Mercato (Lato 2016)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
fazzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 15 sierpnia 2016, 02:24

notquitemytempo pisze:Na juventuz.com jakiś gość rzucił info o Eriksenie. Odzew duży, widać, że to użytkownik z renomą i ma status "informer". Ale to już ktoś bardziej zorientowany w realiach tamtego forum musiałby stwierdzić, ile to warte.
On żadnej wiedzy nie ma, przekazuję tylko co przeczyta. A to info zapewne stąd

Pojęcia nie mam kim jest ten koleś.

Pavel Nedved pisze:"Juve ponownie jest nieprzyjemne? Mam nadzieję, nie interesuje mnie bycie miłym, tylko zwycięskim"
19redhof10

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 15 sierpnia 2016, 09:54

Szikit pisze:
19redhof10 pisze: ok ale odejmij prowizzje Raioli 25-30 mln to i tak wychodzi 80 baniek.
Co roku osłabiamy nasz pomoc:
Vidal > Khedira
Pogba > Pjanic
Jezusie, przeca to było tłumaczone milion razy. Zresztą nawet Real tłumaczyl, że nie chcieli wydawać 105mln + 25mln dla Raioli. Czyli ManU zapłacił prowizje.
rozumiem kolego po szalu, ale mam wrażenie że te miliony razy były bardziej jako nasze pobożne życzenia, wloskie źródła upieraja się że to my zapłaciliśmy prowizje.

Adrian27th

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 4 razy

Nieprzeczytany post 15 sierpnia 2016, 10:13

fazzi pisze: 50mln :lol: Zaza nie wiadomo czy wogole odejdzie, bo nie chce z Włoch wyjeżdżać, a nie wiem kto nam tu zaproponuje tyle, ile oczekujemy, Hernanesa i isla to pewnie w sumie max 10mln, coś o odejściu Pereyry nic nie słychać na poważnie ( Napoli się obraziło) . Sorry ale zawsze na szrocie, którego chcemy się pozbyć jesteśmy dymani, bo wszyscy wiedzą ze można to wykorzystać. Nawet zakładając, że wszyscy pojda za te 50mln ( co uważam że byłoby cudem), .
Także, tak jak mówiłem, a co określiłeś cudem - wszystko wskazuje na to że udało się nam uzbierać 44 miliony i mamy jeszcze Hernanesa w zanadrzu.

Sky informuje o ofercie Watford w postaci 15, Zaza 25,Isla 4.
Zostaje nam Brazol którego powinno luzem upchnąć sie za 6.

Aby zakończyć okienko podobnie do 'normalnego' musieli byśmy wydać około 80 milionów jeszcze..

Uważam też że ktokolwiek ma do nas przyjść, jest już dogadany - mówie tu o większym transferze, a szukamy tylko uzupełniającej opcji.
Ostatnio zmieniony 15 sierpnia 2016, 10:23 przez Adrian27th, łącznie zmieniany 1 raz.

"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
freddie88

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 sierpnia 2016, 10:22

Jezeli sprzedamy Pereyre i Zazę to moze Marotta zrobi jakis extra transfer:)

Myślę, że piosenki Queen są czystym eskapizmem , są jak dobry film.,,Uwielbiam Królową.
Wyczynia niesamowite rzeczy-Freddie Mercury:)
sebatiaen

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 15 sierpnia 2016, 10:40

Mam dziwne przeczucie ze przyjdzie Isco.
Wszystko dzieki Allegriemu.
To on chcial graczy technicznych i dzieki niemu Juve calkowicie zmienilo polityke transferowa, gosc jest poprostu genialny.
Przyjdzie Diawara, zaklepiemy tego typka z Boca, do tematu Gabigola wrocimy w styczniu albo juz sie z nimi dpgadalismy i sprowadzimy Isco.

