Mercato (Lato 2016)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 11 sierpnia 2016, 19:06

Nie panikujcie Gustavo bedzie nasz, a moze i Kovacic lub Brozo.

MishaAveJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 5 razy

Nieprzeczytany post 11 sierpnia 2016, 19:09

to że Matić coś tam powiedział, to że Witsel coś tam powidział, to że Isco coś tam powiedział, Wy naprawdę się tym przejmujecie? przypomnę, że Pogba powiedział, że w sierpniu wraca co Vinovo, że Goetze powiedział, ze będzie walczył o miejsce w Bayernie. Poczekajmy, ja myślę - mam nadzieję, że ktoś jednak przyjdzie, oczywiście ten ktoś już u nas pownien być, w dniu prezentacji Pogby powinniśmy mieć kogoś na jego miejsce - nie mamy. Ale Idąc logiką Marotty, może on faktyczie uważa że jest ok i bardzo liczą na Leminę i Sturaro (wiem, że teraz jest kontuzjowany) czy Mandragorę lub Sensiego? - Pogba też przychodził jako znak zapytania...... ... nie wiem

Od kołyski Az po grób jedna miłość jeden klub!!!!- JUVENTUS
dimebag11

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 100 razy
Otrzymał podziękowanie: 31 razy

Nieprzeczytany post 11 sierpnia 2016, 19:15

Luiz Gustavo za około 20 mln € oraz sprzedaże Zazy, Hernanesa i Pereyry i kończmy to okienko i wcale nie wyglądałoby to najgorzej.

Juve jest miłością całego mojego życia. Jest powodem do radości i dumy, ale i przyczyną frustracji i rozczarowań. Jest źródłem niesamowitych emocji, tworzącym prawdziwą i niekończącą się opowieść o miłości. - Gianni Agnelli
Piti

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 sierpnia 2016, 19:52

- Pjanic
- Khedira
- Marchisio
- Sturaro
- Lemina
- Hernanes
- Pereyra
- Asamoah
- Luiz Gustavo

powiem tyle, ta pomoc wyglada mega slabo, Sturaro, Lemina, Pereyra to pilkarze nadający sie co najwyzej na utrzymanie wyniku a nie granie co tydzien w wyjsciowej 11, Khedira wiecznie polamany, Marchisio wroci w grudniu a i na pewno nie bedzie wtedy trzymal wysokiego poziomu od razu, jeszcze Luiz Gustavo podstarzały przecinaczek kolejny i do tego jeszcze brazol :facepalm:

Tragedia. Mam nadzieje ze Mandragora odpali jak niegdyś Pogba, w nim pokladam nadzieje zwlaszcza ze slyszalem ze ma zostać

dawid1897

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 11 sierpnia 2016, 19:56

Bazyliszek pisze:- Pjanic
- Khedira
- Marchisio
- Sturaro
- Lemina
- Hernanes
- Pereyra
- Asamoah
- Luiz Gustavo

powiem tyle, ta pomoc wyglada mega slabo, Sturaro, Lemina, Pereyra to pilkarze nadający sie co najwyzej na utrzymanie wyniku a nie granie co tydzien w wyjsciowej 11, Khedira wiecznie polamany, Marchisio wroci w grudniu a i na pewno nie bedzie wtedy trzymal wysokiego poziomu od razu, jeszcze Luiz Gustavo podstarzały przecinaczek kolejny i do tego jeszcze brazol :facepalm:

Tragedia. Mam nadzieje ze Mandragora odpali jak niegdyś Pogba, w nim pokladam nadzieje zwlaszcza ze slyszalem ze ma zostać
Odszedł jeden Pogba i już cała pomoc mega słaba. Powalczymy chociaż o utrzymanie?

FORZA JUVE!!!
Piti

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 sierpnia 2016, 20:02

dawid91 pisze:
Bazyliszek pisze:- Pjanic
- Khedira
- Marchisio
- Sturaro
- Lemina
- Hernanes
- Pereyra
- Asamoah
- Luiz Gustavo

Odszedł jeden Pogba i już cała pomoc mega słaba. Powalczymy chociaż o utrzymanie?
Odszedł Pogba i aż Pogba, bo o ile mogliśmy sobie pozwolić na granie 1 rzadziakiem pokroju Sturaro czy Leminy obok Pogby i Pjanicia, tak dueciku Sturaro-Lemina nie wyobrazam sobie co tydzien na boisku w wyjsciowej jedenastce a na to się zapowiada.

W Serie A pewnie bedziemy jechać z każdym jak z gównem, ale biednie to wygląda na LM.

