Mercato (Lato 2016)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 05 sierpnia 2016, 06:50

Vincitore pisze:Szczerze to podziwiam wszystkich, którzy uważają Evre za jakiś czynnik, który mógłby zatrzymać Pogbę. Panowie, pamiętacie jakiego klubu legendą jest ten gość? Dwa lata w Juve vs. osiem w Manchesterze (tyle co Nedved w Juve). Ja nie mam wątpliwości, że jeżeli Pat coś mógł szepnąć Pogbie, to jedynie o tym, że w Manchesterze ma niedokończoną sprawę i wypadałoby udowodnić jak bardzo się cztery lata temu pomylili.

Szkoda jedynie, że Paul zrobił sobie jaja z fanów Juve, ale nawet na tym wideo widać, że mówi to w tonie 'na odwal się'.
To z Evra bez sensu. Przypominan w jakim klubie obecie gra i na sukcesie z ktorym klubem mu obecnie zalezy. To takze w interesie Pata, by Pogba zostal z nami. Im mocniejszy zespol tym wieksze szanse na LM.

Mowi "na odwal sie"? A co, mial podskoczyc czy co zrobic?. Odpowiedzi zawodnikow na pytania kibicow zazwyczaj tak "wygladaja". "Na odwal" mogl powiedziec "zobaczymy" albo w ogole nic nie powiedziec, jak to mialo miejsce w przypadku fanow United. A 2 razy odpowiedzial twierdzaco na to samo pytanie, co zostalo udokumentowane. Poki co zadna chec przejscia do United udokumentowana nie zostala. Media pisza o ostatnich szczegolach i w dokladnie takim tonie wypowiadaja sie od 2 tygodni. Mocno podejrzane. Przeciez wszystko mialo juz byc dawno dogadane... :whistle:

Cabrini_idol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 sierpnia 2016, 07:17

Dzień dobry.

No to dzisiaj ostatni dzień po ktorym niewierni uwierza .

Ps to o ktorej to ogłoszenie transferu? :prochno: Np Higuaina za 90 mln bylo 2 dni wczesniej wiadomo nawet co do godz przylotu, godziny testow medycznych czy podpisania kontraktu.

W niedziele Pogba ma sie zjawic w Turynie. Takze Ci co są przekonani, ze sprzedalismy juz Pogbe niech trzymają kciuki aby dzisiaj do 16 ogłosili transfer.

Aa i podobno Schalke złożyło ofertę za Lemine na kwote 23 mln niemal.

Obrazek
MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 18 razy
Otrzymał podziękowanie: 217 razy

Nieprzeczytany post 05 sierpnia 2016, 07:40

W dalszym ciągu martwi zaleganie zawodników, którzy są niepotrzebni i zajmują miejsce innym. O ile pozostanie Zazy strawię bo potrafi być przydatny to mam nadzieję, że Hernanesa, Pereyry oraz Asy już w koszulce Juve nie zobaczę. Obecne Juve to zdecydowanie nie ich poziom.
Już uwierzę w to, że Pogba odejdzie...dwa tygodnie do inauguracji rozgrywek a kluczowy zawodnik miałby odejść ? Bez jaj, cabrini niedługo będzie tak zawalony trunkami od userów, że w spokoju będzie mógł przygotowywać się do pierwszego meczu :rotfl:

Niektóre osoby powinny mieć limit wypocin, które tutaj zamieszczają. Walą postami jak z kałacha, litości.

Obrazek
Szilgu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 sierpnia 2016, 07:51

alessandro1977 pisze:Już uwierzę w to, że Pogba odejdzie...dwa tygodnie do inauguracji rozgrywek a kluczowy zawodnik miałby odejść ? Bez jaj, cabrini niedługo będzie tak zawalony trunkami od userów, że w spokoju będzie mógł przygotowywać się do pierwszego meczu :rotfl:

Niektóre osoby powinny mieć limit wypocin, które tutaj zamieszczają. Walą postami jak z kałacha, litości.
Nie wiem, czy Pogba odejdzie. Ale te posty mnie dobijają.
UWAGA. Jeśli Pogba ma odejść to jest to dogadane od dawna. I jeśli nie chcieliśmy przeprowadzić transferu od razu z jakichś powodów to przeprowadzimy ten transfer do poniedziałku/wtorku.
Naprawdę ktoś wierzy, że sprzedajemy Pogbę i nadal męczymy się z negocjacjami? Albo nie ma już rozmów, bo odrzuciliśmy oferty, albo ich nie ma, bo dawno zaakceptowaliśmy.

gregor_g4

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 sierpnia 2016, 08:05

Obejrzalem na spokojnie ten filmik gdzie PP mowi, ze zostanie w Juve.
W jego dalszej czesci, prowadzacy mowia, ze rozmawiali potem z jego kierowca i on powiedzial, ze Pogba odejdzie z Juve. Wiec spytali go skad wie, czy Pogba mu o tym mowil. Kierowca odpowiedzial cos w stylu: "wiecie, czytalem o tym w gazetach, wiec go spytalem, ale on zareagowal tak jakby w ogole nie bylo takiego tematu..."
Dodatkowo, dwaj prowadzacy maja odmienne zdanie na ten temat, jeden podejrzewa, ze PP zostanie, drugi ze odejdzie.
Na koniec jeszcze mowia, ze Pogba do nich wrocil, zrobili fotki, nigdzie sie nie spieszyl, a na pytanie o zwyciestwo w LM jedynie znaczaco sie usmiechnal.

