Mercato (Lato 2016)
- Alexinhio-10
- Juventino

- Podziekował: 52 razy
- Otrzymał podziękowanie: 14 razy
Możemy wrócić już do tematu ? Coś nowego w sprawie środkowych pomocników i Gabigola ?
- Hypeman
- Juventino

Jak Nedved nie był topem w 2001 po tym co osiągnął razem z Lazio to ja nie wiem kto się jako top klasyfikuje
:
jakiś kretyn na forum Manchesteru United pisze:Wg. La Gazzetto dello Sport Juve interesuje się Milikiem. Za Moratę. W sumie dla niego byłby fajny kierunek, bo na Leicester za wcześnie jeszcze
- Poprostu
- Juventino

- Podziekował: 49 razy
- Otrzymał podziękowanie: 52 razy
Alexinhio-10 pisze:Możemy wrócić już do tematu ? Coś nowego w sprawie środkowych pomocników i Gabigola ?
AS i Mundo podają, że mamy złożyć ofertę za Isco.
Santos podobno zaakceptował ofertę Interu za Barbose który nadal się zastanawia który klub wybrać.
E: jakiś gość z juventuz.com wysłał pytanie na maila podanego w oficjalnym oświadczaniu odnośnie Pogby z prośba o wytłumaczalnie o co dokladnie w nim chodzi. Ciekawe czy mu odpisza. think
Ostatnio zmieniony 09 sierpnia 2016, 19:38 przez Poprostu, łącznie zmieniany 2 razy.
- Alexinhio-10
- Juventino

- Podziekował: 52 razy
- Otrzymał podziękowanie: 14 razy
Isco to byłby dobry wybór. Może grać w środku, jako trequa i od biedy na lewym skrzydle.Poprostu pisze:Alexinhio-10 pisze:Możemy wrócić już do tematu ? Coś nowego w sprawie środkowych pomocników i Gabigola ?
AS i Mundo podają, że mamy złożyć ofertę za Isco.
Santos podobno zaakceptował ofertę Interu za Barbose który nadal się zastanawia który klub wybrać.
Jeżeli Matic/Witsel + Isco + Gabigol i sprzedaż szrotu, okienko 9/10. Ciekaw jestem czy mamy jeszcze na transfery i jak wygląda nasz budżet.
- Vojtimar
- Juventino

