Mercato (Lato 2016)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
nookie

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 sierpnia 2016, 09:26

Marat87 pisze: Potrafisz przyjąć do wiadomości, że oni w klubie wykonują świetną robotę, ale sufitu głową nie przebiją?
Już dawno na tym forum nie przeczytałem tak kompetentnego i pozbawionego zbędnych emocji wpisu.
Uważam, że gdybyśmy w zeszłym sezonie zamiast Pogby mieli Pjanicia i Higuaina to nasza przygoda z LM mogła by wyglądać całkiem inaczej niż wyglądała. Dlatego też sprzedaż Pogby i to za takie piniendze :shock: jest najlepszym z możliwych wyjść, bowiem chciałby on od nas odejść jeśli nie teraz to za rok lub dwa, a wtedy nie udałoby nam się wyjąc za niego takich pieniędzy z uwagi na krótszy okres do końca kontraktu. Poza tym ile to było psioczenia na Ośmiornicę, że wcale nie daje tak dużo drużynie, że nie potrafi w pojedynkę wygrać meczu? (a tak przedstawiają go media)

Jeśli więc ktoś uważa (tak jak ja), że cena za Igłę była za wysoka, to co na Boga mają myśleć kibice ManU, którzy oddają chłopaka komuś za free po to, żeby zapłacić za niego po 4 latach ok 100 baniek? Oni muszą dopiero mieć kaca.

Generalnie więc odejście Pogby nie jest radosną nowiną, ale pieniądze, które za niego wpływają jakoś są mi w stanie ten transfer osłodzić ;)

Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie.
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
Haris

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 4 razy

Nieprzeczytany post 08 sierpnia 2016, 09:31

Dawać mi tu Verrattiego! :prochno:

Od kołyski, aż po grób Stara Dama to mój klub! Forza Juve! <3
szczypek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 36 razy

Nieprzeczytany post 08 sierpnia 2016, 09:34

Ilu z tych kiedyś młodych, utalentowanych trafiło w ostatnim czasie do TOP3? Pogba był nikim jak do nas przychodził, kilka ciekawych zagrań i bramek, zerowe doświadczenie i praktycznie bez gry na wysokim poziomie.

Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 sierpnia 2016, 09:35

Adrian27th pisze:Reasumując, nigdy nie zamienił bym Pogby na Igłe w kontekscie tylko 15 milionowego zysku. Nigdy.
Pogba + Morata = Pjanić + Higuain + jeszcze ten pomocnik, który teraz przyjdzie

krystiank

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 sierpnia 2016, 09:35

Haris pisze:Dawać mi tu Verrattiego! :prochno:
Podpisał zbyt długi kontrakt i ciężko będzie go zerwać jeszcze by musieli dopłacić grube pieniadze za zerwanie kontraktu. Jedynie to tylko Isco i Maituidi się nadają. Bo tu pasuje mieć zawodnika co rzadko łapie kontuzje tj Pogba

fazzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 08 sierpnia 2016, 09:45

Jak już Marotta zaczął z tymi klauzulami, to Koke ponoć ma 60mln :spiteful: Dawaj Beppe :P

Pavel Nedved pisze:"Juve ponownie jest nieprzyjemne? Mam nadzieję, nie interesuje mnie bycie miłym, tylko zwycięskim"
ice

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 6 razy
Otrzymał podziękowanie: 11 razy

Nieprzeczytany post 08 sierpnia 2016, 09:49

Z Koke pewnie ciężki temat - gra z Simeone, on zrobi dla nich wszystko i z wzajemnością. Sportowo możemy mu zagwarantować Serie A, z Atletico regularnie grywa w LM i nawet w finałach (2).

jpjp5

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 08 sierpnia 2016, 09:53

Ouh_yeah pisze:
Adrian27th pisze:Reasumując, nigdy nie zamienił bym Pogby na Igłe w kontekscie tylko 15 milionowego zysku. Nigdy.
Pogba + Morata = Pjanić + Higuain + jeszcze ten pomocnik, który teraz przyjdzie
Jasne tylko ze porownujesz dwoch zawodnikow do trzech, a na boisku nie dostanimey dodatkowego 12 zawodnika bo Pogba odszedł.
Zreszta ja dalej nie wierze ze odszedl. na razie mercato na 8,5.

aras

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 08 sierpnia 2016, 09:55

fazzi pisze:Jak już Marotta zaczął z tymi klauzulami, to Koke ponoć ma 60mln :spiteful: Dawaj Beppe :P
A po co Koke miałby przychodzić do gorszego zespołu grającego w dużo gorszej lidze?

Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 sierpnia 2016, 09:58

12 nie dostaniemy, ale po kontuzji Marchisio mieliśmy tylko Pogbę i zdrowego Khedirę jako dwóch z trzech pomocników do podstawowej 11, więc mamy wolny etat do obsadzenia, tak czy siak. A czy to będzie Hernanes/Sturaro czy Matuidi/Gustavo, to jednak jest spora różnica :D

RICTOR

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 08 sierpnia 2016, 09:58

Do gorszego to akurat bardzo względne, do gorszej ligi pełna zgoda. Ale, to tak jakby u nas Marchisio swego czasu odszedł do MU czy Bayernu kiedy za niego dobre pieniądze oferowali. Koke to też jest wychowanek Atletico, całą swoją dotychczasową karierę spędził właśnie tam i czuje się z tym klubem związany bardziej niż tylko kontraktem. Jeszcze trochę takich piłkarzy na świecie zostało.

fazzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 sierpnia 2016, 10:00

aras pisze:
fazzi pisze:Jak już Marotta zaczął z tymi klauzulami, to Koke ponoć ma 60mln :spiteful: Dawaj Beppe :P
A po co Koke miałby przychodzić do gorszego zespołu grającego w dużo gorszej lidze?
Nie powiedział bym, że jesteśmy gorszym zespołem. A po co miałby przyjść? Dla szmalu :prochno: na pewno jesteśmy w stanie więcej płacić niż Atletico. Ale fakt, wychowanka ciężko może być przekonać.