Juz kiedys pisalem, ta cala akcja ma nakrecic hype. Zarowno wokol pilkarza, Manu jako klubu ktory jest w stanie wywalic tyle kasy, a takze Juve, o ktorym ciagle sie mowi.
W tej sytuacji kazdy wygrywa, ja rowniez twierdze ze Pogba zostanie(zreszta pisalem to juz jakis czas temu).

Te 120 baniek nam nie ucieknie, za rok tez je wyrwiemy, a byc moze i wiecej.

marcinek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 3 razy
Otrzymał podziękowanie: 13 razy

Nieprzeczytany post 05 sierpnia 2016, 08:50

gregor_g4 pisze: Juz kiedys pisalem, ta cala akcja ma nakrecic hype. Zarowno wokol pilkarza, Manu jako klubu ktory jest w stanie wywalic tyle kasy, a takze Juve, o ktorym ciagle sie mowi.
W tej sytuacji kazdy wygrywa, ja rowniez twierdze ze Pogba zostanie(zreszta pisalem to juz jakis czas temu).

Te 120 baniek nam nie ucieknie, za rok tez je wyrwiemy, a byc moze i wiecej.
Twoja wersja to bardzo prawdopodobna hipoteza:
jeżeli Pogba odchodzi to na pewno nasz zarząd o tym wie już od dawna i stąd Igła i teraz szukają pomocnika za Pogbe jak ugadają wszystko wtedy ogłoszą światu że Pogba odchodzi. Po to jest to robione aby nikt nas z kasy nie doił "bo mają" jak teraz mogą z Napoli.

Stefano Tacconi o pseudokibicach: "Szkoda, że czyjeś starania, by zrobić coś dla sportu są niszczone przez bandę idiotów..."
Cabrini_idol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 sierpnia 2016, 08:59

Nawet jeśli wasza teoria jest prawdziwa, z tym aby nikt nas nie doił, i szukamy zastępstwa, po czym dopiero jak znajdziemy to ogłosimy sprzedaż Pogby to jakim cudem NADAL nie mamy zastępstwa a jest 5 sierpnia, za 2 dni Pogba ma się stawić w Turynie. A za równe 2 tygodnie rusza liga. Jeśli Pogba miałby odejść to już dawno byłoby to wykonane. Nie mam siły walczyć z niedowiarkami i tymi co zwątpili, POMIMO, że nie ma jakichkolwiek oficjalnych przesłanek, że Pogba już w MU. Jedyne co ja widziałem i słyszałem oficjalnie to wypowiedź Pogby z Evra na koniec Euro2016, wypowiedzi na portalach społecznościowych, że wszystko co piszą gazety to BS, wypowiedź Marotty, że ,,zobaczymy, na razie wszystko wstrzymane'' ( wtedy wiedziałem, że odmówiliśmy MU sprzedaży i negocjacje zostały wstrzymane, pomimo, że MU i Raiola nadal naciskali/ją) oraz ostatnia wypowiedź Pogby, że zostaje w Juve. TO SĄ FAKTY a nie jakieś darmozjady aka DiMArzio,Palmeri czy inne media, które zarabiają na kliknięciach i sprzedaży gazet.

Obrazek
mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 sierpnia 2016, 09:00

Przez te doniesienia w mediach i tak kazdy jest przekonany, ze Pogba odejdzie, wiec tak czy owak chcieliby nas wydoic, zwlaszcza ze sygnalem moglo byc przybycie za takie pieniadze Higuaina. Jak zastepcy Francuza nie bylo tak nie ma i jesli Pogba juz dawno jest sprzedany, to dlaczego w dalszym ciagu takiego gracza nie ma w Turynie? Przeciez zarzad jest swiadomy tego, ze inauguracja sezonu juz za rogiem. Juz nawet nie chodzi o gracza o podobnej charakterystyce (mamy Pjanicia), a generalnie kolejnego pomocnika.

