Mercato (Lato 2016)
- LordJuve
- Juventino

Bonu ma 29 lat, ale o szczegóły nie ma sensu się sprzeczać.Robaku pisze: Lord ale ogarniasz, że mamy w obronie tak:
Bonus 28 lat, Kilelon 31 lat, Benatia 29 lat, Rugani 22 lata, Sandro 26 lat,
oraz bardzo ewentualnie Lirola 18 lat, Romagna 18 lat ( powołany w tym wieku do kadry u-21). Do tego Mattia DeSciglio w orbicie zainteresowań naszych i chyba mocno na nas podniecony.
Obrońą bym się nie marwił. Bramką owszem, ale nikt nie będzie lepszy niż Gigi.
Co do Buffona - niestety masz rację.
- fazzi
- Juventino

- Podziekował: 1 raz
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
Już były. Sam sobie odpowiedz, czy to ten sam kaliber.gucio_juve pisze:Sam deal wyśmienity. Gruby hajs, którego gość nigdy w zyciu nie był wart. Pytanie tylko kto nas teraz zasili. Słabsi na pewno nie będziemy :-). Będą transfery typu Buffon, Nedved, Thuram?
Pavel Nedved pisze:"Juve ponownie jest nieprzyjemne? Mam nadzieję, nie interesuje mnie bycie miłym, tylko zwycięskim"
- LordJuve
- Juventino

Zauważyłem, że część z Was ma Marottę za niemal nieomylnego. Jednak nie ma ludzi, którzy nie popełniają błędów. Takim widocznym błędem naszego dyrektora jest Hernanes.Wicior pisze: Na pewno Marotta wie co robi i tym razem nam się upiecze, a Pogba będzie tylko i wyłącznie żałował.
Nie jest wcale powiedziane, że będziemy w stanie dobrze wykorzystać pieniądze i sensownie wzmocnić formację pomocy przed startem sezonu.
Wierzyć w to powinniśmy, ale gwarancji niestety nie ma. Jednak wobec kontuzji Markiza i podatności Khediry musimy zacząć mocno działać.
Może Isco? Ponoć RM wystawił go na sprzedaż.
- Tom_my
- Juventino

Odpowiem Ci od razu - nie chodzi o nic. Ten tweet jest tak samo bezwartościowy merytorycznie jak cała kampania reklamowa Adidasa (która notabene wystartowała wtedy, kiedy transfer był już dogadany). To są wszystko jakieś puste słowa rzucane po to żeby zrobić jeszcze więcej hałasu (co oczywiście udało im się znakomicie, bo nawet na naszym przykładzie widać jak tysiące kibiców żyło tymi materiałami próbując znaleźć w nich jakąkolwiek logikę).blackrider85 pisze:Widzieliście najnowszy tweet Pogby
https://twitter.com/paulpogba/status/762296067912306688
Zobaczymy o co chodzi.
- Push3k
- Juventino

- Otrzymał podziękowanie: 9 razy
Ja słyszałem, że Isco i James. O Jamesie nawet się pisało, że jakiś angielski klub go chce za 72 mln funtów.LordJuve pisze: Może Isco? Ponoć RM wystawił go na sprzedaż.
Loud
Louder!
MOTÖRHEAD
1945-2015 RIP Lemmy
Louder!
MOTÖRHEAD
1945-2015 RIP Lemmy
- kapusniaczek
- Juventino

wygrałeś internety tym wpisemRICTOR pisze:Że Polpo odchodzi nie mam żalu. Że do MU już tak. Samych niepowodzeń w dalszej karierze sportowej. W życiu prywatnym niech mu się wiedzie i niech zostanie tym wymarzonym topowym celebrytą
Wszystko fajnie, tylko jest jedno ale. Nie możemy już się bawić w odkładanie. Kadra jest stara, bardzo stara - prawdopodobnie najstarsza w przyszłej edycji LM. Jak nie wygramy w ciągu: roku, dwóch, ewentualnie trzech to potem bedzie jeszcze trudniej. Do wymiany będzie praktycznie 2/3 składu. Marotta to wiedział i dlatego zaryzykował z pipitą, pewien cykl się kończy i trzeba spróbować coś ugrać - tu i teraz... :czas:CavAllano pisze:Niestety, ale kolejny rok i kolejne duze zmiany, takze teraz bedziemy potrzebowac czasu, by to zgrac. Moim zdaniem marzenie o LM trzeba bedzie odlozyc. W ten sposob nie zagoscimy na stale w czubie Europy.
- fazzi
- Juventino

