Polityka

Wszystko co nie związane z Juventusem i sportem. Aktualne wydarzenia ze świata polityki, muzyki i kina.
ODPOWIEDZ
annihilator1988

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 lipca 2016, 17:21

Coś słyszałem, że zabijał, bo nikt nie chciał z nim grać na komputerze :prochno: , ale chyba się przesłyszalem

ktośtam na forum p$g pisze:Odnoszę wrażenie, że Ibra nie jest związany z PSG
Karowiew

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 lipca 2016, 13:12

Tylko przyklasnąć:
POKiN argumentuje, że wielu odwiedzających Powązki bulwersuje fakt, że "okazałe grobowce komunistycznych zbrodniarzy" sąsiadują z "mogiłami ludzi, którzy całe życie poświęcili walce o wolność, całość i niepodległość Rzeczypospolitej krwawo zwalczaną przez prominentnych funkcjonariuszy PRL". Dr Bukowski podkreśla również, że taka sytuacja jest także demoralizująca dla młodzieży otrzymującej na Powązkach fałszywą lekcję historii. "Nadszedł czas na dokonanie na tym cmentarzu takich zmian, aby Julian Marchlewski, Bolesław Bierut, Karol Świerczewski, Władysław Gomułka, Wojciech Jaruzelski nie spoczywali obok generała Tadeusza Bora-Komorowskiego, pułkownika Ryszarda Kuklińskiego i wielu innych bohaterów" – apelują kombatanci.
Link: http://telewizjarepublika.pl/bedzie-dek ... 36050.html

--------------------------------------------------------------------------------------
No niewątpliwie zostały tu okazane sympatie względem pewnego oddziału:

Jak to mawiał Michalkiewicz - "środowisko dziennikarskie w Polsce to kupa ....! Śmierdzącego! :spiteful:

"(…) mówmy o przykrych rzeczach, ale… eee… musi… przejście na emeryturę musi być na tyle późne, że oczekiwany przeciętny oczywiście, oczekiwana przeciętna długość życia nie była bardzo długa" - Jacek Rostowski
Vimes

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 lipca 2016, 21:56

Napastnikiem, który w niedzielę zabił kobietę maczetą i ranił dwóch innych ludzi w Reutlingen (Badenia-Wirtembergia), okazał się 21-letni uchodźca syryjski - poinformował rzecznik policji w tym mieście.

Ujawnił, że Syryjczyk wystąpił w Niemczech o azyl. Powiedział też, nie podając szczegółów, że w przeszłości mężczyzna był zamieszany w incydenty, w których inni ludzie odnieśli obrażenia.

Rzecznik powiedział, że Syryjczyk najprawdopodobniej działał w pojedynkę. Podkreślił, że obecnie nie ma już żadnego zagrożenia.

Źródło
Pozwoliłem sobie wytłuścić fragment newsa, który mnie, żeby nie powiedzieć ostrzej, najbardziej wkurza. Nie, nie jest to fakt, że to był syryjski uchodźca, ale, że "w przeszłości mężczyzna był zamieszany w incydenty, w których inni ludzie odnieśli obrażenia" i pomimo tego przebywał na wolności. Właśnie za to obwiniam polityczną poprawność i nadmierną tolerancję wobec "biednych uchodźców".

Reguły powinny być proste, jeżeli jesteś uchodźcą i łamiesz prawo państwa, do którego przyjechałeś to dostajesz wilczy bilet i wracasz, skąd przyszedłeś lub trafiasz do pierdla, a nie chodzisz wolno po ulicach.

-----------------------------

To a propos ostatnich wypowiedzi tuzów polskiego dziennikarstwa:

Obrazek Obrazek

Trafny komentarz.

Obrazek
Lucas87

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 lipca 2016, 10:36

Jakiś oszołom wysadził się w Ansbach...Zaraz, zaraz - Wersja niemiecka: butla gazowa leczyła się psychiatrycznie i przypłynęła z Bałtyku na pontonie...Pieprze to. Nie nadążam. Idę na rentę.

SANCTI PER FIDEM VICERUNT REGNA OPERATI SUNT IUSTITIAM.
Karowiew

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 lipca 2016, 12:04

http://telewizjarepublika.pl/w-lodzi-za ... 36082.html

Ciekawe co na to zwolennicy przyjmowania tzw. "uchodźców".

