Mercato (Lato 2016)
- RICTOR
- Juventino

- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
Dlatego np. nie wiem co myśleć o mediach tłukących ponad miesiąc temu o ofertach w okolicach 15 mln od kilku klubów za Pereyrę. Toć widać, że to jest pierwszy piłkarz do odstrzału z pomocy bo nawet jeśli uda mu się pociągnąć ładnym rajdem akcję albo popisać się fajną techniką i przejść kilku rywali to gdy zbliży się do pola karnego dostaje sraczki bo w repertuarze zagrań nie ma ani dobrego strzału ani ostatniego podania więc panikuje bo nie wie co ma dalej zrobić. Dawno byśmy go opchnęli jeśli oficjalnie pojawiłaby się taka oferta.
A i na wieczór świeżutka bomba z VS. User, który w to mercato może się pochwalić, że był pierwszym, który zdecydowanie napisał o odejściu Pogby (wtedy jeszcze Agresti, Di Marzio itd. pisali, że najpewniej zostanie na kolejny sezon) rzucił info, że jesteśmy od ponad tygodnia w kontakcie z Cesciem, który wyraził chęć gry u nas i nawet byłby rzekomo gotów zejść trochę ze swojej pensji, ale kwestią otwartą pozostaje dogadanie się z Chelsea.
A i na wieczór świeżutka bomba z VS. User, który w to mercato może się pochwalić, że był pierwszym, który zdecydowanie napisał o odejściu Pogby (wtedy jeszcze Agresti, Di Marzio itd. pisali, że najpewniej zostanie na kolejny sezon) rzucił info, że jesteśmy od ponad tygodnia w kontakcie z Cesciem, który wyraził chęć gry u nas i nawet byłby rzekomo gotów zejść trochę ze swojej pensji, ale kwestią otwartą pozostaje dogadanie się z Chelsea.
- Janko muzykant
- Juventino

Oby się nie ziściło. To już nie ten zawodnik co za czasów Arsenalu, ale z drugiej strony [w przypadku pozbycia się naszej obecnej 11] ilość Hernanesów w drużynie musi się zgadzać.RICTOR pisze:A i na wieczór świeżutka bomba z VS. User, który w to mercato może się pochwalić, że był pierwszym, który zdecydowanie napisał o odejściu Pogby (wtedy jeszcze Agresti, Di Marzio itd. pisali, że najpewniej zostanie na kolejny sezon) rzucił info, że jesteśmy od ponad tygodnia w kontakcie z Cesciem, który wyraził chęć gry u nas i nawet byłby rzekomo gotów zejść trochę ze swojej pensji, ale kwestią otwartą pozostaje dogadanie się z Chelsea.
- Shadow Marshall
- Juventino

Opchnięcie Pereyry za 16 mln to dla mnie całkiem dobra nowina. 2 sezony temu gdy jeszcze grał u nas Tevez to miał czasem jakieś przebłyski gdzie potrafił pociągnąć niezłym rajdem kilka metrów, ale takich przebłysków było kilka bo większość potem to kopanie się po czole i co najwyżej przeciętne występy. Za 16 mln to bym się nie zastanawiał.
Jakby Chelsea zeszła do +-30 mln za Fabregasa to byłbym w niebie.
Jakby Chelsea zeszła do +-30 mln za Fabregasa to byłbym w niebie.
- Marat87
- Juventino