- Podziekował: 1 raz
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
Albo powie, że nie chciał odchodzić, ale to Juve chciało zarobićTom_my pisze:Odpowiem Ci od razu - nie chodzi o nic. Ten tweet jest tak samo bezwartościowy merytorycznie jak cała kampania reklamowa Adidasa (która notabene wystartowała wtedy, kiedy transfer był już dogadany). To są wszystko jakieś puste słowa rzucane po to żeby zrobić jeszcze więcej hałasu (co oczywiście udało im się znakomicie, bo nawet na naszym przykładzie widać jak tysiące kibiców żyło tymi materiałami próbując znaleźć w nich jakąkolwiek logikę).blackrider85 pisze:Widzieliście najnowszy tweet Pogby
https://twitter.com/paulpogba/status/762296067912306688
Zobaczymy o co chodzi.
Pavel Nedved pisze:"Juve ponownie jest nieprzyjemne? Mam nadzieję, nie interesuje mnie bycie miłym, tylko zwycięskim"
- Wicior
- Juventino

- Otrzymał podziękowanie: 3 razy
Cóż mogę odpowiedzieć. Marotta nie pomylił się od 5 lat. Możemy tak stwierdzić dlatego, że odnosiliśmy wielkie sukcesy.LordJuve pisze: Zauważyłem, że część z Was ma Marottę za niemal nieomylnego. Jednak nie ma ludzi, którzy nie popełniają błędów. Takim widocznym błędem naszego dyrektora jest Hernanes.
Nie jest wcale powiedziane, że będziemy w stanie dobrze wykorzystać pieniądze i sensownie wzmocnić formację pomocy przed startem sezonu.
Niestety kiedyś to się może skończyć, ale obecnie większe prawdopodobieństwo jest tego, że zdobędziemy 6 tytuł i daleko zawędrujemy w LM bez Pogby, niż tego, że zakończymy sezon poza top 3 i skompromitujemy się w LM.
Nie ma podstaw, żeby oczekiwać, że nie odniesiemy sukcesu dlatego, że opuszcza nas Pogba. Marotta wiec co robić - jest topem jeśli chodzi o zarządzanie transferami. Nie boję się ani trochę o to na kogo zostaną przeznaczone pieniądze z Francuza
- Garreat
- Juventino

- Podziekował: 42 razy
- Otrzymał podziękowanie: 13 razy
No coz, nikt nie jest wieczny prawda. Jest Rugani, jest Benatia, Alex Sandro, Lichego byc moze wymienimy na De Sciglio. Najwiekszy problem bedzie z Gigim. Ale tak szczerze, Ligi Mistrzow nie wygrywa sie bramkarzem. Peruzzi jakis wybitny nie byl...LordJuve pisze:Kolega przesadził z tym "byciem w pupie", ale prawdziwe problemy dopiero przed nami: Buffon - 38 lat, Barza - 35 lat, Evra - 35 lat, Alves - 33 lata, Lichy - 32 lata. Za moment formacja obrony do generalnego "remontu", a przypomnijmy, że od lat słynęliśmy właśnie z bardzo dobrej obrony.
W pomocy mamy dwie, 30-letnie "szklanki": Markiza i Khedirę i nie licząc Pjanica są to obecnie nasi najlepsi pomocnicy.
Boję się, że za rok lub dwa to właśnie transfer Dybali okaże się "ofertą nie do odrzucenia", która sfinansuje nam wymiany w innych formacjach i dlatego zgodziłbym się, że moment szczytowy albo już za nami, albo właśnie nam przeszedł koło nosa w momencie potwierdzenia badań medycznych Pogby w ManUtd.
Nastepny Dybala? Zobaczymy, oby pobawil tu jeszcze dlugie lata. Oczywiscie juz sie zaczyna, trzeba podwyzke itd. To jest kwintesencja sprawy. Wszystkie zespoly z topu sportowego sa rowniez gdzies w topie finansowym. Tymczasem nasze Juve musi kombinowac i musi liczyc pieniazki. A na mega gwiazdorskie kontrakty zwyczajnie nas nie stac. Dylemat typu miec ciastko i zjesc ciastko... I tak ostatnie 5 lat to niewiarygodny progres, material na film. Juve musi dalej robic swoje i liczyc na troche szczescia w LM. 18baniek tutaj placone nie bedzie. Kurde pensja jak gwiazdy NBA.
BTW
Leicester - United 1:1 Vardy, asysta Fellaini
Ostatnio zmieniony 07 sierpnia 2016, 18:15 przez Garreat, łącznie zmieniany 3 razy.
- Kucharius1
- Juventino

