Mercato (Lato 2016)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
RICTOR

Juventino
Juventino
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 07 sierpnia 2016, 16:47

Robaku pisze:Rictor, transfer Pogby doszedł do skutku, w związku z tym tak samo wairygodny jest DiMarzio, czy Tancredi. O Agrestim to w żąden sposób nie świadczy
Jak to nie? Agresti był jednym z pierwszych, który napisał, że Pogba w MU to transfer dokonany i nie drukował seryjnie później z dnia na dzień kolejnych artykułów, które różniły się tylko cyferkami czy datami. Powiedziałbym, że wystarczyłoby przejrzeć sobie historię na VS żeby się o tym przekonać, ale niestety stare tematy o mercato są regularnie usuwane a na VS codziennie produkują kilka razy więcej stron w temacie niż na JP.
Ostatnio zmieniony 07 sierpnia 2016, 16:47 przez RICTOR, łącznie zmieniany 1 raz.

fazzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 07 sierpnia 2016, 16:47

Ojjj a co to, przypomni mi ktoś wyliczenia, przecież nas stać na higuaina bez sprzedaży pogby, proste i oczywiste to było, matematyka po prostu i nie jesteśmy biedakami przecież. I te oszczędności z poprzednich okienek. A ja i inni <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> nie potrafiliśmy prostych faktów łączyć..... A WSZYSTKIE przemawiał przecież jasno, za pozostaniem Pogby w Juve. /trollmodeoff

Cóż szkoda, tracimy świetnego pilkarza, tracimy również marketingowo. Na szczęście pogodzony byłem od dawna że strata PP ( od ogłoszenia higuaina to było przecież oczywiste) , więc dzisiaj już spływa to po mnie. Szkoda tylko, że nie ma możliwości wyciągnąć żadnego kozaka do środka obecnie.

Pavel Nedved pisze:"Juve ponownie jest nieprzyjemne? Mam nadzieję, nie interesuje mnie bycie miłym, tylko zwycięskim"
LordJuve

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 07 sierpnia 2016, 16:48

meda11 pisze: Nooo... Bardzo Pogbe zaboli jak zobaczy na FB teksty kibiców, a w drugim oknie przeglądarki konto bankowe, a na nim 18 mln &#8364;. :lol: Raiola to już w ogóle jak usłyszy jakie pomyje na niego są wylewane raz dwa odda Juve całą swoją prowizje z transferu Paula, byśmy mogli śnić o wyciągnięciu Verrattiego. :hellyes:
Jeśli nie masz pojęcia o nowoczesnym marketingu, to po co piszesz takie zabawne komentarze?
Rozumujesz w prymitywny sposób. Tu nie chodzi o to, żeby komuś bezpośrednio zrobić przykrość. Chodzi o skuteczne pokazanie, że na pewne praktyki nie ma zgody.

Tom_my

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 sierpnia 2016, 16:48

Pytanie na serio - orientuje się ktoś, czy są jakieś bezinwazyjne sposoby usuwania nadruku numeru i nazwiska z koszulki piłkarskiej?

Bez kitu, ja mam na prawdę spory dystans do piłkarzy, wiem że to ich zawód itd. Dlatego nie wylewałem w necie wiadra pomyj na Vidala itd. Natomiast do Pogby ZERO szacunku za budowanie sobie fejmu kampaniami reklamowymi które w żywe oczy naigrywały się z kibiców klubu, dzięki któremu zainstniał w światowym futbolu. Jezu, jakie gówniarskie i niewdzięczne zachowanie. Ale <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> z tym graniem na emocjach kibiców, Paul pewnie szczęśliwy że mógł sobie pobrylować w mediach trochę

19

Juventino
Juventino
Podziekował: 5 razy
Otrzymał podziękowanie: 17 razy

Nieprzeczytany post 07 sierpnia 2016, 16:49

Szkoda, trzeba zakupić dobrego pomocnika. Oczywiscie nie kupimy zawodnika o takim stylu gry jak Pogba bo takiego nie ma ale taki Matuidi byłby dobrym rozwiązaniem.

Lucas87

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 sierpnia 2016, 16:49

Marzeniem byłoby pozbyć się tego klauna za 120 i wyrwać Isco za 50.

SANCTI PER FIDEM VICERUNT REGNA OPERATI SUNT IUSTITIAM.
Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy

Nieprzeczytany post 07 sierpnia 2016, 16:51

Tom_my pisze:Pytanie na serio - orientuje się ktoś, czy są jakieś bezinwazyjne sposoby usuwania nadruku numeru i nazwiska z koszulki piłkarskiej?
Dlatego poluje w Sturaro.

Rictor, nie śledze VS, ale w podobnym czasie pojawiły sie info na TT od Palmeriego, DiMarzio czy SKY jak i od Agrestiego, wiec... cholera wie kto wziął od kogo info.

