Mercato (Lato 2016)
- Antichrist
- Juventino

- Podziekował: 1 raz
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
Bardziej mi chodziło o takie ogólne podejście do tematu transferu Pogby, w którym nazywa się go zdrajcą, używa wobec niego inwektyw, itd. Śmiejemy się z kibiców Realu, Barcelony i United, a ostatnie kilka stron to jakby kalka ich forów. Powtórzę to, co pisałem wcześniej - nie chce mi się wierzyć, że te wszystkie akcje wokół reklamy to zła wola Pogby, tylko pewnie element kampanii Adidasa (niezbyt eleganckiej wobec nas, no ale cóż...), za którą Paul dostał pewnie niemało siana. Przyszedł za przysłowiową czapkę gruszek, swoje zrobił, dał nam sporo radości, a teraz w najgorszym wypadku "zasponsorował" transfer Higuaina i Pjanicia. Kto wyjdzie na tym lepiej - Juve czy United - czas pokaże.kuba2424 pisze:Skoro twierdzisz, że robię z tego wielką dramę, to trochę źle mnie odebrałeś. Raczej nikt z tego powodu wieszać się nie będzie. Chodzi tylko o to, że gość zachował się - grzecznie mówiąc - w stosunku do kibiców niewłaściwie (i te głupkowate wpisy na tt). Nie jest legendą? A ja mam wrażenie, że gość ma się za pępek świata i że złota piłka należy mu się za samo nazwisko.
The time has come, it's quite clear, our Antichrist is almost here.
- superlux
- Juventino

Zdrajcą? Nie rozumiem tych kiboli co myślą że jakikolwiek piłkarz przywiązuję się do klubu... Kasa kotku kasa... potrzebna bo tego typu co pisałeś.
Dla mnie taki łańcuszek nieśmiertelnik to bzdura totalna .
Dla mnie taki łańcuszek nieśmiertelnik to bzdura totalna .
Ostatnio zmieniony 19 sierpnia 2016, 16:31 przez superlux, łącznie zmieniany 3 razy.
- Buzol
- Juventino

Ojojojo... trochę popłynąłeś. Na pewno nie można mówić, że jakikolwiek piłkarz się nie przywiązuje i myślę, że akurat Juve jest idealnym przykładem duużyny która takich piłkarzy ma i miała.superlux pisze:Zdrajcą? Nie rozumiem tych kiboli co myślą że jakikolwiek piłkarz przywiązuję się do klubu... Kasa kotku kasa...
- szczypek
- Juventino

- Otrzymał podziękowanie: 36 razy
Weźmy pod uwagę 2 lata (Allegri) i to, że TOP to pewnie dla Ciebie Bayern, Barcelona i Real:pumex pisze:Szczypku, policz proszę, ile meczów rozegranych na przestrzeni ostatnich np 2-3 lat z drużynami zaliczanymi do ścisłego topu wygraliśmy, wówczas będziesz miał obraz tego co mam na myśli.
Juventus:
- 2 porażki (przegrana w finale i odpadnięcie z Bayernem w poprzednim sezonie),
- 1 wygrana (z Realem dająca finał),
- 2 remisy (Real, Bayern).
Dla porównania Bayern w tym czasie:
- 1 porażka (Barcelona i odpadnięcie w półfinale),
- 2 wygrane (z Barceloną i odpadnięcie w półfinale i wygrana z nami),
- 1 remis (z nami).
+ sezon wcześniej 0:5 w dwumeczu od Realu.
Przepaść. Ogromna przepaść, ale Bayern pnie się na szczyty, my stoimy w miejscu.
- jpjp5
- Juventino

