Mercato (Lato 2016)
- sebatiaen
- Juventino

oddajecie typka za darmo i odkupujecie za 110, do tegp prowizja 25 dla agenta brutto okolo 36 mln.euro rocznie dla Pogby.
To jest absurd ale jak tam uwazasz, lec juz na swoja strone, skarzysz sie na vomita a sam teraz z siebie robisz kretyna.
To jest absurd ale jak tam uwazasz, lec juz na swoja strone, skarzysz sie na vomita a sam teraz z siebie robisz kretyna.
- Robaku
- Juventino

- Podziekował: 2 razy
hm.. odważna teza. Pogba pozyskany za 800 tys. sprzedany za 100 baniek. do tej samej druzyny z ktorej został pozyskany.United pisze:seba , mysle ze na wiekszych frajerow to i tak wyszliscie Wy
gruby za 94 miliony
Może i wyszliśmy.
- realbs
- Juventino

United pisze:seba , mysle ze na wiekszych frajerow to i tak wyszliscie Wy
gruby za 94 miliony
Za to wy zrobiliście genialny ruch ściągając gościa którego kiedyś wyrzuciliście z własnej woli za 120 milionów euro. Przecież transfer Pogby do United to podręcznikowy opis frajerstwa, ale co ja tam wiem. Cieszcie się z Pogby póki możecie, bo coś czuje że z asami waszej drugiej linii, to Francuz nie poczaruje.
- SKAr7
- Juventino

Ponieważ pensje to dla sportowców na najwyższym szczeblu nie są aż tak ważne. Drugie, albo trzecie tyle można sobie dołożyć podpisując najlepsze kontrakty sponsorskie i poprzez bycie pierwszoplanowymi postaciami wiodących marek. Żeby takie fuchy dostać, należy zdobywać renomę marketingową. A tu bez trofeów ani rusz.United pisze:endrju mysle ze Ty wiesz na czym polega futbol najlepiej
Skoro chodzi tylko o kase to dlaczego Messi , Ronaldo , Neymar itp. nie pojda sobie do chinskiej ligi? Przeciez to tylko o kase chodzi po co Trofea zdobywac?
- RICTOR
- Juventino

- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
pablo1503, wydaje mi się, że pójdzie 105 a to dlatego, że wątpię, że United poda do publicznej wiadomości ile zapłaciło Raioli jeśli nie będzie musiało (poza tym nawet włoskie media nie były pewne ile dokładnie tych procent od transferu Polpo należało się Raioli; 20%, 25%).
Tak, masz chłopie rację. Pogba na bank zwyczajnie kocha United i dlatego tam wrócił. Dodatkowo ma tam niepowtarzalną szansę wywalczenia prestiżowego pucharu LE o który mogłoby być cieżko w Juventusie, Realu, Barcelonie czy Bayernie. Pieniądze mają znaczenie drugo- a może i nawet trzeciorzędne bo 10 mln w tą czy tą nie ma większego znaczenia. A teraz, to, że kulturalnie się tutaj mówi wy*** nie znaczy, że można nadużywać gościnności i zaśmiecać forum. Także już nawet bez pożegnań po prostu powróć na devilpage.
I bądź tu mądry co autor miał na myśli.gruby za 94 miliony
Tak, masz chłopie rację. Pogba na bank zwyczajnie kocha United i dlatego tam wrócił. Dodatkowo ma tam niepowtarzalną szansę wywalczenia prestiżowego pucharu LE o który mogłoby być cieżko w Juventusie, Realu, Barcelonie czy Bayernie. Pieniądze mają znaczenie drugo- a może i nawet trzeciorzędne bo 10 mln w tą czy tą nie ma większego znaczenia. A teraz, to, że kulturalnie się tutaj mówi wy*** nie znaczy, że można nadużywać gościnności i zaśmiecać forum. Także już nawet bez pożegnań po prostu powróć na devilpage.
- CzeczenCZN
- Juventino

