Mercato (Lato 2016)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
jurson09

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 sierpnia 2016, 22:48

wloski pisze:
Przemyślałeś to co teraz naskrobałeś? Odpowiedz sobie na jedno <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> pytanie jak Pogba miałby być u nas kolejne 3 lata jak od tylu był sprzedawany sezon w sezon Raiola jest happy, bo spełniły się jego życzenia to on jest bogiem wśród agentów bo będzie miał najdroższego piłkarza świata, mega prowizję i tyle. Pogba od nas odchodził kilka razy...
Napinaj się dalej, a ja nawet się do tego nie ustosunkuje. Nie warto. Pozdro.

Juve per sempre sara...!!!!
wloski

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 sierpnia 2016, 22:56

jurson09 pisze:
wloski pisze:
Przemyślałeś to co teraz naskrobałeś? Odpowiedz sobie na jedno <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> pytanie jak Pogba miałby być u nas kolejne 3 lata jak od tylu był sprzedawany sezon w sezon Raiola jest happy, bo spełniły się jego życzenia to on jest bogiem wśród agentów bo będzie miał najdroższego piłkarza świata, mega prowizję i tyle. Pogba od nas odchodził kilka razy...
Napinaj się dalej, a ja nawet się do tego nie ustosunkuje. Nie warto. Pozdro.
Napinam się? Nie masz nic ciekawego w zanadrzu. Pogba odszedł i trudno.

Makiavel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 sierpnia 2016, 22:57

LordJuve pisze: Z tym się niestety zgadzam. Wyobrażacie sobie, że w Barcelonie sprzedają Messiego lub w RM Cristiano? Jeśli u nas Dybala osiągnie status niezaprzeczalnej gwiazdy, to też pójdzie pod młotek. Ot, cała "siła" Juventusu... na miejsce wartościowego i drogiego piłkarza sprowadzamy kogoś z potencjałem lub typowych wyrobników. Ewentualnie gwiazdy wchodzące w wiek emerytalny.
Świetne porównanie... Sprzedaliśmy nadmuchany balon, który porównałeś do najlepszych zawodników na świecie. Od czasów Del Piero nie mieliśmy piłkarza, którego można w Juve porównywać z C.Ronaldo i Messim, pod względem pozycji czy wagi dla klubu. Odszedł z Juve Vidal i Tevez i nic się nie stało, więc tym bardziej odejście Pogby, w kontekście pozyskania Higuaina i Pjanicia to żadna strata. Zespół jest mocniejszy niż był.

cziro

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 sierpnia 2016, 22:59

Nasz stadion był tańszy niż Pogba.

RICTOR

Juventino
Juventino
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 07 sierpnia 2016, 23:01

Makiavel pisze:Wytłumacz mi więc w jakim sensie Juventus stracił na tym?
Bo wartość rynkowa Moraty przy cenach obecnie panujących w futbolu to więcej niż 30 mln?

-10-

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 sierpnia 2016, 23:05

Powtarzam rozczochrany Belg z Romy w Juventusie.

Za Comana 25&#8364; w tym okienku?

Z Juventusem od 1997 roku.
rufi8

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 sierpnia 2016, 23:05

pablo1503 pisze: Juve jeszcze nie jest na poziomie Barcelony, Bayernu czy Realu. O ile w bezpośrednim meczu moglibyśmy powalczyć jak równy z równym, to całościowo jeszcze Nam do nich brakuje. Zarząd od jakiegoś czasu głośno mówi, że chcą dobić do tej czołówki i większymi bądź mniejszymi kroczkami idziemy w tym kierunku. Można to zaobserwować chociażby na podstawie obecnego mercato, w którym wydajemy niebotyczne sumy. Czekaliśmy na to niemalże od dekady. Jestem pewien, że w końcu zagościmy obok tamtych drużyn i odchodzić będą tylko ci zawodnicy, których sami zechcemy sprzedać, a reszta będzie nawet dopłacała, aby znaleźć się u Nas(Fabs do Barcy, czy nawet Pjanić, który zrzekł się procenta z transferu) Życzę sobie, jak i Wam, żeby to nastąpiło bardzo szybko.
Sporym optymistą jesteś. Pamiętam czasy jak seryjnie dochodziliśmy do finału Ligi Mistrzów, a mimo to zawsze odchodzili od nas zawodnicy z TOP-u. Przychodzili na ich miejsce inni, a pucharu z uszami i tak nie uświadczyliśmy. Moim skromnym zdaniem nie tędy droga. Wydajemy dużo bo sporo tez zarabiamy, ale nie można sezon w sezon wymieniać trzonu zespołu. Na Serie A to wystarcza ale chyba mierzymy wyżej? Mam wrażenie, że już zawsze stawać będzie nam na drodze jakiś Real czy inna Barca. Morata mógł być u nas piłkarskim bogiem, jednak wybrał inaczej. Teraz Pogba. Znowu trzeba budować wszystko od początku, bo pomoc mamy w opłakanym stanie na chwilę obecną.

