Mercato (Lato 2016)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
kapusniaczek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 lipca 2016, 15:08

LukaszJuve pisze:Dokładnie, wiecie coś więcej o Gabigolu?
podobno preferuje nas bardziej niż barce, która ma prawo pierwokupu. troszkę dziwi mnie cena która prognozowana jest w mediach. jeden z największych talentów brazylijskiej piłki, dobre 2-3 lata mówi się o nim jak o złotym dziecku.
transfer do europy był kwestią czasu. kilka miesięcy wydawało się, ze jest dogadany z bvb. wszyscy wielcy go obserwowali i nikt nie złożył oferty, teraz juve wyskoczyło, nie oszukujmy się z niską ofertą i została ona zaakceptowana.
na pewno jak go chcemy na serio, to trzeba zamknąć transfer przed igrzyskami. jak strzeli coś lub Brazylia daleko zajdzie to cena z automatu wystrzeli i zainteresowanie się zwiększy kilkukrotnie. a w licytację z realem czy city nie chce wierzyć..

ciekawi mnie też skład a dokładniej taktyka, na ligę mistrzów w razie transferu Brazylijczyka. allegri preferuje 4312 ale jeśli przyjrzeć się bliżej ostatnim dwóm sezonom, szczególnie ten pierwszy to, nie graliśmy 4312 tylko 4321 tzw choinką. z tevezem i pereyrą za moratą. teraz gdy w składzie możemy mieć dybale, higuaina, pjace i barbose, to zaryzykuje stwierdzeniem, ze będzie to własnie ustawienie jak w meczu z totkami. cofnięty będzie dybala, obojetnie z której strony miałby grać. z lewej pjaca a z prawej gabriel. oczywiscie, mogą się wymieniać pozycjami, każdy z wymienionych wyżej zawodników możę grać jako wysuniety napastnik. dodatkowo pipita potrafi się cofnąc i praktycznie ofensywne trio może wymieniać się pozycjami jak chce. tak to widzę. :bravo:

higuain/dybala/gabriel/pjaca
dybala/pjaca/higuain gabriel/dybala/higuain

// gabigol, gabriel, gabriel barbosa to ten sam zawodnik.
Ostatnio zmieniony 27 lipca 2016, 16:27 przez kapusniaczek, łącznie zmieniany 2 razy.

ozob

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 lipca 2016, 15:16

Na LM to bedzie to Panie, a nie Pjaca czy Barbosa w wyjsciowym:

Buffon - Alves, Bonucci, Chiellini, Sandro - Khedira, Marchisio/X, Pogba - Pjanic - Dybala, Igla.

La fidanzata d'Italia
Virgil

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 lipca 2016, 15:19

Moim zdaniem żadnego Gabigola nie kupimy czy innego Gabriela. Może jak Pogb odejdzie ale gdzie on miałby grać ?

A co do zastępców Pogby ktorych potencjalnie podałem, chodziło o klasę sportową danego piłkarza a nie rolę na boisku.

Pogba ma na tyle nieszablonowe umiejętności i styl gry że nie ma drugiego takiego zawodnika. Inaczej przy 3 osobowej pomocy czy to w 3-5-2 czy innej taktyce by na miejscu Pogby wyglądał potencjalnie Kroos a inaczej Rakitic.

Zresztą wcale nie powiedziane że wtedy byśmy grali jedną taktyką, Allegri już rok temu chciał kogoś kto by grał za napastnikami, w przypadku sprzedaży Pogby mógłby mieć takiego zawodnika, szczególnie że granie 4-3-1-2 otworzyłoby nam więcej możliwości.

Poprostu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 44 razy
Otrzymał podziękowanie: 46 razy

Nieprzeczytany post 27 lipca 2016, 15:24

Virgil pisze:

Zresztą wcale nie powiedziane że wtedy byśmy grali jedną taktyką, Allegri już rok temu chciał kogoś kto by grał za napastnikami, w przypadku sprzedaży Pogby mógłby mieć takiego zawodnika, szczególnie że granie 4-3-1-2 otworzyłoby nam więcej możliwości.
Tym zadownikiem jest Pjanic i to on będzie grał za napastnikami w 4312. A w 4321 ostatnio testowanym zapewne będzie grał w parzę z Dybalą za Gonzalo.

