Mercato (Lato 2016)
- Robaku
- Juventino
- Podziekował: 2 razy
Jeśli te doniesienie okażą się prawdą...CavAllano pisze:lots of bla bla bla.
Wczoraj media pisały Juve chce więcej. Dzisiaj media piszą - Juve zgadza się na wcześniejszą ofertę czy was nie zastanawia brak konsekwencji?
Agresti zszedł do poziomu DiMarzio. zaden nie jest wiarygodny.
- Poprostu
- Juventino
- Podziekował: 44 razy
- Otrzymał podziękowanie: 46 razy
Dycha przy odejściu Pogby tylko dla Dybali który w zeszłym sezonie stwierdził, że może nawet zakończyć karierze w Juve.Lucas87 pisze:Jeśli to prawda, to całkowicie zgadzam się z mrozzim. Wydoić United jak krowę, dać dychę Higuainowi albo Marchisio, i postarać się o Rakiticia. Ja bym nie winił Pogby tak do końca, bo wiadomo, że to parszywy grubas robi mu wodę z mózgu...
- kapusniaczek
- Juventino
nawet nie żartuj z tą 10 dla gonzalo. wiadomo skąd przychodzi i po co. najemnik z krwi i kości. ten numer ma bardzo duże znaczenie i w obecnym sezonie nie widze nikogo. mi zawsze ten numer kojarzył się z kimś kto ciągnie grę i jest liderem drużyny. dybala mógłby przejąc, ale on chyba wypowiadał się, że nie chce obecnie zmieniać. może za sezon, ale zarząd musiałby być przekonany, ze nie zrobi jak pogba i nie odejdzie po roku.Lucas87 pisze:dać dychę Higuainowi.

- wagner
- Juventino
Pjanic + "ktoś" może nam zrekompensować w jakiś sposób rolę jaką spełnia(ł) Pogba. To, że Pogba odchodzi, lub ma odejść jest naturalne, kierunek jak najbardziej zaskakujący, tutaj CavAllano napisał chyba wszystko w tym temacie i nie ma sensu tego powtarzać.CavAllano pisze:Takze i mnie martwi kwestia nastepcy Francuza. Matic to co prawda bardzo dobry gracz, ale nie oszukujmy sie - jako glowne wzmocnienie w obliczu odejscia Pogby bylby sporym zawodem i w srodku pola zanotowalibysmy sportowy zjazd. Wierze, ze Marotta i Paratici pozytywnie nas zaskocza, jako ze swietnie wzmocnili juz i obrone, i atak. Teraz czeka ich jednak zdaje sie najtrudniejsze zadanie, a pojawiajace sie w mediach nazwiska optymizmem raczej nie napawaja. Powinni nas interesowac gracze pokroju Kroosa czy Rakiticia, abstrahujac od realnych szans na pozyskanie ktoregos z nich.
Wątpię jednak w to, że w jakiś sposób Juve przesunie ciężar gry na napastników, ponieważ taktyka gry 3-5-2 determinuje do tego by ta "piątka" rozumiała system gry. Od czasu przeobrażenia naszego system gry na wcześniej wspomniany zawsze budowaliśmy silną pomoc i tak będzie i tym razem nie mam co do tego wątpliwości. Jeśli przyjdzie, przewijający się w prasie, Matic czy Witsel to najprawdopodobniej lewa strona będzie obsadzona przez Sandro i to na nim spocznie napędzanie akcji z lewej strony boiska. Wcale nie musi nam to wyjść na gorsze. Jednak oczywiste jest to, że my kibice, oczekujemy z miejsca godnego następcy Francuza. Najbardziej "obawiam" się przyjścia kogoś takiego jak Joao Mario czy Williama Carvalho, młodzi, utalentowani, ale gracze których trzeba "budować" i to nie za małe pieniądze.
Ostatnio zmieniony 25 lipca 2016, 14:25 przez wagner, łącznie zmieniany 1 raz.
- Klorel
- Juventino
Witsel podobno już w Evertonie.
http://www.forum.juvepoland.com/viewtopic.php?t=25767
Naklejki, wlepki, plakaty, szablony do malowania, tablice - zapraszam
Naklejki, wlepki, plakaty, szablony do malowania, tablice - zapraszam