dimebag11

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 97 razy
Otrzymał podziękowanie: 26 razy

Nieprzeczytany post 07 sierpnia 2016, 23:08

Wielu z nas mówi, że przejście Pogby do ManUtd to na chwilę obecną sportowa degradacja, bo są od Juve poziom albo i dwa niżej. Wypominają też to, że Francuz poleciał na kasę. Jednakże patrząc na to z innej perspektywy, to według mnie nawet lepiej, że Pogba odchodzi do Czerwonych Diabłów, a nie Realu czy Barcelony. Wybierając obojętnie którą z hiszpańskich ekip, z Pogbą w składzie byłaby ona poza zasięgiem jakiejkolwiek innej drużyny w LM.

Juve jest miłością całego mojego życia. Jest powodem do radości i dumy, ale i przyczyną frustracji i rozczarowań. Jest źródłem niesamowitych emocji, tworzącym prawdziwą i niekończącą się opowieść o miłości. - Gianni Agnelli
RICTOR

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 07 sierpnia 2016, 23:10

Ale czasem ciężko coś poradzić na piłkarza chcącego odejść. Taki Yaya Toure też swego czasu odchodził z Barcy (akurat tam to też był czas gdy budowała się ich obecna potęga w Europie) w pogoni za pieniądzem i pewnym polem gry. I jak w City zbyt wielu trofeów nie zdobył tak przez kilka dobrych lat był zdecydowanie w topie piłkarzy na swojej pozycji.

Hed

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 84 razy
Otrzymał podziękowanie: 3 razy

Nieprzeczytany post 07 sierpnia 2016, 23:11

dimebag11 pisze:Wielu z nas mówi, że przejście Pogby do ManUtd to na chwilę obecną sportowa degradacja, bo są od Juve poziom albo i dwa niżej. Wypominają też to, że Francuz poleciał na kasę. Jednakże patrząc na to z innej perspektywy, to według mnie nawet lepiej, że Pogba odchodzi do Czerwonych Diabłów, a nie Realu czy Barcelony. Wybierając obojętnie którą z hiszpańskich ekip, z Pogbą w składzie byłaby ona poza zasięgiem jakiejkolwiek innej drużyny w LM.
Reprezentacja Francji tez byla poza zasięgiem podczas Euro?

LordJuve

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 07 sierpnia 2016, 23:14

rufi8 pisze:Moim skromnym zdaniem nie tędy droga. Wydajemy dużo bo sporo tez zarabiamy, ale nie można sezon w sezon wymieniać trzonu zespołu. Na Serie A to wystarcza ale chyba mierzymy wyżej?
Moim też nie wystarczy, ale zauważ, że od kilku lat trzon zespołu stanowiły formacje defensywne Juve. Niestety, jak już dziś pisałem, naszą obronę i bramkę czeka gruntowna modernizacja.

Co więcej, zakup takiego Igły za 90 baniek to też inwestycja droga, ale raczej krótkoterminowa. Facet pogra dobrze max 3-4 lata i pytanie, czy będziemy mieć bardzo dobrą pomoc, dzięki której Igła będzie miał więcej szans na zdobywanie bramek.

