Mercato (Lato 2016)
- dimebag11
- Juventino

- Podziekował: 100 razy
- Otrzymał podziękowanie: 31 razy
wojczech7
Człowieku, a czy ja/ty kibicujemy Biedronce, Samsungowi, czy np. grupie VAG? Juventusowi kibicujemy, więc interesuje mnie na co, a bardziej na kogo wydają pieniądze. Jednakże abstrahując od tego wszystkiego skończmy wszyscy dyskusję na ten poboczny temat i wróćmy już do głównego wątku czyli nowych wiadomości związanych z transferami do i z Juve.
Człowieku, a czy ja/ty kibicujemy Biedronce, Samsungowi, czy np. grupie VAG? Juventusowi kibicujemy, więc interesuje mnie na co, a bardziej na kogo wydają pieniądze. Jednakże abstrahując od tego wszystkiego skończmy wszyscy dyskusję na ten poboczny temat i wróćmy już do głównego wątku czyli nowych wiadomości związanych z transferami do i z Juve.
Juve jest miłością całego mojego życia. Jest powodem do radości i dumy, ale i przyczyną frustracji i rozczarowań. Jest źródłem niesamowitych emocji, tworzącym prawdziwą i niekończącą się opowieść o miłości. - Gianni Agnelli
- andrusek
- Juventino

@wojczech7
Tylko to wcale nie sa durnoty. Porownanie do podatkow jest moim zdaniem trafniejsze, bo Juventus oprócz tego ze jest prywatna firma jest rowniez społecznością i oprocz zakupionych pamiatek, biletow itd. Samo posiadanie spolecznosci kibicow (w tym nas) przynosi posrednio zyski klubowi (np. Poprzez oferty sponsorskie,prawa telewizyjne) chyba nie masz wątpliwości, ze podmioty te chca trafić do jak najszerszego grona odbiorcow. Podobnie glupie lajki na fb, zasięg, wyswietlenia strony rowniez wpływają na wartosc marketingowa i pozniejsze przychody. Tutaj mozesz zobaczyc tego przykladhttp://www.assecoresovia.pl/pl/sponsoring/wartosc-medialna/ oczywiście w Juve jest to na dużo wieksza skale, ale zasada dzialania ta sama. Takze rowniez uwazam, ze sprawa ma sie tu podobnie do podatków i kazdy z nas doklada mikroskopijna cegiełkę do sukcesu Juve.
Poza tym kibic ma również moralne prawo martwic sie nie tylko o przyczyny bezposrednie wynikow typu wystawiony sklad, zmiany trenera to dlaczego, by mial nie martwic sie o budowanie podstaw do tych wyników typu cena pilkarza, skoro logiczne jest, ze jak wydamy zbyt duzo to gdzies na cos moze braknac itd. Zreszta wielu kibicow dooinguje Wloskie druzyny wiedzac, ze moze to wplynac na lepsza przyszłość klubu i rowniez ma do tego prawo. Poprostu kazdy chce podswiadomie jak najlepiej dla Juve i na najwyzszym poziomie decyduja detale, dlatego istnieje ogromna roznica, gdy pieniądze sa wydawane rozsadnie, a gdy lekkomyślnie chyba masz na to wiele przykladow. Forum jest po to, zeby dyskutowac i nie widze w tym nic zlego, ze niektorzy sa tym.tak zainteresowani, ze siegaja głębiej do zrodel sukcesu lub porazki.
Tylko to wcale nie sa durnoty. Porownanie do podatkow jest moim zdaniem trafniejsze, bo Juventus oprócz tego ze jest prywatna firma jest rowniez społecznością i oprocz zakupionych pamiatek, biletow itd. Samo posiadanie spolecznosci kibicow (w tym nas) przynosi posrednio zyski klubowi (np. Poprzez oferty sponsorskie,prawa telewizyjne) chyba nie masz wątpliwości, ze podmioty te chca trafić do jak najszerszego grona odbiorcow. Podobnie glupie lajki na fb, zasięg, wyswietlenia strony rowniez wpływają na wartosc marketingowa i pozniejsze przychody. Tutaj mozesz zobaczyc tego przykladhttp://www.assecoresovia.pl/pl/sponsoring/wartosc-medialna/ oczywiście w Juve jest to na dużo wieksza skale, ale zasada dzialania ta sama. Takze rowniez uwazam, ze sprawa ma sie tu podobnie do podatków i kazdy z nas doklada mikroskopijna cegiełkę do sukcesu Juve.
Poza tym kibic ma również moralne prawo martwic sie nie tylko o przyczyny bezposrednie wynikow typu wystawiony sklad, zmiany trenera to dlaczego, by mial nie martwic sie o budowanie podstaw do tych wyników typu cena pilkarza, skoro logiczne jest, ze jak wydamy zbyt duzo to gdzies na cos moze braknac itd. Zreszta wielu kibicow dooinguje Wloskie druzyny wiedzac, ze moze to wplynac na lepsza przyszłość klubu i rowniez ma do tego prawo. Poprostu kazdy chce podswiadomie jak najlepiej dla Juve i na najwyzszym poziomie decyduja detale, dlatego istnieje ogromna roznica, gdy pieniądze sa wydawane rozsadnie, a gdy lekkomyślnie chyba masz na to wiele przykladow. Forum jest po to, zeby dyskutowac i nie widze w tym nic zlego, ze niektorzy sa tym.tak zainteresowani, ze siegaja głębiej do zrodel sukcesu lub porazki.
- ice
- Juventino

