Mercato (Lato 2016)
- Arbuzini
- Juventino

Bierem go! Pomoc się starzeje i taki zawodnik będzie jak znalazł. Przebolałbym nawet 30-31 letniego pomocnika w to okienko byleby jego klasa była niezaprzeczalna.Jacky pisze: Sport Bild podal, ze Dahoud w tym roku jest nie na sprzedaz (by Max Eberl). Ale jego obecny kontrakt (wazny do 2018) jest skonstruowany tak, ze w przyszle okienko bedzie mogl odejsc za ok. 10mln. E. Taka klazula jakby.
Oj, kolego... takie rzeczy to mnie podniecająkamil-8853 pisze:Krąży plotka po necie że Dahoud nie chce przedłużyć kontraktu z BM (umowa obowiązuje do 2018 roku) może to skutkować odejściem zawodnika już w tym okienku transferowym. Juve musiało by zmierzyć się o podpis zawodnika z City i Liverpoolem.
Sturaro zostanie na przynajmniej jeszcze jeden sezon. Po powołaniu przez Conte zwyczajnie zasługuje na tę szansę. Osobiście żałuję, że Zaza nie jest naszym wychowankiem. Gdyby nie te limity przy zgłaszaniu kadry byłbym zwolennikiem jego pozostania. Niby był taki chętny żeby zmienić środowisko, ale jakoś ostatnio przestała mu przeszkadzać rola jaką u nas pełni, a moim zdaniem wywiązuje się z niej bardzo dobrze.wojczech7 pisze:Ja tam w Gabończyku widzę potencjał na fajnego rezerwowego. W pierwszej kolejności odpaliłbym Pereyrę, Asamoaha i Sturaro.
MVP początkowo też nie miało zmienników. Jestem zdania, że pomoc złożona z Marchisio, Khediry i Pjanicia absolutnie żadnego wstydu nam nie przynosi. Jednak wystarczy spojrzeć na Bayern, który w składzie też ma kilku zawodników podatnych na kontuzje - alternatywa musi być i basta.Virgil pisze:Ale w tej chwili sytuacja z pomocą jest po prostu przykra, jak szybko z jednej z najlepszych pomocy w Europie spadliśmy na poziom najwyżej średniaka(jak na tą chwilę)
Eee... nie. Słabą pomoc to ma Milan. Zresztą z całą wypowiedzią nie sposób mi się zgodzić w żaden sposób.WhySoSerious? pisze:Trzeba więc powiedzieć sobie wprost - linię pomocy mamy SŁABĄ.
- Virgil
- Juventino

Arbuzini racja pomoc Khedira-Pjanic-Marchisio wstydu nie przynosi, ale też nie jest niczym wybitnym patrząc na konkurencję w LM tylko problem w tym że i tak jest moim zdaniem regresem poważnym wobec MVP czy pomocy z Pogbą.
Nie można też zapominać, że Khedira to jest straszliwa szklanka sądząc po pierwszym sezonie u nas, Marchisio właściwie też + poważna kontuzja a Pjanić jest zupełnie nowym zawodnikiem. A zmiennikiem głównym na razie jest Lemina lub Sturaro.
Nie można też zapominać, że Khedira to jest straszliwa szklanka sądząc po pierwszym sezonie u nas, Marchisio właściwie też + poważna kontuzja a Pjanić jest zupełnie nowym zawodnikiem. A zmiennikiem głównym na razie jest Lemina lub Sturaro.
- Arbuzini
- Juventino

