Mercato (Lato 2016)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Crunny

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 22 razy

Nieprzeczytany post 16 sierpnia 2016, 19:07

Janko muzykant pisze:
Crunny pisze:James, De Bruyne, Sterling, D.Costa - to dla mnie taka czwórka najbardziej przereklamowanych piłkarzy z obecnego topu.
Halo Ziemia. Odleciałeś nam kolego. Nie można porównywać Jamesa, De bruyne, Sterlinga i Douglasa Coste. Ten ostatni to zupełnie inny poziom - nie muszę przypominać naszego pojedynku z Bayernem w LM.

Chyba, że miałeś na myśli Diego Coste to zwracam honor.
Tak, myślałem o D.Coście z Chelsea.

meda11

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 sierpnia 2016, 19:08

Za Rafałem Stecem: "Kiedy w 1999 r. Inter Mediolan ustanawiał rekord transferowy, płacąc 49 mln euro za Christiana Vieriego, wydawał prawie 100 proc. swych rocznych przychodów. Kiedy w 2001 r. Real Madryt rzucał 75 mln na Zinedine’a Zidane’a, wydawał 55 proc. przychodów. Kiedy w 2009 r. ten sam klub wycenił Cristiano Ronaldo na 94 mln, wydawał już tylko 23 proc. przychodów. A dzisiaj Manchester United wyda na Pogbę skromne 21 proc. rocznych przychodów. Owszem, jest drogi."

Obudźcie się w końcu i przestańcie żyć w latach '90. Zmieniły się czasy i sposoby pozyskiwania nowych kibiców/pieniędzy (siła mediów społecznościowych). W USA to już od wielu lat standard, że taki Nike nakłania swoich graczy do przenosin do Nowego Jorku czy Los Angeles rekompensując brak gwarancji wyników sportowych i/lub mniejszych pieniędzy od klubu, bo w takich wielkich ośrodkach gdzie jest masa celebrytów i kibiców można zbudować jeszcze większy fejm zawodnika/firmy odzieżowej. Zawodnik godzi się na takie zagranie i otrzymuje od Nike'a ekstra kasę w nowym kontrakcie/większy udział w zyskach ze sprzedaży rzeczy sygnowanych jego nazwiskiem. Tak zrobił teraz Adidas z Pogbą. Tak też może zrobić z Jamesem. Facet mimo wielkiego talentu i dychy na plecach jest którymś z kolei w Realu. W Juve 10 jest wolna i zdecydowanie łatwiej o pozycję głównej gwiazdy drużyny przy zachowaniu świetnych wyników sportowych i bardzo dobrej pensji. To może się wydarzyć i wcale, a wcale mnie to nie zdziwi.
Ostatnio zmieniony 16 sierpnia 2016, 19:10 przez meda11, łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek
wloski

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 sierpnia 2016, 19:08

No i gdzie ta petarda bo nie zasnę hehe

aras

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 16 sierpnia 2016, 19:11

wloski pisze:No i gdzie ta petarda bo nie zasnę hehe
W wyobraźni dziennikarzy i w marzeniach kibiców.

Prawdopodobieństwo przyjścia gracza pokroju James do Juve obecnie jest zerowe. Znając Marotte, on nawet nie patrzy w jego stronę. Zobaczycie, Saponara będzie naszą bombą w pomocy.
Ostatnio zmieniony 16 sierpnia 2016, 19:13 przez aras, łącznie zmieniany 1 raz.

jackop

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 32 razy
Otrzymał podziękowanie: 75 razy

Nieprzeczytany post 16 sierpnia 2016, 19:12

wloski pisze:
Gontar pisze:No, gdybyśmy zakończyli mercato Jamesem i Matuidim to chyba by co poniektórym szczęka opadła po tym, co tutaj wypisywali; P
I tu się zdziwisz, choćby nie wiadomo kto by przyszedł i odszedł to jest tu paru takich wiecznie nieszczęśliwych.
Jeśli udałoby się ugrać transfer Jamesa to z miejsca dałbym Beppe 10/10... za odwagę :D

Wysyłałem komuś kiedyś na pw listę linków z forum RM (swoje pw niestety usunąłem) dotyczących grzeszków Kolumbijczyka. Jeśli ma to może wrzucić. Wszystko można sobie samemu 'wygooglować':
- problemy z nadwagą (u nas problemów mu raczej robić nie będą :prochno:)
- imprezowanie + nie przykładanie się do treningów
- "sytuacja" z Zidanem (http://bleacherreport.com/articles/2609 ... gijon-game)
- "płacz" w mediach o brak podstawowego składu (głównie poprzez rodziców jaki to biedny synek, źle traktowany w klubie)
- przekroczenie prędkości + ucieczka przed policją + unikanie sprawy w sądzie (z tego co kojarzę to zamiast stawić się na rozprawę James świętował urodziny w gronie rodzinnym w Ameryce Płd.)

