Mercato (Lato 2016)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
stf

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 sierpnia 2016, 17:53

Wicior pisze:
Krystek pisze:W sumie to ja nie rozumiem jednego: skoro i tak zarząd nie ma ambicji mieć kompletny skład na wygranie LM, to po co było utapiać te 90 mln na Higuaina? LM i tak nie wygramy, a w lidze i tak nie ma nam kto zagrozić. Skoro żałują pieniędzy na transfer porządnego pomocnika to tym bardziej nie rozumiem po co wydali 90 mln na Higuaina?

Wóz albo przewóz
Ja chyba śnię. Nie wiem ile razy było już to tłumaczone:

Za Morate przyszedł Higuain, a za Pogbe Pjanić.
Wszystko się zgadza, a skład jest kompletny. Dodatkowy pomocnik będzie tzw. okazją na Marotta Style.
Dokladnie. Dodatkowo jest Lemina, Sturaro, Asamoah. Moze uda sie wypchnac Hernanesa i Pereyre. I tyle. Po co nam kolejny pomocnik?
Smiac mi sie chce jak slysze o Draxlerze, Gustavo czy Isco. Po to, zeby kreowac kupilismy Pjanica. Jezeli juz to potrzebny jest przecinak typu Vidala (tutaj jestem zdania, ze Mascherano bylby najsensowniejszy - gdyby oczywiscie byl dostepny).

kawek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 sierpnia 2016, 17:54

pimbek pisze:Pewnie nikt nie miałby pretensji co do zakończenia mercato w czasie rzeczywistym tylko po co karmią nas słodkimi kłamstwami o wygraniu lm. I dają nadzieję Nam, wiernym kibicom. W tym stanie jest to wiara i wyłącznie w szczęście, lecz nawet szczęściu trzeba pomóc na co się pod koniec okienka transferowego nie zanosi, niestety.. :eusa:

Wiem, że hajs się zgadza, bo to jest chyba najistotniejszy współczynnik w dzisiejszym futbolu, pretensji o to nie można mieć ale chyba każdy z Nas po cichu liczył na coś więcej
Rok w rok gadanie ze jesteśmy Juventusem i nie musimy sprzedawać podstawowych zawodnikow,wszyscy walą oknami i drzwiami żeby u nas grać a kolejny rok z rzędu tracimy dwóch ważnych i jednego bardzo ważnego zawodnika ( w porównaniu do zeszłego roku i straty Teveza Pirlo i Vidala i tak nie wychodzi najgorzej) a na chwilę obecną po zbilansowaniu strat i zysków nie wydaliśmy prawie nic
Jesli nikt nie dojdzie sensowny do pomocy to dalsze gadanie o LM to bedzie potwarz w stronę kibiców

Vincitore

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 sierpnia 2016, 18:00

stf pisze:
lukaszqq pisze:A może tak zainteresować się nimi

Davy Klaassen
Riechedly Bazoer
Dennis Praet
Youri Tielemans
Bouna Sarr
Nabil Fekir
Corentin Tolisso
Christoph Kramer
Mahmoud Dahoud
Vieirinha
Maximilian Arnold
Daniel Caligiuri
Jaki sens maja takie listy?
Zwłaszcza, że jakieś 2/3 tej listy zostało już tutaj obszernie omówione. :whistle:

Nie żebym wybrzydzał, nie zrozumcie mnie źle, ale sprowadzenie Isco w obliczu pozyskania Pjanicia wygląda raczej średnio. Jeden i drugi raczej niespecjalnie potrafi bronić, a ustawienie takiej dwójki w trójosobowej linii pomocy może być brzemienne w skutkach. Oczywiście Allegri wie lepiej od cebulaka mojego pokroju, ale zawsze dobrym wsparciem naszego muru w defensywie była druga linia - Pogba grał przynajmniej przyzwoicie w odbiorze, no i fizycznie deklasował większość rywali.

Mam nadzieję, że na początku sezonu swoją szansę w roli registy otrzyma Lemina, a Pjanic przejdzie na b2b. Nie wyobrażam sobie roztrwonienia potencjału ofensywnego Miralema poprzez uwiązanie go taktycznym łańcuchem na naszej połowie, do rozdawania piłek na lewo i prawo.

