Mercato (Lato 2016)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Kucharius1

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 11 sierpnia 2016, 14:39

Wielkie dzięki @kdzr,Vincitore właśnie skazaliście nas na kolejne dwie odpowiedzi od ForzaItanimulli3vujcm :sad:

Dahoud to grajek na miarę Juve, byłby prawdziwą bombą transferową (i nie chodzi mi tutaj o jego Syryjskie pochodzenie). Świetnie operuje piłką i nie odpuszcza. Może niska klauzula za rok skłoni jego pracodawców do dyskusji.

Matic to dla mnie świetne uzupełnienie naszej formacji.

Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy

Nieprzeczytany post 11 sierpnia 2016, 14:55

Conte przekonał Maticia do pozostania w Chelsea.
Matiudi opcją nr 1, Rabiot również w kręgu zainteresowania. (via DiMarzio)

Skończy się na Gustavo teraz i za rok Witselu.

Edit. COnte, Conte. Poprawiłem na szybko jak tylko opublikowałem.

As podał, że daliśmy ofertę 50 baniek za Isco, który podobno nie jest Realowi potrzebny przez wzgląd na gre Asensio.
Wiadomo to tylko AS.
Ostatnio zmieniony 11 sierpnia 2016, 15:02 przez Robaku, łącznie zmieniany 2 razy.

Poprostu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 49 razy
Otrzymał podziękowanie: 52 razy

Nieprzeczytany post 11 sierpnia 2016, 14:55

Robaku pisze:DiMarzio przekonał Maticia do pozostania w Chelsea.
Matiudi opcją nr 1, Rabiot również w kręgu zainteresowania.

Skończy się na Gustavo teraz i za rok Witselu.
A nie Conte przypadkiem ? :D

cinek_uk

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 sierpnia 2016, 15:00

Marotta i spółka wiedzieli dawno temu ze Pogba odejdzie. Wiedzieli o kontuzji Marchisio i podatnym na nie Khedirze. Dziwi mnie dlaczego nie dopięli kogoś wcześniej. Zostało 2 tyg do startu sezonu i każdy mówi NIE. Skończymy z jakimś ogórem, półśrodkiem. Czekam na wypowiedz Marotty o całym tym mercato.

Gigi + Alex + Pavel + Camor + Treze = Juventus
Julek997

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 11 sierpnia 2016, 15:04

Rok temu to samo było, na ostatnią chwilę poszukiwanie pomocnika i ściągneliśmy Hernanesa...

jpjp5

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 11 sierpnia 2016, 15:05

Czy wy sie nie nauczycie nie bedzie juz wiecej żadnego transferu in co najwyzej out. Nie ma co spekulowac.

Virgil

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 sierpnia 2016, 15:13

Zaza podobno zaakceptował VFL

To ciekawe kto za niego i jak będzie wyglądała pomoc która na razie jest w opłakanym stanie.

Ja nie wiem jak można w sytuacji kontuzji Marchisio, tego co zdrowiem prezentuje Khedira i sprzedaży Pogby nie mieć już przygotowanych transferów do pomocy :angry: tylko będzie szukać teraz aleternatyw alternatyw

będzie pewnie : Matic-Matuidi-Gustavo-Parolo :angry:

wloski

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 sierpnia 2016, 15:30

Virgil pisze:Zaza podobno zaakceptował VFL

To ciekawe kto za niego i jak będzie wyglądała pomoc która na razie jest w opłakanym stanie.

Ja nie wiem jak można w sytuacji kontuzji Marchisio, tego co zdrowiem prezentuje Khedira i sprzedaży Pogby nie mieć już przygotowanych transferów do pomocy :angry: tylko będzie szukać teraz aleternatyw alternatyw

Przestaniesz jęczeć? Od kiedy interesujesz się klubem? Od wczoraj?

Mamy 4 napastników, a jeden jest zbędny padło na Zazę. pomocników mamy odpowiednią ilość problem jest z jakością, zobaczymy co będzie. I nie w opłakanym stanie, gra Pjanić, jest Lemina, Khedira już trenuje, Marchisio niedługo wróci. Staramy się wypchać Hernanesa i sprowadzić kogoś ciekawego. Specjalnie o Asie nic nie mówię bo teraz na boisku jego przydatność jest = Padoina czyli podanie najbliższego, zero czegoś od siebie, całkiem dobrze w obronie.

Osgiliath

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 sierpnia 2016, 15:37

Tego można było się obawiać... (pobawię się w Pumexa)

Deal z Pogbą pewnie od miesiąca był klepnięty, a że tylko Paul był na wakacjach to nie było oficjalki, więc każdy mógłby słusznie przypuszczać, że alternatywy na jego zastępstwo przy kontuzji Claudio i niepewnego zdrowia Khediry mamy dawno przeanalizowane.

Tymczasem Beppe jak co roku pod koniec mercato zaczyna albo panikować albo nerwowo rozglądać się za opcją "Marotta style"... Byłoby to fajne, gdyby Paul był z nami i problemów zdrowotnych reszty (o Asie i Sturaro nie mówiąc) by nie było, a tym czasem nie mamy chyba na co liczyć, że przyjdzie zastępstwo, które realnie podniesie nam poziom nie tylko jako DP ale i poziom błyskotliwości po stracie Pogby (częściowo liczę na Pjanicia)

Tak więc z kandydatur typu Matic/Matuidi obawiam się, że skończymy z jakimś Parolo albo zostawimy Marrone (o ile i ten się nie połamie). Jaramy się Isco a facet od dwóch lat nie potrafi niczego błyskotliwego pokazać w Realu... :facepalm:

Co z tego, że możemy mieć w orbicie zainteresowań jakieś perspektywicznego młodziaka, skoro pomoc potrzebuje klasowych wzmocnień.