binio

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 sierpnia 2016, 09:33

CavAllano pisze:Przez te doniesienia w mediach i tak kazdy jest przekonany, ze Pogba odejdzie, wiec tak czy owak chcieliby nas wydoic, zwlaszcza ze sygnalem moglo byc przybycie za takie pieniadze Higuaina. Jak zastepcy Francuza nie bylo tak nie ma i jesli Pogba juz dawno jest sprzedany, to dlaczego w dalszym ciagu takiego gracza nie ma w Turynie? Przeciez zarzad jest swiadomy tego, ze inauguracja sezonu juz za rogiem. Juz nawet nie chodzi o gracza o podobnej charakterystyce (mamy Pjanicia), a generalnie kolejnego pomocnika.
To co, nagle każdy zapomniał, że trzeba korzystać z mózgu ? Wystarczy trochę poanalizować doniesienia by dojść do prostego wniosku, że te pismaki znakomicie sprzedają swoją pracę strzelając ślepakami na lewo i prawo. Ile to razy było magiczne 48h do transferu, 5, 6 razy ?
Poza tym gdyby Pogba miał być sprzedany to następca byłby już dawno zakontraktowany.

Obrazek
Olek1987

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 sierpnia 2016, 09:41

Hiszpański szmatławiec "AS" twierdzi, że dostaniemy za Pogbę 99 mln, a reszta (około 30 milionów) trafi do Raioli :rotfl: :rotfl:

Zero szacunku dla Pogby
pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 sierpnia 2016, 09:48

Olek1987 pisze:Hiszpański szmatławiec "AS" twierdzi, że dostaniemy za Pogbę 99 mln, a reszta (około 30 milionów) trafi do Raioli :rotfl: :rotfl:
Niedługo my dostaniemy 30 mln, a Raiola 90 :P

Obrazek
fazzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 3 razy

Nieprzeczytany post 05 sierpnia 2016, 10:08

Cabrini_idol pisze:
W niedziele Pogba ma sie zjawic w Turynie. Takze Ci co są przekonani, ze sprzedalismy juz Pogbe niech trzymają kciuki aby dzisiaj do 16 ogłosili transfer.
Serio myślisz że ktoś tu chce sprzedaży pogby? I trzyma kciuki za to w imię "mienia racji"?
Bo ja kciuki trzymam w drugą stronę. Za to, żebym się mylil co do oceny sytuacji.

Pavel Nedved pisze:"Juve ponownie jest nieprzyjemne? Mam nadzieję, nie interesuje mnie bycie miłym, tylko zwycięskim"
mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 sierpnia 2016, 10:17

Dyrektor sportowy Cagliari Stefano Capozucca udzielil wywiadu dla GazzaMercato.it i potwierdzil, ze ostatecznie dogadali sie z Isla, takze Juventusem. :dance: "Ten, ktory marzyl o grze w Realu" ma podpisac 3-letni kontrakt z zarobkami 1,2 mln rocznie (jesli dobrze zapamietalem Juventus z tego ma placic 500 tys.). Pisze sie o kwocie rzedu... 4 mln. :prochno: Lepsze to niz rozwiazanie kontraktu (o ile kwota sie potwierdzi), a przynajmniej pozbedziemy sie jednego z tych zbednych.

Storari, Pado, Isla - robia tam ekipe na Scudetto. :smile: Niech jeszcze wezma Hernanesa, a bede wniebowziety.

Regis

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 sierpnia 2016, 10:18

Ja bym chciał mieć pewność odnośnie zostania Pogby, ale ilość argumentów zarówno za deal done jak i za pozostaniem jest spora. Chciałbym, żeby murzynek został, ale wcale się nie zdziwię jak odejdzie. Za odejściem świadczą następujące kwestie: wszystkie media twierdzą że odchodzi, manutd twierdzi, że za chwilę kogoś pozyskają, a nie ma ŻADNYCH informacji o ich zainteresowaniu innymi pomocnikami, wreszcie - nasz budżet. Wydaliśmy w to okienko blisko 150 baniek - 30 za morate (tak to wszystko księgowo trzeba liczyć) - 60 naszego budżetu transferowego =jesteśmy 60 baniek na minusie. I dziwnym trafem ponoć negocjujemy dwóch środkowych pomocników za których łącznie chcemy zapłacić... 60 baniek. Razem jest - 120 baniek, tyle, ile za Pogbe ponoć chcemy...
Żeby nie było - aa pozostaniem też przemawia sporo, sygnały są sprzeczne, mam szczerą nadzieję, że Cabrini ma rację :hellyes:

Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 05 sierpnia 2016, 10:24

A czyli jako jeden z nielicznych klubów chcemy wyjść na 0 lub na plus podczas mercato?
Przecież jeśli dojdzie dwóch pomocników to na pewno Pereyra, Hernanes nie zostaną. Do tego Zaza też nam niepotrzebny. Nie wierze w to, że chcemy zamknąć mercato na plusie bo na 0.
Już raczej spodziewam się strat w okolicach 50 - 60 baniek. Jak co roku.

Zablokowany