Mercato (Lato 2016)
- Arbuzini
- Juventino

Z racji tego, że w to mercato ulubioną formą zakupową Marotty jest korzystanie z klauzul, a jak wiadomo są one domeną klubów portugalskich to z ciekawości spojrzałem, jak to wygląda u nich ze środkowymi pomocnikami. Każdy jest tam do wyjęcia od ręki za 40-45 mln E.
Ciągle intryguje mnie Hector Herrara, o którym wspominał Moggi. Kapitan Porto, ma doświadczenie w Lidze Mistrzów i Lidze Europejskiej, rówieśnik Pjanicia, świetne statystyki w przeciągu ostatnich dwóch sezonów (dopiero 3 lata temu trafił do Europy). Nie wiem, jak prezentuje się normalnie w sezonie, ale na kompilacjach wygląda bardzo dobrze i ma opinię pracusia, który radzi sobie na każdej pozycji w pomocy. Jako opcja tu i teraz to chyba Lucek dobrze nam radzi...
Ciągle intryguje mnie Hector Herrara, o którym wspominał Moggi. Kapitan Porto, ma doświadczenie w Lidze Mistrzów i Lidze Europejskiej, rówieśnik Pjanicia, świetne statystyki w przeciągu ostatnich dwóch sezonów (dopiero 3 lata temu trafił do Europy). Nie wiem, jak prezentuje się normalnie w sezonie, ale na kompilacjach wygląda bardzo dobrze i ma opinię pracusia, który radzi sobie na każdej pozycji w pomocy. Jako opcja tu i teraz to chyba Lucek dobrze nam radzi...
- realbs
- Juventino

Robaku pisze:
Sandro nie był żadną okazją, Sandro był dlugooczekiwanym i negocjowanym zawodnikiem.
Oczywiście że był okazją. Nawet sam Siqueira się wypowiadał że był już praktycznie zawodnikiem Juve, ale w ostatnim momencie Sandro zakomunikował że nie przedłuży kontrakty z Porto, i smoki musiały go sprzedać.
- Robaku
- Juventino

- Podziekował: 2 razy
Oczywiście, że nie byl.realbs pisze:Robaku pisze:
Sandro nie był żadną okazją, Sandro był dlugooczekiwanym i negocjowanym zawodnikiem.
Oczywiście że był okazją. Nawet sam Siqueira się wypowiadał że był już praktycznie zawodnikiem Juve, ale w ostatnim momencie Sandro zakomunikował że nie przedłuży kontrakty z Porto, i smoki musiały go sprzedać.
Na początku skupiliśmy się na Sandro, potem podobno Porto chciało mnóstwo hajsów i były inne kluby, a my myśleliśmy nad Marotta style, stąd negocjację z Siqueirą, ktory był opcją B. Jak tylko okazało się, że Sandro jest dostępny to od razu odpuściliśmy byłego zawodnika Atletico.
- realbs
- Juventino

Robaku pisze:Oczywiście, że nie byl.realbs pisze:Robaku pisze:
Na początku skupiliśmy się na Sandro, potem podobno Porto chciało mnóstwo hajsów i były inne kluby, a my myśleliśmy nad Marotta style, stąd negocjację z Siqueirą, ktory był opcją B. Jak tylko okazało się, że Sandro jest dostępny to od razu odpuściliśmy byłego zawodnika Atletico.
Sam sobie zaprzeczasz.
- Robaku
- Juventino

Nie wiem jak sobie zaprzeczam. Jeśli praktycznie jego nazwisko od początku zeszłego mercato przejawiało się w naszym okręgu. Były jakieś problemy, nie wiem czy to polegało na kwestiach finansowych dla Porto, czy wyborze zawodnika, ale Sandro okazją mógłby być gdybyśmy wyciągnęli go nagle, ale tak nie było. Bo Porto od początku chcialo go sprzedać pytanie bylo tylko jedno ,czy Alex chce dać zarobić Porto, czy jednak poczeka na nas rok. Bo takie glosy też się pojawiały.
Okazją to był Hernanes. Niestety nie udaną.
- realbs
- Juventino

