Gonzalo Higuain
- Cabrini_idol
- Juventino
Igła ma 3 lata gry przed sobą :rotfl:
Chłop ma 28 lat, w grudniu skończy 29 lat. 3 lata gry
.
Po pierwsze Pipita nie bazuje na szybkości, tylko na sile fizycznej , technice użytkowej i uderzeniu, choć na pewno wolny nie jest. Po drugie jak pisałem ma 28 lat i ma przed sobą 5 sezonów na pełnym gazie (chyba, że kontuzja tfu tfu).
W wieku 31 lat uważasz, że Higuain będzie emerytem ? Mam wrażenie, że niektórzy za dużo czasu spędzili w FM, kupując tylko piłkarzy poniżej 25 roku życia.
Chłop ma 28 lat, w grudniu skończy 29 lat. 3 lata gry

Po pierwsze Pipita nie bazuje na szybkości, tylko na sile fizycznej , technice użytkowej i uderzeniu, choć na pewno wolny nie jest. Po drugie jak pisałem ma 28 lat i ma przed sobą 5 sezonów na pełnym gazie (chyba, że kontuzja tfu tfu).
W wieku 31 lat uważasz, że Higuain będzie emerytem ? Mam wrażenie, że niektórzy za dużo czasu spędzili w FM, kupując tylko piłkarzy poniżej 25 roku życia.