Swoje przesiedział też na L4.

Ciekawe którego "Dżejmsa" ewentualnie byśmy wzięli. Skromnego chłopaka dającego z siebie wszystko na mundialu i w sezonie 14/15, czy medialną jęczącą gwiazdką z poprzedniego sezonu, która nie potrafiła zaakceptować roli rezerwowego. :think:
---

Aaaa... od razu dodam, że z Fabsa też nie byłbym jakoś kosmicznie zadowolony, ale głównie ze względu na kaszanę, którą odwalał w poprzednich rozgrywkach.
Ostatnio zmieniony 16 sierpnia 2016, 19:51 przez jackop, łącznie zmieniany 3 razy.

Obrazek
O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
PlanetJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 sierpnia 2016, 19:17

Crunny pisze:James, De Bruyne, to dla mnie najbardziej przereklamowanych piłkarzy z obecnego topu.

Będę szczęśliwy, jeśli przyjdzie chociaż Matuidi, który idealnie pasuje mi za Pogbę. To zawodnik gotowy na już do LM. Diawara to melodia przyszłości.
To ciekawi mnie kogo ty uważasz za topa w ich wieku... Porównamy :ahsisi:
Matuidi może być :ok: ale taki James i De Brunyne, nawet jak jest kasa to nie, bo przereklamowani :shock: :confused: :facepalm:
A potem płacz, bo bierzemy starych pod 30-stkę.

Gontar

Nieprzeczytany post 16 sierpnia 2016, 19:40

aras pisze:

Prawdopodobieństwo przyjścia gracza pokroju James do Juve obecnie jest zerowe. Znając Marotte, on nawet nie patrzy w jego stronę. Zobaczycie, Saponara będzie naszą bombą w pomocy.
Tak samo płakaliście przed transferem Gonzalo, że szanse na jego przyjście są zerowe, bo Marotta to skąpiec.. Nasze finanse z roku na rok są w coraz lepszym stanie, a co za tym idzie w końcu możemy sobie pozwolić, żeby trochę zaszaleć.

Już po przyjściu Igły powinniście skończyć klepać teksty w stylu za drogi dla nas lub Marotta za niego tyle nie da..
Ja jestem przekonany, że przyjdzie przynajmniej 1 pomocnik z dużą klasą.

AdiJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 12 razy
Otrzymał podziękowanie: 30 razy

Nieprzeczytany post 16 sierpnia 2016, 19:41

Adidas zwęszył kasę, koszulki Realu z Jamesem były jednymi z najlepiej sprzedawanych, po przejściu doi Juve znowu byłby bum na nową koszulkę i wielka kasa dla adidasa, dla Juve to taka sobie transakcja, niby wizerunkowo i sportowo nieźle ale musiałby być w formie z MŚ żeby to miało zatrybić tak jak powinno:)

Pluto

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 14 razy

Nieprzeczytany post 16 sierpnia 2016, 19:46

Crunny pisze:Przereklamowany nie znaczy słaby, ale wybił się na dużej imprezie, potem zaliczył 1 świetny sezon w Realu i tyle. Poprzedni miał tylko poprawny.
W Monaco grał świetnie, podobnie jak swego czasu Benzema w Lyonie, coś chłopakom nie służy powietrze w Madrycie.
Mnie przekonuje ten wakat z dziesiątką, nie wyobrażam sobie sytuacji kiedy mówimy Adidasowi, że Dybala jeszcze nie dorósł do tego numeru a oni to akceptują i gramy bez najbardziej medialnej koszulki. Jeszcze rok temu bym sobie wyobrażał ale po tym jak wepchnęli ją Pogbie...
Gdyby okazało się, że idąc na rękę Raioli i Adidasowi i godząc się na te blah blah ugraliśmy Matuidiego i Dżejmsa... wow, Moggi level achieved.

fazzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 16 sierpnia 2016, 19:55

Gontar pisze:
aras pisze:

Tak samo płakaliście przed transferem Gonzalo, że szanse na jego przyjście są zerowe, bo Marotta to skąpiec.. Nasze finanse z roku na rok są w coraz lepszym stanie, a co za tym idzie w końcu możemy sobie pozwolić, żeby trochę zaszaleć.