Dziś w komentarzach napisałem że powrót Pogby do Manchesteru za tak gruby hajs to frajerstwo tego klubu które ciężko będzie przebić. Jeśli okaże się że faktycznie Juventus dostał 73 mln, wydając 90 na Higuaina to nie wiem czy Juve nie zrówna się z MU pod tym względem. W oficjalnym komunikacie faktycznie jest mowa o 72.6 mln.. Jeśli to prawda to jest to ogromna porażka dla klubu, kolejne potwierdzenie że Marotta nie potrafi sprzedawać.
Wychodzi na że to klub dawno wiedział jak potoczy się sytuacja, wiedział że Pogba odejdzie, wiedział też że Napoli nie puści Igły bez klauzuli. Jeśli te 73 mln dla klubu to prawda i skoro Juventus miał zamiar od początku wypłacić klazule grubemu Raioli, tej pijawce, to wiedzieli że taka "wymiana" skończy się dla klubu na minusie, a na papierze wyjdzie że Higuain jest droższy i bardziej wartościowy od Pogby. A nie jest, jest za to przepłacony. Z resztą, Pogba też jest przepłacony ale po tym szumie, po prostu MUSIELIŚMY dostać ponad 100 mln czystego zysku za niego, zwłaszcza biorąc pod uwagę jego marketingowy potencjał. Tyle podawały media, o takiej wartości piłkarskiej mówił też Raiola. Przecież w tym całym zamieszaniu chodziło też o to żeby nie stracić, by być chociaż trochę na plusie, a gdybyśmy nie kupili Higuaina to mielibyśmy masę kasy na transfery w przyszłości. Tymczasem wychodzi na to że klub w pewnym sensie świadomie zdecydował się dopłacić do tej "wymiany" i wyżej wycenił Higuaina niż Pogbę
Czy oni w ogóle walczyli o większe pieniądze za Francuza? Dlaczego to Juve miałoby płacić prowizję grubemu skoro to MU kupuje zawodnika?
Mam nadzieję że będzie więcej informacji na ten temat i jednak dostaniemy te 105 mln na czysto. Wtedy mój wywód będzie nieaktualny. Natomiast w innym wypadku to trochę kompromitacja zarządu, bo miało być ponad 100 mln, mówiło się nawet o 120..
A dlaczego mamy nie zestawiać tych transferów. Przecież okazuje się że transfer Higuaina był możliwy TYLKO dzięki odejściu Pogby a nie że klub sypnął na zwycięstwo w LM i Paul zostaje, co pojawiało się na tej stronie o ile dobrze pamiętam. Kto kibicuje Juve lub bardziej interesuje się piłką to wie że nasz klub nie wydaje takich kwot za jednego zawodnika, więc to naturalne że porównuje się te dwa transfery. Gdy wydawało się że Pogba zostanie bo nowe-stare doniesienia mówiły to samo co kilka dni, można było pomyśleć że klub jednak sypnął hajsem na poważną walkę w LM. Potwierdza się jednak że Higuain przyszedł bo odszedł Pogba, więc powtarzam że to naturalne by zestawić te dwa transfery.wojczech7 pisze:Ludzie, nie zestawiajcie pieniędzy wydanych za Higuaina z tymi uzyskanymi z Pogby. To są niezależne transakcje i takie porównania są bez sensu.
90mln za Gonzalo to dużo niezależnie od ceny Paula. Ewentualne 74mln (nie wierzę) to mało, nawet jakby Argentyńczyk kosztował 5mln.
Oceniać jednak będziemy po sezonie.
Liczę po cichu na Isco.
Wychodzi na że to klub dawno wiedział jak potoczy się sytuacja, wiedział że Pogba odejdzie, wiedział też że Napoli nie puści Igły bez klauzuli. Jeśli te 73 mln dla klubu to prawda i skoro Juventus miał zamiar od początku wypłacić klazule grubemu Raioli, tej pijawce, to wiedzieli że taka "wymiana" skończy się dla klubu na minusie, a na papierze wyjdzie że Higuain jest droższy i bardziej wartościowy od Pogby. A nie jest, jest za to przepłacony. Z resztą, Pogba też jest przepłacony ale po tym szumie, po prostu MUSIELIŚMY dostać ponad 100 mln czystego zysku za niego, zwłaszcza biorąc pod uwagę jego marketingowy potencjał. Tyle podawały media, o takiej wartości piłkarskiej mówił też Raiola. Przecież w tym całym zamieszaniu chodziło też o to żeby nie stracić, by być chociaż trochę na plusie, a gdybyśmy nie kupili Higuaina to mielibyśmy masę kasy na transfery w przyszłości. Tymczasem wychodzi na to że klub w pewnym sensie świadomie zdecydował się dopłacić do tej "wymiany" i wyżej wycenił Higuaina niż Pogbę
Mam nadzieję że będzie więcej informacji na ten temat i jednak dostaniemy te 105 mln na czysto. Wtedy mój wywód będzie nieaktualny. Natomiast w innym wypadku to trochę kompromitacja zarządu, bo miało być ponad 100 mln, mówiło się nawet o 120..
Ostatnio zmieniony 09 sierpnia 2016, 22:50 przez Vojtimar, łącznie zmieniany 1 raz.
Z Juve na dobre i złe!
- LukaszG / DLuGi
- Juventino

Nie wiem czemu, ale ja widział bym u nas Kovacica. W Interze dobrze sie prezentował 
Bukol87 pisze:Ponadto, nikt tej waszej pisaniny w Turynie nigdy nawet nie przeczytał. Piszecie dla siebie i do siebie.
- wojczech7
- Juventino

Crunny pisze:To zabawne, że nie ma już z nami Pogby, a są ludzie którzy nadal uważają, że to były niezależne transakcje. Obie kwoty są tak dziwnie zbliżone do siebie i rozłożone dokładnie na 2 rat. Przypadek? Zmienię zdanie i przyznam się do błędu, jeśli w to okienko wydamy teraz jeszcze te 100 mln, które otrzymaliśmy za Pogbę.wojczech7 pisze:Ludzie, nie zestawiajcie pieniędzy wydanych za Higuaina z tymi uzyskanymi z Pogby. To są niezależne transakcje i takie porównania są bez sensu.
Zupełnie źle mnie zrozumiałeś. Sam fakt pozyskania Higuaina zależał od trgo, że sprzedaliśmy Pogbę. Chodziło mi o to, że nasza ocena kwot tych transakcji nie powinna od nich zależeć.
Powtórzę: nawet, gdyby Pogba został, 90mln za Higuaina byłoby dużą kwotą. Gdyby Francuz odszedł za 130mln, De Laurentis nie oddały nam części pieniędzy za Argentyńczyka.
Analogicznie - jeśli zarobimy na Paulu 74mln to słabo - nieważne, ile kosztował Igła.
Jeśli dziecko dostanie dwóje w szkole, rodzice nie będą zadowoleni, nawet jak będzie to najlepsza ocena w klasie...
"Błogosławiony, kto nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa."
- panlider
- Juventino