Pomoc nazwałbym zdekompletowaną i taka była jeszcze przed odejściem Pogby. Problemem nie jest poziom jaki prezentują Marchisio, czy Khedira, a ich zdrowie. Przecież wymieniane tutaj wszelkiej maści Witsele, Gustavy i Maticie to nie są zawodnicy lepsi od Włocha i Niemca. W porywach korespondują poziomem do przytoczonej dwójki. Z niejasnych też względów Pjanic, na którego narzekało sporo osób na tym forum, że taki i owaki, trochę leniwy i staty prześcigają jego grę, stał się ostatnio ostoją naszej pomocy i jedynym klasowym zawodnikiem w tejże formacji. Jak to? Kiedy?
Powiedzcie mi też skąd to pianie nad Isco? Fakt ma świetną technikę i poprawił się co nieco w defensywie, ale przez jakiś rok to gra w tym Realu głównie kupę. Zawodnik, którego na poziom prezentowany w Maladze trzeba będzie wyciągnąć za uszy postrzegany jest jako gość, który z miejsca przywróci pomocy dawny blask.
Matuidi na tle tej stawki prezentuje się wręcz genialnie, ale on się z PSG nigdzie nie ruszy. Napisałem to już kiedyś i powtórzę to jeszcze raz - w ubiegłe mercato Marotta pokpił sprawę z Allanem. Ba! Sprawa sięga jeszcze głębiej, bo chyba mu się Brazylijczyk z Pereyrą pomylił. Jeden ruch, a dziś wystarczyłoby "tylko" kupić kogoś w miejsce Pogby.
Powiedzcie mi też skąd to pianie nad Isco? Fakt ma świetną technikę i poprawił się co nieco w defensywie, ale przez jakiś rok to gra w tym Realu głównie kupę. Zawodnik, którego na poziom prezentowany w Maladze trzeba będzie wyciągnąć za uszy postrzegany jest jako gość, który z miejsca przywróci pomocy dawny blask.
Matuidi na tle tej stawki prezentuje się wręcz genialnie, ale on się z PSG nigdzie nie ruszy. Napisałem to już kiedyś i powtórzę to jeszcze raz - w ubiegłe mercato Marotta pokpił sprawę z Allanem. Ba! Sprawa sięga jeszcze głębiej, bo chyba mu się Brazylijczyk z Pereyrą pomylił. Jeden ruch, a dziś wystarczyłoby "tylko" kupić kogoś w miejsce Pogby.
- Push3k
- Juventino

- Otrzymał podziękowanie: 9 razy
*Asensiotowalski pisze:Też nie rozumiem tych ochów i achów nad Isco. Wczoraj, na tle słabej Sevilli grał po prostu słabo - Assenio za to rozegrał bardzo dobre zawody.
Tak, typ świetnie gra. Zgaduję, że będzie nie do wyciągnięcia.
Loud
Louder!
MOTÖRHEAD
1945-2015 RIP Lemmy
Louder!
MOTÖRHEAD
1945-2015 RIP Lemmy
- WhySoSerious?
- Juventino

Pisałem w kontekście występów w LM i powtórzę - pomoc mamy słabą. Za słabą, żeby myśleć o czymkolwiek w tych rozgrywkach. Na Milan i resztę leszczy we Włoszech starczy w zupełności. Nie wiem jak reszta forumowiczów, ale mnie Scudetto w tym sezonie już średnio grzeje. Wygramy to świetnie, nie wygramy to płakać nie będę. Czekam na triumf w CL.Arbuzini pisze:Eee... nie. Słabą pomoc to ma Milan. Zresztą z całą wypowiedzią nie sposób mi się zgodzić w żaden sposób.WhySoSerious? pisze:Trzeba więc powiedzieć sobie wprost - linię pomocy mamy SŁABĄ.
Odnośnie nazwisk pojawiających się jako ewentualne 'wzmocnienia', kompletnie nikt do mnie nie mówi. Czekam na jakiegoś nowego kandydata, o ile w ogóle ktokolwiek do nas jeszcze dołączy :roll:
Ostatnio zmieniony 10 sierpnia 2016, 14:38 przez WhySoSerious?, łącznie zmieniany 1 raz.
- Profesor
- Juventino

- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
Podkupiony przez Real, widać że kupują młode talenty w Hiszpanii.Push3k pisze:*Asensiotowalski pisze:Też nie rozumiem tych ochów i achów nad Isco. Wczoraj, na tle słabej Sevilli grał po prostu słabo - Assenio za to rozegrał bardzo dobre zawody.
Tak, typ świetnie gra. Zgaduję, że będzie nie do wyciągnięcia.
Widać też że od paru lat Real podniósł ceny swoich zawodników, bo wiadomo że w większości przypadków wolą kogoś lepszego marketingowo kupić nić grać wychowankami więc stawiam że Asensio będzie dostępny za 3 lata jak Isco tylko że za 70mln(ceny idą w górę).
Co do Isco to czy on może zagrać na środku jak my gramy 3-5-2? Z tego co się wyrażał to nie pasuje mu rola skrzydłowego bo woli grać 3/4 przed napastnikami więc jak my byśmy go ustawili?
Z opcji najbardziej wpasowałby się do nas Matuidi tylko cena, zarobki i wiek duży(niby "tylko" 29lat ale Khedira 28, Marchisio 30, nie mozemy co chwile przebudowywać pomocy)
- Osgiliath
- Juventino