3 remisy 2x Bayern?
Ja to pamiętam inaczej remis i porażka z Bayernem, chyba że wy wyłączyliście tv po gwizdku kończącym 2 połowę 2-go meczu.
I wogole jaki Matuidi? Jak sprzedamy Pogbe to nikt już do nas nie przyjdzie nie ma sie co łudzić. I tak jeszcze musimy sprzedać co najmniej 2 zawodników.
Po transferze Higuaina mysłałem że zrobiliśmy 3 duże kroki do przodu ale jak sprzedamy Pogbę to się okażę że zrobilismy 1 mały krok do przodu.
Cel na ten sezon był taki zeby:
- wzmocnic prawa obrone
- posiadac dosyc dobra ławke na srodek pomocy
- wzmocnic atak
Jezeli Pogba odejdzie to spelnimy 1 i 3 warunek natomiast pogorszymy srodek pomocy jednoczesnie nie wzmacniajac ławki na środek pomocy.
A i jeszcze jeden duzy minus to wzrost wieku zespołu i to znaczaco.
I kto to mowil ze walczymy o LM?
Ja to pamiętam inaczej remis i porażka z Bayernem, chyba że wy wyłączyliście tv po gwizdku kończącym 2 połowę 2-go meczu.
I wogole jaki Matuidi? Jak sprzedamy Pogbe to nikt już do nas nie przyjdzie nie ma sie co łudzić. I tak jeszcze musimy sprzedać co najmniej 2 zawodników.
Po transferze Higuaina mysłałem że zrobiliśmy 3 duże kroki do przodu ale jak sprzedamy Pogbę to się okażę że zrobilismy 1 mały krok do przodu.
Cel na ten sezon był taki zeby:
- wzmocnic prawa obrone
- posiadac dosyc dobra ławke na srodek pomocy
- wzmocnic atak
Jezeli Pogba odejdzie to spelnimy 1 i 3 warunek natomiast pogorszymy srodek pomocy jednoczesnie nie wzmacniajac ławki na środek pomocy.
A i jeszcze jeden duzy minus to wzrost wieku zespołu i to znaczaco.
I kto to mowil ze walczymy o LM?
- pan Zambrotta
- Juventino

