Mercato (Lato 2016)
- RICTOR
- Juventino

- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
Nie. Ten zysk wygenerowany transferem Pogby w budżecie (te 72,6 mln) wynika z innych spraw niż procenty dla Raioli (sorka, nie jestem ekonomistą, ktoś obcykany może to dokładnie wytłumaczy). Te zapłaci grubemu United tak jak informowali dzennikarze.
- mnowo
- Qualità Juventino

Push3k pisze:105 mln, 72 z hakiem do Juve, reszta do Grubasa. WTF? Na szczęście już całkowity koniec.
Ta kwota to zysk na całej operacji, tzn. sprzedaż Pogby minus koszt jego sprowadzenia, pensje i premie przez cały czas jego pobytu u nas.RICTOR pisze:Nie. Ten zysk wygenerowany transferem Pogby w budżecie (te 72,6 mln) wynika z innych spraw niż procenty dla Raioli (sorka, nie jestem ekonomistą, ktoś obcykany może to dokładnie wytłumaczy). Te zapłaci grubemu United tak jak informowali dzennikarze.
A do przemówienia dodałbym jeszcze to:
Pogba pisze:“I am delighted to rejoin United. It has always been a club with a special place in my heart and I am really looking forward to working with José Mourinho. I have thoroughly enjoyed my time at Juventus and have some fantastic memories of a great club with players that I count as friends. But I feel the time is right to go back to Old Trafford. I always enjoyed playing in front of the fans and can’t wait to make my contribution to the team. This is the right club for me to achieve everything I hope to in the game.”
- jurson09
- Juventino

Super w sumie to już nie istotne kto za to zapłaci. Poszedł za kasą, ale wiadomo było, że napisze ckliwą historię.
Prawie się wzruszylem.... :rotfl:
Temat o tym zawodniku można już zakończyć.Pytanie kto do nas teraz zawita i czy będzie to ktoś do pierwszego składu czy tylko jakieś uzupełnienie.
Prawie się wzruszylem.... :rotfl:
Temat o tym zawodniku można już zakończyć.Pytanie kto do nas teraz zawita i czy będzie to ktoś do pierwszego składu czy tylko jakieś uzupełnienie.
Juve per sempre sara...!!!!
- yanquez
- Juventino

- Podziekował: 9 razy
- Otrzymał podziękowanie: 3 razy
First never follows Europa League!
i tyle w temacie.
Dyskusje dotyczącą Pogby przenieśmy do właściwego tematu. I tak syf tu straszny.
Zdania są widzę bardzo podzielone. Witsel, Gustavo, Matić. Żaden z nich nie jest w stanie zastąpić Pogby oczywiście, ale są to rozwiązania bardzo rozsądne moim zdaniem. Dla mnie Matić - zeszły sezon kiepski, ale wcześniejszy :shock: :shock: :shock:
i tyle w temacie.
Dyskusje dotyczącą Pogby przenieśmy do właściwego tematu. I tak syf tu straszny.
Zdania są widzę bardzo podzielone. Witsel, Gustavo, Matić. Żaden z nich nie jest w stanie zastąpić Pogby oczywiście, ale są to rozwiązania bardzo rozsądne moim zdaniem. Dla mnie Matić - zeszły sezon kiepski, ale wcześniejszy :shock: :shock: :shock:
- mrozzi
- Juventino

- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
Nie patrzcie na nastepce Pogby w skali 1:1. Czesc jego obowiazkow przejmie Pjanic, teraz dobry przecinak dopelnilby obrazu - Matic nie bylby zly.
Pogba oficjalnie potwierdzony. Teraz sie okaze, czy faktycznie kogos mielismy dogranego i do konca tygodnia doczekamy sie nowego gracza czy tez Marotta dostanie minusa, bo nie do konca sie przygotowal.
Pogba oficjalnie potwierdzony. Teraz sie okaze, czy faktycznie kogos mielismy dogranego i do konca tygodnia doczekamy sie nowego gracza czy tez Marotta dostanie minusa, bo nie do konca sie przygotowal.
- Sorek21
- Juventino

Poszukujemy typowego defensywnego pomocnika więc zakładam przesunięcie Pjanicia wyżej,Marchisio i Sami na b2b a ten nowy z tyłu czyli odbierz i podaj dalej.Czy takim piłkarzem nie jest Sturaro? Surowy w ofensywie,potrafi tylko pracować w odbiorze.Poszukujemy kogoś nowego więc nie zanosi się na prawdziwą szansę dla młodego Włocha.W sumie nie ma z niego żadnego pożytku- do gry nie,do sprzedania też nie.
- Haris
- Juventino

