Mercato (Lato 2016)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Push3k

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 9 razy

Nieprzeczytany post 09 sierpnia 2016, 03:03

105 mln, 72 z hakiem do Juve, reszta do Grubasa. WTF? Na szczęście już całkowity koniec.

Loud
Louder!
MOTÖRHEAD
1945-2015 RIP Lemmy
RICTOR

Juventino
Juventino
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 09 sierpnia 2016, 03:33

Nie. Ten zysk wygenerowany transferem Pogby w budżecie (te 72,6 mln) wynika z innych spraw niż procenty dla Raioli (sorka, nie jestem ekonomistą, ktoś obcykany może to dokładnie wytłumaczy). Te zapłaci grubemu United tak jak informowali dzennikarze.

Vincitore

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 sierpnia 2016, 06:15

Chcieliście przemówienia, to macie.

mnowo

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 sierpnia 2016, 06:39

Push3k pisze:105 mln, 72 z hakiem do Juve, reszta do Grubasa. WTF? Na szczęście już całkowity koniec.
RICTOR pisze:Nie. Ten zysk wygenerowany transferem Pogby w budżecie (te 72,6 mln) wynika z innych spraw niż procenty dla Raioli (sorka, nie jestem ekonomistą, ktoś obcykany może to dokładnie wytłumaczy). Te zapłaci grubemu United tak jak informowali dzennikarze.
Ta kwota to zysk na całej operacji, tzn. sprzedaż Pogby minus koszt jego sprowadzenia, pensje i premie przez cały czas jego pobytu u nas.
A do przemówienia dodałbym jeszcze to:
Pogba pisze:“I am delighted to rejoin United. It has always been a club with a special place in my heart and I am really looking forward to working with José Mourinho. I have thoroughly enjoyed my time at Juventus and have some fantastic memories of a great club with players that I count as friends. But I feel the time is right to go back to Old Trafford. I always enjoyed playing in front of the fans and can’t wait to make my contribution to the team. This is the right club for me to achieve everything I hope to in the game.”

jurson09

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 sierpnia 2016, 07:14

Super w sumie to już nie istotne kto za to zapłaci. Poszedł za kasą, ale wiadomo było, że napisze ckliwą historię. :bravo:

Prawie się wzruszylem.... :rotfl:

Temat o tym zawodniku można już zakończyć.Pytanie kto do nas teraz zawita i czy będzie to ktoś do pierwszego składu czy tylko jakieś uzupełnienie.

Juve per sempre sara...!!!!
yanquez

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 9 razy
Otrzymał podziękowanie: 3 razy

Nieprzeczytany post 09 sierpnia 2016, 07:48

First never follows Europa League!

i tyle w temacie.

Dyskusje dotyczącą Pogby przenieśmy do właściwego tematu. I tak syf tu straszny.

Zdania są widzę bardzo podzielone. Witsel, Gustavo, Matić. Żaden z nich nie jest w stanie zastąpić Pogby oczywiście, ale są to rozwiązania bardzo rozsądne moim zdaniem. Dla mnie Matić - zeszły sezon kiepski, ale wcześniejszy :shock: :shock: :shock:

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 09 sierpnia 2016, 08:03

Nie patrzcie na nastepce Pogby w skali 1:1. Czesc jego obowiazkow przejmie Pjanic, teraz dobry przecinak dopelnilby obrazu - Matic nie bylby zly.

Pogba oficjalnie potwierdzony. Teraz sie okaze, czy faktycznie kogos mielismy dogranego i do konca tygodnia doczekamy sie nowego gracza czy tez Marotta dostanie minusa, bo nie do konca sie przygotowal. :whistle:

Sorek21

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 sierpnia 2016, 08:07

Poszukujemy typowego defensywnego pomocnika więc zakładam przesunięcie Pjanicia wyżej,Marchisio i Sami na b2b a ten nowy z tyłu czyli odbierz i podaj dalej.Czy takim piłkarzem nie jest Sturaro? Surowy w ofensywie,potrafi tylko pracować w odbiorze.Poszukujemy kogoś nowego więc nie zanosi się na prawdziwą szansę dla młodego Włocha.W sumie nie ma z niego żadnego pożytku- do gry nie,do sprzedania też nie.

Haris

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 4 razy

Nieprzeczytany post 09 sierpnia 2016, 08:20

Ciekawi mnie od kiedy Marotta wiedział o sprzedaży Pogby. Jaśli wiedział o tym na długo wcześniej to nie rozumiem dlaczego odpuścił Grześka Krychowiaka.