- Patrol
- Juventino
Po twitterze hula plotka podana przez niejakiego SpazioJ: Pogba wyraził chęć pozostania w Turynie. Raiola, który specjalnie wybrał się do Miami, żeby przekonać Francuza do transferu, wraca z niczym.
Jeśli to prawda, to :hellyes:
Jeśli to prawda, to :hellyes:
- Kucharius1
- Juventino
Ja bym poczekał z narzekaniem do momentu jak odejdzie.
Patrząc na obecny skład ManU to mam spore wątpliwości czy wywalczą sobie awans do LM.
Dobry bramkarz, ale mimo upływu czasu nie lepszy niż Gigi. Środek obrony to żart w porównaniu z naszym. Boki Alves- Sandro dwie klasy wyżej niż Diabłów. Środek pomocy też śmiechu wart. Taki Schneiderlin nie jest lepszy od Sturaro. Ofensywa niby fajna ale Zlatan to już staruszek, Roo nie nadaje się do poważnej piłki już, a Matrial w lidze strzelił 11 goli, teraz pewnie Zlatan zepchnie go na skrzydło. Rozwój Rashforda Szwed też zablokuje. Fajnie wygląda tylko Mkhitaryan, ale i on lubi mieć swoje problemy z aklimatyzacją.
Jestem pewien że Pep i Conte dysponują lepszymi składami, a Klopp porównywalnym. Jeśli dodamy do tego Spurs i Arsenal, dwa zespoły które się nie osłabiły, a z ruchami na rynku jeszcze czekają, to może zabraknąć miejsca dla Czerwonych Diabłów.
Zaskoczyć są w stanie West Ham i Lisy.
Manchester ma słabą kadrę, pełną przepłaconych przeciętniaków. Transfer Pogby to dla nich wielka szansa, ale czy dla Francuza jest tym samym?
Z dostępnych na rynku zawodników mogliby go zastąpić:
-Matic - podobne warunki, musiałby nawiązać do czasów Benfiki i poprzedniego sezonu w Londynie
-Saul - ma klauzule i wydaje się bardziej dostępny niż Koke
-Bazoer - prospekt
-Tielemans - prospekt
Patrząc na obecny skład ManU to mam spore wątpliwości czy wywalczą sobie awans do LM.
Dobry bramkarz, ale mimo upływu czasu nie lepszy niż Gigi. Środek obrony to żart w porównaniu z naszym. Boki Alves- Sandro dwie klasy wyżej niż Diabłów. Środek pomocy też śmiechu wart. Taki Schneiderlin nie jest lepszy od Sturaro. Ofensywa niby fajna ale Zlatan to już staruszek, Roo nie nadaje się do poważnej piłki już, a Matrial w lidze strzelił 11 goli, teraz pewnie Zlatan zepchnie go na skrzydło. Rozwój Rashforda Szwed też zablokuje. Fajnie wygląda tylko Mkhitaryan, ale i on lubi mieć swoje problemy z aklimatyzacją.
Jestem pewien że Pep i Conte dysponują lepszymi składami, a Klopp porównywalnym. Jeśli dodamy do tego Spurs i Arsenal, dwa zespoły które się nie osłabiły, a z ruchami na rynku jeszcze czekają, to może zabraknąć miejsca dla Czerwonych Diabłów.
Zaskoczyć są w stanie West Ham i Lisy.
Manchester ma słabą kadrę, pełną przepłaconych przeciętniaków. Transfer Pogby to dla nich wielka szansa, ale czy dla Francuza jest tym samym?
Z dostępnych na rynku zawodników mogliby go zastąpić:
-Matic - podobne warunki, musiałby nawiązać do czasów Benfiki i poprzedniego sezonu w Londynie
-Saul - ma klauzule i wydaje się bardziej dostępny niż Koke
-Bazoer - prospekt
-Tielemans - prospekt
- gregab
- Juventino
- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
Ta strona na FB SpazioJ cieszy sie spora popularnoscia, ale ciezko zweryfikowac wiarygodnosc tego doniesienia, ktore jest rzekomo eksluzywnym info od redakcji. Uwazaja tam takze, ze zmiana nastawienia Pogby nastapila w ostatnich godzinach (w zwiazku z transferem Higuaina).
- koki90
- Juventino
Raiola to musiał się dogadać z United na niezłe prowizje, bo przecież ewidentnie zaczął tam sprowadzać całą gromadkę swoich piłkarzy i to nie może być przypadek. Zwłaszcza, że United nieźle przepłaciło choćby za takiego Mchitarjana. Te 20% dla Raioli wspominane oficjalnie w mediach samo w sobie jest kuszące, ale nie zdziwiłbym się wcale jakby dogadał się na coś jeszcze pod stołem lub jest jeszcze coś o czym nie wiemy.
Ja też nadal chcę żeby Pogba został i serio mam nadzieję, że okaże się, że ma bardziej poukładane w głowie niż jego agent. Z nim w składzie nasza pierwsza 11 jest niesamowicie silna i kompletna.
Ja też nadal chcę żeby Pogba został i serio mam nadzieję, że okaże się, że ma bardziej poukładane w głowie niż jego agent. Z nim w składzie nasza pierwsza 11 jest niesamowicie silna i kompletna.
- JBł
- Juventino
Tielemans w LiverpooluKucharius1 pisze: -Tielemans - prospekt