- Podziekował: 20 razy
- Otrzymał podziękowanie: 43 razy
alessandro1977 pisze:Miałem się nie wypowiadać do końca mercato ale nie wytrzymałem przez niektórych niedorozwojów, którzy jadą po nazwanych przez siebie "królach mercato". Czy to ich wina wafle, że spekulacje transferowe się nie sprawdziły albo sprzedali Pogbę wbrew temu co wcześniej mówili ? Ja osobiście uważam, że jakku, mrozzi, Robaku RICTOR, Vincitore robią dobra robotę i wiadomości z juventuz.com lub VS a także innych źródeł przenoszą tutaj mimo, że mogliby to zachować dla siebie. Już nie będę wymieniał tych wszystkich jełopów, którzy jada po nich i zadam pytanie : a czy Wy daliście oś od siebie czy potraficie tylko krytykować ? Gdzie byliście wcześniej kiedy wszystko szło a przynajmniej tak to wyglądało jak po maśle ? Uaktywniliście się dopiero po sprzedaży Pogby ? Przypuszczam, że niejeden z Was czytając wyszydzanych przez Was "królów mercato" , trzepał się pod kołdrą na myśl o tych doniesieniach transferowych.
Juventus się skończył, nie ma pomocy, odszedł Morata, Cuadrado i Pgba. Morata przewracał się jak tyczka po starciach z chuchrami Serie A...Cuadrado więcej siedział jak grał a Pogba robił różnicę tylko w Serie A ale ta też i Pjanic na krajowym podwórku zrobi. Pogba był najlepszy w machaniu gałązkami jak Amauri. Czy naprawdę sądzicie, że odejście showmana szczyla spowoduje spadek wartości drużyny w obliczu przeprowadzonych transferów ? Nie bądźcie śmieszni. Nie tacy odchodzili a Juve jest nadal i ma się dobrze ale tego nie pamiętacie bo jeszcze patykiem w gównie mieszaliście. Odszedł Zidane, Baggio, Nedved, Del Piero, Zlatan przy których Pogba był maluczki a Juve jest i ma się świetnie. Oni też nie pomogli wygrać upragnionej LM więc tym bardziej szczyl dla którego najważniejszy jest hajs nie pomógł by w tym.
binio...dzięki za pozytywy pod moim adresem, jak widać ludzie się zmieniają ale wcześniej nie chciało mi się odpisywać Tobie w tym kotle, który się tutaj zrobił. W przyszłym sezonie drużyna będzie mocniejsza mimo odejścia Pogby, niech się wali podobnie jak krytycy "królów mercato", których pozdrawiam. Cabriniego też pozdrawiam mimo, że chyba nieprędko tutaj zajrzy.
Wąski, jak ty mnie zaympnowałeś w tej chwyly!
Do tej pory nie mydlili oczu, zawsze się zachowawczo wypowiadali na ten temat, tak samo jak i na temat transferów topowych zawodników.LordJuve pisze:Juve ma się świetnie w Serie A. W LM od lat nie mamy sukcesu i epizod w finale LM 2 lata temu niczego nie zmienia. Zarząd mydli nam oczy i sugeruje, że poważnie myślą o sukcesie w tych rozgrywkach, ale dotychczasowe działania transferowe tego nie potwierdzają.
I w tym roku, tak zupełnie bez potrzeby ( bo u kibiców mają dobrą "prasę" ), zaczęli mydlić oczy. Bzdury gadasz i tyle.
Ja bym typował ciebie. Od razu mógłbyś zastąpić też Marottę. Wtedy byś pokazał, jak się utrzymać w top 3 przez kilka lat, mając 60% budżetu Barcelon i Realów.LordJuve pisze:Ups! Żeby nie skończyło się jak z Conte... ale nie, nasz Maksiu nie jest taki charakterny. Całe szczęście, bo nie wiem kogo byśmy wzięli na trenera.
O proszę, jest i on sam we własnej osobie, cały na biało! The Witcher!
Słuchaj czopku, już narobiłeś fermentu rok temu, napisałeś tonę bzdur i zniknąłeś. Jak typowy gnojek - którym zresztą jesteś - nawet nie pojawiłeś się i nie pogratulowałeś dubletu. Teraz zaczynasz tą samą śpiewkę.
Daruj sobie, a w zamian weź duży rozbieg i walnij pustym łbem w ścianę, może sobie coś do niego wbijesz, choć wątpię.
Że też niektórzy wzmagają swoją aktywność jak coś nie idzie ( a raczej tak im się wydaje )... co za <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> mentalność.
- LordJuve
- Juventino

Zaczęli gadać o sukcesach w LM, ale jednocześnie ich decyzje nie przekonują, że faktycznie celują w końcowy sukces.Marat87 pisze: Do tej pory nie mydlili oczu, zawsze się zachowawczo wypowiadali na ten temat, tak samo jak i na temat transferów topowych zawodników.
I w tym roku, tak zupełnie bez potrzeby ( bo u kibiców mają dobrą "prasę" ), zaczęli mydlić oczy. Bzdury gadasz i tyle.
To była ironia. Wybacz, że nie zasygnalizowałem jej wystarczająco wyraźnie.Marat87 pisze: Ja bym typował ciebie. Od razu mógłbyś zastąpić też Marottę. Wtedy byś pokazał, jak się utrzymać w top 3 przez kilka lat, mając 60% budżetu Barcelon i Realów.
<brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> mentalność to noszenie różowych okularów i lizanie się po e-penisach.Marat87 pisze: Że też niektórzy wzmagają swoją aktywność jak coś nie idzie ( a raczej tak im się wydaje )... co za <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> mentalność.
Jak jest dobrze, to po co komentować? Dyskutować warto w momencie, gdy robi się nieciekawie. Jak jest dobrze, to nic tylko się cieszyć.
- CzeczenCZN
- Juventino