Jeżeli odejście Pogby było od dawna wiadome, to sam będąc dyrektorem sportowym rozplanowałbym to tak :
- świetne mercato, kilka ważnych nazwisk do klubu
- sprzedaż Polpo
- duże nazwisko na otarcie łez kibiców.
Tylko z kogo wszyscy byliby zadowoleni?
PS. O odejście Paulo bym się szybko nie martwił. Vidal i Pogba odchodzili z klubu po 4 latach.
- świetne mercato, kilka ważnych nazwisk do klubu
- sprzedaż Polpo
- duże nazwisko na otarcie łez kibiców.
Tylko z kogo wszyscy byliby zadowoleni?
PS. O odejście Paulo bym się szybko nie martwił. Vidal i Pogba odchodzili z klubu po 4 latach.
Ostatnio zmieniony 07 sierpnia 2016, 18:02 przez Kucharius1, łącznie zmieniany 1 raz.
- deszczowy
- Juventino

Niektóre wypowiedzi, które tu czytam są lekko żenujące. Gość miał okazję przenieść się do lepszej ligi, zarabiać dwa razy większe pieniądze a wy go wyzywacie jakby był naszym wychowankiem i poszedł do Interu na moment przed meczem finałowym LM. :roll:
Żenadłem.
Żenadłem.
- pablo1503
- Juventino

Nie ubliżając wyżej wymienionej dwójce, ale to jest poziom pomocy Juventusu z początku poprzedniego sezonu. Sturaro, Hernanes czy Padoin. Wszyscy wiemy, jak wtedy, gdy najbardziej go drużyna potrzebowała, radził sobie Pogba. On musi mieć obok siebie klasowych zawodników, bo bez tego ani rusz. Formacja UTD też nie gra na jego korzyść. 4-2-3-1. grając w '2' zostaną mu odcięte jaja. Ale to już nie Nasz problem.Wicior pisze:W ogóle z kim Pogba ma tam grać? Z Fellainim, Carrickiem?
Czyli Isco jest na sprzedaż? Nigdy nie należałem do grona fanatyków tego piłkarza, ale patrząc na profil zawodnika, to jest niemalże kopią Pogby, tyle że mniej fizyczną.
Skoro Max widzi Pjanicia na regiście, to musowo potrzebujemy co najmniej jednego ofensywnie usposobionego pomocnika. Marchisio, Khedira, Lemina i Sturaro, czy nawet wspominani często Witsel i Matuidi, to zawodnicy defensywni. Bardziej lub mniej, ale nadal. Pjanić, mimo że gra z przodu jest jego atutem, będzie prawdopodobnie ustawiany przed samymi obrońcami. Wówczas brakuje Nam zawodnika, który z środka pola podciągnie piłkę pod bramkę przeciwnika. Isco, Pastore, Hamsik, Eriksen. Piłkarza o takim profilu potrzebujmy.
Ostatnio zmieniony 07 sierpnia 2016, 18:04 przez pablo1503, łącznie zmieniany 1 raz.

- Gajowy Marucha
- Juventino

Jezu jak mnie już drażni to gadanie, "że rok temu źle nie wyszliśmy na odejściu Vidala"..Ludzie, w LM odpadliśmy zaraz po wyjściu z grupy :lol: Takie są fakty, a czy dlatego że z Bayernem, ze nieszczesliwie itd to wybaczcie, ale argumenty z tyłka. Sukcesów w Serie A nie licze, pewnie znowu wszystkich rozbijemy tylko co nam to da w Europie..
- jarmel
- Juventino

Ze stratą Pogby pogodziłem się już dawno, podziwiam ludzi którzy ciągle mieli nadzieję, że tak się nie stanie
Największy ból dupy mam o to, że odchodzi do ManU, zespołu który jest na ten moment średniakiem ligi angielskiej :doh: rozumiem Bayern, Real czy Barcę, odszedł by wtedy po prostu do lepszego klubu, ale MU? Tragedia.
Vidala było mi dużo bardziej szkoda, to chyba był dla nas wazniejszy zawodnik.
Jeżeli przyjdzie teraz Matuidi to będę zadowolony, przecież to bardzo dobry zawodnik. Higuain i Matuidi za Pogbę? Brałbym w ciemno.
Vidala było mi dużo bardziej szkoda, to chyba był dla nas wazniejszy zawodnik.
Jeżeli przyjdzie teraz Matuidi to będę zadowolony, przecież to bardzo dobry zawodnik. Higuain i Matuidi za Pogbę? Brałbym w ciemno.