"(…) mówmy o przykrych rzeczach, ale… eee… musi… przejście na emeryturę musi być na tyle późne, że oczekiwany przeciętny oczywiście, oczekiwana przeciętna długość życia nie była bardzo długa" - Jacek Rostowski
deszczowy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 lipca 2016, 09:21

I believe in Moise(s) Kean

http://www.pmiska.pl/
Vimes

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 lipca 2016, 10:53

(Dez)informacyjna kloaka internetu, czyli portal natemat.pl znowu w akcji: ""Polski rząd promuje ideologię neofaszystowską". Laureat nagrody Pulitzera ostro krytykuje władzę PiS".

Tutaj przeczytacie o tym, o czym podwładni Lisa nie wspomnieli: "Nowi Faszyści Europy – festiwal bluzgów Wyborczej", czyli na przykład, że cały tekst powstał w oparciu o relacje Jarosława Kurskiego (pierwszy zastępca redaktora naczelnego Gazety Wyborczej) i Piotra Stasińskiego (zastępca redaktora naczelnego Gazety Wyborczej), którzy w imię walki z PiS-em postanowili obrzygać Polskę za granicą. Chyba zakręcenie kurka z państwową kasą naprawdę mocno ich boli: "Dobra zmiana pogrążyła "Wyborczą"".

Co ciekawe, panowie redaktorzy z "Wyborczej" w celu obrzygania Polski nie zawahali się wejść w sojusz z dziennikarzem zatrudnionym przez Russia Today, o której nawet tvn24 pisze w ten sposób: "Russia Today na froncie. Medialna dywizja Putina". Jak widać nie ma takiego łajdactwa, jakiego dziennikarze "Wyborczej" nie byliby zdolni popełnić.

Pewien osobnik na forum sprawił, że jestem skłonny uwierzyć w prawdziwość tej diagnozy: "Polska nauka ma twarz towarzysza Szmaciaka, PRL-owskiego feudała-kacyka" :smile:.

deszczowy pisze:Zwolennicy mają irańskiego Hulka :D

http://www.fronda.pl/a/oto-bat-na-islam ... 75750.html
Przebijam: "Naukowcy potwierdzają : znak krzyża zabija zarazki!" :D.

Odkąd zmieniła się redakcja czytam fronda.pl tylko dla beki.

Obrazek
pan Zambrotta

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 lipca 2016, 22:07

Vimes pisze: Chyba zakręcenie kurka z państwową kasą naprawdę mocno ich boli: "Dobra zmiana pogrążyła "Wyborczą"".
chyba mało ich to obchodzi, bo przyszedł Soros i sypnął kasą... poza tym agora nie musi utrzymywać się z gazety.

Dzisiaj mieliśmy piękną uroczystość inaugarującą ŚDM, a na czerskiej słychać trzask pękających dup :smile: "na zachodzie" takie tłumy rozjeżdża się ciężarówką, albo się atakuje karaibnem/siekierą. W Polsce wszyscy cali i zdrowi, takie multikulti oparte na pewnych fundamentach jest siłą wzmacniającą, nie destrukcyjną.

prezes3c pisze: 12 sierpnia 2020, 22:06
Sorek21 pisze: 12 sierpnia 2020, 21:45Neymar mógł trzy gole wsadzić do przerwy.
A Juventus mógł 2 razy wygrać LM między 2015 a 2017
Vimes

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 lipca 2016, 23:00

pan Zambrotta pisze:
Vimes pisze:Chyba zakręcenie kurka z państwową kasą naprawdę mocno ich boli: "Dobra zmiana pogrążyła "Wyborczą"".
chyba mało ich to obchodzi, bo przyszedł Soros i sypnął kasą... poza tym agora nie musi utrzymywać się z gazety.
Soros nabył akcje Agory od innych inwestorów, którzy byli w ich posiadaniu. Agora nie otrzymała z tego tytułu żadnych pieniędzy. Po prostu zmieniła się struktura właścicielska firmy. Węgier nabył 11% akcji Agory.

Przykład teoretyczny dla jasności, mam 5% akcji spółki A. Składasz mi ofertę kupna tych akcji po satysfakcjonującej mnie cenie. Zawieramy transakcje, ja dostaję gotówkę, a Ty dostajesz akcje. Ja przestaję być cząstkowym właścicielem spółki A, a Ty nim zostajesz. Firma A nic nie otrzymuje z tytułu zawartej przez nas transakcji.