Crunny

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 24 razy

Nieprzeczytany post 11 sierpnia 2016, 18:02

Wicior pisze:
Krystek pisze:W sumie to ja nie rozumiem jednego: skoro i tak zarząd nie ma ambicji mieć kompletny skład na wygranie LM, to po co było utapiać te 90 mln na Higuaina? LM i tak nie wygramy, a w lidze i tak nie ma nam kto zagrozić. Skoro żałują pieniędzy na transfer porządnego pomocnika to tym bardziej nie rozumiem po co wydali 90 mln na Higuaina?

Wóz albo przewóz

Wszystko się zgadza, a skład jest kompletny. Dodatkowy pomocnik będzie tzw. okazją na Marotta Style.
Póki co wygląda to tak:
Caceres -> Benatia
Cuadrado -> D.Alves+Pjaca
Pogba -> Pjanic
Morata -> Higuain

I nie zdziwiłbym się, gdybyśmy na tych zmianach wyszli już w tym sezonie sportowo na duży plus. Na pewno nie widzę, jak co niektórzy, abyśmy byli zdecydowanie słabsi.

Virgil

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 sierpnia 2016, 18:04

Tak Lemina registą to poziom pomysłu podobny do Giovinco na b2b.

Ja piszę tylko w perspektywie LM, ligę pewnie wygramy ale z taką pomocą nasze szanse w LM są czysto hipotetyczne.

Vincitore

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 sierpnia 2016, 18:13

Virgil pisze:Tak Lemina registą to poziom pomysłu podobny do Giovinco na b2b.
Dlaczego, skoro już zdarzyło mu się zaliczać występy na tej pozycji i to całkiem przyzwoite? W finale Pucharu Włoch po zejściu z boiska Hernanesa przeszedł na tę pozycję i wyglądał bez zastrzeżeń. Wygląda mi na gościa bez układu nerwowego, potrafi grać pod presją, z wyprowadzeniem piłki od obrony również sobie radził.

Na tę chwilę jesteśmy bez odpowiedniego łącznika pomiędzy obroną a drugą linią, w zamyśle Allegriego kimś takim ma być Pjanic, ale jeżeli tak się stanie, to się srogo zawiodę.
Ostatnio zmieniony 11 sierpnia 2016, 18:16 przez Vincitore, łącznie zmieniany 1 raz.

Bandiera_Rossa

Nieprzeczytany post 11 sierpnia 2016, 18:15

Ja piszę tylko w perspektywie LM, ligę pewnie wygramy ale z taką pomocą nasze szanse w LM są czysto hipotetyczne.
Wiem, że dostanę kartkę, ale po prostu nie mogę już czytać tego twojego <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)>.

Jaki klub w tym momencie idzie na pewniaka jeśli chodzi o Ligę Mistrzów? Te rozgrywki mają to do siebie, że są totalnie nieprzewidywalne i NIE DA SIĘ zbudować składu, który gwarantowałby w nich sukces.

zagroo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 sierpnia 2016, 18:25

stf pisze:
Wicior pisze:

Wóz albo przewóz

Dokladnie. Dodatkowo jest Lemina, Sturaro, Asamoah. Moze uda sie wypchnac Hernanesa i Pereyre. I tyle. Po co nam kolejny pomocnik?
Smiac mi sie chce jak slysze o Draxlerze, Gustavo czy Isco. Po to, zeby kreowac kupilismy Pjanica. Jezeli juz to potrzebny jest przecinak typu Vidala (tutaj jestem zdania, ze Mascherano bylby najsensowniejszy - gdyby oczywiscie byl dostepny).
Przecinaków jak Vidal to chciałby mieć każdy trener w drużynie.
A jak Pjanic tfu tfu złapie kontuzje to kto będzie kreował? Asamoah to też żaden rozgrywający. Dla mnie potrzebny jest jeden grajek, który by operował piłeczką w środku, ktoś kto potrafi zrobić różnice. Na Khedire zbytnio nie ma co liczyć, a Marchisio to pewnie wróci do gry na Gwiazdkę i to nie wiadomo w jakiej formie.

PlanetJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 sierpnia 2016, 18:36

yanquez pisze:
cinek_uk pisze:Marotta i spółka wiedzieli dawno temu ze Pogba odejdzie. Wiedzieli o kontuzji Marchisio i podatnym na nie Khedirze. Dziwi mnie dlaczego nie dopięli kogoś wcześniej.
Oczywiście, że dopięli...
Pjanicia.