Virgil

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 lipca 2016, 15:27

Możliwe, nie twierdzę że nie, po prostu uważam że zawodnika jak Pogba jeżeli ten odejdzie nie znajdziemy i wolę kupić kogoś klasowego w miarę możliwości najlepszego a niech trener się nad tym głowi. Czy byłby to Kross, Rakitic czy Koke.

Czy naprawdę jeżeli byłaby możliwość sprowadzenia Verattiego to byśmy się oglądali na to że jest Pjanic ? Wątpię

MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 14 razy
Otrzymał podziękowanie: 209 razy

Nieprzeczytany post 27 lipca 2016, 15:30

Jacky pisze:Niemal w kazdym poscie piszesz cos w stylu "niech spada". Zreszta nie tylko Ty, ale paru innych agentow rowniez.
A to zasadnicza różnica a na Pogbie świat się nie kończy co pokazały ostatnie transfery. Sam Pogba wypowiedziałby się i byłoby po sprawie, czy ta sytuacja go bawi ? Kosztem kibiców Juve ? Mnie to przypomina sytuację z Vidalem, który okazało się romansował na boku. Wyraziłby się jasno, że zostaje lub odchodzi, w drugim przypadku zarząd ma czas aby sprowadzić kogoś konkretnego aby nie było niebezpieczeństwa sprowadzenia kogoś hernanesopodobnego. I tyle, nie mam powodu aby po nim jeździć.

Obrazek
CzeczenCZN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 lipca 2016, 15:36

Olek1987 pisze:P.S Ciekawe jakie mamy plany wzgledem Marrone :roll: ma on status naszego wychowanka ?
Tak, ma status wychowanka. Ja tak się zastanawiam jeszcze kogo by z naszych wychowanków spróbować pozyskać - hmm może by tak Nocerino?

https://youtu.be/ld3Ag-BCwlc

#cznandj #ripgangsquad :hi:
blackadder

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 lipca 2016, 15:42

alessandro1977 pisze:
Jacky pisze:Niemal w kazdym poscie piszesz cos w stylu "niech spada". Zreszta nie tylko Ty, ale paru innych agentow rowniez.
A to zasadnicza różnica a na Pogbie świat się nie kończy co pokazały ostatnie transfery. Sam Pogba wypowiedziałby się i byłoby po sprawie, czy ta sytuacja go bawi ? Kosztem kibiców Juve ? Mnie to przypomina sytuację z Vidalem, który okazało się romansował na boku. Wyraziłby się jasno, że zostaje lub odchodzi, w drugim przypadku zarząd ma czas aby sprowadzić kogoś konkretnego aby nie było niebezpieczeństwa sprowadzenia kogoś hernanesopodobnego. I tyle, nie mam powodu aby po nim jeździć.
Podejrzewam że Pogba pewnie sam nie wie czy odchodzi. Nawet jeśli wyraził chęć odejścia to muszą się dogadać jeszcze kluby. Co jeśli Paul publicznie przyzna że woli odejść a United nie wyłoży w końcu kasy?
Owszem, pewnie mógłby oznajmić dyrekcji że zostaje i byłoby po wszystkim.
Sytuacja widocznie wygląda tak że obie strony chcą zobaczyć ile jest w stanie wyłożyć United, ale na sprzedaży nie zależy nikomu poza Railoą.

Obrazek
mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 27 lipca 2016, 15:48

A nie pomyśleliście, że wszystko dzieje się za zgodą Pogby i Marotty? Być może faktycznie celowo pompują ten balon, bo takie zagrania podbijają jego cenę, wartość medialną i odwracają uwagę od nieudanego Euro. Stąd być może brak jakichkolwiek deklaracji z jego strony, zresztą ja nie pamiętam, by kiedykolwiek takie składał - on tak już po prostu ma. To nie przypadek, że Adidas na swój oficjalny profil wrzuca filmik, na którym Francuz mówi - "nie wierzcie w to, co czytacie w gazetach", przy czym się śmieje. A nie trzeba chyba dodawać, że gazety są święcie przekonane o tym, że Paul odchodzi.

