Mercato (Lato 2016)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 sierpnia 2016, 19:00

Kuben pisze:
Arbuzini pisze:Powiem tak - media wcale nie są nieomylne.
Kochany... media to największe głowno jakie mogło spotkać ludzkość.
Nie jestem aż tak radykalny, ale mi tego tłumaczyć nie musisz. Po prostu jest grupa ludzi przekonanych o tym, że Pogba już sprzedany tylko ze względu na ilość medialnego szumu wokół tej sprawy.

CzeczenCZN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 sierpnia 2016, 19:17

Di Marzio donosi że trwa spotkanie pomiędzy Cagliari a agentem Isli.

https://youtu.be/ld3Ag-BCwlc

#cznandj #ripgangsquad :hi:
JuveR

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 sierpnia 2016, 19:26

ForzaItanimulli3vujcm pisze:
JuveR pisze:Pjacę to już nawet nie wiem jakim sposobem wliczyłeś do wahadłowych.
:facepalm: Do jakich wahadłowych? Ja rozróżniam skrzydłowych ofensywnych czyli bocznych napastników i bocznych obrońców. Wliczyłem go do graczy na lewą stronę - przy taktyce mogących wypełnić miejsca przy taktyce chociażby 442, w przypadku Chorwata byłoby to skrzydło z przodu. ;)

BTW: Czemu skoro ktoś tutaj mówi o skrzydle, to zaraz musi mu chodzić o wahadłowego? Oj widać Conte, zabetonował także umysły pod kątem postrzegania (:smile:) pozycji na boisku...
JuveR pisze:Pogbą, Pjanicem, Marchisio, Khedirą i Sturaro.
Wiesz że Marchisio to nasz wychowanek przecież. 2 bramkarzy 9 obrońców = 11 + 4 napastników (bo jeden z dójki Mandzukic/Zaza na bank odejdzie) = 15 masz jeszcze, 6 miejsc... Pewnie i tak i tak zostanie Marrone, aha! Jak wiesz 3 bramkarz to będzie wychowanek. :whistle:
3-5-2 to nasza główna taktyka i sądząc po transferach z tego okienka nie zanosi się żebyśmy mieli od niej odchodzić. Dlatego każdy pisze o wahadłowych, bo takimi przecież gramy. W ostatnich latach mieliśmy zawsze w zanadrzu jednego skrzydłowego (ofensywnego) - najpierw był nim Pepe, ostatnio Cuadrado, a w tym pewnie Pjaca.
W tych rachunkach już podliczyłem Cuadrado, którego usilnie chcesz sprowadzić, ale faktycznie tak czy siak walnąłem się o jedno miejsce, wybacz. Możesz więc doliczyć do tej piątki jeszcze jednego środkowego pomocnika, co i tak sprawia, że środek pola (stanowiący o naszej sile) wygląda po prostu skromnie...

... i niech ten Pogba już wraca do Vinovo, od razu człowiek będzie spokojniejszy :D

Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy

Nieprzeczytany post 04 sierpnia 2016, 19:31

zaś DiMarzio donosi, ze jest spotkanie z Raiolą ws. szczegółow umowy Pogby.
Podobno potem mamy iść po Maticia, Matiudiego, i Luisa Gustavo.

Najwiecej o Pogbie to informuje Romano ( ze stajni DiMarzio) i Palemri. Inne media w zasadzie ucichły.
Ale Renga czy Agresti się juz w zasadzie pozegnali z Paulem. No zobaczymy. Weekend prawdy.

CzeczenCZN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 sierpnia 2016, 19:40

JuveR pisze:W ostatnich latach mieliśmy zawsze w zanadrzu jednego skrzydłowego (ofensywnego) - najpierw był nim Pepe, ostatnio Cuadrado, a w tym pewnie Pjaca.
2014/2015 - mieliśmy 2 - Pepe i Coman, sądzę że poprzednim roku też tak miało być - tyle że Coman zwinął ogon (kitkę co ma na głowie :smile:).
JuveR pisze:Co i tak sprawia, że środek pola (stanowiący o naszej sile) wygląda po prostu skromnie...
Pewnie i tak Marrone zostanie. 7 pomocników z Marrone i Marchisio nie wygląda najgorzej.
JuveR pisze:3-5-2 to nasza główna taktyka i sądząc po transferach z tego okienka nie zanosi się żebyśmy mieli od niej odchodzić.
Czy ja wiem... Osoba Pjacy może rzucić nowe światło... Mam dziwne przekonanie że chłopak wywalczy sobie pierwszy skład.