Od kołyski, aż po grób Stara Dama to mój klub! Forza Juve! <3
Crunny

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 22 razy

Nieprzeczytany post 09 sierpnia 2016, 08:26

Haris pisze:Ciekawi mnie od kiedy Marotta wiedział o sprzedaży Pogby. Jaśli wiedział o tym na długo wcześniej to nie rozumiem dlaczego odpuścił Grześka Krychowiaka.
Może dlatego, że...
1. Krychowiak to piłkarsko (od 16. roku życia) pół-Francuz, pół-Polak
2. PSG trenuje obecnie trener, który zna go najlepiej i dzięki któremu zyskał taką renomę w Europie
3. dostał tam prawie 5 mln euro rocznie (tylko Pogba miał u nas tyle i nikt więcej)

annihilator1988

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 sierpnia 2016, 08:29

Czarny sen się spełnił: Cuadrado, Morata i Pogba odeszli w jednym okienku i właściwie zarząd nie miał nic do gadania w każdym z przypadków. Ciekaw jestem jakiego defensywnego pomocnika Juventus kupi, bo hierarchia wygląda: tak kontuzjowany Marchisio, kontuzjowany Khedira, podatny na kontuzje Asamoah, Sturaro i Lemina. Jakaś masakra

ktośtam na forum p$g pisze:Odnoszę wrażenie, że Ibra nie jest związany z PSG
Profesor

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 09 sierpnia 2016, 08:46

Crunny pisze:
Haris pisze:Ciekawi mnie od kiedy Marotta wiedział o sprzedaży Pogby. Jaśli wiedział o tym na długo wcześniej to nie rozumiem dlaczego odpuścił Grześka Krychowiaka.
Może dlatego, że...
1. Krychowiak to piłkarsko (od 16. roku życia) pół-Francuz, pół-Polak
2. PSG trenuje obecnie trener, który zna go najlepiej i dzięki któremu zyskał taką renomę w Europie
3. dostał tam prawie 5 mln euro rocznie (tylko Pogba miał u nas tyle i nikt więcej)
Poza Krychowiakiem był jeszcze Kante. I tu teraz nie chodzi o to że woleli inne kluby czy nie, tu nie było żadnych informacji że robimy podchody pod nich, a patrzać że Gustavo/Matic 20-30mln - za 30mln był Krychowiak, Kante trochę więcej, młodsi, Krychowiak z renomą, Kante ze świetnym sezonem ale też ME potwierdziły że jako DP gra bardzo dobrze.

To że Krychowiak dostał 5mln, Kante tez by podobnie zażyczył, zarobki TOP w ataku kosztują, w pomocy też. Zresztą teraz pójdą podwyżki o czym słyszymy.

LordJuve

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 09 sierpnia 2016, 08:49

105 mln? :( Czyli transfer Pogby = Igła + parę mln na "waciki"?

Pal sześć, że Pogba wolał wrócić do klubu, który wyrzucił go na zbity pysk. Jednak kwota, na jaką liczyłem, powinna być z 10 mln wyższa.

O ile pobiliśmy ten rekord transferowy? O 4 mln? <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)>.

szczypek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 36 razy

Nieprzeczytany post 09 sierpnia 2016, 08:54

LordJuve pisze:Pal sześć, że Pogba wolał wrócić do klubu, który wyrzucił go na zbity pysk. Jednak kwota, na jaką liczyłem, powinna być z 10 mln wyższa.
I gdyby była z 10 mln wyższa co by to zmieniło w Twoim życiu i życiu Juventusu?

LordJuve

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 09 sierpnia 2016, 08:56

szczypek pisze:
LordJuve pisze:Pal sześć, że Pogba wolał wrócić do klubu, który wyrzucił go na zbity pysk. Jednak kwota, na jaką liczyłem, powinna być z 10 mln wyższa.
I gdyby była z 10 mln wyższa co by to zmieniło w Twoim życiu i życiu Juventusu?
W moim przypadku dałoby mi to poczucie, że jednak nikt nas nie wydymał tym transferem. Bo patrząc kontekstowo, to 105 za Pogbę wygląda słabo przy 90 mln wydanych na Igłę.

Natomiast w przypadku klubu te 10 mln ekstra to byłaby realna, materialna korzyść. Jak się okazuje u nas nawet 10 mln może mieć znaczenie, bo ciągle musimy dbać o balansowanie budżetu i "skrobanie rzepki".

Zablokowany