Trzeba zrewidować kilka poglądów:
"po finale 2014 potrafiliśmy się odbudować po stracie 3 kluczowych graczy!" -> no nie. Zjechaliśmy z finału do poziomu 1/8 finału. Naciągane jest również podkreślanie tego, że Bayern mieliśmy na talerzu i w 90 minucie straciliśmy awans, no i biliśmy się jak "równy z równym". To co zrobiliśmy, to było zwykłe frajerstwo (cały dwumecz), które boli do dziś. No i żadna czołówka, przegraliśmy z drużyną, która przegrała z drużyną, która przegrała finał Ligi Mistrzów
Kolejny rok,w którym odeszli nasi kluczowi zawodnicy (zapomnieliście, ile WAŻNYCH bramek strzelił nam Pogba, albo dwójkowa akcja Cuadrado&Morata?), a my pocieszamy się, że jeszcze są inni \o/ Finał w Berlinie, nasza siła ofensywna: Tevez, Morata, Marchisio, Vidal, Pogba. Na chwilę obecną zostaje Principino, który ma 30 na karku i cholernie koszmarną kontuzje. Życzę mu jak najlepiej, ale czarno to widzę.
To kto za rok? Dybala, Pjanić, Bonucci ?
"Pogba bez ambicji! Leci na kasę szmaciarzzzz!" - mówią ludzie, którzy nigdy nie dobili nawet do poziomu Górnika Łęczna, a ich jedyne osiągnięcie to wypierdziany fotel przed kompem. Facet nie ma nawet ćwierćwieku, a będzie zarabiał bajońskie sumy, grał w jednym z najlepszych klubów świata (choć nieco upadłym), spełnił sie życiowo, a zawistni co najwyżej będą pluć na siebie.
Oczywiście boli nas, kibiców Juventusu, takie potraktowanie tego transferu, brak postawienia sprawy jasno, te gierki, show. Boli, że zawodnicy wolą degradacje sportową, nie jesteśmy atrakcyjnym klubem. Mam nadzieje na szybki wzrost naszych dochodów, napedzenie maszynki tak, by stać nas było na kupienie i UTRZYMANIE najlepszych zawodników. Gadanie Marotty, ze nie jesteśmy supermarketem to mówienie że deszcz pada, podczas gdy inni plują. No i zamiana Zidane&Inzaghi->Buffon, Thuram, Nedved dała nam 1 finał CL. Od 20 lat nie wygraliśmy NICZEGO w Europie, pora wyjść z mentalnych jaskiń, nie osiągniemy sukcesu myśląc jak dotychczas.
"Nie osłabiliśmy zespołu!" - ale też nie wzmocniliśmy. Wymiana Cuadrado na Alvesa w perspektywie dłuższego czasu traktuję na niewiadomą (zawodnik lepszy klasowo, ale znacznie starszy), Pjanić to za mało by przebić Marchisio i Pogbę, Benatia to zupełnie niepotrzebny transfer, praktycznie sfinansowaliśmy FCB Comana, Pjaca to b. dobra inwestycja w przyszłość, Higuain za Moratę wydaje się zmianą na plus, która jednak nie przechyla szali tego okienka na pozytyw. Brakuje jednego topa, żeby potraktować to okienko w jakikolwiek krok do przodu.
No i jedyny pozytyw, jak zawsze można pośmiać się z paru gości typu mrozzi/CavAllano, którzy zaśmiecają swoimi przemyśleniami opartymi na pobożnych życzeniach, całkiem odrealnionych uzasadnieniach, że Pogba nie odejdzie, jesteśmy najlepszym klubem na świecie, a inni są głupi. Argumenty, że Evra go namówi na pozostanie w Juve, uncle Pat to the rescue! -> :lol:
"po finale 2014 potrafiliśmy się odbudować po stracie 3 kluczowych graczy!" -> no nie. Zjechaliśmy z finału do poziomu 1/8 finału. Naciągane jest również podkreślanie tego, że Bayern mieliśmy na talerzu i w 90 minucie straciliśmy awans, no i biliśmy się jak "równy z równym". To co zrobiliśmy, to było zwykłe frajerstwo (cały dwumecz), które boli do dziś. No i żadna czołówka, przegraliśmy z drużyną, która przegrała z drużyną, która przegrała finał Ligi Mistrzów
To kto za rok? Dybala, Pjanić, Bonucci ?
"Pogba bez ambicji! Leci na kasę szmaciarzzzz!" - mówią ludzie, którzy nigdy nie dobili nawet do poziomu Górnika Łęczna, a ich jedyne osiągnięcie to wypierdziany fotel przed kompem. Facet nie ma nawet ćwierćwieku, a będzie zarabiał bajońskie sumy, grał w jednym z najlepszych klubów świata (choć nieco upadłym), spełnił sie życiowo, a zawistni co najwyżej będą pluć na siebie.
Oczywiście boli nas, kibiców Juventusu, takie potraktowanie tego transferu, brak postawienia sprawy jasno, te gierki, show. Boli, że zawodnicy wolą degradacje sportową, nie jesteśmy atrakcyjnym klubem. Mam nadzieje na szybki wzrost naszych dochodów, napedzenie maszynki tak, by stać nas było na kupienie i UTRZYMANIE najlepszych zawodników. Gadanie Marotty, ze nie jesteśmy supermarketem to mówienie że deszcz pada, podczas gdy inni plują. No i zamiana Zidane&Inzaghi->Buffon, Thuram, Nedved dała nam 1 finał CL. Od 20 lat nie wygraliśmy NICZEGO w Europie, pora wyjść z mentalnych jaskiń, nie osiągniemy sukcesu myśląc jak dotychczas.
"Nie osłabiliśmy zespołu!" - ale też nie wzmocniliśmy. Wymiana Cuadrado na Alvesa w perspektywie dłuższego czasu traktuję na niewiadomą (zawodnik lepszy klasowo, ale znacznie starszy), Pjanić to za mało by przebić Marchisio i Pogbę, Benatia to zupełnie niepotrzebny transfer, praktycznie sfinansowaliśmy FCB Comana, Pjaca to b. dobra inwestycja w przyszłość, Higuain za Moratę wydaje się zmianą na plus, która jednak nie przechyla szali tego okienka na pozytyw. Brakuje jednego topa, żeby potraktować to okienko w jakikolwiek krok do przodu.
No i jedyny pozytyw, jak zawsze można pośmiać się z paru gości typu mrozzi/CavAllano, którzy zaśmiecają swoimi przemyśleniami opartymi na pobożnych życzeniach, całkiem odrealnionych uzasadnieniach, że Pogba nie odejdzie, jesteśmy najlepszym klubem na świecie, a inni są głupi. Argumenty, że Evra go namówi na pozostanie w Juve, uncle Pat to the rescue! -> :lol:
- Krystek
- Juventino

