Mercato (Lato 2016)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy

Nieprzeczytany post 08 sierpnia 2016, 17:01

Krystek pisze:Nie zdziwię się jak już nikt nie przyjdzie, ale jeśli Asamoah wróciłby do formy sprzed kontuzji to on może być dobrym zastępstwem dla Pogby.
Nie wróci, Asa nie ma kolan. W żadnym meczu przedsezonowym nie zachwycił. Już nawet Roberto P. pokazał rzadko bo rzadko nieszablonowane zagranie, ale sorry Kwadwo twój czas w Turynie się skończył. Daliśmy mu 2 lata na rehe i teraz czas na rozstanie.
19redhof10 pisze:Wychodzi na to że w tym okienku stracilismy tylko 5 mln.
Morata i Pogba + Isla około +140
Pjanic+ Igła+ Pjaca - 145.
Bez jaj. Chyba jakies 50 baniek na jednego kozaka do pomocy powinno sie zneleźć.
Myślę, że nawet obecnie jesteśmy na zero. Jak doliczysz drobne za Padoina, Buchela, i innych młodzików sprzedanych

wojczech7

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 sierpnia 2016, 17:06

jpjp5 pisze:
Buzol pisze: Dlaczego sporo osób patrzy na mercato przez pryzmat kasy? To nie są Wasze pieniądze.
Tak samo myślą urzędnicy i posłowie w Polsce. Nie nasze pieniadze to mozna za wszystko wydawac dwa razy tyle ile jest warte. Gratuluje filozofii.
Właśnie dokonałeś porównania pretendującego do najgłupszego w tym tygodniu, co nie jest łatwe na tym forum. Gratuluję :ok:

Są jakieś sygnały, co do naszych dalszych kroków, czy póki co cisza?

Ktoś z zarządu wypowiedział się nt. Pogby?

"Błogosławiony, kto nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa."
United

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 08 sierpnia 2016, 17:08

Wierzycie że Pogba jeszcze zostanie w Juve? :D Obecnie jest w Manchesterze gdzie przechodzi testy medyczne :)

Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 sierpnia 2016, 17:11

United pisze:Wierzycie że Pogba jeszcze zostanie w Juve? :D Obecnie jest w Manchesterze gdzie przechodzi testy medyczne :)
nie, nie wierzymy. Czekamy jak się będzie kajał, jak to pragnął zostać w Juve i walczyć o LM, ale klub chciał go sprzedać. czyli blah blah blah...

Witsel nie wystarczy, szczerze. Jeśli Axel jest na nas napalony to ja bym zaryzykował Marottastyle dla Belga - najwyżej go nie pozyskamy, a teraz szarpnął się po Maticia, Brozo i ew. Gustavo.

Szilgu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 sierpnia 2016, 17:14

Robaku pisze:
19redhof10 pisze:Wychodzi na to że w tym okienku stracilismy tylko 5 mln.
Morata i Pogba + Isla około +140
Pjanic+ Igła+ Pjaca - 145.
Bez jaj. Chyba jakies 50 baniek na jednego kozaka do pomocy powinno sie zneleźć.
Myślę, że nawet obecnie jesteśmy na zero. Jak doliczysz drobne za Padoina, Buchela, i innych młodzików sprzedanych
Leminę wykupiliśmy. I zapłaciliśmy za wypożyczenie Benatii.

Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 sierpnia 2016, 17:16

No tak Szikit, ale te liczby są bardzo szacunkowe. I pewnie gdybyśmy skupili się przy szczegółach, to by to oscylowało w okolicach 0.

Olek1987

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 sierpnia 2016, 17:18

Wliczając sprzedaż Zazy i Hernanesa to nawet jesteśmy na około +20 mln :roll:

Piszecie, że 50 mln powinno się znaleźć, Tylko problem w tym kogo kupić.

Matuidi według właściciela PSG nie odejdzie, Sissoko - temu się marzy Real o czym zresztą oficjalnie mówi. Witsel - nie jestem przekonany. Luiz Gustavo - gracz pasujący do poziomu Interu.

Jedyne nazwisko jakie mi przychodzi do głowy to Herrera :smile: pytanie czy do wyjęcia

Zero szacunku dla Pogby
MishaAveJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 5 razy

Nieprzeczytany post 08 sierpnia 2016, 17:21

Potencjalna sprzedaż Pogby - oficjala nie ma powinna dać do zrozumienia że nie ma piłkarzy nie do wyjęcia, każdy jest !

Od kołyski Az po grób jedna miłość jeden klub!!!!- JUVENTUS
Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 sierpnia 2016, 17:22

Olek1987 pisze:Wliczając sprzedaż Zazy i Hernanesa to nawet jesteśmy na około +20 mln :roll:

Piszecie, że 50 mln powinno się znaleźć, Tylko problem w tym kogo kupić.

Matuidi według właściciela PSG nie odejdzie, Sissoko - temu się marzy Real o czym zresztą oficjalnie mówi. Witsel - nie jestem przekonany. Luiz Gustavo - gracz pasujący do poziomu Interu.