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 sierpnia 2016, 10:41

szczypek pisze:
pumex pisze:Szczypku, pytanie do Ciebie: mało Ci problemów z zalegającym na półce Pereyrą?
Pereyra na początku ogarniał bardzo dobrze (sam go chwaliłeś). Później te kontuzje i tak naprawdę był chłop, chłopa nie ma
Pereyra początkowo prezentował się słabo bądź wręcz tragicznie. Potem na jakieś 2 miesiące faktycznie złapał niezłą formę, więc go chwaliłem, bo niby czemu miałbym go nie chwalić za przyzwoitą grę? Miałem robić z siebie idiotę tylko dlatego, że nie byłem zwolennikiem jego transferu i niezbyt go lubiłem? Ja nie z tych :stop: Natomiast mówienie, że zniszczyły go kontuzje, to sorry szczypku, ale zakłamywanie rzeczywistości. Pereyra od początku sprawiał wrażenie piłkarza o potencjale zbyt niskim, by wiązać z nim nadzieje na przyszłość i dobrze o tym wiesz ;)
szczypek pisze:Brozo jest zawodnikiem lepszym od Argentyńczyka (żeby to ocenić trzeba odrzucić tę śmierdzącą łatkę, że jest on graczem Interu), więc uważam, że taka zamiana wyszłaby nam na dobre.
Szczerze? W nosie mam, że jest obecnie graczem Interu, podobnie jak nie przeszkadzało mi, że Pjanić przychodzi z Romy a Higuain z Napoli, więc na pewno moja opinia o Chorwacie nie jest budowana w oparciu o nazwę jego obecnego klubu. Gdybyśmy teraz rozmawiali o potencjalnym transferze np Modricia z Interu to miałbym gdzieś, skąd przychodzi.

Proszę, nagle u nas na forum Brozović jest fajny i tak dalej. Szkoda tylko, że wcześniej jakoś nikomu tutaj przez myśl nie przeszła kandydatura Chorwata, nikt nie pisał, jak to fajnie byłoby się nim zainteresować, sprzątnąć Interowi tak dobrego gracza jednocześnie go osłabiając. W sumie nie dziwię się, bo często grał przeciętnie w przeciętnym zespole, niezbyt często łapał się do 11-tek kolejki, o 11-tce sezonu nie wspominając. Teraz, w przypływie totalnego zaufania do Marotty, nagle okazuje się, że Inter pod swoimi skrzydłami ma solidnego box-to-boxa z potencjałem na topa, którego o dziwo bez większych obaw chce poświęcić by móc wpuścić do zespołu kogoś lepszego :lol:

To, że Brozović jest lepszym piłkarzem od Pereyry nie znaczy, że nie czeka go casus Argentyńczyka. Prawdopodobnie czeka, bo jeśli będziemy chcieli zaliczać się do ścisłego europejskiego topu, siłą rzeczy prędko dojdziemy do wniosku, że trzeba za Chorwata, kupionego niedawno za 25 baniek, poszukać kogoś lepszego, stanowiącego alternatywę jak niegdyś Marchisio/Pogba.
Ostatnio zmieniony 15 sierpnia 2016, 10:50 przez pumex, łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek
Virgil

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 sierpnia 2016, 10:50

Dokładnie jak pisze Pumex, takie transfery są bez sensu bo w żaden sposób nas nie wzmacniają.

Brozovic może przyjść tylko i wyłącznie jeżeli sprzedamy Pereyrę, Hernanesa i przyjdzie ktoś do pomocy klasowy. Jako uzupełnienie składu ale wzmocnienie ? :facepalm:

wloski

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 sierpnia 2016, 11:05

Virgil pisze:Brozovic może przyjść tylko i wyłącznie jeżeli sprzedamy Pereyrę, Hernanesa i przyjdzie ktoś do pomocy klasowy. Jako uzupełnienie składu ale wzmocnienie ? :facepalm:
Powiedziałbym lepiej, taki transfer ma sens, jeśli odszedłby ktoś z trójki Lemina/Asa/Sturaro czyli grupy graczy, którzy w to okienko są "nie na sprzedaż", bo są przez działaczy, trenera oraz większości kibiców uznawani za graczy lepszych do Pereyry, Hernanesa, których chcemy się pozbyć kompletnie bez żalu.

Szilgu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 sierpnia 2016, 11:21

pumex pisze:
Proszę, nagle u nas na forum Brozović jest fajny i tak dalej. Szkoda tylko, że wcześniej jakoś nikomu tutaj przez myśl nie przeszła kandydatura Chorwata, nikt nie pisał, jak to fajnie byłoby się nim zainteresować, sprzątnąć Interowi tak dobrego gracza jednocześnie go osłabiając.
Nie chce mi się szukać, ale dwóch userów pisało jakiś czas temu, że możnaby osłabić Inter wykupjąc Brozovicia. Jeden z nich nawet ujął, że był to najrówniejszy zawodnik Interu w tamtym sezonie. Wiem, bo robiłem wielkie oczy, Brozovia nie widziałem właściwie w akcji. Jak pewnie 90% forum, ale będą narzekać.
Zaza miał być wg forumowych ekspertów człapakiem, który się nie stara, a Vidal przeciętniakiem. I ci sami forumowicze pisali, że oglądali pół sezonu w wykonaniu danego zawodnika. Już się nauczyłem, że nie ma co ufać forumowym znawcom tutaj. O Nainngolana tez się kłóciłem, bo połowa ludzi uznała, że w Cagliari to zwykły przeciętniak.