A ja bardzo szanuje taką postawę jaką prezentuje alessandro1977! W zeszłym roku miał Marottę przekreślonego na czerwono w avatarze. Jednak sezon pokazał że się mylił i on wziął to na bary. Przyznać się do błędu to jest sztuka. Dzięki temu człowiek się rozwija. Chociaż może na bycie doktorantem to za dużo...
Co do mercato wierzę, ba wiem! Że po raz kolejny Marotta/Paratici dokonają najlepszych transferów spośród wszystkich drużyn Serie A. Jak było do tej pory. Emocje po Pogbie opadły - chociaż wrócił do klubu którego jest wychowankiem - ja mu zawsze będę dobrze życzył, tak jak i Vidalowi.
Co do mercato wierzę, ba wiem! Że po raz kolejny Marotta/Paratici dokonają najlepszych transferów spośród wszystkich drużyn Serie A. Jak było do tej pory. Emocje po Pogbie opadły - chociaż wrócił do klubu którego jest wychowankiem - ja mu zawsze będę dobrze życzył, tak jak i Vidalowi.
- Crunny
- Juventino

- Otrzymał podziękowanie: 22 razy
W ramach ciekawostki artykuł z marca 2016: http://eurosport.onet.pl/pilka-nozna/tr ... rzy/xexn8d
Wszyscy wymienieni w tekście gracze (w kontekście naszych wzmocnień) faktycznie zmienili klub. Oprócz Rabiota i Diawary.
Wszyscy wymienieni w tekście gracze (w kontekście naszych wzmocnień) faktycznie zmienili klub. Oprócz Rabiota i Diawary.
- Marat87
- Juventino

No wybaczam, w końcu nie zawsze ma się do czynienia z tak wysoce inteligentną jednostką, która tak doskonale posługuje się ironią.LordJuve pisze:To była ironia. Wybacz, że nie zasygnalizowałem jej wystarczająco wyraźnie.
Szkoda, że ta sama osoba nie potrafi dostrzec dlaczego Juventus nie jest od kilku lat w ścisłym topie.
Teraz jeszcze naucz się rozpoznawać sarkazm ( ironię - jak widzimy na przykładzie powyżej - już znasz ), to już ci wtedy wybaczę wszystko, chodzący nostradamusie i omnibusie w jednym.
Mhmm, tak, tak, typy jak ten cały Witcher ( głównie do niego się odnosiłem ) to są ludzie sypiący merytorycznymi perełkami na każdym kroku. Miażdżą każdego swoją argumentacją i jak czarne na białym wykazują swoje racje.
Boisko je potem weryfikuje.
Aha. To teraz mi jeszcze powiedz, co faktycznie pokazywała decyzja o zatrudnieniu Allegriego dwa sezony temu? Co wtedy pisałeś?LordJuve pisze:Zaczęli gadać o sukcesach w LM, ale jednocześnie ich decyzje nie przekonują, że faktycznie celują w końcowy sukces.
@Arbuzini
Też bym stawiał na to, że klub chce przed zakupami sprzedać jeszcze zbędnych graczy, by potem nie stawiać się totalnie pod ścianą ( sytuacja już nie jest komfortowa, ale jeszcze do ogarnięcia ). Ktoś tu podawał tabelę, gdzie Pjaca był liczony jako U-21. Jak to wygląda? Tak czy siak, przy sprzedaży Zazy ( która jest tuż tuż ) i Pereyry ( na razie plotki, ale pewnie gdzieś się w końcu ruszy ) kadra jest domknięta na styk/albo jest jedno miejsce ( w zależności jak liczyć Pjacę ). W razie czego do odejścia jest jeszcze Hernanes, która i tak jest warty czapkę gruszek i nikt za niego nie da wielkich pieniędzy, bez względu na to ilu zawodników będzie miał Juventus w kadrze ( stawiam, że ostatecznie pójdzie gdzieś na wypożyczenie ).
Dlatego liczę, że coś konkretnego pojawi się w tym tygodniu, po sfinalizowaniu transferu Simone.
Ostatnio zmieniony 14 sierpnia 2016, 03:28 przez Marat87, łącznie zmieniany 3 razy.
- Urbi27
- Juventino