Młodych - czy ja napisałem juniorów? - młodych, ma się rozumieć w wieku Sandro, Moraty, Pogby - młodych ale o uznanej już marce. Chyba że chcesz AC Milan z przed paru lat i ciągłą wymianę.RICTOR pisze:W Arsenalu mają wielu młodychDobry bisnezplan Panie.
Który Wielki Klub tak robi? 5 Scudetto z rzędu - a my co roku przebudowa... Jak to zgrać? Od 2011/2012 Napastników to ze 20 było w tym czasie.
Przecież my się nie wzmacniamy. Poprzedni rok to regres. Jak mówię, z 6 piłkarzy pomocy i ataku wyjściowej "11" która zaczęła Finał CL w 2015 - został - 1. Wy to nazywacie budowaniem drużyny? Fcuck Logic
Bycie kibicem Juventusu nie jest łatwe, ale wolę ten nałóg od innych, a jakiś trzeba mieć
- Jiler
- Juventino

Powiem szczerze, że nie wypowiadam się raczej na stronie (interweniowałem tylko kilka razy - w wypadku totalnej ignorancji i niedoceniania niektórych zawodników, czy ksenofobicznych wpisów), a na forum napisałem tylko kilka razy dawno temu i nawet go nie czytałem. Wszystko to dlatego, że najbardziej zagorzali (słowo klucz - zagorzali nie znaczy w żaden sposób najwięksi, najbardziej oddani) zachowują się jak dzieci, czy przysłowiowa "gimbaza". Jest to cecha wspólna kibiców bez względu na barwy klubowe. Niestety potwierdzenie znajduję w tym temacie, gdzie większość z Was, drodzy Juventini to targani emocjami fanatycy. Na szczęście (i za to wielkie dzięki) trafiłem w tym gąszczu na sporo ciekawych, merytorycznych postów, które wzbogacają moje spojrzenie na sprawę. Teraz do rzeczy...
Kwestia transferu Pogby - zwyczajnie słabym jest obrażanie gościa, który tyle dla nas zrobił. Tak samo jak deprecjonowanie Manchesteru United. United, choć w dołku (my w dołku sportowym nie byliśmy?) to wielki zespół, z wielką historią i rzeszą oddanych kibiców na całym świecie. Grający na przepięknym stadionie i wracający do wielkiej piłki. Jeżeli tak bardzo dziwi Was to, że ktoś mógłby chcieć grać w United to jesteście zwyczajnie ignorantami, bo nie patrzycie na fakty. Do tego dochodzą gigantyczne pieniądze i wzrost zarobków nie tylko o różnicę w wysokości pensji, ale także gaża od sponsorów, która wzrosnąć musi - bo liga angielska choć piłkarsko zdecydowanie słabsza od hiszpańskiej i nieznacznie od niemieckiej (bez wdawania się w szczegóły - wyniki w Europie, bezpośrednie starcia klubów, etc...), jest najbardziej uwielbianą i oglądaną ligą świata, telewizyjnie realizowaną przegenialnie.
Co do deprecjonowania Pogby i jego znaczenia dla Juventusu. To fakt, w finałach zawodził, grał poniżej swojego poziomu. Ale ludzie, to nadal młody piłkarz, który zbiera doświadczenie i zbiera je w gigantycznym tempie. Jakże rósł w moich oczach, gdy z "szalonego" efekciarza wyrósł na gościa, który w ostatnim sezonie potrafił w momencie ustawić się na lewej obronie, gdy po ofensywnej akcji piłkę łatwo stracił Sandro. I tego była masa - będą mieli z niego radość w Manchesterze, bo taktycznie nie ma lepszej szkoły niż liga włoska.
Tego co chciałbym napisać jest jeszcze wiele, ale jest 1:20 i powoli trzeba się kłaść spać...
Kwestia transferu Pogby - zwyczajnie słabym jest obrażanie gościa, który tyle dla nas zrobił. Tak samo jak deprecjonowanie Manchesteru United. United, choć w dołku (my w dołku sportowym nie byliśmy?) to wielki zespół, z wielką historią i rzeszą oddanych kibiców na całym świecie. Grający na przepięknym stadionie i wracający do wielkiej piłki. Jeżeli tak bardzo dziwi Was to, że ktoś mógłby chcieć grać w United to jesteście zwyczajnie ignorantami, bo nie patrzycie na fakty. Do tego dochodzą gigantyczne pieniądze i wzrost zarobków nie tylko o różnicę w wysokości pensji, ale także gaża od sponsorów, która wzrosnąć musi - bo liga angielska choć piłkarsko zdecydowanie słabsza od hiszpańskiej i nieznacznie od niemieckiej (bez wdawania się w szczegóły - wyniki w Europie, bezpośrednie starcia klubów, etc...), jest najbardziej uwielbianą i oglądaną ligą świata, telewizyjnie realizowaną przegenialnie.
Co do deprecjonowania Pogby i jego znaczenia dla Juventusu. To fakt, w finałach zawodził, grał poniżej swojego poziomu. Ale ludzie, to nadal młody piłkarz, który zbiera doświadczenie i zbiera je w gigantycznym tempie. Jakże rósł w moich oczach, gdy z "szalonego" efekciarza wyrósł na gościa, który w ostatnim sezonie potrafił w momencie ustawić się na lewej obronie, gdy po ofensywnej akcji piłkę łatwo stracił Sandro. I tego była masa - będą mieli z niego radość w Manchesterze, bo taktycznie nie ma lepszej szkoły niż liga włoska.
Tego co chciałbym napisać jest jeszcze wiele, ale jest 1:20 i powoli trzeba się kłaść spać...
- Push3k
- Juventino