Morgesztern

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 sierpnia 2016, 16:52

Lucas87 pisze:Marzeniem byłoby pozbyć się tego klauna za 120 i wyrwać Isco za 50.
Marzenie to dobre słowo. ;) Obawiam się, że jedynym realnym rozwiązaniem jest Matuidi. Niby nie ma tragedii, ale jednak to nie jest to.

Obrazek
pablo1503

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 sierpnia 2016, 16:53

LordJuve pisze:Co więcej, straciliśmy jedynego medialnego zawodnika.
No i? Nagle sponsorzy przestaną przychodzić, bo nie będą w stanie spamiętać ani jednego zawodnika Juventusu? Co to znaczy medialny? W sensie, że zna go pierwszy lepszy Janusz futbolu, czy może taki, który często bierze udział w reklamach i innych tego typu bzdetach? Pytam poważnie, bo często pada tutaj to słowo, ale nie za bardzo wiem na czym jest ono oparte.

Obrazek
yanquez

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 9 razy
Otrzymał podziękowanie: 3 razy

Nieprzeczytany post 07 sierpnia 2016, 16:53

Najgorsze, że teraz przez 3 tygodnie będziemy oczekiwać koksa do środka, pojawią się ploty o Kroosach, Verattich, potem o Matiuidich i Maticiach, a na koniec trafimy na "mega okazję" pokroju Hernanesa... :confused2:

Smutno mi trochę...

:juve: :juve: :juve:

Olek1987

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 sierpnia 2016, 16:54

Nadal nie mogę uwierzyć w to, że Pogba okazał się takim cieciem który idzie za kasą.

Real Madryt to bym jeszcze zrozumiał, ale ManU ?? :roll:

#norespectpogba

Zero szacunku dla Pogby
RICTOR

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 07 sierpnia 2016, 16:55

Robaku, mnie tylko chodzi o to, że do niedawna Agresti był uznawany za w miarę wiarygodne źródło bo to kibic naszego klubu tak jak i my i jest w te sprawy również emocjonalnie zaangażowany. W przeciwieństwie do takiego Di Marzio, który jest osobowością medialną czy innego Palmieriego, który prywatnie jest chyba kibicem jakiejś ekipy z Mediolanu a jeśli nawet nie to ma jakiś uraz do Juve co bardzo często pokazuje. Chodzi mi tylko o oddanie Agrestiemu to co jego, nie planuję się doszukiwać kto co jak i kiedy. Chłop pisał o tym o czym się dowiedział, zebrał masę hejtu przy tym ale dalej stał przy swoim i koniec końców potwierdziło się, że miał rację. Tyle. Dla mnie zawsze był wiarygodny.

rydwadydwa

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 sierpnia 2016, 16:57

pablo1503 pisze:
LordJuve pisze:Co więcej, straciliśmy jedynego medialnego zawodnika.
No i? Nagle sponsorzy przestaną przychodzić, bo nie będą w stanie spamiętać ani jednego zawodnika Juventusu? Co to znaczy medialny? W sensie, że zna go pierwszy lepszy Janusz futbolu, czy może taki, który często bierze udział w reklamach i innych tego typu bzdetach? Pytam poważnie, bo często pada tutaj to słowo, ale nie za bardzo wiem na czym jest ono oparte.
Właśnie też nie rozumiem, co wy z tą medialnością, boicie się że Juventusowi spadną lajki na facebooku przez brak tego cepa, czy jak? ;) Tak długo jak mamy dobre wyniki w LM, tak długo nie obchodzi mnie tak zwana popularność Juve.

juventussek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 sierpnia 2016, 16:57

Odchodzi jeden z lepszych zawodników tamtego sezonu, paradoksalnie Pjanic może okazać się lepszym zawodnikiem niż Pogba z tytułu takiego że może zmienimy taktykę i będziemy po prostu lepiej grać. Tak czy siak jakiś przecinak musi przyjść za Marchisio, ciężko będzie wyrwać jakiegoś uniwersalnego pomocnika, dlatego czekam na transfer jakiegoś przecinaka i można zacząć sprzedawanie.

Trzeba odłożyć płacz i skupić się na dalszym tworzeniu drużyny. Pogbie trzeba życzyć wszystkiego najlepszego w nowej drużynie, chociaż gdzieś głęboko w głowie jest taka myśl żeby tego pożałował że przeszedł do MANU :ahsisi:
Ostatnio zmieniony 07 sierpnia 2016, 17:02 przez juventussek, łącznie zmieniany 1 raz.

fazzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 07 sierpnia 2016, 17:02

Jak sobie przypomnieć pomoc pogba-pirlo-vidal to trochę jest żal. Szkoda, że sprzedajemy go do United ( ostatni klub, który podejrzewał bym, że Pogba może wybrac ), a nie do Realu, bo od nich można by kogoś w zamian sensownego wyciągnąć.
Ostatnio zmieniony 07 sierpnia 2016, 17:05 przez fazzi, łącznie zmieniany 1 raz.

Pavel Nedved pisze:"Juve ponownie jest nieprzyjemne? Mam nadzieję, nie interesuje mnie bycie miłym, tylko zwycięskim"
Zablokowany