- Podziekował: 1 raz
- Otrzymał podziękowanie: 27 razy
W tekście wymieniono w kontekście naszych wzmocnień 5 zawodników (Cavani, Mychitarian, Diawara, Kante, Rabiot) ani jeden nie przyszedł do nas, zaledwie 2 się gdzieś przeniosło. To chyba dosyć słaba skuteczność...Crunny pisze:W ramach ciekawostki artykuł z marca 2016: http://eurosport.onet.pl/pilka-nozna/tr ... rzy/xexn8d
- jareckik
- Juventino

Ja po dzisiejszym meczu bardzo cieszę się z tego co zobaczyłem w wykonaniu Pjanica. Ten gość ma ten błysk a to jego ostatnie podanie:) zdecydowanie ilość asyst z zeszłego sezonu to nie przypadek. Jak się dograja z Igłą to będzie sztos:) Ta drużyna jest piekielnie mocna. Praktycznie na każdej pozycji mamy walkę o skład no może poza pomocą
Tyle tylko, że ze zdrowym Khedira i Marchisio 11 jestskompletowana i to jest zespół naLM. Niestety aby walczyc o to trofeum potrzeba jeszcze zmiennikow na każdej pozycji tymbarxiej, ze na Khedire można liczyć w 50% a Marchisio nie wiadomo jak będzie grał po kontuzji. Trzeba się pozbyć Hernanesa koniecznie, jest on po prostu zbędny. Liczę na AAse na środku pomocy ale coś go nie chce Maksiu tam testować . Jakby odpalił tam to tak na prawdę potrzebowali byśmy jednego pomocnika. Jestem na prawdę dobrej myśli, ten sezon w LM może być przy odrobinie szczęścia nasz 
- SKAr7
- Juventino

A po co mamy dyskutować, kiedy robi się nieciekawie, skoro:LordJuve pisze: Jak jest dobrze, to po co komentować? Dyskutować warto w momencie, gdy robi się nieciekawie.
a) do niczego to nie prowadzi
b) znamy się na sprawach taktycznych, administracyjnych i faktycznej sytuacji klubu gdzieś tak 857490 raza gorzej od kwartetu Agnelli-Marotta-Paratici-Allegri.
Faktycznie, prawdziwie zwycięska mentalność.
W efekcie tworzy się alternatywne lizanie po swoich e-penisach, tylko tym razem pseudo-intelektualistyczno-pesymistyczne zamiast emocjonalno-optymistycznego. Tylko gdzie ja mam iść, skoro wszędzie kuśki?
I tak dodatkowo, zawsze wydawało mi się, że w kibicowaniu chodzi o wspólne cieszenie się sukcesami, a nie kolektywne rozwiązywanie domniemanych problemów klubu? O ja niemądry.
- Marat87
- Juventino

