Mercato (Lato 2016)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
albertcamus

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 16 sierpnia 2016, 11:06

jakku1 pisze:Nie wiem, kto to moglby byc.
Gadaj wszystko co wiesz :D

Oby nie skończyło się tylko na gadaniu z tymi pomocnikami, bo już nie "wytrzymię"!

sebatiaen

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 16 sierpnia 2016, 11:09

Ja caly czas bede pisal o Isco.
Nie mylilem sie z Pogba i teraz tez sie nie pomyle!!!
Przyjdzie Isco, Real sprowadzi Fabregasa.

4d1k

Juventino
Juventino
Podziekował: 3 razy
Otrzymał podziękowanie: 24 razy

Nieprzeczytany post 16 sierpnia 2016, 11:18

Chciałbym zeby tym głosnym nazwiskiem okazał sie ktos z: Koke, Kroos, James, Veratti, Nainggolan, Ozil, Rakitic, Isco, Eriksen, Draxler...

Zdaje sobie sprawe, ze wyciagniecie pierwszej siodemki jest zadaniem niemalze nie do wykonania,. Uwazam ze jezeli bylaby mozliwosc sprowadzenia ktoregokolwiek z nich, powinnismy zrobic to za wszelka cene, bo kazdy z nich podnioslby poziom naszej pomocy na format swiatowy.

W roli drugiego, mlodego talentu chetnie zobaczylnym jednego z: Kondogbia, Kovacic, Brozovic, Tielemans, Ruben Neves, Bernardo Silva, Diawara, Dahoud, Bazoer, Dele Alli

Kazdy z tych zawodnikow, to koszt conajmniej 20mln, ale perspektywistyczni zawodnicy sa cenieni. Przyklad Pogby jest wyjatkiem, ktory moze juz nigdy nie miec miejsca w historii pilki noznej... Koszt 20 mln, w przypadku gdy zawodnik rozwinie sie na miare swojego talentu, to zaden koszt.

Z checia zobaczylbym u nas rowniez De Sciglio, ktory mialby szanse rozwijac swoje mozliwosci u boku tak doswiadczonych zawodnikow jak Alves i Lichtsteiner. Wowczas, moim zdaniem, Szwajcar moglby tez pelnic role polprawego srodkowego obroncy.
Skoro Gabigol chcialby odejsc dopiero zima, to fajnie byloby wtedy po niego ponownie uderzyc uzupelniajac tym samym nasz atak w 100%.

Odejscie Pogby nie uderzylo we mnie tak bardzo, bo najwieksze korzysci jakie z niego mielismy, to medialnosc... Pomocnikow, ktorzy sa w stanie zapewnic nam wyzszy poziom uwazam, ze jest sporo.
Patrzac z perspektywy poprzedniego sezonu, to Higuian zrobi wieksza roznice w meczu niz Pogba. Za kilka lat bedzie pewnie inaczej, ale my chcemy sklad na teraz, wiec wymiana tych zawodnikow, pomimo roznicy wieku, jest na ta chwile dla nas korzystna.

Adrian27th

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 4 razy

Nieprzeczytany post 16 sierpnia 2016, 11:21

jakku1 pisze:Nie wiem, kto to moglby byc. Ale nie sadze, zebysmy mieli uderzac akurat po dwojke: Diawara + Fabregas.

Wydaje mi sie, ze jeden z tych graczy, ktorzy do nas ewentualnie moga przyjsc, to bedzie ktos ofensywniejszy. Jesli Diawara to w parze z jakims ofensywnym pomocnikiem.
A nie masz wrażenia że nasi juz wiedzą kto to jest i jak wspominałem, już transfer jest dogadany tylko poprosiliśmy o czas na sprzedanie zawodników ew. ustaliliśmy date transferu?

Zaza Pareyra i Coman to bedzie prawie 50 na plusie, gdzie regularnie kończyliśmy okienka z saldem ujemnym -30 milionów.

Diawara + kot ofensywny i jestem zadowolony. Asa wróci do formy i wystarczy.

"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
Alexinhio-10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 52 razy
Otrzymał podziękowanie: 14 razy

Nieprzeczytany post 16 sierpnia 2016, 11:27

Patrzac tak obiektywnie to z wymienianych nazwisk do ustawienia 352 najlepiej pasuje Brozovic. Fabregas nie wiem, czy nie bedzie sie gryzl z Pjanicem, a Isco i Eriksen to ofensywni pomocnicy (Isco moze grac na srodku). Moim marzeniem jest Eriksen, ale musielibysmy zmienic ustawienie. Poza tym bylaby wtedy walka o rzuty wolne :D

Przypomnialo mi sie ze James byl kiedys bliski przenosin do nas...
Ostatnio zmieniony 16 sierpnia 2016, 11:31 przez Alexinhio-10, łącznie zmieniany 1 raz.

jakku1

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 sierpnia 2016, 11:28

Generalnie to nie wiem, czy mamy juz faktycznie kogoś ugadanego. Wiem tyle samo, co tutaj wszyscy, nie posiadam żadnej tajemnej wiedzy (@albertcamus) ;-).

Możliwy jest scenariusz taki, ze faktycznie Fabregas pojdzie do Realu. O tym dzisiaj rozpisuje się Marca. Z tym, ze ja mocno wątpie, ze po takim transferze to Isco byłby na sprzedaż. Na wylocie z Realu jest James, a nie Isco.

A tutaj to Real juz chcialby odzyskac pieniadze, ktore zaplacil za Kolumbijczyka. Czy im sie uda taka sztuka, czy nie (sadze, ze nie), tak cena za Jamesa to moze byc około 60m euro. Niby nas stać, ale... No właśnie.