Teraz zaprzańcy z "Wyborczej" próbują się tłumaczyć: "Dziennikarze "Gazety Wyborczej": Nie wiedzieliśmy, z kim rozmawiamy. Nie mówiliśmy o faszyzmie w Polsce" :lol:.

Czytałem wcześniej, że ten "uchodźca", który się wysadził miał być dwukrotnie wydalony z Niemiec. Teraz wiadomo, dlaczego tak się nie stało: "Polityk niemieckiej lewicy zapobiegł deportacji Syryjczyka, który wysadził się w powietrze w bawarskim Ansbach. „Mam wyrzuty sumienia”" :facepalm:.

Obrazek
joy

Katalończyk
Katalończyk
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 lipca 2016, 23:57

pan Zambrotta pisze: Dzisiaj mieliśmy piękną uroczystość inaugarującą ŚDM, a na czerskiej słychać trzask pękających dup :smile: "na zachodzie" takie tłumy rozjeżdża się ciężarówką, albo się atakuje karaibnem/siekierą. W Polsce wszyscy cali i zdrowi, takie multikulti oparte na pewnych fundamentach jest siłą wzmacniającą, nie destrukcyjną.
Co do ŚDM to sam byłem przeciwny temu wydarzeniu. Szczególnie w tak niepokojącym okresie. Jednak teraz uważam to całkiem fajny event. Wynika to prawdopodobnie również z tego, że pielgrzymów jest mniej niż przewidywano (nawet do 2,5mln), w kwietniu podawali, że zarejestrowanych jest ok. 550k, teraz podano ostateczną wersję 360k, plus niezarejestrowani których zazwyczaj było około 2x tyle, więc prawdopodobnie ostateczna liczba będzie oscylować koło 1mln, to jeszcze ciężko stwierdzić bo papież będzie dopiero w środę po południu. Jeśli chodzi komunikację to bez problemu zawiozłem i przywiozłem narzeczoną z pracy. De facto szybciej niż w zwykły dzień roboczy, mimo ograniczeń w ruchu. Jednak sporo ludzi bądź to wyjechało, bądź ma urlop i siedzi w domu. Na jedyny minus, to że odpadł mi cotygodniowy męski wieczór bo już tutaj musiałbym mieć identyfikator do innej strefy. Ale jakoś to przeboleję. Oby tendencja się utrzymała i nie doszło do przykrych wydarzeń.

Sam byłem w 2000 roku w Rzymie na ŚDM i miło ten okres wspominam, szczególnie ludzi którzy nas wtedy przyjmowali i nami przewodzili.

Vimes

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 lipca 2016, 10:02

Cytat z wywiadu Kaczyńskiego dla "Bilda":
Dlaczego sam nie obejmie pan urzędu premiera, jak w latach 2006-2007?

Kierownictwo PiS zdecydowało się na Beatę Szydło. I temu się podporządkowałem. Efekt był dobry, zdobyliśmy władzę.

Źródło
Spróbujcie to przeczytać i się nie uśmiechnąć ;). Aczkolwiek wywiad dla niemieckiej gazety to dobry pomysł.

Było duże oburzenie na Pawłowicz, bo jadła na sali sejmowej:

Obrazek

Na zdjęciu Katarzyna Lubnauer, Barbara Dolniak i Ewa Lieder z Nowoczesnej :ahsisi:.

Obrazek
Karowiew

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 lipca 2016, 21:19

szczypek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 24 razy

Nieprzeczytany post 01 sierpnia 2016, 08:22

Tvn24. Da się upaść niżej?

deszczowy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 sierpnia 2016, 08:42

Szefowa "Wiadomości". Da się upaść niżej?

https://pbs.twimg.com/media/CowR4uEXEAAs7k5.jpg:large

I believe in Moise(s) Kean

http://www.pmiska.pl/
joy

Katalończyk
Katalończyk
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 sierpnia 2016, 11:24

deszczowy pisze:Szefowa "Wiadomości". Da się upaść niżej?

https://pbs.twimg.com/media/CowR4uEXEAAs7k5.jpg:large
Mówisz i masz.

"Stanisław Pięta @stpieta 2 godz.2 godziny temu
Godzina"W"nigdy nie była godziną"zgody".Najpierw była"niezgoda"z Hitlerem,potem z komunistami.Teraz jest z @Kom_Obr_Dem i @gazeta_wyborcza."

ODPOWIEDZ