Bardzo mądre słowa, trafiasz w sedno.SKAr7 pisze:
A po co mamy dyskutować, kiedy robi się nieciekawie, skoro:
a) do niczego to nie prowadzi
b) znamy się na sprawach taktycznych, administracyjnych i faktycznej sytuacji klubu gdzieś tak 857490 raza gorzej od kwartetu Agnelli-Marotta-Paratici-Allegri.
Faktycznie, prawdziwie zwycięska mentalność.
W efekcie tworzy się alternatywne lizanie po swoich e-penisach, tylko tym razem pseudo-intelektualistyczno-pesymistyczne zamiast emocjonalno-optymistycznego. Tylko gdzie ja mam iść, skoro wszędzie kuśki?![]()
I tak dodatkowo, zawsze wydawało mi się, że w kibicowaniu chodzi o wspólne cieszenie się sukcesami, a nie kolektywne rozwiązywanie domniemanych problemów klubu? O ja niemądry.
Marotta ma raporty na temat miliona pierdół, od wymiany spłuczek w kiblach ( specjalnie tutaj przesadzam ), po opinie scoutów. On wie jaki jest budżet, wpływy, jakie perspektywy na następne lata. Z kim rozmawiają na temat nowych umów sponsorskich. Nawet trudno wymienić wszystko, bo taki randomowy typek jak ja nawet o tym nie wie.
Na podstawie tego wszystkiego planują politykę klubu. Długofalową politykę klubu, a nie lordzikową typu zastaw się, a zesraj się... znaczy postaw się miałem na myśli (
I proszę mi tu nie wyjeżdżać z bzdurami, jak to zdrowo-rozsądkowo jeden z drugim ocenia, a jakie to obrońcy zarządu mają różowe okulary.
Bo wasz realistyczne - rzekomo - podejście już dawno zweryfikowało boisko i samo życie. Zgadnijcie co pisał lordzik po zatrudnieniu Maksika? Z grubsza, to samo co dziś. Oczywiście zaraz tu wleci i będzie odwracał kota ogonem, szkoda w ogóle się wdawać w dyskusję z takimi smutnymi typami. Szkoda strzępić ryja. Życie znowu zweryfikuje te idiotyzmy, poczekajmy sezon, dwa.
Oczywiście jeden z drugim nie przeprosi potem za swoje <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> zachowanie, bo po co. Ale napisz coś chamskiego do takiego osobnika, to strasznie oburzony.
Stąd też szacunek dla usera Alessandro- mimo wcześniejszych kłótni, takich na najniższym poziomie i to z obu stron - że potrafił się przyznać do pewnych błędów. Ale niektórzy są zbyt wielkimi mędrcami i słowo przepraszam im przez gardło ( tudzież klawiaturę ) nie przejdzie. To by uderzyło w ich ego, ego nieomylnych półbogów, którzy na wszystkim się znają, ale w realnym życiu nie prowadzili nawet Szczakowianki Jaworzno, nie wspominając o światowych gigantach jakim jest Juventus.
- krystiank
- Juventino

No kupił : Higuain, Pjanica, Pjace no i wzieli AlvesaCrunny pisze:W ramach ciekawostki artykuł z marca 2016: http://eurosport.onet.pl/pilka-nozna/tr ... rzy/xexn8d
- unbelievable87
- Juventino

- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 7 razy
Doszedł ktoś może do informacji podanych przez El Mundo Deportivo, na temat naszego rzekomego zainteresowania Jamesem? Nie żebym wierzył w ten transfer, bo raczej nie takiego profilu zawodnika szukamy do wzmocnienia środka, a poza tym wyprzedaże u ulubieńców sędziów chyba też się już skończyły...
Jakieś nowe informacje, kto mógłby być tym naszym wzmocnieniem środka pola?
W obliczu wieku Pjaca (nie wiem jak to się odmienia) - 21 lat do 6 maja przyszłego roku. Możemy go zgłosić poza tą 21 osobową kadrą, bez wychowanków? Buffon, Neto, BBCRB, Alves, Lichy, Sandro, Evra, Pjanic, Khedira, Lenina, Sturaro, Asa, Pereyra, Dybala, Igla, Mandzu, to po sprzedaży Zazy i Hernandesa daje 20. Licząc, że sprzedajemy też Pereyre, mamy jeszcze 2 miejsca. 2 x pomocnik? Pomocnik + napastnik?
Szkoda, że ktokolwiek dołączy, nie przepracuje z nami już presezonu, ale może przynajmniej nie będzie przepłacony.
Jakieś nowe informacje, kto mógłby być tym naszym wzmocnieniem środka pola?
W obliczu wieku Pjaca (nie wiem jak to się odmienia) - 21 lat do 6 maja przyszłego roku. Możemy go zgłosić poza tą 21 osobową kadrą, bez wychowanków? Buffon, Neto, BBCRB, Alves, Lichy, Sandro, Evra, Pjanic, Khedira, Lenina, Sturaro, Asa, Pereyra, Dybala, Igla, Mandzu, to po sprzedaży Zazy i Hernandesa daje 20. Licząc, że sprzedajemy też Pereyre, mamy jeszcze 2 miejsca. 2 x pomocnik? Pomocnik + napastnik?
Szkoda, że ktokolwiek dołączy, nie przepracuje z nami już presezonu, ale może przynajmniej nie będzie przepłacony.