- Podziekował: 6 razy
- Otrzymał podziękowanie: 12 razy
jpjp5
Raczej nie grzeszysz inteligencją, chyba że Ty byś tanie sprzedał coś swojego jeżeli mógłbyś drożej. jeżeli Vidal poszedł za tyle to znaczy, że nie było chętnych. Tu wystarczy być ćwierć inteligentem żeby to zrozumieć. Z drugiej strony jesteś z Sosnowca, więc to Cię jakoś ratuje.
Raczej nie grzeszysz inteligencją, chyba że Ty byś tanie sprzedał coś swojego jeżeli mógłbyś drożej. jeżeli Vidal poszedł za tyle to znaczy, że nie było chętnych. Tu wystarczy być ćwierć inteligentem żeby to zrozumieć. Z drugiej strony jesteś z Sosnowca, więc to Cię jakoś ratuje.
- Pabloz9
- Juventino

Zatem myślą przewodnią twojego wywodu powinna być troska o finanse klubowe wynikająca z sympatii do niego, a nie troska o 'częściowo swoje' pieniądze. O to niech się martwią akcjonariusze.dimebag11 pisze: Człowieku, a czy ja/ty kibicujemy Biedronce, Samsungowi, czy np. grupie VAG? Juventusowi kibicujemy, więc interesuje mnie na co, a bardziej na kogo wydają pieniądze. Jednakże abstrahując od tego wszystkiego skończmy wszyscy dyskusję na ten poboczny temat i wróćmy już do głównego wątku czyli nowych wiadomości związanych z transferami do i z Juve.
Dla mnie Pogba mógłby zostać sprzedany nawet za 20 mln euro - to bez różnicy, skoro i tak nie zobaczę go w koszulce Juve. Choć - i tu się zgadzam - na ośce prestiż byłby większy gdyby się sprzedało chłopa za 150 mln.
"I po co czytasz komentarze sfrustrowanych miernot?
Niech się durnie trują jadem, oszczędź sobie złego."
Niech się durnie trują jadem, oszczędź sobie złego."
- SKAr7
- Juventino

A teraz zastanów się chwilę... i pomyśl, czy praktycznie każde zdanie które napisałeś nie odnosi się równie dobrze do każdego przedsiębiorstwa (Samsungi i Apple też mają swoich fanów i milionowe fanpejdże). Ja wiem, że niektórym trudno się z tym pogodzić, ale Juventus jest tylko przedsiębiorstwem który sprzedaje jasno określony produkt: emocje sportowe.andrusek pisze: Tylko to wcale nie sa durnoty. Porownanie do podatkow jest moim zdaniem trafniejsze, bo Juventus oprócz tego ze jest prywatna firma jest rowniez społecznością i oprocz zakupionych pamiatek, biletow itd. Samo posiadanie spolecznosci kibicow (w tym nas) przynosi posrednio zyski klubowi (np. Poprzez oferty sponsorskie,prawa telewizyjne) chyba nie masz wątpliwości, ze podmioty te chca trafić do jak najszerszego grona odbiorcow. Podobnie glupie lajki na fb, zasięg, wyswietlenia strony rowniez wpływają na wartosc marketingowa i pozniejsze przychody. Tutaj mozesz zobaczyc tego przykladhttp://www.assecoresovia.pl/pl/sponsoring/wartosc-medialna/ oczywiście w Juve jest to na dużo wieksza skale, ale zasada dzialania ta sama. Takze rowniez uwazam, ze sprawa ma sie tu podobnie do podatków i kazdy z nas doklada mikroskopijna cegiełkę do sukcesu Juve.
Różnica między przedsiębiorstwem a podatkami jest taka, że w tym pierwszym nikt Cię nie zmusza do finansowania danej firmy i z własnej nieprzymuszonej woli "dokładasz cegiełkę do jej sukcesu" (o ile nie mamy monopolu). Podczas gdy daniny dla państwa mają w teorii iść na zarządzanie umową społeczną i jesteśmy zobowiązani je płacić.
Nic się tu nie zgrywa na fundamentalnym poziomie.
- wojczech7
- Juventino