JBł

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 lipca 2016, 15:57

Przypomina mi się jeszcze to zdjęcie, które wstawiła jakaś dziewczyna z Pogbą w Miami. (było tu wstawione swego czasu) Napisała ona tam niemalże to samo, co jest w tym gifie od adidasa.

Nie wiem, jeśli Pogba odejdzie teraz: po tym zdjęciu, po gifie, do MU to nie będzie to fajne z jego strony. :stop:

Vincitore

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 lipca 2016, 16:07

Jeżeli Pogba po tym wszystkim co dla niego zrobił Juventus, dając mu szansę w tak młodym wieku, kształtując piłkarsko i mentalnie, najzwyczajniej w świecie robi sobie teraz jaja z kibiców, którzy zawsze stali za nim, gdy spadała na niego krytyka, że nie zasługuje na numer 10, to stracę do niego sporo sympatii.

Czytałem gdzieś dzisiaj, że Raiola ponoć obiecał Marottcie, że jeśli trochę poluzuje z Pogbą, to pomoże mu zakontraktować Matuidiego. Beppe nieugięty. Widziałem także info, że ustaliliśmy deadline do 1 sierpnia i do tej pory Man Utd ma sfinalizować transfer, jeżeli nie - oficjalnie zrywamy z nimi negocjacje, tak jak to zrobiło rok temu z nami Schalke ws. Draxlera.

Przypominam, że w niedziele pojawiło się info o środzie, która miała być decydującym dniem dla Pogby i Manchesteru, póki co jest w miarę spokojnie, zobaczymy co wydarzy się wieczorem.

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 27 lipca 2016, 16:21

Ja tam już mediom nie ufam. Pewne sygnały w ostatnich dniach wskazywałyby na to, ze Francuz pozostanie z nami. Nie wierzę, że odpaliłby taką szopkę, w obliczu tych zdjęć i tego filmiku po prostu musi zostać.

Konferencja Pipity jutro o 16.

Kucharius1

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 27 lipca 2016, 16:23

Ktoś przetłumaczy co o naszej ofercie mówią działacze Santosu ?

Jak tam kursy na transfer Pogby :P ?

Vincitore

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 lipca 2016, 16:31

Kucharius1 pisze:Ktoś przetłumaczy co o naszej ofercie mówią działacze Santosu ?

Jak tam kursy na transfer Pogby :P ?
Nic ciekawego, potwierdził naszą ofertę i dodał, że Gabigol zadecyduje gdzie chce zagrać.

1.50 - Man Utd, 2.00 Real M, 8.00 Juventus O_O

fazzik8

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 27 lipca 2016, 16:36

Odbiegając na chwilę od Pogby.

http://www.transfermarkt.pl/spieler-sta ... ktwertetop

Od wczoraj dzięki transferowi Pipity awansowaliśmy z 10 na 7 miejsce. Ja osobiście uważam transfermarkt za jedno z najbardziej rzetelnych źródeł jeżeli chodzi o wycenę piłkarzy.

Dla osób, które transfer Higuaina nie przekonuje:

Mi się w Argentyńczyku podoba, że On wali na bramę a nie się cycka. Zresztą w zeszłym sezonie te bramki to w każdy możliwy sposób strzelił, nawet piękna przewrotka się pojawiła.

Co do ceny tych 90 mln. Obecnie no name przed euro Renato Sanchez albo Andre Gomes to koszt rzędu 50 - 60 mln euro, więc nie wiem o czym tu mowa. Taki jest rynek a my się tylko powinniśmy cieszyć, że na takie ruchy transferowe nas stać. Zwłaszcza, że nie tak dawno naszym wzmocnieniem w ataku był Matri. Sam fanem Argentyńczyka nie byłem, ale zacieram ręce na ten transfer.

Nadszedł moment kiedy w FM nie ma kogo kupić :)

Zablokowany