Robaku pisze:Nie wiem jak sobie zaprzeczam. Jeśli praktycznie jego nazwisko od początku zeszłego mercato przejawiało się w naszym okręgu. Były jakieś problemy, nie wiem czy to polegało na kwestiach finansowych dla Porto, czy wyborze zawodnika, ale Sandro okazją mógłby być gdybyśmy wyciągnęli go nagle, ale tak nie było. Bo Porto od początku chcialo go sprzedać pytanie bylo tylko jedno ,czy Alex chce dać zarobić Porto, czy jednak poczeka na nas rok. Bo takie glosy też się pojawiały.
Przecież nigdzie nie neguje że się nim wcześniej nie interesowaliśmy, bo mówiło się o tym transferze już w styczniu zeszłego roku. Porto nie chciało go puścić bo negocjowali nowy kontrakt, i byli przekonani że Sandro podpisze. Miał być bodaj nowym kapitanem. Mercato się już jednak kończyło, Sandro był nieugięty, a do końca kontraktu został rok, więc Porto się odezwało do Juve i tyle.
- Robaku
- Juventino

Mercato się nie kończyło. Z tego co pamiętam Sandro przyszedł w I połowie sierpnia. Jeśli nie wcześniej. Nie wiem czy miał być kapitanem czy nie. Bo Alexem interesowalo się pół europy na czele z City.
Wydaje mi się, że Porto jak najbardziej było chętne sprzedać Brazola bo tak po prostu funkcjonują.
Też pytanie co dla Ciebie jest okazją?
Wydaje mi się, że Porto jak najbardziej było chętne sprzedać Brazola bo tak po prostu funkcjonują.
Też pytanie co dla Ciebie jest okazją?
- Osgiliath
- Juventino

Mediaset informuje, że Zaza miałby być częścią oferty za Maticia z CFC. Może Beppe myśli, że połechce Conte dając mu napadziora? 
Jeśli Isla out, Hernanes blisko Lazio, Zaza też albo BPL albo BL, to pozostaje nam Pereyra, bo wątpię, aby Asa i Lemina polecieli.
-
Z Sandro początkowo było tak, że kontaktowaliśmy się z Porto, ale oni sobie zażyczyli koło 30 mln € jak nie więcej, więc daliśmy sobie spokój, ale wyczekiwaliśmy niby to kręcąc ze Squreią, który faktycznie był już prawie w samolocie do nas, ale równocześnie $ity chciało Sandro za hajs większy niż juve oferowało, jednak Alex chciał tylko do nas, więc Porto na rozmowy z nami się otworzyło i deal szybko Beppe klepnął, więc powiedzmy, że ten zawodnik był taką pół okazją, bo zainteresowanie nim od dawna przejawialiśmy, jeno zaatakowaliśmy w odpowiednim momencie i szybko.
Jeśli Isla out, Hernanes blisko Lazio, Zaza też albo BPL albo BL, to pozostaje nam Pereyra, bo wątpię, aby Asa i Lemina polecieli.
-
Z Sandro początkowo było tak, że kontaktowaliśmy się z Porto, ale oni sobie zażyczyli koło 30 mln € jak nie więcej, więc daliśmy sobie spokój, ale wyczekiwaliśmy niby to kręcąc ze Squreią, który faktycznie był już prawie w samolocie do nas, ale równocześnie $ity chciało Sandro za hajs większy niż juve oferowało, jednak Alex chciał tylko do nas, więc Porto na rozmowy z nami się otworzyło i deal szybko Beppe klepnął, więc powiedzmy, że ten zawodnik był taką pół okazją, bo zainteresowanie nim od dawna przejawialiśmy, jeno zaatakowaliśmy w odpowiednim momencie i szybko.
- wagner
- Juventino