- Maly
- Juventino
- Podziekował: 8 razy
- Otrzymał podziękowanie: 25 razy
powiedz to kibicom MU to ci powiedzą o parze "bliźniaków" Yorke - Colepanlider pisze:Gra dwoma napastnikami zawsze zakłada, że muszą to być piłkarze o odmiennych cechach piłkarskich.
powiedz kibicom Barcelony to powiedzą ci o parze Messi-Neymar
itd.
ja rozumiem, że mieliśmy przez lata takiego zawodnika jak Del Piero i on zawsze potrzebował obok siebie klasycznej 9 ale do diaska, jak można być tak ograniczonym jak wyżej?
co za fatalne rozumowanie - w meczach gdy byliśmy faworytami i tak wygrywaliśmy, nie była nam potrzebna żaden nowy napastnik, tym bardziej za 90mln... potrzebowaliśmy właśnie zawodnika na kontry, który ponęka obronę takich rywali jak Real, Bayern i Barcelona jak robił to chociażby Morata... Dybala jest do tego póki co za krótki, Mandzukic nie nadaje się w ogóle na takie mecze więc wychodzi na to, że wszystko w nogach Igły, którego obaj uznaliście za gorszego na takie mecze od Griezmanna, słaboszczypek pisze:A że Juventus zdecydowanie częściej jest faworytem i ciśnie, wybrali Higuaina.Makiavel pisze:Ale jakby miał być Dybala i jeden z nich, to w meczu, gdzie jesteśmy faworytem i będziemy cisnąć wolę Igłę, w meczu gdzie gramy z kontry - Francuza.
@jackop: to co piszesz o Lukaku czy Griezmannie miałoby sens pod warunkiem, że także mieliby 29 lat, jakby Pipita miał 4 lata mniej byłbym pierwszy, który by napisał że 90mln to dobra cena ;] niestety nie ma i w przeciwieństwie do kupców Lukaku/Griezmana/Bailly/Sanchesa/Gomes my na tym transferze na 100% nigdy nie zarobimy, trzeba poczuć tą różnicę... Realu, Barcy, Bayernu czy MU nie stać na takie szaleństwa ale "stać" nas?
@down: może i każdy przepłaca ale za zawodników MŁODYCH
Ostatnio zmieniony 01 sierpnia 2016, 10:38 przez Maly, łącznie zmieniany 1 raz.
Kto ma rację dzień wcześniej od innych, ten przez dobę uchodzi za idiotę.
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
- Filippo911
- Juventino
Wydawanie 38 mln na Eric'a Bailly to jest oderwanie od rzeczywistości - sam piszesz "piłkarz na długie lata, który wypali albo i nie". Płacenie takiej kasy za gracza 22 letniego to przegięcie, to jest dopiero niszczenie rynku.Gotti pisze:22 lata to nie dzieciak, a ukształtowany przyszłościowy piłkarz na długie lata, który wypali albo i nie.ManU kupuje jakiegoś dzieciaka - Eric Bailly za 38 mln
O niego biły się najlepsze kluby - cena jak najbardziej adekwatna.Andre Gomes idzie do FCB za 35 mln + bonusy (max 50mln ?)
Ogromny talent mający 15 lat gry przed sobą. Na Euro najlepszy gracz Portugalii, a Bayern zaklepał go przed. Gdyby Niemcy tego nie zrobili cena była by znacznie wyższa. Imo promocja.Renato Sanches do Monachium za 35 mln + bonusy (max 60 mln ?)
Jeśli nie widzisz różnicy w płaceniu za 29 latka, który zawsze zawodzi w ważnych meczach 90mln i ma 2-3 lata gry na poziomie, a kupowaniem największych talentów w Europie za 40mln to cóż, ale jesteś oderwany od rzeczywistości.przy tych cenach za graczy "no name" i Higuainie (graczu top na tu i teraz) nie widzę już tej tragedii.
Andre Gomes - tak, kluby się biły... i to jest argument. Były wysyłane zapytania z kilku klubów (znaczy biły się, zrobiono wręcz licytacje) - to znaczy że te 50 czy 60 mln (wliczając bonus są jak najbardziej adekwatne). Moim zdaniem to nie jest adekwatna cena, oceniajmy względem tego co prezentuje piłka, a nie ile było zapytań.
Nie nazwę ww dwójki największymi talentami w Europie.
Przykład Carrola, o którym pisałem jest świetnym potwierdzeniem że "młody, perspektywiczny, talent" nie jest żadnym gwarantem.
Jak byś nie zauważył na początku napisałem że Igła wg mnie jest przepłacony, ale konkluzja jest taka, że cały rynek przepłaca.
- Gotti
- Juventino
Za 3 lata Higuain będzie miał 32 lata, a nie 31. Tak uważam, że będzie u schyłku kariery, tak samo jak Trezeguet, Ronaldo, Henry, Crespo, Raul, Van Nistelrooy i wielu innych. Polecam przeanalizować statystyki tych gracz od 29 roku życia do 32-33 i wychodzi całkiem interesujaca zależność, a mianowicie taka, że po 30 napastnik zbliża się do końca kariery, nie strzela już tylu bramek - statystyki nie kłamią.Cabrini_idol pisze:Igła ma 3 lata gry przed sobą :rotfl:
Chłop ma 28 lat, w grudniu skończy 29 lat. 3 lata gry.
To jest beznadziejny przykład, bo podajesz klub który od dawna nic nie wygrał i jest zarządzany przez kretynów, którzy zawsze kupowali szrot za duże pieniądze i robić to będą.Przykład Carrola, o którym pisałem jest świetnym potwierdzeniem że "młody, perspektywiczny, talent" nie jest żadnym gwarantem.
- szczypek
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 24 razy
Kupiliśmy młodego Chorwata, za niemałe pieniądze, pewnie przepłacony, ale młody.Maly pisze:potrzebowaliśmy właśnie zawodnika na kontry
Wychodzi na to, że gracza na kontry potrzebujemy na kilka spotkań, bo tylko w starciu z europejskimi gigantami nie jesteśmy zdecydowanym faworytem, dlatego takiego zawodnika trzeba było kupić. Co za fatalne rozumowanie... Te zespoły mając na przeciw siebie atak z prawdziwego zdarzenia też będą zmuszone do nieco innej gry.
Nie jęcz.
Dziwię się Wam, że dyskutujecie z Gottim, o ile można to tak nazwać. Niczego się chłop nie nauczył po fali kompromitacji, którą uraczył nas w przeszłości. Nie będę się znęcął, więc wrzucę tylko wypowiedź o Moracie - przychodzi drewno(kontuzjowane już na wstępie).
Serce mi się raduje jak widzę, że tacy kosmici krytykują transfer Higuaina, bo oznacza to, że będzie dobrze.
- Gotti
- Juventino
Ok trochę się pomęczyłem i zobrazuje temat dla tych oderwanych od rzeczywistości.
Ruud van Nistelrooy - ostatni świetny sezon 2006/2007. Miał wtedy 30 lat.
Ronaldo - ostatni dobry sezon w wieku 30 lat.
Drogba - Genialny sezon wieku 31 lat i tylko dobry w wieku 32 lat.
David Villa - Ostatni dobry sezon 30 lat.
Kosmitą bym nazwał twoją matkę snobie. Morata dla mnie był i jest słaby. W 63 meczach strzelił 15 bramek - genialny wynik jak na napastnika.Serce mi się raduje jak widzę, że tacy kosmici krytykują transfer Higuaina, bo oznacza to, że będzie dobrze.
- Arbuzini
- Juventino
Nie wiem, czy osoby krytykujące transfer Igły zdają sobie sprawę, że wielu trenerów napastników w okolicach 30. uważa za najlepszych. Jeśli nie wydarzy się nic nieoczekiwanego to Argentyńczyk będzie naszym podstawowym napastnikiem przez 3-4 sezony. To mało? Pomyślcie jak przez 2 lata sportowo podźwignął Juventus Tevez, a tutaj mówimy o dwa razy dłuższym okresie.
Cena transferu jest z sufitu, ale weźcie pod uwagę, że na temat trzeba spojrzeć szerzej. Pieniądz robi pieniądz. Sukcesy międzynarodowe, rozpoznawalność marki, lepsza pozycja negocjacyjna ze sponsorami. Jeden dobry ruch jest w stanie pociągnąć za sobą szereg pozytywnych reakcji. Zdumiewa mnie arogancja ludzi na tym forum, którzy stawiają się w pozycji mądrzejszych od zarządu najlepiej prowadzonego klubu piłkarskiego na przestrzeni ostatnich lat.
Cena transferu jest z sufitu, ale weźcie pod uwagę, że na temat trzeba spojrzeć szerzej. Pieniądz robi pieniądz. Sukcesy międzynarodowe, rozpoznawalność marki, lepsza pozycja negocjacyjna ze sponsorami. Jeden dobry ruch jest w stanie pociągnąć za sobą szereg pozytywnych reakcji. Zdumiewa mnie arogancja ludzi na tym forum, którzy stawiają się w pozycji mądrzejszych od zarządu najlepiej prowadzonego klubu piłkarskiego na przestrzeni ostatnich lat.
- Yaro417
- Juventino
Kurcze - zaraz dzwonie do zarządu Barcy żeby sprzedali Suareza, bo on za 6 miesięcy skończy 30 lat i teraz będzie jego ostatni/przedostatni sezon na najwyższym światowym poziomie. Czyli to najlepszy moment żeby coś jeszcze na nim zarobić, nim chłop przejdzie na piłkarską emeryturę. Oczywiście poprę się w/w statami. Może mi coś odpalą za genialną radę :rotfl:Gotti pisze:Ok trochę się pomęczyłem i zobrazuje temat dla tych oderwanych od rzeczywistości.
Weź się chłopie ogarnij