Bo też jeśli chodzi o kandydatów, których mamy wziąć do naszej pomocy to generalnie albo nie ma szału, albo z gatunku nie do wyciągnięcia.
Witsel - grajek bez szału, a w dodatku Zenitowi spadło na dekiel żądać tyle hajsów za gracza z rocznym kontraktem.
Brozovic - Robaku go tu chwalił, ponadto jest najlepszą postacią interu jeśli chodzi o pomoc, ale omówmy się, dealu z niebieskimi to nie zrobimy, bo ich kibice by kitajca wywieźli na taczkach, pamiętacie co był za rumor z Icardim. Chyba, że ich FFP dociśnie, więc może wtedy, ale i tak uważam, że prędzej poleci Icardi i basta niż by miał ktoś jeszcze.
Matic, miał jeden sezon dobry, a potem zjechał w dół z całą drużyną, poza tym Antek go nie puści, bo nie... Myślę, że nawet Zaza go nie przebłaga.
Gustavo - w tej sytuacji facet jedyny możliwy do wyciągnięcia bez większych problemów, ale samego hajsu pewnie nie wydamy, a Zaza z jego uporem prędzej wylądowałby w Carpi niźli za granicą.
Isco - nie do końca rozumiem fenomen tego gracza, bo nie wiem, w którym sezonie facet ten wyszedłby ponad swoje umiejętności, przez które mógłby być uznany za topa do pomocy.
Kovacic - patrząc na to, że Real dał za niego nie mało kasy, do nas pewnie poszedłby ewentualnie na wypożyczenie, ale uchowaj nas panie od plątania się znowu w jakieś deale z wykupem jak przy Moracie.
Szału więc nie ma, a stopują nas sprzedaże, bo Hernanes ewidentnie ciśnie do klubu kokosa a za Pereyrę oferty coś ucichły.
--
Nie płaczcie z drugiej strony nad tą wiekową pomocą, bo mając 28-30 lat spokojnie ze dwa sezony można grać na wysokim poziomie.
Poza tym do pomocy mamy małolata Mandragorę, w Sassuolo jako ukryta opcja siedzi Sensi, a za hajs z Pogby możemy załapać jeszcze jednego młodziaka na przyszłość, bo mówi się o tym z Gladbach młodziaku, albo Nevesie z Porto, ale młodziakami na przyszłość nie wygrywa się LM.
Przebudowa i tak nas będzie czekać w następne okno, jeśli chodzi o PO/LO, w ataku może przyjdzie Berardi, więc pomoc znowu będzie na tapecie za dwa lata. Co Wy chcecie zrobić drugi Arsenal ze średnią wieku 22 i błąkać się po 3/4 miejscach w lidze? Uważam, że Juve trzyma balans między odmładnianiem składu tam, gdzie trzeba, a jednak posiadaniem graczy w sile wieku mającym przy tym gotowe doświadczenie.
Witsel - grajek bez szału, a w dodatku Zenitowi spadło na dekiel żądać tyle hajsów za gracza z rocznym kontraktem.
Brozovic - Robaku go tu chwalił, ponadto jest najlepszą postacią interu jeśli chodzi o pomoc, ale omówmy się, dealu z niebieskimi to nie zrobimy, bo ich kibice by kitajca wywieźli na taczkach, pamiętacie co był za rumor z Icardim. Chyba, że ich FFP dociśnie, więc może wtedy, ale i tak uważam, że prędzej poleci Icardi i basta niż by miał ktoś jeszcze.
Matic, miał jeden sezon dobry, a potem zjechał w dół z całą drużyną, poza tym Antek go nie puści, bo nie... Myślę, że nawet Zaza go nie przebłaga.
Gustavo - w tej sytuacji facet jedyny możliwy do wyciągnięcia bez większych problemów, ale samego hajsu pewnie nie wydamy, a Zaza z jego uporem prędzej wylądowałby w Carpi niźli za granicą.
Isco - nie do końca rozumiem fenomen tego gracza, bo nie wiem, w którym sezonie facet ten wyszedłby ponad swoje umiejętności, przez które mógłby być uznany za topa do pomocy.
Kovacic - patrząc na to, że Real dał za niego nie mało kasy, do nas pewnie poszedłby ewentualnie na wypożyczenie, ale uchowaj nas panie od plątania się znowu w jakieś deale z wykupem jak przy Moracie.
Szału więc nie ma, a stopują nas sprzedaże, bo Hernanes ewidentnie ciśnie do klubu kokosa a za Pereyrę oferty coś ucichły.
--
Nie płaczcie z drugiej strony nad tą wiekową pomocą, bo mając 28-30 lat spokojnie ze dwa sezony można grać na wysokim poziomie.
Poza tym do pomocy mamy małolata Mandragorę, w Sassuolo jako ukryta opcja siedzi Sensi, a za hajs z Pogby możemy załapać jeszcze jednego młodziaka na przyszłość, bo mówi się o tym z Gladbach młodziaku, albo Nevesie z Porto, ale młodziakami na przyszłość nie wygrywa się LM.
Przebudowa i tak nas będzie czekać w następne okno, jeśli chodzi o PO/LO, w ataku może przyjdzie Berardi, więc pomoc znowu będzie na tapecie za dwa lata. Co Wy chcecie zrobić drugi Arsenal ze średnią wieku 22 i błąkać się po 3/4 miejscach w lidze? Uważam, że Juve trzyma balans między odmładnianiem składu tam, gdzie trzeba, a jednak posiadaniem graczy w sile wieku mającym przy tym gotowe doświadczenie.
- Virgil
- Juventino