My od lat mierzymy wyżej, ale efekty w Europie są średnie, co niemiłosiernie wykazują nasze statystyki w LM.
dimebag11 pisze:Jednakże patrząc na to z innej perspektywy, to według mnie nawet lepiej, że Pogba odchodzi do Czerwonych Diabłów, a nie Realu czy Barcelony. Wybierając obojętnie którą z hiszpańskich ekip, z Pogbą w składzie byłaby ona poza zasięgiem jakiejkolwiek innej drużyny w LM.
Czekaj, czekaj... zaraz spece od PRu doradzą Pogbie, by ten powiedział, że zarówno ManUtd, jak i Juve, to jego dwie rodziny i wolał, żeby "wszystko pozostało w rodzinie" + coś w stylu: "nie chciałem działać na niekorzyść moich rodzin". :prochno:
Ostatnio zmieniony 07 sierpnia 2016, 23:16 przez LordJuve, łącznie zmieniany 1 raz.

sebatiaen

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 07 sierpnia 2016, 23:15

pisalem wam ze odejdzie a wy dalej te glupoty pisaliscie.
Juve napewno ma gotowy klepniety transfer w jego miejsce, ta transakcja byl wczesniej jmowiona, czas byl na zastepce.
Juz wiemy z czego pieniadze na to szalone lato, nie bo jestesmy tal strasznie bogacie jak wielu z was naiwnie myslalo...

Crunny

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 22 razy

Nieprzeczytany post 07 sierpnia 2016, 23:15

Mandzukic/Morata - Dybala
A.Sandro/Evra - Pogba - Marchisio - Khedira - Lichtsteiner/Cuadrado
Chiellini - Bonucci - Barzagli/Rugani
Buffon

Higuain/Mandzukic - Dybala/Pjaca
A.Sandro/Evra - Marchisio - Pjanic - Khedira - D.Alves/Lichtsteiner
Chiellini/Benatia - Bonucci - Barzagli/Rugani
Buffon

Według mnie też na pewno nie jesteśmy słabsi. Ale czy mocniejsi? Czas pokaże. Na pewno starsi, bo zamiast Lichtsteinera, Pogby i Moraty mamy D.Alvesa, Pjanica i Higuaina. Naszemu składowi brakuje tak naprawdę tylko takiego Pogby.

Kiss

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 07 sierpnia 2016, 23:17

Hed pisze:
dimebag11 pisze:Wielu z nas mówi, że przejście Pogby do ManUtd to na chwilę obecną sportowa degradacja, bo są od Juve poziom albo i dwa niżej. Wypominają też to, że Francuz poleciał na kasę. Jednakże patrząc na to z innej perspektywy, to według mnie nawet lepiej, że Pogba odchodzi do Czerwonych Diabłów, a nie Realu czy Barcelony. Wybierając obojętnie którą z hiszpańskich ekip, z Pogbą w składzie byłaby ona poza zasięgiem jakiejkolwiek innej drużyny w LM.
Reprezentacja Francji tez byla poza zasięgiem podczas Euro?
Real czy Barsa nie maja np. Evry w składzie:D Swoja droga po odejściu Pogby mam nadzieje, ze Francuz rozsiądzie się wygodnie na lawce rezerwowych i w taki sposób mamy spory plus tego transferu:)

Profesor

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 07 sierpnia 2016, 23:17

Witam Panowie,

zarejestrowałem się w obronę naszego ukochanego klubu a bardziej zarządu.

Wielu zarzuca że jesteśmy klubem który sprzedaje największe gwiazdy żeby istnieć, nie mogę się z tym zgodzić. Na pewno jesteśmy zarządzani żeby samemu na siebie zarabiać, żeby nie kupować gwiazd za duże $ z dużym ryzykiem, tanio kupić, jak wydać więcej to na pewnego zawodnika którego obserwujemy od paru sezonów.