- wloski
- Juventino
Wydaje mi się, że te dzieciaki, bo to głównie one sieją larmo, a potem chłopaki, które Juventusu nawet nie oglądają, a wchodzą na forum, żeby tylko ponarzekać nie wiedzą o co chodzi w piłce nożnej. Również zdumiewa mnie zachowanie niektórych, głownie za sprawą klapek na oczach albo krótkowzroczności. Niemal każdy transfer Marotty był trafiony, łatwo jest się doczepić do tego zdania wyciągając takie szroty jak Isla czy Martinez, ale darujcie sobie. Gdyby nie ten zespół co teraz: Agnelli, Paratici, Marotta i Nedved to byśmy byli obecnie na poziomie Interu albo daj Boże Napoli. Tak słabo zarządzanego Juventus jak w latach Secco i Blanca to ja nigdy nie widziałem. Darowałbym sobie czy ktoś jest za drogi, za tanio poszedł albo za stary i w ogóle. Patrząc na to kogo mieliśmy do wyjęcia z 9tek, i to, że chcieliśmy serio zatrzymać Moratę i bazować na ataku zeszłego sezonu powinniście już dawno sobie uzmysłowić, że Igła to był jedyny nasz słuszny wybór. I wcale nie taki zły.Arbuzini pisze:Jeden dobry ruch jest w stanie pociągnąć za sobą szereg pozytywnych reakcji. Zdumiewa mnie arogancja ludzi na tym forum, którzy stawiają się w pozycji mądrzejszych od zarządu najlepiej prowadzonego klubu piłkarskiego na przestrzeni ostatnich lat.
A jeśli Was tak uwiera ten Igła to zobaczcie sobie na Moratę no cudotwórca. Działacze postawili na zawodnika gotowego tu i teraz pomóc nam walczyć o najwyższe cele. Z Alvaro moglibyśmy czekać i czekać... bo ten przestał się rozwijać wraz z odejściem Teveza.
- Ouh_yeah
- Qualità Juventino
Gotti, warto jednak dodać, że ci napastnicy mają jeszcze jedną cechę wspólną, no poza Drogbą. Wszyscy się jakoś w tym okresie poważnie połamali, a 30+ latek po wielomiesięcznej rehabilitacji w wielkich klubach ma delikatnie mówiąc przewalone, bo już go zastępują trzema innymi napastnikami.
Swoją drogą, Villa nawet u schyłku wykręcał lepsze staty od Moraty...
Swoją drogą, Villa nawet u schyłku wykręcał lepsze staty od Moraty...

