Mercato (Lato 2016)
- Robaku
- Juventino

- Podziekował: 2 razy
Tak sobie myślę, czy w ogolę jest możliwe pozyskanie Brozo, Matiudiego, Maticia i Witsela w zamian za Hernanesa, Pereyrę, Asę i ew. Leminę. Wtedy ta nasza pomoc byłaby niemożebnie głęboka, może bez szaleństw, ale każdy zawodnik może zastąpić innego bez zbędnego uszczerbku.
Dobra dzisiaj dwie sprzedaże Isle i Pogba. Jesli w tygodniu pozeganmy się z Hernanesem( który jest blisko wypchnięcia ) i Zazą ( ktory zaprezentowal się dzisiaj całkiem nieźle) to będzie duży sukces.
Wtedy zostaną nam ew. ostatki w postaci młodzików i zawodnicy na które jest w zasadzie parcie Lemina, lub którzy odejdą w przypadku fajnej oferty Lichy i Asa.
Dobra dzisiaj dwie sprzedaże Isle i Pogba. Jesli w tygodniu pozeganmy się z Hernanesem( który jest blisko wypchnięcia ) i Zazą ( ktory zaprezentowal się dzisiaj całkiem nieźle) to będzie duży sukces.
Wtedy zostaną nam ew. ostatki w postaci młodzików i zawodnicy na które jest w zasadzie parcie Lemina, lub którzy odejdą w przypadku fajnej oferty Lichy i Asa.
- Vincitore
- Juventino

Panowie, Pogbę sprzedaliśmy już dawno temu, strzelam nawet, że przed Euro. Jeszcze wczoraj miałem nadzieję, że zostanie, ale skoro odszedł, to oznacza, że ten ruch zaplanowaliśmy odpowiednio wcześniej, tak jak logika tego nakazywała - popatrzcie zresztą na nasze wzmocnienia, to dobitne potwierdzenie. Deal został dograny już dawno, doniesienia mediów z ostatnich tygodni to tylko dopinanie szczegółów.
Odnośnie Marrone, czytałem, że mocno zabiega o niego Palermo.
Ostatnio zmieniony 07 sierpnia 2016, 21:28 przez Vincitore, łącznie zmieniany 1 raz.
- Robaku
- Juventino

Dalbym go do Zampy. Z nim mimo wszystko dobrze życ bo Palermo skauting ma fantastyczny.Vincitore pisze:Panowie Pogbę sprzedaliśmy już dawno temu, strzelam nawet, że przed Euro.
- Crunny
- Juventino

- Otrzymał podziękowanie: 22 razy
Mam nadzieję, że Dybala weźmie 10-tkę i zadeklaruje, że chce u nas grać jak najdłużej (w końcu sprowadziliśmy mu rodaka do pary, z którym chyba świetnie się dogaduje - patrz nagrania na Instagramie). Poza tym sprowadzimy Matuidiego, który jest bardzo dobrym środkowym pomocnikiem i którego (co ważne!) nie imają się kontuzje. Marchisio/Khedira(który zdrowy)-Pjanic-Matuidi
- Arbuzini
- Juventino

Też tak właśnie myślę, że nie ma sensu nigdzie go oddawać. Kiedy Buffon miał kontuzję też trzeba było pozyskiwać czasowe zastępstwo, a w przypadku Marchisio, Luca to najwygodniejsze rozwiązanie.Mateuszello pisze:Jak nie on to kto? Ja uwazam, ze decyzja juz zapadla. Gra we wszystkich sparingach, a ma juz 26(?) lat, wiec to nie jest jak reszta Primavera. Potrafi rozegrac (dzis asysta w stylu Bonucciego). Moze grac jako SO i w srodku pomocy. W obliczu tego przepisu nawet wygodniej nam go wkleic niz szukac mu nowego klubu.Arbuzini pisze:Swoją drogą czytam, że dzisiaj dobrze zaprezentował się Marrone. Nie oglądałem spotkania, bo byłem w trasie, ale może w świetle tych nowych przepisów o wychowankach i w związku z kontuzją Marchisio, Luca zostanie u nas na przyszły sezon?
1. Marchisio
2. Marrone
3. Trzeci bramkarz (Audero?)
4. ?
Audero się nie liczy, bo te przepisy dotyczą tylko zawodników po 21. roku życia. Młodszych można mieć ilu tylko się chce
A więc po to ta Liga Europejska... przetarcia chłopak potrzebuje.Marat87 pisze:Oczywiście nie oszukuje się i wiem, że moment w którym zacznie to wszystko pokazywać w pucharach jest tuż tuż.
- szczypek
- Juventino