Jak dla mnie, możecie się martwić nawet zeszłotygodniową pogodą w Ugandzie.
Nie zmienia to faktu, że Wasze ubolewanie nad "słabymi sprzedażami", tudzież "przepłaconymi transferami" nie przestanie mnie zadziwiać.
Gdyby Llorente odszedł za 10mln i zepchnął nas na to drugie miejsce w grupie, byłoby Wam lżej, czy jak?
Gdyby Higuain kosztował 75mln, bardziej by Was ten transfer cieszył?
Gdyby Pjanić kosztował 60mln, byłby już następcą Pogby, czy jeszcze nie?
@SKAr7 Dobra próba, ale obawiam się, że nie dotrze...
Nie zmienia to faktu, że Wasze ubolewanie nad "słabymi sprzedażami", tudzież "przepłaconymi transferami" nie przestanie mnie zadziwiać.
Gdyby Llorente odszedł za 10mln i zepchnął nas na to drugie miejsce w grupie, byłoby Wam lżej, czy jak?
Gdyby Higuain kosztował 75mln, bardziej by Was ten transfer cieszył?
Gdyby Pjanić kosztował 60mln, byłby już następcą Pogby, czy jeszcze nie?
@SKAr7 Dobra próba, ale obawiam się, że nie dotrze...
Ostatnio zmieniony 19 sierpnia 2016, 14:37 przez wojczech7, łącznie zmieniany 1 raz.
"Błogosławiony, kto nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa."
- andrusek
- Juventino

Dokladnie dlatego przeszedlem od moralnego prawa do wyrazania pogladow do tych emocji, czyli bycia kibicem. Tamte firny nie budza takich emocji, aby ich dopingiwac, ale jakby ktos mial jakis powod (nie wiem np. Zagrany zakład, ze w danym roku samsung zanotuje wiekszy przychód od innej firny) to rowniez nie widze problemu, aby na odpowiednich forach dyskutowac o slusznosci dzialan biznesowych podjetych przez firme.
- Kucharius1
- Juventino

@andrusek tak samo ludzie mogą mieć inne zdanie od Ciebie, więc wypowiadając się na forum publicznym sam ponosisz ryzyko krytyki.
Zupełnie szczerze, nie widzę minusów w zarządzaniu Beppe. Jego pobyt tutaj to praktycznie nieskończone pasmo sukcesów. Dotrzymuje umów, jest wiarygodny, dlatego zawodnicy chcą zasilać Juve, mimo słabej ligi. Zwiększył wraz z dyrekcją obroty firmy prawie dwukrotnie, gdy zaczynaliśmy z pułapu drużyny słabszej finansowo od Milanu. Wszystko to bez olbrzymich pieniędzy. Juve stało się samowystarczalne.
Co do sprzedaży - do poprzedniego sezonu, piłkarze którzy odchodzili byli wycenieni nisko przez rynek (Giack,Matri etc.). Ceny za Vidala i Comana, oddają ich wartość w momencie odejścia z Juve.
Do tego nie boi się podejmować kontrowersyjnych decyzji jak zatrudnienie Maxa czy zastąpienie Carlosa, Dybalą.
Kogo widzicie w jego miejsce ?
Zupełnie szczerze, nie widzę minusów w zarządzaniu Beppe. Jego pobyt tutaj to praktycznie nieskończone pasmo sukcesów. Dotrzymuje umów, jest wiarygodny, dlatego zawodnicy chcą zasilać Juve, mimo słabej ligi. Zwiększył wraz z dyrekcją obroty firmy prawie dwukrotnie, gdy zaczynaliśmy z pułapu drużyny słabszej finansowo od Milanu. Wszystko to bez olbrzymich pieniędzy. Juve stało się samowystarczalne.
Co do sprzedaży - do poprzedniego sezonu, piłkarze którzy odchodzili byli wycenieni nisko przez rynek (Giack,Matri etc.). Ceny za Vidala i Comana, oddają ich wartość w momencie odejścia z Juve.
Do tego nie boi się podejmować kontrowersyjnych decyzji jak zatrudnienie Maxa czy zastąpienie Carlosa, Dybalą.
- jpjp5
- Juventino