Kogo sprzedaliśmy wbrew naszej woli? Póki co zarząd sprzedaje zawodników którzy chcą odejść, chcemy uniknąć buntu w szatni i każdy ma grać na 100%. Dlatego pożegnaliśmy Vidala, Teveza. Dla mnie każdy z nich był większą stratą niż Pogba teraz, tak, Vidal trochę dołował z formą ale odbiłby się od dna. Druga sprawa to wybryki poza boiskowe, ale i tak to był mój ulubiony gracz który pokazywał swoją miłość dla klubu więc zabolało bardzo jego odejście, Tevez był szczery ale wszyscy wiedzieliśmy że brak jego bramek będzie odczuwalny.

Przyszedł Khedira i Dybala i gdyba nie podatność na kontuzje Niemca nikt by na niego nie narzekał bo to klasa światowa, Dybala to diament i za rok mogą się pojawić oferty 100mln.

Teraz Pogba, nie ceniłem go jak Vidala ale widać było w ostatnim sezonie że podniósł się razem z zespołem i stał się jego wiodącą postacią mimo braku już Vidala i Pirlo. Liczyłem że w tym sezonie jeszcze się poprawi i będzie już na poziomie Zidane, niestety u Nas już na pewno nie.

Dziękuję mu za wszystko ale ta szopka medialna była nie potrzebna.
Pytanie dlaczego wybrał ManUtd? Kasa? Grubas go namówił a może Mourinho? Może pomyślał że 4lata w Seria A wystarczy i żeby się rozwijać i zdobyć złotą piłkę będzie lepiej jak zmieni ligę na "teoretycznie" najlepszą czyli PL? Dużo ryzykuję na tym, tam nie będzie miał takiego wsparcia jak u Nas, poza tym pierwsze 6zespołów dosyć wyrównanych z dobrymi trenerami więc może skończyć znowu na LE. Jego sprawa.

Co teraz widać prawdopodobnie Pogba był już wcześniej sprzedany i zarząd dobrze typował następców - Pjanic, a podchody pod Higuaina potwierdziły to.
I zakup Higuaina potwierdza że nie chodzi nam tylko o sprzedaż. Czy była możliwosć pozostania Pogby jakbyśmy mu zaoferowali tyle samo $? Ile gazety piszą, 18mln euro? To jest brutto 36mln a teraz ma u nas 9mln?
To mega komin płacowy który ciągnie za sobą podwyżki dla reszty zawodników. To jeszcze nie nasz poziom ale stopniowo do tego dojdziemy.
Tak, zarobki z koszulek Pogby to też $, ale z Higuaina też będą, z Dybali już są. Jesteśmy na plus 110mln i nie musimy dać podwyzki o 27mln rocznie. Na 4lata to 220mln euro.

Normalny klub który TYLKO zarabia na najlepszych kupiłby za niego Matuidiego. Zarząd kupił 29-letniego Higuaina prawie za całość. Takiego killera nam brakowało. Ryzyko jest, ale wzmocniliśmy skład tam gdzie tego najbardziej potrzebowaliśmy.
Oczywiście Pjanic to teraz trochę mało przez kontuzję Marchisio, ale wierzę w zarząd że wie co robi, może to być czas dla Asamoah/Leminy, albo zakupią kogoś kto nie będzie miał takiego talentu ale będzie tak samo skuteczny.

Wierzę w Zarząd!

Dodatkowe słowo co do ilości zawodników- po sprzedaży Pogby MUSIMY sprzedać/wypożyczyć 2 zawodników żeby spełnić wymagania(Hernanes, Pereyra?), a jak chcemy dodatkowego pomocnika to następny zawodnik musi opóścić klub(Zaza?).

Ciekawe jak będzie wyglądało stawianie na młodzież w tym roku(paru w sparingach coś tam pokazało), i czy zostanie Mandragora? Jak on mógłby grać już teraz przed obroną to byłoby idealnie ale to raczej melodia przyszłości, a jeszcze musi wrócić do formy po kontuzji.

Podsumowując Mercato do tej pory to jesteśmy na delikatny plus, Juve idzie powoli do przodu co roku, to że trochę zgrania potrzebujemy?A Roma bez Pjanica? A Napoli bez Higuaina? Najważniejsi rywale musza się zgrać, LM ważniejsze mecze daleko przed nami.

FORZA JUVE!!!!

Zablokowany