Mercato (Lato 2016)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
cinek_uk

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 lipca 2016, 17:08

Pogba odchodząc zostanie okrzyknięty największym frajerem. Poszedł grać w LE. Liczy sie £££. A szkoda....a jeszcze gdyby Juve wygrało LM w przyszłym sezonie, to dopiero heca...

Gigi + Alex + Pavel + Camor + Treze = Juventus
RICTOR

Juventino
Juventino
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 28 lipca 2016, 17:09

aras pisze:8 bramek i 12 asyst to nawet Zidane nie miał w sezonie.
Faktycznie. Ostatni sezon Zidane'a u nas. 6 bramek, 12 asyst w Serie A :ok: Źródło: transfermarkt.
aras pisze:Jak zacząłem kibicować Juventusowi, Ty jeszcze byłeś w pieluchach :)
Pics or it didn't happen :papa:
wojczech7 pisze:Jakby mi ktoś obiecał, że za Pogbę przyjdzie Veratti, nawet chwili bym się nie zastanawiał... Szkoda, że to mało realne :confused2:
Ponoć Marco ma klauzulę w tym najnowszym kontrakcie równą 65 mln. Ponoć bo niektóre źródła taką podawały, inne nie (pisząc źródła mam na myśli media).
Ostatnio zmieniony 28 lipca 2016, 17:13 przez RICTOR, łącznie zmieniany 1 raz.

B@rt

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 10 razy
Otrzymał podziękowanie: 27 razy

Nieprzeczytany post 28 lipca 2016, 17:12

Do płaczących za Pogbą - naprawdę uważacie, że bez niego nie ma przyszłości dla Juventusu? Co sezon Ligę Mistrzów wygrywa drużyna bez Pogby w składzie, a z nim nie udało się to jeszcze nikomu.

Jeżeli faktycznie teraz odejdzie, to tak jak pisało kilka osób wcześniej, okaże się, że Pogba zabawił się jak dupek z klubem i kibicami, którzy zasłużyli przynajmniej na szacunek. Z deklaracją woli odejścia spóźnił się o dobre 3 - 4 miesiące, do tego cały czas nie było do końca wiadomo o co mu chodzi. W pewnym momencie zresztą chyba sam tego nie wiedział. Naprawdę klub miałby pozwolić wodzić się za nos dwudziestotrzylatkowi i jego agentowi? Łaski nikomu nie robił, że grał w Turynie przez te cztery lata, brał za to ciężkie miliony i szacunku dla pracodawcy można było od niego oczekiwać.

Marotta pokazał już, na co stawia w tym mercato, więc skoro goni Pogbę za grubą bańkę, to możemy być spokojni o zastępstwo.

pablo1503

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 lipca 2016, 17:14

aras pisze:8 bramek i 12 asyst to nawet Zidane nie miał w sezonie.
Wiesz, taki Iniesta 2 sezony temu nie miał żadnej bramki i zaliczył zaledwie jedną asystę.
Pjanić - 10 goli, 12 asyst.
Bośniak > Francuz.
Statystykami to można się co najwyżej, za przeproszeniem, podetrzeć. Chciałbym, żeby Pogba został, ale z niewolnika nie ma pracownika, a bardzo wiele wskazuje na to, że ten chce odejść i koniec. Nawet nie raczył udzielić jednego wywiadu przez te kilka tygodni.
Jestem przekonany, że przyjdzie godne następstwo.
Najbardziej śmieszą mnie komentarze odnośnie braku możliwości wygrania LM bez Pogby. :ok: Give me a break. Z Pogbą jesteśmy faworytem nr. 1, a bez niego możemy walczyć co najwyżej o wyjście z grupy? Bez jaj. Był ważnym elementem układanki, ale tutaj przeginane jest też w drugą stronę.