Ja sądzę że Corentin Tolisso byłby fajnym zastępstwem za Pogbę, no ale to nie ja decyduję 
Na pewno nie fajnie by było jakbyśmy kupili Matuidiego za 30 mln, wtedy sumarycznie wydalibyśmy 120 mln, czyli więcej niż dostaliśmy za Pogbę, na dwóch zawodników którzy za kilka miesięcy mają 30 lat.
Na pewno nie fajnie by było jakbyśmy kupili Matuidiego za 30 mln, wtedy sumarycznie wydalibyśmy 120 mln, czyli więcej niż dostaliśmy za Pogbę, na dwóch zawodników którzy za kilka miesięcy mają 30 lat.
Forza Juve!
- Adrian27th
- Juventino

- Otrzymał podziękowanie: 4 razy
Rzekł człowiek który myli największy z najlepszym,wypominając jakim to jesteśmy supermarketem w okienku w którym kupujemy zawodnika za 90 milionów.pan Zambrotta pisze:blah blah blahalnionych uzasadnieniach, że Pogba nie odejdzie, jesteśmy najlepszym klubem na świecie, a inni są głupi. Argumenty, że Evra go namówi na pozostanie w Juve, uncle Pat to the rescue! -> :lol:
Nie wspominając już o wypocinach opartych na własnym widzimisie w których to 'kręci beke' z osób opierających swoje przemyślenia na.. własnym widzimisie.
Moja prawda jest najmojsza.
Marotta powiedział że jesteśmy przygotowani na odejście Pogby, i liczę że dotrzyma słowa.
Sprzedając Isle,Pereyre i Zaze dobijemy do 20 mil dodaniego salda z Mercato. Stać nas będzie na wydanie 50-60 milionów i zakończenie okienka jak rok, dwa czy trzy lata temu.
"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
- GamBit
- Juventino