Przebudowę to my mamy co roku od kilku sezonów, niestety tak to wygląda.
Jak zbudujemy pomoc to nie ma ataku na podobnym poziomie, jak atak udało się ogarnąć to pomoc poleciała o dwa poziomy niżej. :mad2:
Co więcej okienko na wygranie LM nam się powoli zamyka mimo wszystko i zamiast zrobić wszystko aby to wykorzystać to zaraz będziemy szukać następców dla Buffona, Alvesa, Barzargliego czy Chelliniego. Nie wspominając o Marchisio i Khedirze, którzy najmłodsi już nie są a już teraz kontuzja goni kontuzję.
Tym bardziej, że przyjście Higuaina za taką kasę wskazywało na ambicje walki o CL, a jeżeli za Pogbę przyjdzie tylko Gustavo i jakiś ogór pokroju Hernanesa to równie dobrze mogliśmy zostać z atakiem jaki mamy, sprzedaż Pogbę i walczyć o Serie A, bo na CL składu nie mamy.
Tutaj sytuację naszej pomocy, pracę zarządu i sensowność ruchów transferowych ratują tylko dwa transfery odpowiednio klasowych zawodników do pomocy.
A czas ucieka. :czas:
Jak zbudujemy pomoc to nie ma ataku na podobnym poziomie, jak atak udało się ogarnąć to pomoc poleciała o dwa poziomy niżej. :mad2:
Co więcej okienko na wygranie LM nam się powoli zamyka mimo wszystko i zamiast zrobić wszystko aby to wykorzystać to zaraz będziemy szukać następców dla Buffona, Alvesa, Barzargliego czy Chelliniego. Nie wspominając o Marchisio i Khedirze, którzy najmłodsi już nie są a już teraz kontuzja goni kontuzję.
Tym bardziej, że przyjście Higuaina za taką kasę wskazywało na ambicje walki o CL, a jeżeli za Pogbę przyjdzie tylko Gustavo i jakiś ogór pokroju Hernanesa to równie dobrze mogliśmy zostać z atakiem jaki mamy, sprzedaż Pogbę i walczyć o Serie A, bo na CL składu nie mamy.
Tutaj sytuację naszej pomocy, pracę zarządu i sensowność ruchów transferowych ratują tylko dwa transfery odpowiednio klasowych zawodników do pomocy.
A czas ucieka. :czas:
Ostatnio zmieniony 10 sierpnia 2016, 15:17 przez Virgil, łącznie zmieniany 1 raz.
- Alexinhio-10
- Juventino

- Podziekował: 52 razy
- Otrzymał podziękowanie: 14 razy
yanquez Isco zarabia miedzy 1, a 2mln, wiec luz. Isco/Kovacic plus przecinak i nie bedzie zle. Czasami mam wraxenie ze Isco nie potrafi nic wiecej procz holowania pilki i dryblingu.
- arturjuve
- Juventino