- jackop
- Juventino
- Podziekował: 20 razy
- Otrzymał podziękowanie: 70 razy
Ty ślepo w to wierzysz? Uważasz, że Messi, Neymar bądź Ronaldo odeszliby w tym roku za marne 90 mln? Takie pieniądze płaciło sięGotti pisze:Ty ślepo w to wierzysz? Na prawdę? 90mln to się płaci za gracza który robi sam mecz - Ronaldo, Messi, Neymar, Zlatan(jakby był młodszy).

Oczywiście, że ich stać i gdyby na gwałt potrzebowali klasowej 9tki to zapłaciliby tą kwotę bez mrugnięcia okiem. Każda z tych ekip ma jednak porównywalną 9tkę, więc w naszych staraniach o Igłę byliśmy osamotnieni. Najbliższy Gonzalo transfer Suareza kosztował FCB 80 mln 2 lata temu. To była cena promocyjna, ze względu na prawdopodobne kolejne zawieszenie Urusa przez angielską federację, więc kluby się dogadały. Gdyby w kontrakcie miał wpisaną klauzulę 90 to nie sądzę, by Liverpool opuścił im cenę choćby o funta.Maly pisze:Realu, Barcy, Bayernu czy MU nie stać na takie szaleństwa ale "stać" nas?
Ja nie jestem nawet zwolennikiem Igły w Juventusie, uważam, że Marotta powinien odpuścić chociaż potrafię docenić ten transfer. Śmieszy mnie więc, że niektórzy samo przyjście gracza uważają za dobry ruch, piszą o braku alternatyw w postaci innej topowej 9tki, ale nie potrafią przyjąć do wiadomości, że jego ceny nie dało się obniżyć, a samego transferu przeprowadzić inaczej.

O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
- Maly
- Juventino
nie wydaje mi się, jakby było jak mówisz MU np nie żałowałby grosza na Ronaldo ale prawda jest taka, że oni doskonale wiedzą, że piłka to biznes i jak kupią za 100mln Ronaldo z 2-3 sezonami a nie 4-5 to nawet taki zawodnik im się nie zwróci, tzn nie da wymiernych korzyści, to będzie 100mln, których nie odzyskają, nie bez powodu ci wszyscy zawodnicy po 40-50mln, którzy kłują w oczy nie mają więcej niż 25 lat, już to pisałem wcześniej i powtórzę - Higuain jest 7 najstarszym zawodnikiem na liście top50 za takimi ikonami piłki swoich lat jak Figo czy Zidane, on im po prostu nie dorasta do pięt i nawet bogacze z Realu nie robili już po Zidanie transferów takich starych zawodników, każdy się śmiał jak kupowali Ozila z rocznym kontraktem za 20-30mln a oni go sprzedali 2 razy drożej, Barcelona na ciut przepłaconym Sanchezie, który grał całe g także wyszła do przodu... i to samo może być z innymi młodymi którzy dziś wydają się przepłaceni - oni mogą być tyle lub nawet więcej warci za 2-3 lata, Igła za 3 lata nie będzie warty 20mln i na prawdę szkoda mi, że to co zarobimy na Pogbie wydaliśmy tak lekką ręką... jak mówi przysłowie - łatwo przyszło, łatwo poszłojackop pisze:Oczywiście, że ich staćMaly pisze:Realu, Barcy, Bayernu czy MU nie stać na takie szaleństwa ale "stać" nas?
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
- jackop
- Juventino
- Podziekował: 20 razy
- Otrzymał podziękowanie: 70 razy
Oho, kwiatek:
@Maly, wszystko fanie, ale ja odnosiłem się do transferu 9tki (czyli ewentualnego pozyskania przez konkurencję Higuaina), którą w postaci Zlatana pozyskało United
Co do Ronaldo w MU, to zarząd klubu postanowił skupić się na przyszłości i wydać 50 baniek na Martiala, kosztem doraźnego wzmocnienia drużyny tu i teraz. Kupno CR7 bardziej uderzyłoby w ich finanse, ale poziom sportowy zapewne pozwoliłby uniknąć gry w LE, choć wiadomo, że żaden transfer nie daje 100% pewności. Nie można w takich przypadkach oceniać, że jedno jest złe, a drugie dobre, bo to kwestia wyboru, a nie ceny/wartości/zwracania się. Dokładnie taki sam dylemat stał przed naszym zarządem. Rok temu postawiliśmy na przyszłość kupując Dybalę. Tym razem wybraliśmy wzmocnienie na już.
Widzisz, Marotta przeprowadził transfer vintage, gdzie kluby nie patrzył w metrykę, tylko sprowadzały gotowy produkt natychmiast zdolny spełnić oczekiwania
Nie rozumiem porównania ceny Igły do Zidane'a czy Figo, bo kwoty transferów na rynku poszły w górę, między innymi poprzez zakupy młodszych graczy.
Dobrze zrozumiałem? Wolałbyś w Juventusie widzieć Belga za 80, niż Argentyńczyka za 90? Uprzedzam, że nie można 'zjeść ciastko i mieć ciastko'. Możesz podyskutować z panami poniżej:Gotti pisze:Lukaku ma przed sobą 10 lat gry, a Igła 3 - taka delikatna różnica.
Cabrini_idol pisze:Cfc zlozyla oferte za Lukaku 80 mln euro. Madness... this is madness !
kamil-8853 pisze:- Lukaku : Wydatek rzędu 60 mln - sporo, więc pewnie też odpada
fazzik8 pisze: Lukaku i te 60 mln to nie będę komentował zresztą Lukaku nie jest wybitny.
Wyróżnienie:pumex pisze:Jeszcze jedna kwestia - wielu podnieca się tym Lukaku, a dla mnie to przereklamowany gość, przynajmniej aktualnie.
Popierający Cię w temacie fanboy SterlingaMaly pisze:nie mówię, że jest inaczej tak samo jak nie napisałem nigdzie, że Lukaku warty 60 bo dla mnie żaden taki "stojący" napastnik nie jest tyle warty - tyle można dać za kogoś z możliwościami do rozstrzygania meczu jedną solową akcją, bardziej wolałbym dać tyle za Igłę mimo, że chłop wieku nie oszuka... ale z czysto piłkarskiego punktu widzenia dałby nam dużo więcej w mojej opinii przez rok-dwa, może trzy