Witam wszystkich. Obserwuję temat od dawna ale jak widać po ilości postów jestem raczej obserwatorem ale postanowiłem dodać coś od siebie.
Powiem tak: jeżeli Pogba chciał odejść to zrobiliśmy dobry interes.
Martwi tylko termin finalizacji tego transferu bo o ile Marotta nie ma nagranego zastępstwa na podobnym poziomie (a najlepiej dwóch) to czasu coraz mniej, a i kwoty po takiej sprzedaży poszybują w górę.
Fajnie byłoby wyciągnąć Isco i kogoś z dwójki Matuidi/Witsel.
Marzeniem pozostaje Veratti ale on jest nie do ruszenia a i z PSG nasze stosunki są dość oziębłe.
Martwi tylko cała atmosfera wokół tej sagi, ściemy, uniki, niedopowiedzenia i brak jasnej deklaracji.
Tak, odchodzę; nie, zostaję.
Tylko tyle i aż tyle by wystarczyło.
Szkoda też tej 10-tki bo uważam że po takich poprzednikach z tym numerem na plecach nie powinniśmy jej dawać byle komu, kto nie chce wiązać swojej przyszłości z Juventusem.
I jeszcze jedno w tym jakże przykrótkim wynurzeniu:
- do jasnej cholery, odwiedziłem stronę kibiców MU poczytać co sądzą o transferze Pogby (warto poznać inny punkt widzenia) i to co tam zobaczyłem ze strony kibiców Juve mnie przeraziło.
Ludzie, ogarnijcie się albo napijcie się zimnej wody zanim zaczniecie pisać głupoty i szukać spin.
Aż szkoda było oczu na czytanie tego co tam niektórzy wypisywali.
Chcecie równać do poziomu gimbazy sezonowej to równajcie ale Wasze zachowanie odbija się potem na nas, tych mądrzejszych.
Kończąc - dzięki Paul, dałeś nam sporo radości i za to ci dzięki.
W następnym klubie szanuj kibiców trochę bardziej bo o to jedynie można mieć do Ciebie w tej chwili pretensje.
Powiem tak: jeżeli Pogba chciał odejść to zrobiliśmy dobry interes.
Martwi tylko termin finalizacji tego transferu bo o ile Marotta nie ma nagranego zastępstwa na podobnym poziomie (a najlepiej dwóch) to czasu coraz mniej, a i kwoty po takiej sprzedaży poszybują w górę.
Fajnie byłoby wyciągnąć Isco i kogoś z dwójki Matuidi/Witsel.
Marzeniem pozostaje Veratti ale on jest nie do ruszenia a i z PSG nasze stosunki są dość oziębłe.
Martwi tylko cała atmosfera wokół tej sagi, ściemy, uniki, niedopowiedzenia i brak jasnej deklaracji.
Tak, odchodzę; nie, zostaję.
Tylko tyle i aż tyle by wystarczyło.
Szkoda też tej 10-tki bo uważam że po takich poprzednikach z tym numerem na plecach nie powinniśmy jej dawać byle komu, kto nie chce wiązać swojej przyszłości z Juventusem.
I jeszcze jedno w tym jakże przykrótkim wynurzeniu:
- do jasnej cholery, odwiedziłem stronę kibiców MU poczytać co sądzą o transferze Pogby (warto poznać inny punkt widzenia) i to co tam zobaczyłem ze strony kibiców Juve mnie przeraziło.
Ludzie, ogarnijcie się albo napijcie się zimnej wody zanim zaczniecie pisać głupoty i szukać spin.
Aż szkoda było oczu na czytanie tego co tam niektórzy wypisywali.
Chcecie równać do poziomu gimbazy sezonowej to równajcie ale Wasze zachowanie odbija się potem na nas, tych mądrzejszych.
Kończąc - dzięki Paul, dałeś nam sporo radości i za to ci dzięki.
W następnym klubie szanuj kibiców trochę bardziej bo o to jedynie można mieć do Ciebie w tej chwili pretensje.
- gucio_juve
- Juventino

Jakim trzeba być ignorantem, żeby stwierdzić, iż odejście w obecnym momencie do Manchesteru United z Juventusu to krok do przodu i wcale nie skok na kasę
?
- Pluto
- Juventino

- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 14 razy
Niektórzy mocno popłynęli w swoich czarnych wizjach.
Alves to wielki krok do przodu względem Cuadrado. W defensywie sprawdzony przeciwko najlepszym dryblerom na świecie, którzy ze Stefana regularnie robią wiatrak. W ofensywie więcej do zaproponowania niż Kolumbijczyk - nie ma tej szybkości ale jest za to zmysł do gry kombinacyjnej, bycie cały czas pod grą, dośrodkowanie i charyzma. Po prostu półka wyżej.
Pjaca ma wszelkie argumenty żeby po sezonie powiedzieć, że wymieniliśmy Morate na lepszy model.
Benatia, bardzo potrzebny, daje możliwośc rotacji w obronie, zabezpieczenia w razie kontuzji i emerytury Barzagliego, przyjaciel Pjanicia.
Pjanic, regista/trequartista na najwyższym poziomie, do tego kapitalne stałe fragmenty. Może się okazać, że Bośniak, który wchodzi przed Bonucciego jak długo wyszukiwany puzzel i dokłada swoje rzuty wolne, będzie dla nas ważniejszy niż Pogba na b2b i już sama ta wymiana będzie dla nas krokiem do przodu. Niby siedzicie głeboko w świecie calcio ale opinie jak u niedzielnych kibiców. Pjanic, kto to jest, co to ma być? Ander Herrera i Andre Gomes zjadają go na śniadanie, każdy ugrałby double-double w ogórkowej Serie A. Fakty są natomiast takie, że bez wchodzenia w sentymenty to jest poziom mitycznego Verrattiego. Jeden nie grał w Romie Rudiego i być może dlatego sprawia wrażenie regularniejszego, drugi za to strzela gole.
Higuain rokordowy król strzelców, zdobywa gole i robi gre.
Do tego jeszcze jeden ziomek do środka pola, miejmy nadzieję sprawdzony i gotowy do walki o najwyższe cele Matuidi a nie znak zapytania Witsel.
Jest dobrze.
Alves to wielki krok do przodu względem Cuadrado. W defensywie sprawdzony przeciwko najlepszym dryblerom na świecie, którzy ze Stefana regularnie robią wiatrak. W ofensywie więcej do zaproponowania niż Kolumbijczyk - nie ma tej szybkości ale jest za to zmysł do gry kombinacyjnej, bycie cały czas pod grą, dośrodkowanie i charyzma. Po prostu półka wyżej.
Pjaca ma wszelkie argumenty żeby po sezonie powiedzieć, że wymieniliśmy Morate na lepszy model.
Benatia, bardzo potrzebny, daje możliwośc rotacji w obronie, zabezpieczenia w razie kontuzji i emerytury Barzagliego, przyjaciel Pjanicia.
Pjanic, regista/trequartista na najwyższym poziomie, do tego kapitalne stałe fragmenty. Może się okazać, że Bośniak, który wchodzi przed Bonucciego jak długo wyszukiwany puzzel i dokłada swoje rzuty wolne, będzie dla nas ważniejszy niż Pogba na b2b i już sama ta wymiana będzie dla nas krokiem do przodu. Niby siedzicie głeboko w świecie calcio ale opinie jak u niedzielnych kibiców. Pjanic, kto to jest, co to ma być? Ander Herrera i Andre Gomes zjadają go na śniadanie, każdy ugrałby double-double w ogórkowej Serie A. Fakty są natomiast takie, że bez wchodzenia w sentymenty to jest poziom mitycznego Verrattiego. Jeden nie grał w Romie Rudiego i być może dlatego sprawia wrażenie regularniejszego, drugi za to strzela gole.
Do tego jeszcze jeden ziomek do środka pola, miejmy nadzieję sprawdzony i gotowy do walki o najwyższe cele Matuidi a nie znak zapytania Witsel.
Jest dobrze.
- Buzol
- Juventino

Mądrego to i "posłuchać" przyjemnie. Wreszcie doba analiza na chłodno. Dlaczego sporo osób patrzy na mercato przez pryzmat kasy? To nie są Wasze pieniądze. Wiadomo, że trzeba kogoś sprzedać żeby kogoś kupić. Z pierwszego składu odszedł tylko Pogba a przyszli: Alves, Pjanic, Higuain do tego Pjaca i Benatia jako uzupełnienie i nie są to Padoiny - przy całym szacunku dla sympatycznego Simone.Pluto pisze:Niektórzy mocno popłynęli w swoich czarnych wizjach.
Jest dobrze.
Jak na razie okienko na plus, a jakby przyszedł wspomniany Matuidi to byłoby kapitalnie.
Ludzie! Pozyskaliśmy najlepszą 9tkę jaką można było kupić, kiedy ostatni raz mieliśmy kozaka na szpicy?
- Olek1987
- Juventino

Matuidi chyba odpada z gry. Właśnie szejk z PSG powiedzial, że transfer Jese zamyka mercato dla PSG, Matuidi to dal nich ważny gracz, który ma jeszcze 2 lata kontraktu. TylePluto pisze: Do tego jeszcze jeden ziomek do środka pola, miejmy nadzieję sprawdzony i gotowy do walki o najwyższe cele Matuidi a nie znak zapytania Witsel.
Więc moim zdaniem przyjdzie Witsel, albo idziemy ścieżką Moggi'ego czyli Herrera
Zero szacunku dla Pogby