PS. Nie wiem, jak Was, ale mnie strasznie irytuje gadka o tej całej stracie marketingowej. Pieniądze są ważne, ale ja czekam na trofeum, którego w Turynie nie widziano od 20 lat! Głęboko w nosie mam to, ile zarabiamy na pieprzonych koszulkach z nr. 10. Jak dla mnie, to możemy dać ją nawet Hernanesowi i zrobić z niego centralną postać drużyny. Jeżeli tylko taki ruch pomoże w wygraniu LM, to będę ukontentowany. Odejdzie Pogba, trudno. Jest medialny? No jest. I co z tego? Stracimy na tym kilka groszy w porównaniu do całorocznych dochodów. A może nagle inwestorzy przestaną się Nami interesować. A nie, już wiem - wszyscy zapomną, że taki klub w ogóle istnieje, bo przecież tutaj gra tylko sam Francuz, który niedługo i tak odejdzie. :whistle:

Obrazek
cinek_uk

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 lipca 2016, 17:20

B@rt pisze:Do płaczących za Pogbą - naprawdę uważacie, że bez niego nie ma przyszłości dla Juventusu? Co sezon Ligę Mistrzów wygrywa drużyna bez Pogby w składzie, a z nim nie udało się to jeszcze nikomu.

Jeżeli faktycznie teraz odejdzie, to tak jak pisało kilka osób wcześniej, okaże się, że Pogba zabawił się jak dupek z klubem i kibicami, którzy zasłużyli przynajmniej na szacunek. Z deklaracją woli odejścia spóźnił się o dobre 3 - 4 miesiące, do tego cały czas nie było do końca wiadomo o co mu chodzi. W pewnym momencie zresztą chyba sam tego nie wiedział. Naprawdę klub miałby pozwolić wodzić się za nos dwudziestotrzylatkowi i jego agentowi? Łaski nikomu nie robił, że grał w Turynie przez te cztery lata, brał za to ciężkie miliony i szacunku dla pracodawcy można było od niego oczekiwać.

Marotta pokazał już, na co stawia w tym mercato, więc skoro goni Pogbę za grubą bańkę, to możemy być spokojni o zastępstwo.
Zgadzam sie z Tobą w 100%. Wierze ze Marotta ma już kogoś na oku od pewnego czasu. Czekać na info...

Gigi + Alex + Pavel + Camor + Treze = Juventus
Crunny

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 22 razy

Nieprzeczytany post 28 lipca 2016, 17:22

Ja nie widzę, by ktokolwiek tutaj płakał. Raczej jest złość, że odchodzi od nas bardzo ważny zawodnik. Pogba stanowił pewnie połowę wartości marketingowej tego składu, ale na boisku nie był AŻ TAK decydujący. Chyba nikt nie cieszy się, że odchodzi.

RICTOR

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 28 lipca 2016, 17:25

Jeśli rozmawialibyśmy o hipotetycznej sytuacji "Pogba robi łaskę, że gra tu za drobne podczas gdy w MU czułby się doceniony wysokością pensji" to ja bym się jak najbardziej cieszył, że odchodzi.

Virgil

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 lipca 2016, 17:25

Dokładnie jak pisze pablo

Wyluzujcie, sprzedajemy gościa który nie jest w 5 najlepszych piłkarzy w tym momencie na świecie a może i nie w 10 za rekordową sumę, gościa który jak trzeba było wziąć na siebie odpowiedzialność za drużynę to szorowaliśmy prawie na dnie tabeli Serie A, gościa który w LM grał przyzwoicie co najwyżej.

Jeżeli chodzi o LM to Pogba niczego nie gwarantuje, oczywiście że lepiej mieć Pogbę w składzie niż nie mieć. Ale wygranie LM to też chęci i mentalność do wygrywania, Pogba wybierając ten ManU tej mentalności nie ma.

A staty to można sobie wsadzić bo jak mega potrzebne były te bramki i asysty na początku sezonu to ich nie było i Pogba prawie że kopał się po czole, fajnie że potem zaczął <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> grać ale powoływanie się na takie statystyki nie ma sensu.

Jak Veratti ma klauzulę to się dogadywać albo aktywować klauzulę Koke i namawiać piłkarza do zmiany klubu.

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 28 lipca 2016, 17:28

Verratti to marzenie, ale cholernie trudne do spelnienia. Ponoc Real ma zrobic wiele, by go pozyskac, ale jesli ta klauzula rzedu 65 mln faktycznie istnieje to brac (o ile nas stac) - w koncu to Juventino. W kazdym razie kogos tego formatu (niekoniecznie tak dobrego jak Wloch, ale z podobnej polki).

ballack13

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 28 lipca 2016, 17:28

marcusftb pisze:Pogba odchodząc zostanie okrzyknięty największym frajerem. Poszedł grać w LE. Liczy sie &#163;&#163;&#163;. A szkoda....a jeszcze gdyby Juve wygrało LM w przyszłym sezonie, to dopiero heca...
Stary daj se siana.

