Bezcenni są zmiennicy, którzy potrafią z ławki zmienić obraz gry, a Kolumbijczyk się do takich zalicza. Rezerwa:
Pjaca - Mandzukic - Cuadrado
Asamoah - Lemina - Sturaro
Evra - Rugani - Benatia - Lichtsteiner
Neto
Wygląda imponująco :hellyes:
Dokładnie! Myślę, że taki Juventus ,,b'', by śmiało walczył o podium Serie A

,,Takich meczów nie wygrywa się piłkarzami jak Tacchinardi, ale takimi jak Zidane. Tacchinardi może pomóc, ale trzeba liczyć na mistrzów "
Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy

Nieprzeczytany post 22 sierpnia 2016, 22:28

ehe, podobnie myslelismy w zeszlym sezonie do czasu, kiedy INter rozjechał nas w rewanzu 1/2 finału Pucharu Włoch, wiec ostrożnie bym podchodził do takich tez.

Crunny

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 sierpnia 2016, 22:43

Robaku pisze:ehe, podobnie myslelismy w zeszlym sezonie do czasu, kiedy INter rozjechał nas w rewanzu 1/2 finału Pucharu Włoch, wiec ostrożnie bym podchodził do takich tez.
Z Interem graliśmy wtedy:
Morata - Zaza - Cuadrado
Asamoah - Sturaro - Hernanes
A.Sandro - Bonucci - Rugani - Lichtsteiner
Neto

Skład porównywalny do tego, który napisałem, ale w tamtym meczu przegraliśmy nastawieniem.

Łukasz

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 sierpnia 2016, 22:55

PlanetJuve pisze:
Portugalski Pirlo tylko bardziej mobilny.
Nie bawisz się w subtelności...
Robaku pisze:
Olek1987 pisze:Podobno Borussia oferuje 12 mln euro za Stefana :roll:
tak pisze Tutto, że przyjście Cuadrado jest sprzężone z odejściem Lichego, na którego właśnie czeka Borussia.
Trochę to dziwne zachowanie BVB względem Piszczka który jest rok młodszy od Lichta, a najgorszego sezonu nie miał. Nie lubi Tuchel Polaków;)

Ale, Alex, Alessandro. DEL PIERO!

http://wsamookno.bloog.pl
Crunny

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 sierpnia 2016, 23:26

Też jestem fanem talentu Cavaniego, ale przeraziłem się, jak obejrzałem skrót jego występu przeciwko Metz :shock:

Alexinhio-10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 54 razy
Otrzymał podziękowanie: 14 razy

Nieprzeczytany post 22 sierpnia 2016, 23:30

Crunny pisze:Też jestem fanem talentu Cavaniego, ale przeraziłem się, jak obejrzałem skrót jego występu przeciwko Metz :shock:
:shock: Co sie z gosciem porobilo... Chyba jednak nie bylismy nim zainteresowani i wiemy dlaczego. Tozto masakra jakas.

CzeczenCZN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 sierpnia 2016, 23:53

Crunny pisze:Też jestem fanem talentu Cavaniego, ale przeraziłem się, jak obejrzałem skrót jego występu przeciwko Metz :shock:
:jaw: - powiedzcie mi że to jest jeden mecz - ja po prostu nie uwierzyłem w to co zobaczyłem...

No a co do mercato, zastanawiam się czy jakaś gruba bomba się nie szykuje, po sprzedaży Zazy. Aktualnie bilans mamy na plusie, pieniądze na mercato zawsze jakieś mamy środki własne. Marotta potrafi zaskakiwać, tyle że niektórych rzecz (jeszcze) nie robił

Fajnie by teraz było z jednej strony ściągnąć tego Bentancura - skoro jakiś młody, to taki którego znamy i mamy jakieś prawa - ale z drugiej nie, bo młodych mamy np. Mandragora - potrzebujemy gotowca na już - Matuidi! - najlepszy wybór!

Zastanawiam się czy aby nie ściągniemy De Sciglio - w głowie mi się nie mieści że mercato i to dojść spore bez żadnego Włocha

https://youtu.be/ld3Ag-BCwlc

#cznandj #ripgangsquad :hi:
slay_mac

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 sierpnia 2016, 23:56

Alexinhio-10 pisze:
:shock: Co sie z gosciem porobilo... Chyba jednak nie bylismy nim zainteresowani i wiemy dlaczego. Tozto masakra jakas.
na Whoscored.com ocena 7.0, ten ich algorytm jest przekomiczny :rotfl:

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 23 sierpnia 2016, 00:14

Di Marzio - najpowazniejszym kandydatem do pozyskania Zazy jest West Ham (o czym wiemy nie od dzis). Nowoscia jest formula, dzieki ktorej londynczycy mieliby pozyskac Simone - 5/6 mln za wypozyczenie i obligatoryjny wykup za ok. 22 mln za rok (opcja mialaby zostac aktywowana po rozegraniu przez Wlocha pewnej ilosci spotkan). Anglicy maja sie ustosunkowac do naszych zadan jutro.