Jedyne nazwisko jakie mi przychodzi do głowy to Herrera :smile: pytanie czy do wyjęcia
Herrerą byłem zachwycony po MŚ 2014, ale mniemam, że jeśli z Porto nie ruszył w ciagu dwóch lat to nie ma szalu z chłopakiem.
Czy wszyscy Ci, którzy się nim zachwycają widzieli jego w ostatnim sezonie Porto lub w Copa w tym roku?( bo rozumiem, że rozmawiamy o Hectorze a nie Andrei).
Z drugiej strony musimy mówić o dwóch zawodnikach - jednym ofenswynym imo tutaj Brozović, drugim przecinaku, defensywnym ja bym postawił na Maticia i probówal przekoać Witsela, żeby czekał. Podpiszemy z nim w zimę i może wtedy dogadamy się z Zenitem na odejśćie za groszę. Chyba, że Pereyra skusi się na to Rosję.

Axel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 sierpnia 2016, 17:26

Szkoda Pogby bo nie widzę, nikogo kto by mógł go zastąpić...ale z drugiej strony 130 mln to majstersztyk.

"Grazie o Signore per avermi la Juventus"
Vincitore

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 sierpnia 2016, 17:27

Chłopaki na VS właśnie rozkminiają jakiś wpis Momblano, nie wiem czy obecny czy z przeszłości, ale chodzi o to, że ów dziennikarz przekonuje, iż w najbliższym czasie ściągniemy jakiegoś zawodnika Realu. Najbardziej prawdopodobny wydaje się być Kovacic, mowa też o Isco, a nawet Jamesie. Casemiro jest raczej nierealną opcją.

Jest też info, że możemy wjechać między Napoli a Diawarę. Piłkarz znakomity, ale po ostatnich cudach z brakiem znaku życia, musiałby go Buffon z resztą decyzyjnych przytulić do piersi i wytłumaczyć o co w tym wszystkim chodzi.

YaSq

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 08 sierpnia 2016, 17:28

United pisze:Wierzycie że Pogba jeszcze zostanie w Juve? :D Obecnie jest w Manchesterze gdzie przechodzi testy medyczne :)
:hellyes:

Tylko taka mała uwaga. Pjanić przy transferze do Juve, zrzekł się ~6mln € by móc tu grać i zacząć WYGRYWAĆ. Higuan przy transferze (imo mocno przepłaconym) zrzekł się 4mln € by grać w Juve i WYGRYWAĆ. Pogba zrzekł sie przy transferze do MU (imo mocno przepłaconym) możliwości wygrania LM (z nim czy bez niego jesteśmy w TOP4 faworytów do wygrania) by móc zarabiać 5 mln € więcej za sezon. Zastanów się nad tym jak znów będziecie analizować przyczyny przegranego sezonu.

"Gwizdy z trybun? Jeszcze trochę i będą nam bić brawo" L. Del Neri
Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 sierpnia 2016, 17:30

Vincitore pisze:Chłopaki na VS właśnie rozkminiają jakiś wpis Momblano, nie wiem czy obecny czy z przeszłości, ale chodzi o to, że ów dziennikarz przekonuje, iż w najbliższym czasie ściągniemy jakiegoś zawodnika Realu. Najbardziej prawdopodobny wydaje się być Kovacic, mowa też o Isco, a nawet Jamesie. Casemiro jest raczej nierealną opcją.

Jest też info, że możemy wjechać między Napoli a Diawarę. Piłkarz znakomity, ale po ostatnich cudach z brakiem znaku życia, musiałby go Buffon z resztą decyzyjnych przytulić do piersi i wytłumaczyć o co w tym wszystkim chodzi.
No właśnie Real. Teraz Jese do PSG, a ja się zastanawiam po co się napinaliśmy na Real ws. Pogby jak koniec końców i tak go sprzedaliśmy... Przecież mogślimy zrobić niezly deal z Realem ws. Kovacic, Isco i Morata, a i pewnie jakieś drobne by dorzucili.

United

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 08 sierpnia 2016, 17:31

YaSq pisze:
:hellyes:

Tylko taka mała uwaga. Pjanić przy transferze do Juve, zrzekł się ~6mln € by móc tu grać i zacząć WYGRYWAĆ. Higuan przy transferze (imo mocno przepłaconym) zrzekł się 4mln € by grać w Juve i WYGRYWAĆ. Pogba zrzekł sie przy transferze do MU (imo mocno przepłaconym) możliwości wygrania LM (z nim czy bez niego jesteśmy w TOP4 faworytów do wygrania) by móc zarabiać 5 mln € więcej za sezon. Zastanów się nad tym jak znów będziecie analizować przyczyny przegranego sezonu.

Nie bedzie czego analizowac bo albo wygramy Lige Europy albo Lige ;)
Daje sobie reke uciac ze nie wygracie Ligi Mistrzow ;)

Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 sierpnia 2016, 17:34

United pisze:
Axel pisze:Szkoda Pogby bo nie widzę, nikogo kto by mógł go zastąpić...ale z drugiej strony 130 mln to majstersztyk.

130 milionow? nie wiem kto tyle zaplacil xD
no wy 145... nawet w zasadzie.
Wygarcie albo Ligę albo LM... ciekawe.
Mou scinający się na LE...hahahah, będzie cisnął do końca ligę, a i tak albo Conte, albo Klopp a pewnie Pep go ostro pojedzie.
Ostatnio zmieniony 08 sierpnia 2016, 17:35 przez Robaku, łącznie zmieniany 1 raz.

Zablokowany