Mercato (Lato 2016)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy

Nieprzeczytany post 08 sierpnia 2016, 23:35

szczypek pisze:
Poprostu pisze:Juve's guy is Matic. We'll see in the next 48h. If no go we'll look elsewhere. - Curva - juventuz.com
I to byłaby dobra wiadomość, ten gość jest mocno niedoceniany, a w piłkę grać potrafi.
Ja mam tylko jedną wątpliwość, ale może przesadzam:
Bośniak, Chorwaci i Serb, czy oni się nie pozabijają?

realbs

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 sierpnia 2016, 23:50

Matić to marzenie. Zbyt piękne by było gdyby udało nam się go wyciągnąć. Gość to genialny def. pomocnik, na dodatek potrafi podać i technicznie uderzyć. Jedyny jego minus jest chyba taki, że to wariat na poziomie Mandzukicia czy Ibry.

ps. Matic z 21 gra w Chelsea. Pogba do United > Dybala przejmuje dyche > Matić bierze wolne 21 ( ͡º ͜ʖ͡º)

Piti

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 sierpnia 2016, 23:50

Po co nam koleś z gorąca głową na tak newralgicznej pozycji jaką jest defensywny pomocnik? żeby łapał czerwa i osłabiał zespół?

mzm

Dortmundczyk
Dortmundczyk

Nieprzeczytany post 08 sierpnia 2016, 23:54

Przecież Matić to zwykły przeciętniak, dziwię się jak niektórzy mogą go stawiać ponad takimi zawodnikami jak Matuidi czy Gustavo.

realbs

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 sierpnia 2016, 00:14

Jutro(dziś) odbędzie się spotkanie pomiędzy Juve a Chelsea. Tematem Matić. ~ Sky Sports

mzm pisze:Przecież Matić to zwykły przeciętniak, dziwię się jak niektórzy mogą go stawiać ponad takimi zawodnikami jak Matuidi czy Gustavo.

Bundeskopanki za dużo nie oglądam, ale wystarczająco sporo żeby jakieś tam zdanie o Gustavo sobie wyrobić. Razem z Witselem to ostatni zawodnik którego bym chciał zobaczyć w Juve( z potencjalnych transferów o których się mówi). Matuidi mógłby przyjść zamiast Serba, ja tam bym się nie obraził bo to mniej więcej podobny poziom, tyle że Matić młodszy o rok i przyszedłby z BPL, a nie z Ligue 1, gdzie poza PSG reszta drużyn to poziom mniej więcej Eredivisie.

Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy

Nieprzeczytany post 09 sierpnia 2016, 00:16

Pojawiają się nieśmiałe informacje, że Hernanes może wrócić do Lazio. (sportitalia)
Kurczę jestem na tak, nawet jeśli nic by nie dali, to może wyciągnęłoby się od nich Marchettiego - lubie go. A na Neto można by zarobić ( może Inter bo Handa podobno blisko PSG).
Jak mam zdanie o Gustavo podbone do MZM. Chłopak naprawdę jest czymś więcej niż przecinakiem i chętnie bym go przygarnął. Ale Maticiem też nie pogardzę.

fazzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 09 sierpnia 2016, 00:33

Vincitore pisze: Może być jeszcze jeden trop, mianowicie - Ruben Neves z Porto. Nasi włoscy ziomkowie po szalu mają mokro na myśl o tym wonderkidzie z Porto. Jeżeli wpiszemy w google frazę 'Ruben Neves Juventus', to wyskoczy nam kilka newsów z naszymi podchodami pod niego i założonym scoutingiem w poprzednich latach. Sporo pewnie chętnych na niego, mówi się, że ma klauzulę około 40 mln.
A tak sobie myślałem, że fajnie by było np z takim Matuidim kupić jeszcze jakiegoś malolata z potencjałem na wielkie granie, typu właśnie Ruben neves czy tielemans. Tylko to są właśnie takie wonderkidy - jeszcze nie wiadomo co z nich będzie, a szmal za nich zapewne trzeba zapłacić już ogromny.

Pavel Nedved pisze:"Juve ponownie jest nieprzyjemne? Mam nadzieję, nie interesuje mnie bycie miłym, tylko zwycięskim"
wloski

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 sierpnia 2016, 00:53

Szkoda, że M. Sissoko mnie nie przekonuje i również Kondogbia, bo to by byli całkiem sympatyczni następcy.

mate123

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 09 sierpnia 2016, 01:37

Koniec sagi, można się rozejść.

Pogba oficjalnie w United.

http://www.manutd.com/en/News-And-Featu ... ign=ManUtd

Shadow Marshall

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 sierpnia 2016, 01:37

wloski pisze:Szkoda, że M. Sissoko mnie nie przekonuje i również Kondogbia, bo to by byli całkiem sympatyczni następcy.
Nie wiem czemu, ale mam takie wrażenie, że Kondogbia by się u nas sprawdził, ale to, że nie Juve chyba w ogóle się nim nie interesowało tak na poważnie to chyba dobry znak koniec końców. Gdyby im zależało i byliby tego pewni to za te 30 mln by go klepnęli.
A co do tego Nevesa to dla mnie anonimowy grajek. Nie oglądałem Porto od dobrych kilku lat, a jak wrzuciłem kompile z nim i Mandragorą to styl gry mają baaaardzo podobny. Na szczęście młody makaroniarz trafił do nas za niezłą kasę, a to kolejne złote dziecko z Porto musiałoby przyjść za ogromny szmalec.

Principino

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 sierpnia 2016, 02:45

Broń Boże przed Maticem. Marotta dawaj po Tolisso/Bazoera i między nami spoko. Witsel/Gustavo też nie najgorsze opcje, zwłaszcza ten pierwszy.

prezes3c

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 sierpnia 2016, 02:48

To all supporters ogłoszenie Pogby: (prosty angielski)

To all supporters who wrote on my pages about transfer rumours, I have read you all and thank you for the passionate messages. My apologies for not responding before, by law I could not talk.
This transfer took so long because it was a huge decision and involved lots of thinking and work. The wait was as annoying to me as it was to you.
It is difficult to explain so much in a few lines but I made a decision guided by my heart and nothing else.
Juventus will always be a part of me and I will always miss, love and be grateful to the club, the team and especially the supporters. I hope you can respect my decision. The most beautiful part of friendship is to understand and be understood.
My deepest respect to the clubs who considered having me. Gracias, merci!
Mi más profundo respeto para todos los clubs que han valorado ficharme. Gracias, merci!
Leaving Manchester when I was 18 was a mutual decision between the club and me and the right thing to do at that moment. Now it's time to go back and forward, Old Trafford here I come!

prezes3c

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

do kasacji. (nie wiem co sie podzialo)
Ostatnio zmieniony 09 sierpnia 2016, 02:49 przez prezes3c, łącznie zmieniany 1 raz.

prezes3c

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

do usuniecia

Marat87

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 20 razy
Otrzymał podziękowanie: 43 razy

Nieprzeczytany post 09 sierpnia 2016, 02:53

Tak swoją drogą, można by się już przenieść z tą dyskusją o Pogbie, do tematu dedykowanego jego osobie. Wiele słów już padło, każdy się praktycznie wypowiedział. Skupmy się na dalszych <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> Juventusu, bo nie każdego będzie interesowało przebijanie się przez dziesiątki postów na temat Paula.

Zablokowany