- Otrzymał podziękowanie: 36 razy
Ja przez ostatnie kilka tygodni też byłem widząc jak pajacujesz w tym temacie. Chociaż nie, to nie byłem w szoku, byłem zażenowany. Podłapałeś moje trollowanie o Isco w poprzednim okienku pisząc o Draxlerze. To już było słabe, ale można było jakoś przełknąć. Mam nadzieję, że teraz jakąś lekcję z tego wyciągniesz.Cabrini_idol pisze:Jestem w szoku.
Sam się dziwię, że do United, bo to idiotyczny transfer z czysto sportowego punktu widzenia. Cóż, jak ich nigdy nie lubiłem tak teraz będzie to "miłość"^2. Mam nadzieję, że i w przyszłym sezonie ugrają max tę LE.
No i kto za Pogbę? Czuję Witsela, ale kto poza Belgiem?
- Marat87
- Juventino

- Podziekował: 20 razy
- Otrzymał podziękowanie: 43 razy
Teraz sobie jeszcze policz dostępne miejsca w kadrze i odpowiesz sobie sam na to pytanie.Robaku pisze:Tak sobie myślę, czy w ogolę jest możliwe pozyskanie Brozo, Matiudiego, Maticia i Witsela w zamian za Hernanesa, Pereyrę, Asę i ew. Leminę. Wtedy ta nasza pomoc byłaby niemożebnie głęboka, może bez szaleństw, ale każdy zawodnik może zastąpić innego bez zbędnego uszczerbku..
Tak btw. ten cały Brozovic mnie w ogóle nie przekonuje.
- wojczech7
- Juventino

Jestem zaskoczony, ale nie zdruzgotany. Sportowo damy radę, tego jestem pewien.
Nie rozumiem lamentu tych, którzy zarzucają Pogbie, że poleciał na kasę. Sam bym poleciał na trzykrotną podwyżkę, nawet do firmy, która jest w chwilowym kryzysie. Szkoda jedynie wodzenia kibiców za nos, ale chłopakowi ewidentnie pasuje bycie celebrytą - jego prawo.
Z przyjemnością będę oglądał United w tym sezonie. Ibra i Pogba, będzie ciekawie
Wam radzę zachować dystans, są w życiu ważniejsze rzeczy, niż Pogba w Juventusie
Nie rozumiem lamentu tych, którzy zarzucają Pogbie, że poleciał na kasę. Sam bym poleciał na trzykrotną podwyżkę, nawet do firmy, która jest w chwilowym kryzysie. Szkoda jedynie wodzenia kibiców za nos, ale chłopakowi ewidentnie pasuje bycie celebrytą - jego prawo.
Z przyjemnością będę oglądał United w tym sezonie. Ibra i Pogba, będzie ciekawie
Wam radzę zachować dystans, są w życiu ważniejsze rzeczy, niż Pogba w Juventusie
"Błogosławiony, kto nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa."
- Robaku
- Juventino

Nawet w przypadku dokładnej wymiany 1 vs 1?Marat87 pisze:Teraz sobie jeszcze policz dostępne miejsca w kadrze i odpowiesz sobie sam na to pytanie.Robaku pisze:Tak sobie myślę, czy w ogolę jest możliwe pozyskanie Brozo, Matiudiego, Maticia i Witsela w zamian za Hernanesa, Pereyrę, Asę i ew. Leminę. Wtedy ta nasza pomoc byłaby niemożebnie głęboka, może bez szaleństw, ale każdy zawodnik może zastąpić innego bez zbędnego uszczerbku..
Tak btw. ten cały Brozovic mnie w ogóle nie przekonuje.
Brozo wydaje mi się najbardziej interesującą opcją z wszystkich tutaj podawanych.
- fazzi
- Juventino