Dobra skończmy tą dyskusję bo schodzi poniżej pewnego poziomu, który nie przystoi kibicom Juve. Ty uważasz że nie było chętnych na Vidala i te 37 mln to maksymalna kwota jaką mógł uzyskać Marotta i dla Ciebie był to genialny transfer. Ja mam inne zdanie nie mam zamiaru Cię przekonywać. To cud że na słabszego Pereyre są chętni.towalski pisze:jpjp5
Jak już napisałem wcześniej, wszystkie te transfery i kwoty za jakie zostały wykonane wpływają na ocenę Marotty, nie szukaj drugiego dna. Znajdź inny logiczny wyznacznik oceny Marotty to przestanę pisać o słabych sprzedażach.wojczech7 pisze: Nie zmienia to faktu, że Wasze ubolewanie nad "słabymi sprzedażami", tudzież "przepłaconymi transferami" nie przestanie mnie zadziwiać.
Do zarządzania klubem nie mozna się przyczepić, pytanie tylko jaki dokładnie jest zakres działań Marotty. Czy to on negocjuje kontrakty sponsorskie?Kucharius1 pisze: Zupełnie szczerze, nie widzę minusów w zarządzaniu Beppe. Jego pobyt tutaj to praktycznie nieskończone pasmo sukcesów. Dotrzymuje umów, jest wiarygodny, dlatego zawodnicy chcą zasilać Juve, mimo słabej ligi. Zwiększył wraz z dyrekcją obroty firmy prawie dwukrotnie, gdy zaczynaliśmy z pułapu drużyny słabszej finansowo od Milanu. Wszystko to bez olbrzymich pieniędzy. Juve stało się samowystarczalne.
Jeżeli chodzi o sprzedaże to pozwolę się z Toba nie zgodzić. Wartość rynkowa Vidala w momencie sprzedaży wynosiła 42 mln, a sprzedaliśmy go za 5 mln mniej. Zazwyczaj podstawowego zawodnika pierwszego składu sprzedaje sie za wartość większą od ceny rynkowej. Jeśli chodzi o Comana to się nie wypowiem bo nadal jest zawodnikiem Juve.
Jeżeli chodzi o kupna to bardzo dużą rolę na pewno odgrywają raporty scoutów, dlatego Marotta ma ułatwione zadanie znaleźć zastępstwo np za Teveza. Aczkolwiek decyzja o zatrudnieniu Maxa była bardzo trafiona.
Kogo bym widział w jego miejsce Paraticiego. Dałbym mu szanse.
Ostatnio zmieniony 19 sierpnia 2016, 15:20 przez jpjp5, łącznie zmieniany 1 raz.
- Klorel
- Juventino

Nikogo, bo większość ludzi tutaj na forum potrafi tylko krytykować. Co mecz, co sezon, co mercato. A później się okazuje, że wygrywamy Scudetto, wychodzimy z grupy Lm czy docieramy do finału LM.
http://www.forum.juvepoland.com/viewtopic.php?t=25767
Naklejki, wlepki, plakaty, szablony do malowania, tablice - zapraszam
Naklejki, wlepki, plakaty, szablony do malowania, tablice - zapraszam
- meda11
- Juventino