Niemniej, mam przeczucie, ze pozyskamy jakiegos trequartiste w tym okienku :prochno:.

Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 ;)
B@rt

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 10 razy
Otrzymał podziękowanie: 27 razy

Nieprzeczytany post 16 sierpnia 2016, 11:39

A ja się będę upierał, że braki mamy przede wszystkim w destrukcji i piłkarz pokroju Isco, Eriksena czy Jamesa jest nam po prostu zbędny. Diawara jak najbardziej.

LukaszJuve

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 16 sierpnia 2016, 11:42

Jeśli była by szansa ściągnąć Diaware + Eriksena to byłoby pięknie.

Fino alla fine.
Buzol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 sierpnia 2016, 11:42

B@rt pisze:A ja się będę upierał, że braki mamy przede wszystkim w destrukcji i piłkarz pokroju Isco, Eriksena czy Jamesa jest nam po prostu zbędny. Diawara jak najbardziej.
Zgadzam się, nie widzę potrzeby nabywania zawodnika czysto ofensywnego. Wątpię żebyśmy grali z Terquartistą a jeżeli już to może tam grać Pjanic, Dybala, Pjaca.

Profesor

Juventino
Juventino
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 16 sierpnia 2016, 11:58

Chelsea chce sprowadzić Matuidiego

Jakby do tego doszło to mielibyśmy większą szansę na Matic-ia, tylko nie sądzę żebyśmy teraz czekali na Brozovicia/Maticia bo zostaniemy z Hernanesem ;)

Jeszcze moja opinia co do nie możliwości gry razem Sandro z Alvesem. Alves to nie Cuadrado, Cuadrado jest ofensywnym pomocnikiem który może zagrać na wahadle ale w obronie mu strasznie dużo brakuję mimo chęci, Alves natomiast to prawy obrońca ale ofensywnie nastawiony. Przecież Lichy/Evra też dużo atakują i zdarza im się nie cofnąć.
Analizowałem grę Pjanicia w ostatnim sparingu i to jest nasz najlepszy zawodnik w pomocy a będzie grał jeszcze lepiej, potrzebuje trochę czasu i zgrania, wyuczenia ruchów kiedy podać na wolne pole do wahadła.

Alves ma świetne ostatnie podanie, popatrzy zanim poda co było widać.
Sandro świetna motoryka w sparingach, trochę brakuje ostatniego podania ale robi przewagę driblingiem i wejściami.

Jakbym miał patrzeć na lepszą obronę to nie wystawiłbym Alvesa który popełnił błąd w sparingu ale Sandro tak samo miał babola(podanie z główki do napastnika)

Ale cóż, wierzę w Allegriego.

kamil-8853

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 sierpnia 2016, 12:05

Conte stwierdził że przyszłość Fabregasa jest w Chelsea - Hiszpańskie brukowce łączą gracza z Realem. O nas zrobiło się cichutko. Rummenigge potwierdza - aktywują klauzule za Comana w tym tygodniu. Angielskie media piszą o ataku Arsenalu na Jamesa - szkoda bo to fajny zawodnik, najbardziej realnym kierunkiem dla niego wydaje się być właśnie Anglia lub Psg. Man Utd jest skłonne zapłacić30 mln euro za Gabigola. Na goal.com info że monitorujemy sytuację Eriksena

http://www.goal.com/id-ID/news/784/tran ... an-eriksen

dimebag11

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 97 razy
Otrzymał podziękowanie: 26 razy

Nieprzeczytany post 16 sierpnia 2016, 12:08

Tylko, że mając w pomocy Diawarę, Asamoaha oraz Leminę (nawet na rezerwie) skazujemy się co jakiś czas na ich absencje spowodowane wyjazdami na Puchar Narodów Afryki. OK, w styczniu Diawara nie pojedzie na finały PNA, gdyż Gwinea nie ma już szans na awans nawet jako jedna z dwóch najlepszych drużyn z 2 miejsca, ale w następnej edycji możemy się pozbawić 3 pomocników. Dlatego zastanawiam się, czy jednak lepszym rozwiązaniem nie byłoby kupno jakiegoś pochodzącego z Europy talentu.

Juve jest miłością całego mojego życia. Jest powodem do radości i dumy, ale i przyczyną frustracji i rozczarowań. Jest źródłem niesamowitych emocji, tworzącym prawdziwą i niekończącą się opowieść o miłości. - Gianni Agnelli
Morgesztern

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 sierpnia 2016, 12:09

O Jamesa biją się Arsenal i Chelsea. Według angielskich mediów, The Blues są bliżej zakontraktowania Kolumbijczyka. Na CalcioMercato głoszą, że po sprzedaży Zazy idea z pozyskaniem Cuadrado wraca.

Obrazek
sFieSu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 sierpnia 2016, 12:20

Morgesztern pisze:O Jamesa biją się Arsenal i Chelsea. Według angielskich mediów, The Blues są bliżej zakontraktowania Kolumbijczyka. Na CalcioMercato głoszą, że po sprzedaży Zazy idea z pozyskaniem Cuadrado wraca.
Tylko po co nam Cuadrado? Mamy przecież na tą pozycję Daniego i Lichego, więc Cuadrado jest totalnie zbędny.

Obrazek
DonPatch

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 16 sierpnia 2016, 12:35

Eriksen bawi się w Pogbe :P

"Not the result we wanted! But still one point and great support from the fans👏 And dont believe everyting u read on the internet 👀🤔#coys"

Fajnie by było, gdyby skończyło się jak w przypadku Polpo

Zablokowany