Szczerze mówiąc, to sam nie wiem, kogo powinniśmy ściągnąć. Czy raczej kogoś kreatywnego (Isco, Kovacic) czy raczej typowego przecinaka (Matic). Zobaczymy co Marotta wymyśli. Przydałoby się też posprzedawać niepotrzebnych piłkarzy.LukaszG / DLuGi pisze:Nie wiem czemu, ale ja widział bym u nas Kovacica. W Interze dobrze sie prezentował
"Vincere Non È Importante È L'Unica Cosa che Conta"
rammstein pisze:dobrze, że nikt nie zakładał tematu "Polskie kluby w rozgrywkach europejskich 2017/2018"
- Akha72
- Laziale

Nedvěd zanim został kupiony przez Juve wygrał we Włoszech i w Europie praktycznie wszystko co było do wygrania (oprócz CL).Sila Spokoju pisze: Radziłbym poczekać z ocenianiem. Gdy przychodził Nedved i Buffon za takie pieniądze pewnie też większość kibiców pukała się w głowy, że ściągamy gnoja za 52 koła i jakiegoś ledwie dobrego pomocnika za 42, a sprzedajemy najlepszego na świecie pomocnika za 73 bańki. Wtedy jednak nie było widać tylko głupich komentarzy, bo internet był w powijakach i to wszystko nie było takie medialne.
Poczekajcie z ocenami, bo za pół roku będziecie się spuszczać w gacie i przepraszać za kolejny rok niewiary w Marotte.
Masz jego zdjęcie ustawione, a piszesz takie banialuki. Litości.
Pozdrawiam juventinich
- B@rt
- Juventino

- Podziekował: 10 razy
- Otrzymał podziękowanie: 27 razy
Jak dla mnie kalkulacja jest prosta. Do kreowania przyszedł Pjanić. Jeśli kupimy drugiego reżysera, to zostaniemy z dwoma bardzo dobrymi, acz podatnymi na kontuzje zawodnikami potrafiącymi bronić i kilkoma rezerwistami na poziomie co najmniej półkę niżej, niż potrzebujemy. W chwili obecnej nie wyobrażam sobie, że wydajemy duże pieniądze na piłkarza ofensywnego, kiedy wybrakowanym priorytetem jest faza obronna.panlider pisze:Szczerze mówiąc, to sam nie wiem, kogo powinniśmy ściągnąć. Czy raczej kogoś kreatywnego (Isco, Kovacic) czy raczej typowego przecinaka (Matic). Zobaczymy co Marotta wymyśli. Przydałoby się też posprzedawać niepotrzebnych piłkarzy.LukaszG / DLuGi pisze:Nie wiem czemu, ale ja widział bym u nas Kovacica. W Interze dobrze sie prezentował
- Poprostu
- Juventino

- Podziekował: 49 razy
- Otrzymał podziękowanie: 52 razy
Robaku pisze:Jeślli to się dzieję, to imo ma to duży związek z Luizem Gustavo. Może namawiamy Simone do tego, bo łątwiej będzie nam ogarnąć Brazola.Poprostu pisze:Zaza now considering Wolfsburg offer. - Curva
GDM potwierdza doniesienia Curvy.
Osobiście wolałbym kasę za Zaze.
- Push3k
- Juventino

- Otrzymał podziękowanie: 9 razy
To prawda. Wszyscy, którzy zostali wtedy ściągnięci byli kozakami o których się wiele dużych klubów wtedy starało. Po za Zenonim oczywiście...Akha72 pisze: Nedvěd zanim został kupiony przez Juve wygrał we Włoszech i w Europie praktycznie wszystko co było do wygrania (oprócz CL).
Masz jego zdjęcie ustawione, a piszesz takie banialuki. Litości.
Pozdrawiam juventinich
Loud
Louder!
MOTÖRHEAD
1945-2015 RIP Lemmy
Louder!
MOTÖRHEAD
1945-2015 RIP Lemmy