- Podziekował: 1 raz
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
Pytasz serio? :lol: nie, nie jest to możliwe, nie ma nawet cienia szansy.Robaku pisze:Tak sobie myślę, czy w ogolę jest możliwe pozyskanie Brozo, Matiudiego, Maticia i Witsela w zamian za Hernanesa, Pereyrę, Asę i ew. Leminę. Wtedy ta nasza pomoc byłaby niemożebnie głęboka, może bez szaleństw, ale każdy zawodnik może zastąpić innego bez zbędnego uszczerbku.
Pavel Nedved pisze:"Juve ponownie jest nieprzyjemne? Mam nadzieję, nie interesuje mnie bycie miłym, tylko zwycięskim"
- Robaku
- Juventino

serio, nie do konca, ale w zasadzie jestem w stanie zrezygnowac z Matiudiego - nie chce dalszych kontaktow z Mino. troche utopijnie marząc, że zamiast pomocy wystrzałowej zrobimy głęboką, silną.
Po prostu chce jak najszybciej pozbyć siętakich asów jak Asa, Hernanes, Peryeyra.
Po prostu chce jak najszybciej pozbyć siętakich asów jak Asa, Hernanes, Peryeyra.
- endrjuJT
- Juventino

Cała saga ogarnęła to i inne fora ponieważ kibice Juventusu nie potrafią sobie wyobrazić, że Pogba wolał stracić sportowo i iść do ManU co nie wątpliwie jest dla niego na tym etapie krokiem w tył. Tak jak niektórzy piszą rozsądnie to jest jego praca i potrafię to zrozumieć , natomiast nam ciężko pojąć, że mając do wyboru dwie wielkie marki wolał wybrać tą inną-nie naszą.
Można mówić że ManU jest większe globalnie, ale Juventus w tym momencie jest obiektywnie -oprócz kasy rzecz jasna wyżej w hierarchii klubów czego dowodem są zakupy Daniego Alvesa - przede wszystkim i Higuaina.
Ja mam nadzieje, że Marotta da nam jakąś bombę transfer i zapomnimy szybko o Paulu-mam na myśli kierunek madrycki lub może jednak Draxler?
tak bym sobie życzył chociaż Matuidi też jest fajną opcją, ale ja oczekiwałbym jakiegoś kota
Można mówić że ManU jest większe globalnie, ale Juventus w tym momencie jest obiektywnie -oprócz kasy rzecz jasna wyżej w hierarchii klubów czego dowodem są zakupy Daniego Alvesa - przede wszystkim i Higuaina.
Ja mam nadzieje, że Marotta da nam jakąś bombę transfer i zapomnimy szybko o Paulu-mam na myśli kierunek madrycki lub może jednak Draxler?
tak bym sobie życzył chociaż Matuidi też jest fajną opcją, ale ja oczekiwałbym jakiegoś kota
JUVENTUS #LE6END
- Urbi27
- Juventino

- Podziekował: 1 raz
- Otrzymał podziękowanie: 27 razy
Ciekawe na ile w rzeczywistości jesteśmy przygotowani aby zastąpić Pogbę. Jeżeli uderzymy w Isco i Witsela to mamy pełny skład do 4-3-1-2. Obaj wydają się na ten moment do wyciągnięcia.
- MRN
- Juventino