- Otrzymał podziękowanie: 9 razy
Do tych 5 to chyba powinieneś doliczyć 24h, bo on obecnie to chyba we Francji siedzi. No, chyba że masz źródło tego, że dopiero wyleciał.prezes3c pisze:A wiecie o tym że Pogba dopiero 5 godzin temu wyleciał z NY? I że na twiterze napisał że gdy wiele ludzi gada, to nikt nie rozumie? We will see...
Loud
Louder!
MOTÖRHEAD
1945-2015 RIP Lemmy
Louder!
MOTÖRHEAD
1945-2015 RIP Lemmy
- RICTOR
- Juventino

- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
ForzaItanimulli3vujcm, nie dociera do Ciebie, że jeśli piłkarz zwyczajnie zażąda transferu to ciężko go siłą zatrzymać, tym bardziej jeśli jego agentem jest ktoś łasy na kasę a w grę wchodzi 3x podwyżka pensji? Jeśli nie dociera to nie mamy o czym dyskutować.
I akurat ja jestem z tych, którzy Zazę lubią.
To jest akurat wyższy poziom Zazanizmu zwany również w pewnych kręgach Amauryzmem. Jak się zaprę z całej siły i nie popuszczę to może mi dadzą spokój, opchną kogoś innego i miejsce w drużynie samo się znajdzieArbuzini pisze:Hmmm... to jak on chce to zrobić żeby zgłosili go choćby do kadry Serie A? Nie zapowiada się na to żeby miał zostać kosztem Mandzukcia. W kontekście odejścia Chorwata panuje totalna cisza, a jak coś się pojawiało to zaraz szło dementi.
- Bartek(Juventino)
- Qualità Juventino

Oczywiście, że tak. Nie rozumiem tego wzajemnego obrzucania się błotem z powodu Pogby. Wyluzujcie wszyscy i niech każdy patrzy na swój klub.United pisze:Najwazniejsze ze Manchester United to Wielka Marka i nadal chcą przychodzic Najlepsi Pilkarze
Pogba jest znakomitym piłkarzem, ale nie jedynym na świecie. Juve bez problemu poradzi sobie bez Francuza. Mamy świetny skład. Jesteśmy mocniejsi niż rok temu.
Jeden i drugi przepłacony, ale jeden i drugi to znakomity piłkarz podnoszący poziom zespołu. Z wnioskami, czy warto było wydawać taką kasę warto zaczekać przynajmniej do połowy sezonu. Moim zdaniem jeden i drugi klub nie pożałuje.United pisze:seba , mysle ze na wiekszych frajerow to i tak wyszliscie Wy
gruby za 94 miliony
Moim zdaniem (co wyraziłem już wiele stron temu) gdyby nasz zarząd bardzo chciał zatrzymać Pogbę, to by to zrobił.
Część osób tutaj wolałaby, żeby Francuz przeszedł do Realu. Nie rozumiem tego, bo przecież w ten sposób znacząco wzmocnilibyśmy naszego rywala w walce o LM w tym roku. Jeśli już odszedł to dobrze, że akurat do MU.
Podziwiam Twoją cierpliwość.RICTOR pisze:ForzaItanimulli3vujcm, nie dociera do Ciebie, że jeśli piłkarz zwyczajnie zażąda transferu to ciężko go siłą zatrzymać, tym bardziej jeśli jego agentem jest ktoś łasy na kasę a w grę wchodzi 3x podwyżka pensji? Jeśli nie dociera to nie mamy o czym dyskutować.
- TedJohn
- Juventino