Czy jesli zadzwoni do Ciebie ktos i powie - przejdz do nas do pracy (mniejsza firma o polowe niz w tej w ktorej obecnie pracujesz) ale dostaniesz 2 lub 3 razy wiecej pieniedzy to powiesz NIE bo ja chce w duzej firmie pracowac?

Koles to ze ktos gra w pilke i tak zarabia to fajnie ale to jest tez jego praca.

Po drugie nie zachowuj sie jak kibice Dwóch Włoskich drużyn które fapią teraz na swoich byłych piłkarzy.

Czy brałeś pod uwage fakt że sprzedaż Pogby do Man Utd możę być wszystkim na rękę? tak tak wliczając w to Juve.

nie czytaj durnych niusów o tym że Juve niechce sprzedać Pogbe i odejdzie jak sam będzie chciał.

Pare/parenaście dni temu Szef Napoli powiedział cos w ten desen "zapytałem Juve czy chca kupic Igłe i wpłacić klauzule to powiedzieli żę absolutnie" jak to wyglada dzisiaj?

Media pisza różne bajki.

Niektorzy to powinni sie opamietac.
2 okienka w ciagu roku, setki piłkarzy zmieniają kluby.
W historii są przypadki typu Barca-Real czy Atletico-Real wiec nie płaczmy że odchodzi ktos od Nas.

Jeśli zostanie sprzedany - dziekuje za to co zrobił dla klubu.

Dzięki za to że przeszedł do Nas z United w momencie gdzie nikt United nie wyśmiewał tak jak teraz (że gra w LE czy nie gra itp)

Wtedy nota bene wybrał słabszy Juventus od United?

Poprostu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 49 razy
Otrzymał podziękowanie: 52 razy

Nieprzeczytany post 28 lipca 2016, 17:30

Virgil pisze: Jak Veratti ma klauzulę to się dogadywać albo aktywować klauzulę Koke i namawiać piłkarza do zmiany klubu.

Jak ma klauzule to płacić od razu bez żadnego zastanowienia. Mimo wszystko nie wierzę w transfer Marco. Byłoby zbyt pięknie. :shock:

Szilgu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 lipca 2016, 17:31

Była chociaż jedna plotka tego lata o Verattim? :angry:

LukaszJuve

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 28 lipca 2016, 17:32

Żebyśmy się nie zdziwili jak przyjdzie Witsel i to będzie na tyle.

Fino alla fine.
Vincitore

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 lipca 2016, 17:33

Jak dla mnie wkład Pogby w grę Juventusu jest ogromny, kolosalną różnicę było widać kiedy Francuza nie było na murawie, brakowało nam wówczas baaardzo dużo jakości w ofensywie, bardzo. Pogba stawiał stempel na praktycznie każdym ataku Juventusu, w kontratakach nieoceniony, zmieniał ciężar gry także w świetny sposób, o zdobywaniu terenu z piłką przy nodze nie wspominając. Dlatego nie deprecjonowałbym aż tak jego wartości, wiadomo, że udało nam się już w przeszłości zastąpić lepszych piłkarzy od niego i to z powodzeniem, ale skutki jego utraty początkowo także odczujemy.

RICTOR

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 28 lipca 2016, 17:34

ballack13 pisze:Wtedy nota bene wybrał słabszy Juventus od United?
Gwoli jasności, wtedy wybierał między trybunami w Manchesterze (drużyna na tamten moment silniejsza) i miejscem w drużynie w Turynie (drużyna słabsza). Teraz wybiera między byciem centralną postacią jednego z faworytów do wygrania LM i pensją 7 mln a być może byciem centralną postacią (Zlatan :whistle:) jednego z faworytów do wygrania LE i pensją ponad 2 razy większą. I nie byłoby w tym zupełnie nic niewłaściwego gdybyśmy z ust tegoś Paula nie słyszeli conajmniej kilkanaście razy, że najbardziej liczy się dla niego nie kasa, ale ciągły rozwój by stać się najlepszym i zdobyć Złotą Piłkę.
Ostatnio zmieniony 28 lipca 2016, 17:35 przez RICTOR, łącznie zmieniany 1 raz.

Zablokowany