Isco sam powiedział, że nie zamierza odchodzić z Realu i będzie walczył o pierwszy skład, więc do Juve raczej nie przyjdzie.
Olek1987 pisze: Wam do reszty odbiło z Pogbą. Jak odejdzie to możecie mnie obrażać i nazywać katolikiem....
- ballack13
- Juventino

ja biore małą poprawkę na fakt że w realu ciężko jest grać dobrze piłkarzom słabszym od tych typu Ronaldo Bale itp
Xisco nie grał jako podstawowy a jak wchodził to zawsze presja
nawet Iker w ostatnim sezonie w tej roli miał problemy i jak grał to zdarzały mu się gigantyczne błędy.
szkoda że jesteśmy troche pod ścianą z ilością zawodników bo według mnie Zaza (biorąc pod uwagę że Pjaca nie będzie grał jak Striker) powinien zostac.
Gościu strzela bramki z ławki i to jest ważne.
ja osobiście odpaliłbym Hernanesa byle gdzie
Lemine - wypożczył - tak wypożyczył - zaraz powiem dlaczego.
dobrał dwóch pomocnikow a dodatkowo
zostawił Pereyre i Sturaro
Asa wypożyczenie,
niewiem czy dalej nie byłoby o 1 za dużo, wtedy albo Pereyra albo Sturaro wypożyczenie
Obaj są młodzi i jeszcze mogą grać dobrą piłkę, a teraz ich sprzedamy za grosze.
w ten sposob mielibysmy naprawdę mocny skład z szansą na wszystko a Lemina, Asa i ewentualnie ktos z dwójki Roberto lub Sturaro niech gra jak najwięcej w innym klubie.
(najlepiej żeby przechodząc na wypożyczenie byli brani jako podstawowi piłkarze)
a za rok się zobaczy.
Edit
sory poprawiłem
thx za uwage
Xisco nie grał jako podstawowy a jak wchodził to zawsze presja
nawet Iker w ostatnim sezonie w tej roli miał problemy i jak grał to zdarzały mu się gigantyczne błędy.
szkoda że jesteśmy troche pod ścianą z ilością zawodników bo według mnie Zaza (biorąc pod uwagę że Pjaca nie będzie grał jak Striker) powinien zostac.
Gościu strzela bramki z ławki i to jest ważne.
ja osobiście odpaliłbym Hernanesa byle gdzie
Lemine - wypożczył - tak wypożyczył - zaraz powiem dlaczego.
dobrał dwóch pomocnikow a dodatkowo
zostawił Pereyre i Sturaro
Asa wypożyczenie,
niewiem czy dalej nie byłoby o 1 za dużo, wtedy albo Pereyra albo Sturaro wypożyczenie
Obaj są młodzi i jeszcze mogą grać dobrą piłkę, a teraz ich sprzedamy za grosze.
w ten sposob mielibysmy naprawdę mocny skład z szansą na wszystko a Lemina, Asa i ewentualnie ktos z dwójki Roberto lub Sturaro niech gra jak najwięcej w innym klubie.
(najlepiej żeby przechodząc na wypożyczenie byli brani jako podstawowi piłkarze)
a za rok się zobaczy.
Edit
sory poprawiłem
thx za uwage
Ostatnio zmieniony 10 sierpnia 2016, 15:28 przez ballack13, łącznie zmieniany 1 raz.
- vitoo
- Juventino

- Podziekował: 15 razy
- Otrzymał podziękowanie: 25 razy
Przebojową to on ma jedynie fryzurę.towalski pisze:Co do Leminy - ma potencjał, jest przebojowy.
Zgadzam się z Alexinho-10. Kovacić, jakiś defensywny pomocnik i byłoby git.
- jakku1
- Juventino

1. Zaza coraz blizej Wolfsburga. W ciagu kilku godzin pilkarz ma polecieć do Niemiec na rozmowy z przedstawicielami Wilków. Wychodzi na to, ze Włoch zmienił zdanie. Jeszcze kilka dni temu Simone raczej był niechetny, a teraz wychodzi na to, ze jest o krok od dolaczenia do Niemców.
2. Isla oficjalnie w Cagliari.
2. Isla oficjalnie w Cagliari.
Ostatnio zmieniony 10 sierpnia 2016, 15:32 przez jakku1, łącznie zmieniany 1 raz.
Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113