Ja sam próbowałem przeforsować jego kandydaturę za 60 mln: http://www.forum.juvepoland.com/viewtop ... aku#861676Alexinhio-10 pisze:Lukaku koszty za duze i nie wiem czy wystarczajace umiejetnosci.
@Maly, wszystko fanie, ale ja odnosiłem się do transferu 9tki (czyli ewentualnego pozyskania przez konkurencję Higuaina), którą w postaci Zlatana pozyskało United

Co do Ronaldo w MU, to zarząd klubu postanowił skupić się na przyszłości i wydać 50 baniek na Martiala, kosztem doraźnego wzmocnienia drużyny tu i teraz. Kupno CR7 bardziej uderzyłoby w ich finanse, ale poziom sportowy zapewne pozwoliłby uniknąć gry w LE, choć wiadomo, że żaden transfer nie daje 100% pewności. Nie można w takich przypadkach oceniać, że jedno jest złe, a drugie dobre, bo to kwestia wyboru, a nie ceny/wartości/zwracania się. Dokładnie taki sam dylemat stał przed naszym zarządem. Rok temu postawiliśmy na przyszłość kupując Dybalę. Tym razem wybraliśmy wzmocnienie na już.
Widzisz, Marotta przeprowadził transfer vintage, gdzie kluby nie patrzył w metrykę, tylko sprowadzały gotowy produkt natychmiast zdolny spełnić oczekiwania

Nie rozumiem porównania ceny Igły do Zidane'a czy Figo, bo kwoty transferów na rynku poszły w górę, między innymi poprzez zakupy młodszych graczy.

O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
- Maly
- Juventino
poszły w górę ale nadal w top20 jest tylko Figo, Zidane i... Higuain przy czym Figo łapie się tylko po kursie Euro bo w Funtach jest daleko z tyłu - z tego jasno wynika, że nie poszły w górę za emerytów tylko zawodników, którzy jeszcze mogą się rozwinąć, tu na prawdę nie ma przypadku i dlatego uważam, że nas po prostu nie stać na taki transfer, prędzej czy później zapłacimy za niego wysoką cenę, wyższą niż te 90mln
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
magica Juve vinci
A nie mówiłem?