[quote]Paul Pogba w wywiadzie dla Fabrizio Romano w 2013 roku:
"Opuściłem dom w wieku 16 lat i przybyłem samotnie do Manchesteru. Stali się wówczas moją przyszywaną rodziną. Ferguson był dla mnie jak ojciec. Ale w ostatnim roku wyrzucili mnie na ulicę, opuścili i przestali się o mnie martwić. Rodzina tak nie postępuje. Nową rodzinę znalazłem w Turynie. Ludzie pytają, czy wrócę pewnego dnia do Manchesteru United. To wspaniały klub, ale wolałbym chyba pracować z moim ojcem na stacji benzynowej. Tam jest mniej szczurów."[/quote]
Ktoś wcześniej wspominał o tym wywiadzie XD
Masz tu info na temat tego wywiadu XDD :P
"Opuściłem dom w wieku 16 lat i przybyłem samotnie do Manchesteru. Stali się wówczas moją przyszywaną rodziną. Ferguson był dla mnie jak ojciec. Ale w ostatnim roku wyrzucili mnie na ulicę, opuścili i przestali się o mnie martwić. Rodzina tak nie postępuje. Nową rodzinę znalazłem w Turynie. Ludzie pytają, czy wrócę pewnego dnia do Manchesteru United. To wspaniały klub, ale wolałbym chyba pracować z moim ojcem na stacji benzynowej. Tam jest mniej szczurów."[/quote]
Ktoś wcześniej wspominał o tym wywiadzie XD
Masz tu info na temat tego wywiadu XDD :P
- Push3k
- Juventino

- Otrzymał podziękowanie: 9 razy
Jakiś dowód, że to o tym wywiadzie? O tym, że Pogba nie chciał wracać było nieraz.TedJohn pisze: Ktoś wcześniej wspominał o tym wywiadzie XD
Masz tu info na temat tego wywiadu XDD
Loud
Louder!
MOTÖRHEAD
1945-2015 RIP Lemmy
Louder!
MOTÖRHEAD
1945-2015 RIP Lemmy
- Dydux666
- Juventino

"NEVER had an interview with Paul Pogba about Man United. Many people and accounts here don't verify news or statements. Totally fake." - Fabrizio RomanoPush3k pisze:Jakiś dowód, że to o tym wywiadzie? O tym, że Pogba nie chciał wracać było nieraz.TedJohn pisze: Ktoś wcześniej wspominał o tym wywiadzie XD
Masz tu info na temat tego wywiadu XDD
Paul Pogba w wywiadzie dla Fabrizio Romano w 2013 roku:
"Opuściłem dom w wieku 16 lat i przybyłem samotnie do Manchesteru. Stali się wówczas moją przyszywaną rodziną. Ferguson był dla mnie jak ojciec. Ale w ostatnim roku wyrzucili mnie na ulicę, opuścili i przestali się o mnie martwić. Rodzina tak nie postępuje. Nową rodzinę znalazłem w Turynie. Ludzie pytają, czy wrócę pewnego dnia do Manchesteru United. To wspaniały klub, ale wolałbym chyba pracować z moim ojcem na stacji benzynowej. Tam jest mniej szczurów."
Patrząc na to, że w ogóle nie czytacie zanim napiszecie, trudno się dziwić ilości waszych postów.