Czekoj czekoj. Sprzedaliśmy Pogbę, oddamy Hernanesa i Zazę i dalej musimy sprzedać jakiegoś zawodnika? Srsly? Nie chodziło przy obecnym stanie o 3 graczy?Osgiliath pisze:Jeśli Isla out, Hernanes blisko Lazio, Zaza też albo BPL albo BL, to pozostaje nam Pereyra, bo wątpię, aby Asa i Lemina polecieli.
Jak przy nazwisku Isco pojawiają się komentarze - "moje marzenie", "top" - to mnie mdli.
PS: Kupmy Matuidiego.
- Robaku
- Juventino

No to tego nie postrzegałem, aczkolwiek nie traktuje go jako okazji. Jako wyciągnięcia królika z kapeulsza.wojokamil pisze:Przyszedł 20.08Robaku pisze:Mercato się nie kończyło. Z tego co pamiętam Sandro przyszedł w I połowie sierpnia. Jeśli nie wcześniej.
ALe po co nam taki Asa bo nie rozumiem?wagner pisze:Czekoj czekoj. Sprzedaliśmy Pogbę, oddamy Hernanesa i Zazę i dalej musimy sprzedać jakiegoś zawodnika? Srsly? Nie chodziło przy obecnym stanie o 3 graczy?Osgiliath pisze:Jeśli Isla out, Hernanes blisko Lazio, Zaza też albo BPL albo BL, to pozostaje nam Pereyra, bo wątpię, aby Asa i Lemina polecieli.
Jak przy nazwisku Isco pojawiają się komentarze - "moje marzenie", "top" - to mnie mdli.
PS: Kupmy Matuidiego.
Lemina ściągnięty z rynku. Jakby udalo się popchnąc jeszcze 4 zawodników tj. Zaze, Hernanesa, Asę i Pereyrę, wtedy pewnie przyszłoby dwóch do pomocy i pewnie jeden do ataku.
Gabigol, Gustavo - Brozo?
- Akha72
- Laziale

Nope, nope. Środek pola kompletny, jedyne transakcje *in* będą przeprowadzone w przypadku sprzedaży Biglii, a okazja ku temu pojawi się najwcześniej zimą, ponieważ Lotito nie sprzedaje dwóch graczy pierwszej jedenastki w jednym okienku, a tym bardziej nie wziąłby w rozliczeniu podstarzałego Brazola na dużym kontrakcie - cash only.Osgiliath pisze:Hernanes blisko Lazio
To typowy tani żurnalizm - gracz na wylocie, połączmy go z byłym klubem.
-------------------------
Robaku
tak, laziale
Ostatnio zmieniony 10 sierpnia 2016, 01:07 przez Akha72, łącznie zmieniany 1 raz.
- Robaku
- Juventino

Co nie zmienia faktu, że jako takie zainteresowanie Hernanesem jeszcze inne kluby przejawiają począwszy od Cagliari ( albo my chcemy tam go wepchnąć) według mnie jest szansa na jego sprzedaż.Akha72 pisze:Nope, nope. Środek pola kompletny, jedyne transakcje *in* będą przeprowadzone w przypadku sprzedaży Biglii, a okazja ku temu pojawi się najwcześniej zimą, ponieważ Lotito nie sprzedaje dwóch graczy pierwszej jedenastki w jednym okienku, a tym bardziej nie wziąłby w rozliczeniu podstarzałego Brazola na dużym kontrakcie - cash only.Osgiliath pisze:Hernanes blisko Lazio
To typowy tani żurnalizm - gracz na wylocie, połączmy go z byłym klubem.
Akha ty Laziale jestes?
- mibor
- Juventino