Shadow Marshall

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 sierpnia 2016, 04:47

Co się odwlecze to nie uciecze. Kasę za tych zawodników dostaniemy. Teraz czy za rok to nie problem. Zaza + Coman to potencjalne 40-45 mln co za zawodników zbędnych całkiem niezła kasa. Za jednego klepiemy Cuadrado, a za drugiego np Benatie i porządny stoper na kilka lat jest i skrzydłowy też. Ma to ręce i nogi. Poza tym jeszcze ponad tydzień. Oby udało się opchnąć Hernanesa :pray:
Poza tym uważam, że przyjście Cuadrado oznacza jednoznaczne pożegnanie ze Stefanem...co jak co, ale on na ławce siedział nie będzie. Alves też nie, a te rzekome 12 mln od Borussi za niego...dobry deal. Lepsze 12 mln niż nic w przyszłym roku.

realbs

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 sierpnia 2016, 05:16

Jacky pisze:
realbs pisze:
Jacky pisze:

Czekaj, czy ja dobrze widzę? W temacie o Mercato mówisz że nie można wierzyć mediom w temacie Włocha bo to plotki? xD No nieźle. Ekstra że potrafisz też ocenić jakiego rodzaju to newsy. W sumie to z taką wiedzą możesz zrobić serwis nt. transferów. Takie "rictormercato", sprzedawałoby się.

Poziom Barcelony na prawej stronie obrony jest taki, że grają tam Sergi Roberto który jest defensywnym pomocnikiem, więc nawet mnie nie rozśmieszaj, a argument że Real to najbogatsza drużyna i mogą kupić kogoś lepszego to też inwalida. Chyba nie muszę przypominać transferu Illaramendiego czy Kovacica, gdzie lepszych zawodników znaleźliby wszędzie, i to za mniejsze pieniądze.

Już w ogóle pomijam fakt że defensywa BBVA to poziom jedynie ciut lepszy(jeśli w ogóle)od tej z Ligue1, więc taki Mattia by tam na prawej stronie po prostu wymiatał. Jeśli mi nie wierzysz, to przekonasz się po sezonie, jak taki Digne który wcale lepszy w poprzednim sezonie od Włocha nie był, będzie wychwalony pod niebiosa.
Sam mowisz, ze co mercato pojawiaja sie plotki o zainteresowaniu Realu czy Barcy. Jesli byloby to cos wiecej, niz gownianie plotki, to Wloch juz by kopal dla Hiszpanow. Idz zreszta na forum Milanu i pogadaj z nimi o tym, jak gral De Sciglio w tym sezonie (czy poprzednim), bo strzelam, ze chlopaka widziales tylko na EURO i w dwoch meczach z Juve. To, ze synek nie zasral zadnej bramki dla Squadra Azzurra, nie robi z niego kozaka bocznej obrony. A ze jestes takim guru transferowym, ktory znajdzie wszedzie i za mniejsze pieniadze grajkow lepszych niz Illara (ktory nota bene opusil sie juz po transferze do Realu [tylko, ze nie tacy tam puchli]) czy Kovacic (ktory za konkurentow ma Kroosa, Modricia czy Casemiro), to nic tylko pogratulowac :) Wiesz, zawodnicy tansi od Higuaina tez byli, a jednak wzielismy Argentynczyka.
Dziwne, ze skoro reprezentanci ligi hiszpanskiej, to takie slabiaki defensywy, a jednak w ostatnich 3 latach to hiszpanskie druzyny zgarnialy najwazniejsze trofeum w klubowej pilce europejskiej, z czego 2 razy miejsce mial final hiszpansko-hiszpanski. Cienizna Panie. I na koniec super porownanie: jesli Digne bedzie wymiatal w Barsie, to De Sciglio tez by wymiatal :ok:
RICTOR pisze:Za wczasu tylko bym chciał uprzedzić bo pisałem i w tamtym roku a i tak niektórzy do końca się łudzili, jeśli nadejdzie ostatni dzień okienka a nowego pomocnika dalej nie weźmiemy to pozostanie jedynie opcja piłkarza z Serie A. Żadnych Witselów, Luizów Gustavo czy innych zagraniczniaków nie będzie bo nie będzie czasu na załatwienie wszystkich formalności.
Ktos zdaje sie (moze nawet Ty) pisal info, ze poprosilismy Gustavo, zeby sie wstrzymal z decyzjami do przyszlego weekendu, co wskazywaloby na to, ze rozpoczynajacy sie tydzien bedzie decydujacy w kwestii naszego TOP b2b. Jesli sie nie uda, to witamy Brazylijczka z VfL.
panlider pisze:Ogólnie zaczynam się obawiać, że mamy kolejną pijawe w stylu Malaki
Malaka, to przynajmniej godzil sie odchodzic na wypozyczenia.
Milan po prostu Matti nie chce sprzedać i tyle. Skończ brednie że widziałem Mattię tylko na EURO i w meczach z Juve, bo nie masz pojęcia bladego o tym co robie, i co oglądam, więc swoje gównowartości które wyciągasz z raczej niezbyt rozgarniętej głowy (stwierdzam po tym że "lepiej wiesz" co oglądam niż ja sam) możesz sobie wsadzić głęboko w część ciała której słońce nie widzi.

Wzięliśmy Higuaina dlatego że zawodników tańszych na poziomie nie było właśnie. Inaczej było w wypadku Kovacica czy Illary, bo lepszych rozgrywających i przecinaków znajdziesz wszędzie. Wystarczy tylko nieco rozszerzyć swoje horyzonty poza Serie A.

Gościu, zobacz jaką ofensywą stoją zespoły Hiszpańskie. Urodziłeś się wczoraj że nie wiesz że w Hiszpanii gra się ofensywny futbol? Spójrz na wyniki w BBVA a na te w Serie A. Nawet Allegri się o tym samym ostatnio wypowiadał.

Nigdzie nie napisałem że jak Digne się uda to Mattia byłby Bogiem prawej strony w Hiszpanii. Po prostu stwierdziłem że zwykły średniak defensywy w Serie A(Digne żadnym wirtuozem w Romie nie był) może wymiatać w BBVA, co jest prawdą, i jeszcze się o tym przekonasz.

Zablokowany