- Otrzymał podziękowanie: 4 razy
Ciekawi mnie od kiedy Marotta wiedział o sprzedaży Pogby. Jaśli wiedział o tym na długo wcześniej to nie rozumiem dlaczego odpuścił Grześka Krychowiaka.
Od kołyski, aż po grób Stara Dama to mój klub! Forza Juve! <3
- Crunny
- Juventino

- Otrzymał podziękowanie: 22 razy
Może dlatego, że...Haris pisze:Ciekawi mnie od kiedy Marotta wiedział o sprzedaży Pogby. Jaśli wiedział o tym na długo wcześniej to nie rozumiem dlaczego odpuścił Grześka Krychowiaka.
1. Krychowiak to piłkarsko (od 16. roku życia) pół-Francuz, pół-Polak
2. PSG trenuje obecnie trener, który zna go najlepiej i dzięki któremu zyskał taką renomę w Europie
3. dostał tam prawie 5 mln euro rocznie (tylko Pogba miał u nas tyle i nikt więcej)
- annihilator1988
- Juventino

Czarny sen się spełnił: Cuadrado, Morata i Pogba odeszli w jednym okienku i właściwie zarząd nie miał nic do gadania w każdym z przypadków. Ciekaw jestem jakiego defensywnego pomocnika Juventus kupi, bo hierarchia wygląda: tak kontuzjowany Marchisio, kontuzjowany Khedira, podatny na kontuzje Asamoah, Sturaro i Lemina. Jakaś masakra
ktośtam na forum p$g pisze:Odnoszę wrażenie, że Ibra nie jest związany z PSG
- Profesor
- Juventino

Poza Krychowiakiem był jeszcze Kante. I tu teraz nie chodzi o to że woleli inne kluby czy nie, tu nie było żadnych informacji że robimy podchody pod nich, a patrzać że Gustavo/Matic 20-30mln - za 30mln był Krychowiak, Kante trochę więcej, młodsi, Krychowiak z renomą, Kante ze świetnym sezonem ale też ME potwierdziły że jako DP gra bardzo dobrze.Crunny pisze:Może dlatego, że...Haris pisze:Ciekawi mnie od kiedy Marotta wiedział o sprzedaży Pogby. Jaśli wiedział o tym na długo wcześniej to nie rozumiem dlaczego odpuścił Grześka Krychowiaka.
1. Krychowiak to piłkarsko (od 16. roku życia) pół-Francuz, pół-Polak
2. PSG trenuje obecnie trener, który zna go najlepiej i dzięki któremu zyskał taką renomę w Europie
3. dostał tam prawie 5 mln euro rocznie (tylko Pogba miał u nas tyle i nikt więcej)
To że Krychowiak dostał 5mln, Kante tez by podobnie zażyczył, zarobki TOP w ataku kosztują, w pomocy też. Zresztą teraz pójdą podwyżki o czym słyszymy.
- LordJuve
- Juventino

105 mln?
Czyli transfer Pogby = Igła + parę mln na "waciki"?
Pal sześć, że Pogba wolał wrócić do klubu, który wyrzucił go na zbity pysk. Jednak kwota, na jaką liczyłem, powinna być z 10 mln wyższa.
O ile pobiliśmy ten rekord transferowy? O 4 mln? <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)>.
Pal sześć, że Pogba wolał wrócić do klubu, który wyrzucił go na zbity pysk. Jednak kwota, na jaką liczyłem, powinna być z 10 mln wyższa.
O ile pobiliśmy ten rekord transferowy? O 4 mln? <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)>.
- szczypek
- Juventino

- Otrzymał podziękowanie: 36 razy
I gdyby była z 10 mln wyższa co by to zmieniło w Twoim życiu i życiu Juventusu?LordJuve pisze:Pal sześć, że Pogba wolał wrócić do klubu, który wyrzucił go na zbity pysk. Jednak kwota, na jaką liczyłem, powinna być z 10 mln wyższa.
- LordJuve
- Juventino

W moim przypadku dałoby mi to poczucie, że jednak nikt nas nie wydymał tym transferem. Bo patrząc kontekstowo, to 105 za Pogbę wygląda słabo przy 90 mln wydanych na Igłę.szczypek pisze:I gdyby była z 10 mln wyższa co by to zmieniło w Twoim życiu i życiu Juventusu?LordJuve pisze:Pal sześć, że Pogba wolał wrócić do klubu, który wyrzucił go na zbity pysk. Jednak kwota, na jaką liczyłem, powinna być z 10 mln wyższa.
Natomiast w przypadku klubu te 10 mln ekstra to byłaby realna, materialna korzyść. Jak się okazuje u nas nawet 10 mln może mieć znaczenie, bo ciągle musimy dbać o balansowanie budżetu i "skrobanie rzepki".