Pavel Nedved pisze:"Juve ponownie jest nieprzyjemne? Mam nadzieję, nie interesuje mnie bycie miłym, tylko zwycięskim"
Virgil

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 sierpnia 2016, 10:01

Ja do Pogby nie mam żalu, że odszedł wolał kasę, inną ligę - ok, pod względem sportowym to trochę degradacja w tym momencie ale w nie aż tak bo w perspektywie roku MU może już spokojnie grać w LM.

Jednak to co odstawił z reklamą Adidasa i jak się zachowywał jest żałosne, tak się nie robi jak już odchodzi się z klubu który tak wiele Ci dał wystarczy powiedzieć - odchodzę, dziękuję i nie byłoby problemu. Jak Zidane odchodził to zrobił to z klasą tak że większość kibiców Juve nie ma wobec niego żadnych negatywnych uczuć. A Pogba wykazał się kompletnym brakiem szacunku, tak jakby chciał coś takiego zrobić.

Co do samej sprzedaży dostaliśmy łącznie ok. 115 mln za zawodnika który sam nic nie dawał rady zrobić (początek sezonu poprzedniego) który nie grał dobrze w LM. Za takie sumy odchodzili Ronaldo, Bale czy Suarez ...Pogba na dzień dzisiejszy nie dorównuje im.

Co do płaczu niektórych, że jesteśmy klubem sprzedającym to nie dajmy się zwariować. Vidala myślę że bo jego wybrykach chcieliśmy sprzedać w razie oferty, Pogba chciał odejść tak jak Ronaldo kiedyś chciał odejść z MU. Każdy klub w takiej sytuacji sprzedaje. Szczególnie że jeszcze finansowo nie jesteśmy an poziomie tych najbogatszych jeżeli chodzi o pensje, ale powoli powoli jesteśmy coraz bliżej.

Transfer Pogby jest problematyczny pod względem zastępstwa, jeżeli przyszedłby Matuidi i Isco, albo Rakitic/Koke + Witsel. To sportowo byśmy nie stracili, ale jeżeli zafunduje nam zarząd Witsela i Brozovica to będzie trochę żal, tym bardziej że taki Isco jest na wylocie z Realu, PSG też MAtuidiego trzymać nie będzie. Po prostu boję się że zarząd ściągnie jakiegoś Matica czy Matuidiego (w sensie przecinaka) a nie kupi nikogo kreatywnego a jest nam to moim zdaniem niezbędnie potrzebne.

dawid1897

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 sierpnia 2016, 10:11

Virgil pisze:Po prostu boję się że zarząd ściągnie jakiegoś Matica czy Matuidiego (w sensie przecinaka) a nie kupi nikogo kreatywnego a jest nam to moim zdaniem niezbędnie potrzebne.
A ja się nie boję. Kreatywny jest Pjanic, średnio kreatywny Khedira i do szczęścia brakuje przecinaka. Reżyser jest zawsze jeden.
Jeszcze na tym Isco wyruchają nas jak na Moracie. Zauważyłem, że jak kupować z wielkiego klubu to nie piłkarzy młodych tylko już ukształtowanych. Płaczka, który będzie tęsknił za Madrytem ja tu nie potrzebuję. Pogba też uciekł do Manchesteru z powrotem.
Alves, Pirlo, Evra :ok:

Matuidi byłby idealny
Ostatnio zmieniony 08 sierpnia 2016, 10:24 przez dawid1897, łącznie zmieniany 1 raz.

FORZA JUVE!!!
mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 08 sierpnia 2016, 10:19

Nie ma powodu, dla ktorego Koke mialby chciec opuscic Atletico. Pisalismy juz o tym na forum.

Jak mozna pisac, ze Pjaca ma "jakies tam" przeblyski, nie sledzac jego gry? :facepalm: Przeanalizowalem sobie kilka jego spotkan (nie, nie YT) i robi ogromne wrazenie. Silny, szybki, swietny technicznie, pchnal Dinamo do kolejnej rundy kw. LM. Wczoraj takze byl wyrozniajaca sie postacia. W jednej sytuacji zachowal sie bardzo inteligentnie wywalczajac dla nas rzut wolny w ok. pola karnego (celowo wyprzedzil zawodnika, nie majac zadnych szans na przejecie pilki). To sie ma albo nie, a w tym wieku takie doawiadczenie imponuje. Bedziemy miec z niego ogromna pocieche i nie jest przypadkiem, ze jest uwazany za jeden z najwiekszych chorwackich talentow ostatniej dekady.

Z Pogba mi juz przeszlo. Podzielam zdanie, ze Pjanic jest lepszy w ofensywie, ma znakomite statystyki (bodaj nawet lepsze od Francuza). Teraz potrzebujemy kogos konkretnego do zabezpieczenia tylow. Gotowki brakowac nie powinno i o ile planujemy zakup 2 pomocnikow, moze jakies wypozyczenie z opcja wykupu przecinaka i Draxler (o ile dojrzal)? Przypominam, ze poki co Allegri planuje grac Miralemem przed linia obrony i postrzega go jak registe, wiec przydalby sie nam ktos topowy operujacy za plecami napastnikow (Isco, Draxler, Pastore). Zdaje sobie jednak sprawe, ze to myslenie zyczeniowe.

Zablokowany