Coś ktoś słyszał/wyczytał nowego we włoskich źródłach w sprawie Cuadrado i wizyty jego agenta w Londynie?
Offtop:
Offtop:
Dla mnie jako konsolowca i fana marki PlayStation kondycja finansowa Sony leży mi na sercu. Próby ratowania podupadłej marki wielkiego niegdyś producenta elektroniki z najwyższej półki i idącą za tym restrukturyzacje (m.in. odpalenia Vaio) jak najbardziej sprawiają że im kibicuje (i wiele milionów mi podobnych). Jak Panasonic odpuścił temat plazm (które robili świetnie) to również szlag mnie trafił, bo obecnie nosze się z zamiarem kupna TV 4K z porządnym HDR (najlepiej od Panasonica właśnie) i w LCD nie dam się nigdy władować, a na OLED będę musiał "troszkę" poczekać, bo nie stać mnie na kupno TV za ok. 13k zł.andrusek pisze:Dokladnie dlatego przeszedlem od moralnego prawa do wyrazania pogladow do tych emocji, czyli bycia kibicem. Tamte firny nie budza takich emocji, aby ich dopingiwac, ale jakby ktos mial jakis powod (nie wiem np. Zagrany zakład, ze w danym roku samsung zanotuje wiekszy przychód od innej firny) to rowniez nie widze problemu, aby na odpowiednich forach dyskutowac o slusznosci dzialan biznesowych podjetych przez firme.
- Alexinhio-10
- Juventino

- Podziekował: 69 razy
- Otrzymał podziękowanie: 14 razy
Ludzie gdzie sa admini ? Czlowiek wchodzi zeby zobaczyc, czy cos ie nowego pokazalo odnosnie transferow, a Ci tu pisza o kondycji finansowej Sony :shock:
Zalozcie sobie osobny temat, skoro z Was tacy ekonomisci.
Zalozcie sobie osobny temat, skoro z Was tacy ekonomisci.
- Mily
- Juventino

- Otrzymał podziękowanie: 3 razy
Niektórzy to mają fajny tok rozumowania. Jesli kupiliśmy Vidala i "wydymalismy Leverkusen" to możemy przeciez sprzedać go za połowę obecnej wartości bo przecież hehe kupiliśmy go taniej. Każdy tak przeciez robi. Ludzie posiadający bitcoiny, ktore kupili za kila dolarów, gdy tylko ich wartość podskoczyła do nawet 2k za bitcoina, sprzedawali przecież za tysiąc no nie?
Nie rozumiem jak ktos moze tłumaczyć sprzedaż Vidala. Tu nie ma czy tłumaczyć, to był błąd, wielki błąd. Oddanie go za te marne grosze to śmiech na sali. Gdybyśmy to my pytali Bayern o Vidala to krzyknęli by 60 mln i amen. Ale u nas promocja za 32...
Nie rozumiem jak ktos moze tłumaczyć sprzedaż Vidala. Tu nie ma czy tłumaczyć, to był błąd, wielki błąd. Oddanie go za te marne grosze to śmiech na sali. Gdybyśmy to my pytali Bayern o Vidala to krzyknęli by 60 mln i amen. Ale u nas promocja za 32...
- Olek1987
- Juventino

Mily, sypnij przykładami jakbyś rozegrał sprzedaż Vidala lub Lllorente, może być w formie dialogów z piłkarzem/Bayernem, Sevilla, bo gadać, że za drogo lub za tanio to ja też mogę, konkretyMily pisze:Niektórzy to mają fajny tok rozumowania. Jesli kupiliśmy Vidala i "wydymalismy Leverkusen" to możemy przeciez sprzedać go za połowę obecnej wartości bo przecież hehe kupiliśmy go taniej. Każdy tak przeciez robi. Ludzie posiadający bitcoiny, ktore kupili za kila dolarów, gdy tylko ich wartość podskoczyła do nawet 2k za bitcoina, sprzedawali przecież za tysiąc no nie?![]()
Conte wypowiedział się o Cuadrado w stylu "Na chwię obecną jest naszym piłkarzem, ale zobaczymy co przyniesie przyszłość"
Pogba dla Sky: "Juve dzięki, że pomogłeś mi stać się tym, kim jestem, ale był to właściwy czas, aby odejść"
Zero szacunku dla Pogby
- Adrian27th
- Juventino

- Otrzymał podziękowanie: 4 razy
Solojuve rzuca o rzekomej prośbie Sancheza na zgodę transferu do nas.
Jakku,Mrozzi. Jak tam na VS? Dzieje sie cos?
Wrzućcie coś bo mam dość czytania o Sony.
Jakku,Mrozzi. Jak tam na VS? Dzieje sie cos?
Wrzućcie coś bo mam dość czytania o Sony.
"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.