Cieszy mnie że na forum zaglądają kibice innych klubów i troszke podnoszą jego poziom, bo czytanie przez 30 stron płaczow o Pogbie i wtykow na Marotte jest mega nudne ( btw co robią admini? to temat o mercato czy o tym kto zaplacił za prowizje Mino i jaki z Marotty lamus ?)
Co do pomocników, ja mam taką teorie że Marotta zaskoczy nas jakimś nazwiskiem , które nie było brane pod uwage, pytanie tylko kto?
Co do Gustavo tez uważam że było by to dobre posunięcie bo gość jest mega pracowity, i nie łamie się co chwila. Jeśli sprzedamy Zaze zostajemy z 3 napastnikami czy o to Nam chodzi? Zaza jest jaki jest ale bramki strzelać potrafi i ja bym go u Nas zostawił na Jokera świetny zawodnik ( troche taki Zalayeta) nie marudzi wchodzi z ławki strzela. Hernanesa chętnie bym sprzedał, Pereyra hmm wierze że powroci do dyspozycji z sezonu 14/15 gdzie pokazał że grac potrafi jak tylko zdrowie dopisuje. Wbrew pozorom zostało mało czasu jesli chcemy robić hurtową wyprzedaż typu Hernanes Lemina Zaza Pereyra, i zatrudnic w ich miejsce nowych piłkarzy. Gabigola i Isco wydaje mi sie możemy sobie włożyc między półki z bajkami. Ja osobiście czekam co wymysli Marotta, a co do nasmiewania się z Igły itp... poczekajmy do stycznia... ciekawe czy nadal będzie takie nasmiewanie...
Co do pomocników, ja mam taką teorie że Marotta zaskoczy nas jakimś nazwiskiem , które nie było brane pod uwage, pytanie tylko kto?
Co do Gustavo tez uważam że było by to dobre posunięcie bo gość jest mega pracowity, i nie łamie się co chwila. Jeśli sprzedamy Zaze zostajemy z 3 napastnikami czy o to Nam chodzi? Zaza jest jaki jest ale bramki strzelać potrafi i ja bym go u Nas zostawił na Jokera świetny zawodnik ( troche taki Zalayeta) nie marudzi wchodzi z ławki strzela. Hernanesa chętnie bym sprzedał, Pereyra hmm wierze że powroci do dyspozycji z sezonu 14/15 gdzie pokazał że grac potrafi jak tylko zdrowie dopisuje. Wbrew pozorom zostało mało czasu jesli chcemy robić hurtową wyprzedaż typu Hernanes Lemina Zaza Pereyra, i zatrudnic w ich miejsce nowych piłkarzy. Gabigola i Isco wydaje mi sie możemy sobie włożyc między półki z bajkami. Ja osobiście czekam co wymysli Marotta, a co do nasmiewania się z Igły itp... poczekajmy do stycznia... ciekawe czy nadal będzie takie nasmiewanie...
Juve, storia di un grande amore
- BlackJacky
- Juventino

- Otrzymał podziękowanie: 2 razy
Pjaca? :roll:mibor pisze:Jeśli sprzedamy Zaze zostajemy z 3 napastnikami
Sport Bild podal, ze Dahoud w tym roku jest nie na sprzedaz (by Max Eberl). Ale jego obecny kontrakt (wazny do 2018) jest skonstruowany tak, ze w przyszle okienko bedzie mogl odejsc za ok. 10mln. E. Taka klazula jakby.
Co do grubego Igly, to raczej wszyscy sa zaniepokojeni, ze zawodowy sportowiec doprowadzil do czegos takiego w 2 miechy. Sa tutaj podsmiechujki z Lewandowskiego, ze je kielki, jest fit nawet na wakacjach itd. ale tak wlasnie powinien postepowac profesjonalista. Ostatnio u nas taka opone widzialem u Rubinho.
Wybierz, komu chcesz pomóc: https://www.siepomaga.pl
"Lepszy [Arturo Vidal] prosto z baru Semafor niż ta cała reszta"
"Lepszy [Arturo Vidal] prosto z baru Semafor niż ta cała reszta"