Oby chociaż ten Matić przyszedł, najgorsze jest to że sprzedaliśmy nasza gwiazde a jego godnych zastępców na rynku brak, do tego jeszcze Khedira i Markiz połamany

PlanetJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 sierpnia 2016, 20:02

Robaku pisze:Nie panikujcie Gustavo bedzie nasz, a moze i Kovacic lub Brozo.
Założysz się jak Cabrini?? :spiteful:

Alexinhio-10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 69 razy
Otrzymał podziękowanie: 14 razy

Nieprzeczytany post 11 sierpnia 2016, 20:28

dawid91 odszedl Pogba, Markiz polamany, a Khedira co chwile sie lamie. Za przeproszeniem co Ty pieprzysz ?

Trzeba bylo kogos sciagnac za Markiza i tym kims jest Pjanic, bo Markiz nie sprawdzil sie zbytnio na regiscie i sie polamal. Dlatego za Pogbe powinien przyjsc ktos o podobnych walorach, mogacy zaoferowac statystyki w sezonie na podobnym poziomie. A jak Allegri chce dodatkowo przecinaka, to wychodzi ze potrzebujemy trzech (lacznie z Pjanicem).

Tony Montana

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 11 razy
Otrzymał podziękowanie: 8 razy

Nieprzeczytany post 11 sierpnia 2016, 20:32

Zgodzę się z @Bazyliszek odszedł aż Pogba. To był świetny zawodnik, który łączył w sobie tak wiele niespotykanych cech, że na dobrą sprawę to potrzeba 2 ogarniętych zawodników, żeby przejąć jego zadania na boisku.
Bo nie czarujmy się ile jest zawodników, którzy fajnie radzą sobie w destrukcji, a dodatkowo bardzo dobrze w ataku? Ilu jest wysokich, ale jednocześnie dobrze skoordynowanych i dysponujących przyśpieszeniem na krótkim dystansie? (nie mylić z prędkością na 60/100m w piłce jednak zazwyczaj operuje się na znacznie mniejszych dystansach, zresztą to żaden zarzut w stronę Paula wystarczy spojrzeć na to jak biega Bolt, żeby zobaczyć, że dłuższe dystanse sprzyjają wysokim). Takich którzy dzięki wzrostowi powalczą głową o piłkę czy to w obronie czy w ataku, a przy okazji potrafią przedryblować kilku zawodników? Jeśli dodamy jeszcze do tego świetny strzał z dystansu, przegląd pola, świetną technikę, wiek i potencjał marketingowy to zapłacona za niego kwota wcale nie wydaje się taka kosmiczna. MU po 4-5 dobrych sezonach nadal może go opchnąć za gigantyczne pieniądze jeśli utrzyma formę, o rozwoju nawet nie wspominając.

Z minusów Pogby wymieniłbym może zbyt częste sztuczki, problemy z ustabilizowaniem formy (ale kto nie ma gorszych występów i gra cały sezon jak maszyna?), czasami błędne czy egoistyczne decyzje, ale kto nie popełnia błędów?

No, ale oczywiście po transferze Pogby wylewa się na niego wiadro gnoju i zapomina jak wiele zawdzięczamy bramkom, asystom czy akcjom, które przeprowadził :facepalm:
Gościa będzie niesamowicie ciężko zastąpić, powiedziałbym nawet, że jest to wręcz niemożliwe, ponieważ nie ma na rynku zawodników łączących w sobie tak wiele cech.

Urbi27

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 35 razy

Nieprzeczytany post 11 sierpnia 2016, 20:35

Real musiałby wykonać jakiś transfer do środka pola, wówczas uwierzyłbym w wypożyczenie Kovacica. Też mam wrażenie, że okienko raczej będziemy domykać na sprzedażach, bo nikogo sensownego już nie wyciągniemy.

Z drugiej stronie coraz więcej przesłanek za tym, że Zaza odejdzie za całkiem przyzwoite pieniądze do Niemiec. Ciekawe czy zostaniemy wówczas z prawie czterema napastnikami (Pjaca to wciąż dla mnie zagadka gdzie on będzie ustawiany) czy jednak kasa będzie jeszcze wykorzystana na wzmocnienie ataku.

Alexinhio-10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 69 razy
Otrzymał podziękowanie: 14 razy

Nieprzeczytany post 11 sierpnia 2016, 20:58

Urbi27 pisze:Real musiałby wykonać jakiś transfer do środka pola, wówczas uwierzyłbym w wypożyczenie Kovacica. Też mam wrażenie, że okienko raczej będziemy domykać na sprzedażach, bo nikogo sensownego już nie wyciągniemy.