Już po przyjściu Igły powinniście skończyć klepać teksty w stylu za drogi dla nas lub Marotta za niego tyle nie da..
Czyli jednak nie wszyscy jeszcze ogarneli, że kupiliśmy higuaina TYLKO i wyłącznie dzięki sprzedaży Pogby :facepalm2:

Pavel Nedved pisze:"Juve ponownie jest nieprzyjemne? Mam nadzieję, nie interesuje mnie bycie miłym, tylko zwycięskim"
LordRahl

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 16 sierpnia 2016, 19:56

Kupiliśmy może i Gonzalo za kasę z Pogby ale jesteśmy prawie na 0 jeśli chodzi o bilans w tym okienku, więc naprawdę Juventusu nie stać na wydatek rzędu 60 mln euro? Patrząc, że jeszcze są sprzedaże, które kilkanaście milionów też dadzą ;)

Crunny

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 22 razy

Nieprzeczytany post 16 sierpnia 2016, 20:01

PlanetJuve pisze:
Crunny pisze:James, De Bruyne, to dla mnie najbardziej przereklamowanych piłkarzy z obecnego topu.

Będę szczęśliwy, jeśli przyjdzie chociaż Matuidi, który idealnie pasuje mi za Pogbę. To zawodnik gotowy na już do LM. Diawara to melodia przyszłości.
To ciekawi mnie kogo ty uważasz za topa w ich wieku... Porównamy :ahsisi:
Matuidi może być :ok: ale taki James i De Brunyne, nawet jak jest kasa to nie, bo przereklamowani :shock: :confused: :facepalm:
A potem płacz, bo bierzemy starych pod 30-stkę.
W ich wieku? Neymar, Aguero, Koke, Dybala. Patrząc na ich grę widać, że mają to coś. To coś ekstra, za co warto wydawać kosmiczne pieniądze. Oczywiście to moje zdanie. Każdy uważa innych piłkarzy za przereklamowanych.

Gontar

Nieprzeczytany post 16 sierpnia 2016, 20:03

fazzi pisze:
Gontar pisze:
aras pisze:

Czyli jednak nie wszyscy jeszcze ogarneli, że kupiliśmy higuaina TYLKO i wyłącznie dzięki sprzedaży Pogby :facepalm2:
Masz wtyki w klubie, że wiesz że transfer Igły był pokryty pieniędzmi z Pogby?

panlider

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 sierpnia 2016, 20:04

Janko muzykant pisze:
Crunny pisze:James, De Bruyne, Sterling, D.Costa - to dla mnie taka czwórka najbardziej przereklamowanych piłkarzy z obecnego topu.
Halo Ziemia. Odleciałeś nam kolego. Nie można porównywać Jamesa, De bruyne, Sterlinga i Douglasa Coste. Ten ostatni to zupełnie inny poziom - nie muszę przypominać naszego pojedynku z Bayernem w LM.

Chyba, że miałeś na myśli Diego Coste to zwracam honor.
Osobiście uważam, że najbardziej do tej czwórki nie pasuje De Bruyne, chłop od dwóch sezonów ma przynajmniej po kilkanaście asyst i bramek. Porównywanie go ze Sterlingiem to potworna herezja. Costa to dobry grajek, ale niech potwierdzi swoją formę w tym sezonie.

Co do transferu Rodrigueza, to uwierzę w to, jak zobaczę oficjalkę. Na ten moment brzmi to jak kompletne sci-fi. Poza tym te teorie, że wszyscy się zrobili tacy pomocni (Raiola w kwestii Matuidiego, a Adidas Jamesa) pachną ściemą na kilometr.

"Vincere Non È Importante È L'Unica Cosa che Conta"
rammstein pisze:dobrze, że nikt nie zakładał tematu "Polskie kluby w rozgrywkach europejskich 2017/2018" :D
Hypeman

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 sierpnia 2016, 20:14

Marotta podczas swojej kadencji tylko 5 razy ściągał do klubu ważnego piłkarza po szesnastym sierpnia. W gronie znalazły się takie tuzy jak Milos Krasic (19.08), Eljero Elia i Hernanes (obaj 31.08) oraz gracze którzy faktycznie dla Juve coś znaczyli/znaczą: Alex Sandro (20.08) i Cuadrado (25.08).

Wielki transfer kompletnie nie pasuje do metod działania Beppe, obawiam się że jeżeli nie prowadzimy od dawna rozmów w sprawie jakiegoś Jamesa czy Cesca to zostaniemy z jakimś środkiem zastępczym, wziętym na szybko za śmieszne pieniądze.

jakiś kretyn na forum Manchesteru United pisze:Wg. La Gazzetto dello Sport Juve interesuje się Milikiem. Za Moratę. W sumie dla niego byłby fajny kierunek, bo na Leicester za wcześnie jeszcze
Zablokowany