Nikt inny nie przyjdzie. Skład jest kompletny. Tak twierdze na podstawie poprzednich okienek.
Aha. Czy da się grać w nowym roku bez Asy i Leminy, którzy jadą na Puchar Narodów Afryki. Aha. Skład kompletny.

To nie oglądaj LM i skończy sie twoje jęczenie i nerwówki. Wszystkim w sumie tego oszczędzisz.

Nadziej

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 3 razy
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 11 sierpnia 2016, 18:46

Nie do konca jestem przekonany czy dobrze rozumiem, ale chyba czesc z Was chce przekonac reszte, ze zaczynajac sezon z pomoca w zestawieniu:
- Pjanic
- Khedira (jest szansa, ze sie nie polamie do tego czasu)
- Lemina
- Hernanes
- Pereyra
- Asamoah
+ kontuzjowani Marchisio i Sturaro, mamy kompletny sklad i nie powinnismy narzekac, marudzic, dramatyzowac czy po prostu oczekiwac od Marotty zakupu pomocnika?

Jeszcze przed sprzedaza Pogby oczywistym wydawal sie fakt, ze - nawet przy zalozeniu jego pozostania w Juve - w obliczu kontuzji Claudio i podatnosci na nie Samiego, kupno co najmniej solidnego pomocnika do srodka formacji jest konieczne.

Teraz rozumiem, ze mamy kompletny sklad?
Ostatnio zmieniony 11 sierpnia 2016, 22:08 przez Nadziej, łącznie zmieniany 2 razy.

Make friends for life or make hardcore enemies!
Virgil

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 sierpnia 2016, 18:47

A co ma wspólnego kibicowanie i oglądanie z realną oceną sytuacji a nie z patrzeniem na te sprawy przez różowe okulary ?

Fakt jest taki że z roku na rok nasza pomoc względem europejskiej czołówki jest coraz słabsza. Co z tego, że nareszcie atak jest na światowym poziomie jak i obrona, kiedy nasza linia pomocy zdecydowanie odstaje. Oczywiście mamy zakłamywać rzeczywistość i uważać że jesteśmy na poziomie Barcy czy Realu.

panlider

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 sierpnia 2016, 18:51

Osobiście kompletnie nie rozumiem, jak można było sprzedać Pogbę, nie mają zaklepanego żadnego sensownego zastępstwa (Pjanic to nie jest następca Pogby, przynajmniej nie w fazie defensywnej).
Marotta bardzo dużo straci w moich oczach, jak nie ściągnie do końca okna jakiegoś defensywnego pomocnika, aczkolwiek z każdym kolejnym dniem mam co raz większe obawy, że tak się to właśnie skończy. Tym bardziej, że nie widać jakiegokolwiek zainteresowania piłkarzami na wylocie, czyli Pereyrą i Heranesem. Wydaję mi się wielce prawdopodobne, że obaj zostaną, a nikt nie przyjdzie :facepalm:

"Vincere Non È Importante È L'Unica Cosa che Conta"
rammstein pisze:dobrze, że nikt nie zakładał tematu "Polskie kluby w rozgrywkach europejskich 2017/2018" :D
pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 sierpnia 2016, 18:58

@Nadziej - w punkt!

Obecnie skład naszego środka pola w zderzeniu z naszymi rzekomymi aspiracjami to nieporozumienie.

Obrazek
PlanetJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 sierpnia 2016, 19:04

pumex pisze:@Nadziej - w punkt!

Obecnie skład naszego środka pola w zderzeniu z naszymi rzekomymi aspiracjami to nieporozumienie.
Szczególnie, że nasze typy do pomocy- Matic, Witsel, Matuidi oficjalnie niedostępni. Witaj kolejne jałowe Scudetto, żegnaj ukochana Europo....

squinter

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 sierpnia 2016, 19:05

pumex pisze:@Nadziej - w punkt!

Niestety racja i pamiętać należy też o tym, że w styczniu stracimy Leminę i Asamoah, którzy pojadą na wesoły puchar murzynków, a chyba wszyscy pamiętamy ile do formy wracał po nim Asamoah jeszcze za Conte...

Zablokowany