Z drugiej stronie coraz więcej przesłanek za tym, że Zaza odejdzie za całkiem przyzwoite pieniądze do Niemiec. Ciekawe czy zostaniemy wówczas z prawie czterema napastnikami (Pjaca to wciąż dla mnie zagadka gdzie on będzie ustawiany) czy jednak kasa będzie jeszcze wykorzystana na wzmocnienie ataku.
Wedlug mnie jednego sie pozbeda. Do srodka na pozycje b2b/rozgrywajacych maja w podstawie Modric-Kroos, na rezerwie Isco, Asensio(moze grac na skrzydle), Kovacic i ewentualnie James. Na skrzydlach Ronaldo-Bale, rezerwa James, Asensio, Vazquez, ewentualnie Isco. O jednego za duzo.

annihilator1988

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 sierpnia 2016, 21:39

pumex pisze:@Nadziej - w punkt!
Obecnie skład naszego środka pola w zderzeniu z naszymi rzekomymi aspiracjami to nieporozumienie.
Dokładnie. Kiedyś Juventus miał jedną z najlepszych pomocy na świecie, teraz nie można powiedzieć, że najlepszą w lidze. Klasowy środkowy pomocnik musi przyjść.
Brozović ? :confused: A czym on się wyróżnia? Dobra prawa noga i dalej nic. Juventus nie ma żadnego czarnego murzyna do wywalczania przewagi w środku pola. Bieda, bieda, bieda i jeszcze raz bieda. A jak pomyślę o trio Pereyra-Hernanes-Lemina, to mnie skręca
Edit
Fajnie, tylko te cechy ma Pjanić, Marchisio, Khedira, a brakuje zawodnika, który przepchnie rywala i wymusi na nim błędy dlatego jestem na nie co do kandydatury Brozovicia. Co do zdolności w rozgrywaniu, to jakoś dziwnie odgrywają mi w głowie spotkania, w których Chorwat przez 90 minut rozciągał grę na boki bez żadnych większych korzyści dla interu.
Dla mnie dopuszczalną opcją odnośnie Chorwata byłaby wymiana bez dopłaty za Lemine, który zwykł bardziej prowokować faule niż odbierać piłkę
Ostatnio zmieniony 11 sierpnia 2016, 22:16 przez annihilator1988, łącznie zmieniany 4 razy.

ktośtam na forum p$g pisze:Odnoszę wrażenie, że Ibra nie jest związany z PSG
Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 sierpnia 2016, 21:47

annihilator1988 pisze:
Brozović ? :confused: A czym on się wyróżnia? Dobra prawa noga i dalej nic. Juventus nie ma żadnego czarnego murzyna do wywalczania przewagi w środku pola. Bieda, bieda, bieda i jeszcze raz bieda. A jak pomyślę o trio Pereyra-Hernanes-Lemina, to mnie skręca
Czym się wyróżnia więc tak:
kreatywność, uderzenie, także zza pola karnego, umiejetnośc regulacji tempa ( co w Juve jest bardzo bardzo ważne, bo imo nie ma drugiej druzyny która tak świetnie to potrafi), drybling jest, nawet jak na Juve to porządny, podanie też jest.
MOim zdaniem, nie to, że ogłądałem Inter w każdym meczu poprzedniego sezonu, ale najlepszy piłkarz Interu. Miło byłoby zabrać każdego najlepszego gracza naszych najwiekszych rywali.
Ostatnio zmieniony 11 sierpnia 2016, 21:52 przez Robaku, łącznie zmieniany 1 raz.

elpueblo

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 11 sierpnia 2016, 21:50

też jestem niezadowolony ze składu naszej pomocy na ten sezon, ale jak pokazuje zezol i fabio w poprzednich 5ciu sezonach nas nie zawiedli tak teraz też trzeba im zaufać, możliwe ze mają kogoś zaklepanego i każą nam na to czekać lub, wierzą w Leminę lub Sturaro, a skoro oni w nich wierzą to nam nie pozostaje nic innego jak im zaufać, poczekajmy z osądem tego okienka do stycznia, a wtedy będziemy wiedzieć czy nie wypadli z wprawy,

btw następne okienko odmłodzi nasz skład i to znacznie):

Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 sierpnia 2016, 21:54

Czy ktoś mi może jeszcze wytlumaczyć konieczność odmlodzenia składu, przeciez od 6 sezonów o tym się mówi, a w zasadzie jest ciągłość sukcesów. Mniejszych większych ale jest. Mamy nagle stać się Arsenalem? CO roku jest w składzie kilku zawodników około 25 roku życia i mlodszych którzy swietnie sobie radzą, za cholere nie rozumiem, tej sztucznej potrzeby odmłodzenia składu. Mamy grać primką - to wszysyc będą zadowoleni?

Zablokowany