Jak atak mamy na dobrym poziomie oraz obronę, tak w pomocy siłę mamy póki co tylko na papierze do momentu, w którym nie wróci Claudio i nie będzie obawy przy Samim, że w co drugim meczu może się skontuzjować.

Alexinhio-10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 52 razy
Otrzymał podziękowanie: 14 razy

Nieprzeczytany post 11 sierpnia 2016, 15:39

szczypek pisze:
Alexinhio-10 pisze:Jakies swiezutkie newsy z rana ?
Byłem już na dwójce, idę po kawę.

Matic, Dahoud i byłoby mercato idealne.
Dales rade przed/bez kawy ? :bravo:

Poprzedni rok pokazuje ze nie ma co liczyc teraz na kogos konkretnego, ale zobaczymy. Pomoc wyglada mizernie...

Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy

Nieprzeczytany post 11 sierpnia 2016, 15:42

Jak mamy się bawić w młodych 19 i 20 latków, to weźmy tego Betancura, przetestujmy go przez pół roku, jak chłopak odpali to super, jak nie to oddamy go do MIlanu czy innego klubu tego pokroju i wszyscy CI którzy żądają młodzieży będą zadowoleni.
W zasadzie Pogba przychodził w podobnym wieku, co prawda w zupełnie innej sytuacji. Ale zamiast Tielemansów za miljony monet, czy innych Boazerów to przetestujmy zawodnika, do którego mamy prawa.
Ostatnio zmieniony 11 sierpnia 2016, 15:53 przez Robaku, łącznie zmieniany 1 raz.

Krystek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 sierpnia 2016, 15:49

Skoro wiedzieli o tym że Pogba odchodzi to nie rozumiem czemu nie próbowali kupić Kante albo przede wszystkim Krychowiaka. W obecnej sytuacji ja bym się starał o Joao Mario ze Sportingu Lizbona albo o Tolisso z Lyonu.

Forza Juve!
aras

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 11 sierpnia 2016, 16:00

Kolejny raz powiem: a nie mówiłem.

Jak kilka miesięcy temu napisałem, że te okienko BĘDZIE PODOBNE do poprzedniego, że Pogba był dogadany przed okienkiem, że kolejny raz osłabimy naszą pomoc, to nazywali mnie malkontentem.

Ja trochę lat już kibicuję Juve i wiem jak się zachowuje w mercato. U nas liczy się tylko kasa i kasa. LM to tylko w sferze marzeń jak to często Allegri mówi.

Nie jesteśmy i nie będziemy klubem z absolutnego topu. Może w top10. I trzeba się z tym pogodzić oraz z tym, że za rok podobnie będzie z Dybala i tak, co roku... Scudetto zawsze nas satysfakcjonowało, a LM nigdy nie była w DNA juve.

Virgil

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 sierpnia 2016, 16:01

wloski pisze:
Virgil pisze:Zaza podobno zaakceptował VFL

Przestaniesz jęczeć? Od kiedy interesujesz się klubem? Od wczoraj?

.
Interesuje się klubem i mu kibicuje od 1995 wystarczy ?
Czy bronisz mi mieć swojego zdania, że Marotta znowu zamiast zaklepać zawodników przed sprzedażą Pogby to teraz obudził się na 10 dni przez rozpoczęciem ligi i na 2 tyg przed końcem okienka z kupowaniem i zasypywaniem ogromnej dziury w pomocy ?

Matic - odpada, Emery powiedział że chce mieć koniecznie Matuidiego w zespole więc szejki go nie sprzedadzą i nagle zostajemy na początek sezonu z pomocą
- Pjanic
- Lemina
- Khedira (jeżeli będzie zdrowy w pełni - znak zapytania)
- Hernanes
- Asa bez kolan

bo Sturaro nadal kontuzjowany
:angry:
To się nawet niczym na tle Serie A nie wyróżnia :angry:

PlanetJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 sierpnia 2016, 16:11

cinek_uk pisze:Marotta i spółka wiedzieli dawno temu ze Pogba odejdzie. Wiedzieli o kontuzji Marchisio i podatnym na nie Khedirze. Dziwi mnie dlaczego nie dopięli kogoś wcześniej. Zostało 2 tyg do startu sezonu i każdy mówi NIE. Skończymy z jakimś ogórem, półśrodkiem. Czekam na wypowiedz Marotty o całym tym mercato.
To samo mnie przeraża.. Już dawno powinien być ktoś dograny, a nie teraz strzelać ofertami w połowie sierpnia :doh: Szczególnie, że miał przyjść jakiś TOP do pomocy. A teraz strzelają Herrerami (Herrera) :confused:

PS: Kim będziemy grać po nowym roku jak Asa i Lemina wyjadą na PNA?? :prochno: :rotfl:
Masakra. I denerwują mnie ciągutki, które uważają, że mercato juz zamknięte. Znowu przyjdzie ktoś last minute, albo wcześniej i będzie czekał do stycznia aż się zgra z ekipą. Ale co tam o LM trzeba walczyć :ok:

Zablokowany