Jeśli Marotta uzna, że Brozovic się przyda - jestem 'za'.

Aaa i ze słowami o Pereyrze też się nie zgodzę. Gość odchodzi, bo kontuzje + taktyka niepasująca do zawodnika spowodowała, że jeśli u nas zostanie, nic z niego nie będzie. Natomiast miał potencjał na niezłego piłkarza i jeśli pogra coś w Watford to może się odbudować.

lukaszqq

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 15 sierpnia 2016, 11:28

Ludzie przyjdzie Matuidi i Brozowić zobaczycie

Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 sierpnia 2016, 11:28

Pereyra miał potencjał na dobrego grajka, Pumi trochę przekoloryzował :D Głównie rozchodziło się o to, żeby się tak nie podpalał przy ostatnich podaniach albo strzałach (chłopak w końcu w Udinese grał chyba dwa lata na skrzydle i strzelił może z trzy bramki). I te 2-3 miesiące naprawdę fajnej gry z jego strony, to był właśnie ten okres, kiedy miał bardzo wysoką skuteczność i podejmował dobre decyzje już w samym polu karnym. A ten jego piękny strzał z Hellas? Wybrany bramką sezonu JP?

LukaszG / DLuGi

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 15 sierpnia 2016, 11:32

Trochę biednie będzie wyglądała nasza pomoc. Zostaniemy z kontuzjowanym Claudio, Khedirą u którego nie trudno o kontuzję, młodym Leminą, Sturaro, Asamoahem, który nie wiadomo jak sie zaprezentuje i Pjanicem. Hah i mistrz Hernanes :rotfl:

Bukol87 pisze:Ponadto, nikt tej waszej pisaniny w Turynie nigdy nawet nie przeczytał. Piszecie dla siebie i do siebie.
unbelievable87

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 7 razy

Nieprzeczytany post 15 sierpnia 2016, 11:35

Osobiście nie chciałbym Brozovicia... Dla mnie ciekawszą opcją jest Diawara i do tego Fabregas i będę wniebowzięty :)

Pomarzyć ludzka rzecz :dance:

ewerthon

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 15 sierpnia 2016, 11:46

Szikit pisze:O Nainngolana tez się kłóciłem, bo połowa ludzi uznała, że w Cagliari to zwykły przeciętniak.
Ja pamiętam, że właśnie m.in. Pumex wypowiadał się o nim w takim tonie parę lat temu. A co z piłkarza wyrosło, każdy widzi.

fazzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 15 sierpnia 2016, 11:55

Adrian27th pisze:
fazzi pisze: 50mln :lol: Zaza nie wiadomo czy wogole odejdzie, bo nie chce z Włoch wyjeżdżać, a nie wiem kto nam tu zaproponuje tyle, ile oczekujemy, Hernanesa i isla to pewnie w sumie max 10mln, coś o odejściu Pereyry nic nie słychać na poważnie ( Napoli się obraziło) . Sorry ale zawsze na szrocie, którego chcemy się pozbyć jesteśmy dymani, bo wszyscy wiedzą ze można to wykorzystać. Nawet zakładając, że wszyscy pojda za te 50mln ( co uważam że byłoby cudem), .
Także, tak jak mówiłem, a co określiłeś cudem - wszystko wskazuje na to że udało się nam uzbierać 44 miliony i mamy jeszcze Hernanesa w zanadrzu.

Sky informuje o ofercie Watford w postaci 15, Zaza 25,Isla 4.
Zostaje nam Brazol którego powinno luzem upchnąć sie za 6.

Aby zakończyć okienko podobnie do 'normalnego' musieli byśmy wydać około 80 milionów jeszcze..

Uważam też że ktokolwiek ma do nas przyjść, jest już dogadany - mówie tu o większym transferze, a szukamy tylko uzupełniającej opcji.
Poczekajmy na oficjalki z odtrabianiem sukcesu. A poza tym to czy te twoje wyliczenia nie miały dowodzić, że nie sprzedajemy Pogby bo nie musimy? Że 90mln z higuaina nic do Pogby nie ma? ;) #uszczypliwy

Bierzmy Diaware + kogoś bardziej ofenswynego i będzie ok.

Pavel Nedved pisze:"Juve ponownie jest nieprzyjemne? Mam nadzieję, nie interesuje mnie bycie miłym, tylko zwycięskim"
Zablokowany