BTW: Zostawiłbym Pereyre :)
JuveR pisze:... i niech ten Pogba już wraca do Vinovo, od razu człowiek będzie spokojniejszy :D
To prawda.

Lato1897

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 sierpnia 2016, 19:43

A właśnie...coś Agresti ostatnio na VS pisał w sprawie Pogby? Pożegnał się z nim stwierdził, że done dealio i co? Jak on reaguje na to przeciągajace się zawieszenie?Ma jakąś teorie na to typu szukamy zastępców czy czekamy aż Paul wróci z wakacji? Bo mimo wszystko nadal uważam go za człowieka najbardziej siedzącego w temacie Juve i wiarygodnego

Obrazek
Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy

Nieprzeczytany post 04 sierpnia 2016, 19:44

Lato1897 pisze:A właśnie...coś Agresti ostatnio na VS pisał w sprawie Pogby? Pożegnał się z nim stwierdził, że done dealio i co? Jak on reaguje na to przeciągajace się zawieszenie?Ma jakąś teorie na to typu szukamy zastępców czy czekamy aż Paul wróci z wakacji? Bo mimo wszystko nadal uważam go za człowieka najbardziej siedzącego w temacie Juve i wiarygodnego
z tego co mówił Rictor, Agresti pojechał na wakacje. CZy jest wiarygodny? imo jak DiMarzio.

pablo1503

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 sierpnia 2016, 19:47

Robaku pisze:Podobno potem mamy iść po Maticia, Matiudiego, i Luisa Gustavo.
'Odchodzi' bardzo ofensywnie usposobiony zawodnik, a w jego miejsce ma przyjść dwóch DMów i jeden b2b, który w ataku zbyt wiele nie pomaga? To się nie trzyma kupy.
Maticia czy Matuidiego powinniśmy kupić bez względu na Pogbę. Swoją drogą nie rozumiem skąd ten hejt na Matuidiego. Facet jest świetny w tym co robi. Taki mniej ofensywny i mniej strzelający Vidal. Pamiętam, jak jeszcze 2 lata temu wiele osób tutaj robiło sobie dobrze na myśl o tym gościu. Teraz go z Nami łącza i lament. Pieprzyć logikę. :prochno:
Ciekawi mnie tylko jedna rzecz odnośnie niedoszłego, jak na obecną chwilę, transferu Pogby. kto jest informatorem Agrestich i innych Di Marziów. Facet albo nie wie co się dzieje, albo robi ich w konia, a ci ciągle w to brną

Dalej jestem sceptycznie nastawiony.

Obrazek
CzeczenCZN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 sierpnia 2016, 20:03

OFICJALNIE: Nasz młody zdolny obrońca Giulio Parodi, wypożyczony do Pordenone Calcio.

Shadow Marshall

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 sierpnia 2016, 20:06

ForzaItanimulli3vujcm pisze:Di Marzio donosi że trwa spotkanie pomiędzy Cagliari a agentem Isli.
Jak grał w Udinese to był kozakiem i wydawało się, że coś z niego wyrośnie, ale teraz...nie mam już złudzeń. Przez kontuzje i niejako zły moment w którym trafił do Juve (inna wizja/filozofia Conte) nic już z niego nie będzie. Oby udało się go opchnąć za jakiś przyzwoity grosz albo chociaż jakichś zdolnych młodzików.

Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 sierpnia 2016, 20:08

Cały czas zakładając, że Pogba zostanie z nami na przyszły sezon dokonać możemy trzech transakcji IN:
1. Za Leminę - defensywny pomocnik lub lepszy B2B. Mario to całkiem niezły zawodnik, ale spokojnie można pokusić się o kogoś mocniejszego. Ruch mający na celu wzrost jakości w systemie 4312. Ponadto Mario wybrał reprezentację Gabonu, a to tak średnio nam w smak.
2. Za Lichtsteinera - uniwersalny boczny obrońca, w naszym kontekście najwięcej mówi się o De Sciglio. Milan wysoko go wycenia, ale z drugiej strony chcą Zazę więc jeśli Stefan na ostatniej prostej odpadnie to pewnie taką transakcję na szybko przeprowadzimy.
3. Za Asamoaha - środkowo-skrzydłowy pomocnik. Gość w stylu Sissoko, Candrevy albo Giaccheriniego.

Pierwsza pozycja to najbardziej prawdopodobny ruch, ewidentnie ciągle działamy w temacie defensywnego pomocnika, w tle przewija się też Witsel, możliwe że Belg zostałby u nas przesunięty bliżej środka. Matuidi? Dla mnie R-E-W-E-L-A-C-J-A. Uważam go za klasowego zawodnika, a jego wiek w ogóle mi nie przeszkadza. Jeśli chodzi o młodych środkowych pomocników to nie zapominajmy o Mandragorze i Sensim. Moim zdaniem nie ma ciśnienia na zbijanie średniej w tej formacji.
Drugi ruch uzależniony jest od woli Szwajcara. Coraz mniej wskazuje na to, że dojdzie do takiego rozwiązania, ale biorąc pod uwagę, jak ostatnio prezentuje się Mattia, raczej byłbym zadowolony z takiego posunięcia.
Ostatni transfer to już lekkie s-f. Nie zanosi się na to żeby Kwadwo miał nas opuścić, ale ciągle mam nadzieję, że wymienimy go na kogoś bardziej wartościowego i stanowiącego wartość dodaną po wpuszczeniu z ławki. Krótko: zawodnika mogącego strzelać kluczowe gole decydujące o wyniku spotkania.

Poulinho

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 sierpnia 2016, 20:08

Może to klub albo ktoś z otoczenia Raioli robi sobie z nich zabawki do podkręcania atmosfery wokół Pogby. Jestem ciekaw czy dowiemy się szczegółów tego zainteresowania ManUtd Pogbą po zakończeniu okienka. Wydaje mi się, że może to być podobna historia do tej z zeszłego okienka dotyczącej Draxlera. Marotta w wywiadzie stwierdzi, że faktycznie ManUtd zaoferowało 120 mln, ale ani my ani zawodnik nie był zainteresowany transferem. W zeszłym okienku też przecież było sporo info odnośnie Pogby za którego Barca i City miały przedstawiać konkretne oferty, a Marotta od razu je odrzucał.

Przemo90

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 sierpnia 2016, 20:10

Wszedłem na twittera Di Marzio - ten znowu melduje, że właśnie trwa spotkanie Juve-Man UTD w sprawie ustalenia ostatnich szczegółów transakcji. Już mnie to wk.....a !! Pisze, że mamy sciągnąć Matuidiego i Matica lub Witsela (ale akurat za niego Zenit chce zbyt dużo)

Dziwne to wszystko, osobiście nie wierze w ten transfer ale coś czuje ze do poniedziałku wszystko się wyjaśni....

Obrazek

"Dla Juventusu zwycięstwa nie są rzeczą ważną. Dla Juventusu zwycięstwa to jedyne, co się liczy" ~Giampiero Boniperti~
Push3k

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 9 razy

Nieprzeczytany post 04 sierpnia 2016, 20:33

Przemo90 pisze:Wszedłem na twittera Di Marzio - ten znowu melduje, że właśnie trwa spotkanie Juve-Man UTD w sprawie ustalenia ostatnich szczegółów transakcji.
Żeby te informacje dało się jakoś potwierdzić...

Loud
Louder!
MOTÖRHEAD
1945-2015 RIP Lemmy
CzeczenCZN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 sierpnia 2016, 21:09

Sportmediaset: Matuidi o krok od Juventusu, za 35 mln € - ale oni to piszą w kontekście odejścia Pogby - więc nie wiem ile w tym prawdy.

Mam już tego dość. :angry:

Ponadto

Stefano Pellizzari
młody obrońca wypożyczony do Carrarese Calcio 1908.

Zablokowany