- Podziekował: 14 razy
- Otrzymał podziękowanie: 214 razy
Łudziłem się do końca, że Pogba zostanie ale tylko dlatego bo taki zawodnik robi różnicę w Serie A i różnicę marketingową ale sportowo na jego sprzedaży nie stracimy. Uważam, że będziemy mocniejsi jak w zeszłym sezonie z Pogbą bo Marotta będzie wiedział jak załatać tę dziurę. Ja za Pogbą nigdy nie przepadałem gdyż za dużo machał grabkami i strzelał fochy a jego występy na arenie międzynarodowej pokazały, że bardzo dużo mu do topowych graczy i z całą pewnością nie jest wart takich pieniędzy a nawet połowy z tego.
Dwóch kolegów napisało ( między innymi Marat - sorki, że o Tobie wspomniałem mimo, że na coś się umówiliśmy ), że ten hejt wylewany na Pogbę jest niezrozumiały i zachowujemy się jak kibice Napoli. Ja widzę jednak sporo różnic i uważam, że Pogba zasługuje na hejt. Higuain odmówił wprost podpisanie kontraktu za takie same a nawet lepsze pieniądze, które miał zapewnione w Juve. Nie deklarował niczego a jego jedynym błędem było to, że odszedł do wiecznego rywala i wroga. Igła nie był zadowolony z projektu i wiedział, że z Napoli ciężko będzie mu coś wygrać nawet w Serie A. Pogba zagrał zaś nam na nosie, cały czas bawił sie nami po tym wszystkim i nie wiedzę w przeciwieństwie do innych korzyści dla Juve z całej tej szopki...uważam, że Juve jak i kibice zostali przez tego wafla wydymani. Najbardziej jednak jestem wściekły z powodu profanacji numeru 10, który u nas nosili wielcy zawodnicy i prawdziwi idole kibiców. Tak się nie robi a pamiętam, że niektórzy kibice byli pewni ( np. mrozzi ), że przyznanie mu tej dychy na pewno coś oznacza, o czym my nie mamy pojęcia. Pomyliliście się Panowie. Pogba chce iść za kasą -niech idzie bujać się w LE bo LM to dla niego za wysokie progi. Tutaj miał uwielbienie i szacunek, tam będzie w cieniu Ibry a uważam, że nie pokaże w MU tego co tutaj. JA mu powodzenia nie życzę za tę "dychę" i za to, że najważniejszy jest dla niego hajs a nie ambicje sportowe. Za rok mógł być bohaterem transferu do zespołu w którym dostałby i lepszy hajs a i sportowo nie straciłby. Dziwię się, że w wieku 23 lat jest taki łasy na kasę. Zamknął sobie drogę do Barcy czy Realu ( które zjadają i będą zjadać MU ) bo w ten sposób ugrzęźnie w MU na lata.
No i dajcie Cabriniemu spokój...chłopaka można lubić, nie pisze bez sensu a starał się wlać Wam wszystkim nieco optymizmu. Będę go bronił bo dzięki takim jak on jest weselej na forum
Cieszę się, że ta historia się kończy ale jestem niepocieszony, że tak późno bo to był ważny zawodnik dla Juve. I dajcie spokój z rozpaczą po tym frajerze, z powodu głupiego Vidala był większy ból...
Dwóch kolegów napisało ( między innymi Marat - sorki, że o Tobie wspomniałem mimo, że na coś się umówiliśmy ), że ten hejt wylewany na Pogbę jest niezrozumiały i zachowujemy się jak kibice Napoli. Ja widzę jednak sporo różnic i uważam, że Pogba zasługuje na hejt. Higuain odmówił wprost podpisanie kontraktu za takie same a nawet lepsze pieniądze, które miał zapewnione w Juve. Nie deklarował niczego a jego jedynym błędem było to, że odszedł do wiecznego rywala i wroga. Igła nie był zadowolony z projektu i wiedział, że z Napoli ciężko będzie mu coś wygrać nawet w Serie A. Pogba zagrał zaś nam na nosie, cały czas bawił sie nami po tym wszystkim i nie wiedzę w przeciwieństwie do innych korzyści dla Juve z całej tej szopki...uważam, że Juve jak i kibice zostali przez tego wafla wydymani. Najbardziej jednak jestem wściekły z powodu profanacji numeru 10, który u nas nosili wielcy zawodnicy i prawdziwi idole kibiców. Tak się nie robi a pamiętam, że niektórzy kibice byli pewni ( np. mrozzi ), że przyznanie mu tej dychy na pewno coś oznacza, o czym my nie mamy pojęcia. Pomyliliście się Panowie. Pogba chce iść za kasą -niech idzie bujać się w LE bo LM to dla niego za wysokie progi. Tutaj miał uwielbienie i szacunek, tam będzie w cieniu Ibry a uważam, że nie pokaże w MU tego co tutaj. JA mu powodzenia nie życzę za tę "dychę" i za to, że najważniejszy jest dla niego hajs a nie ambicje sportowe. Za rok mógł być bohaterem transferu do zespołu w którym dostałby i lepszy hajs a i sportowo nie straciłby. Dziwię się, że w wieku 23 lat jest taki łasy na kasę. Zamknął sobie drogę do Barcy czy Realu ( które zjadają i będą zjadać MU ) bo w ten sposób ugrzęźnie w MU na lata.
No i dajcie Cabriniemu spokój...chłopaka można lubić, nie pisze bez sensu a starał się wlać Wam wszystkim nieco optymizmu. Będę go bronił bo dzięki takim jak on jest weselej na forum
Cieszę się, że ta historia się kończy ale jestem niepocieszony, że tak późno bo to był ważny zawodnik dla Juve. I dajcie spokój z rozpaczą po tym frajerze, z powodu głupiego Vidala był większy ból...
Ostatnio zmieniony 07 sierpnia 2016, 22:14 przez MRN, łącznie zmieniany 1 raz.