Jakby został Pogba i przyszedł Higuain to byłby kosmos :shock:
Ostatnio zmieniony 25 lipca 2016, 17:03 przez JBł, łącznie zmieniany 1 raz.
- damszn
- Juventino
Dla mnie przychodzenie Pogby do Man Utd to się kupy nie trzyma, on chce wygrywać tytuły a tam to mogę znowu się nie zakwalifikować do LM, a jeszcze Mourinho narzeka że przez LE ma utrudnione przygotowywania, no tak, na wakacjach zawodnicy a za chwile ważne mecze.
Pogba w Juve został otoczony troską a najważniejsze że uwierzono w niego, nawet jak grał słabiej to grał, Marchisio czyli podstawowy zawodnik Juve do tej pory, podstawowy reprezentant Włocha był na ławce a Pogba grał, tak już nigdy nie będzie miał, zrobi sobie krzywdę odchodząc, chociaż to jego kariera, dobrze że nie pokazywał serduszek i nie zarzekał się że będzie do końca kariery jak Vidal.
Jakby faktycznie wyszedł transfer to popatrzcie, Pogba 120mln, Coman prawie 30mln, za zawodników którzy kosztowali nas może 2mln, kosmos.
Jak zostanie to Juve wchodzi na nieosiągalny do tej pory poziom, pierwsza 11 idealna, każdy zawodnik mógłby grać w każdym klubie bez problemu, do tego Pjanic daje możliwość bycia kontuzjowanym Khedirze
No i zarobki też następny poziom, w końcu najlepiej opłacony będzie zawodnik Juve, a to nawet dwóch - Pogba i Higuain, pewnie za rok Dybala dostanie tak wysoki kontrakt, i ten sygnał do wszystkich że stać nas na płacenie, że jesteśmy w końcu w pierwszej 4-ce, coś fantastycznego patrząc gdzie byliśmy 5lat temu
Forza Juve!
Pogba w Juve został otoczony troską a najważniejsze że uwierzono w niego, nawet jak grał słabiej to grał, Marchisio czyli podstawowy zawodnik Juve do tej pory, podstawowy reprezentant Włocha był na ławce a Pogba grał, tak już nigdy nie będzie miał, zrobi sobie krzywdę odchodząc, chociaż to jego kariera, dobrze że nie pokazywał serduszek i nie zarzekał się że będzie do końca kariery jak Vidal.
Jakby faktycznie wyszedł transfer to popatrzcie, Pogba 120mln, Coman prawie 30mln, za zawodników którzy kosztowali nas może 2mln, kosmos.
Jak zostanie to Juve wchodzi na nieosiągalny do tej pory poziom, pierwsza 11 idealna, każdy zawodnik mógłby grać w każdym klubie bez problemu, do tego Pjanic daje możliwość bycia kontuzjowanym Khedirze

No i zarobki też następny poziom, w końcu najlepiej opłacony będzie zawodnik Juve, a to nawet dwóch - Pogba i Higuain, pewnie za rok Dybala dostanie tak wysoki kontrakt, i ten sygnał do wszystkich że stać nas na płacenie, że jesteśmy w końcu w pierwszej 4-ce, coś fantastycznego patrząc gdzie byliśmy 5lat temu

Forza Juve!
- Gajowy Marucha
- Juventino
Pogba serio jest jeszcze 2 tygodnie na urlopie?
Matko, ta telenowela nigdy sie nie skonczy, a doniesienia dziennikarzy beda zmieniać sie pewnie co kilka dni - raz ze zostaje, raz ze odchodzi. No nic, trzeba jeszzcze wytrzymac 2 tygodnie. Najbardziej boję się tego "przesunięcia akcentów" o których wspomnieliście. Dostajemy 120 mln, kupujemy za 94 Higuaina i jakieś uzupełnienie kadry typu Matić. Nie wierzę, że po wydaniu 94 mln, wydamy jeszcze 60-70 na następce Pogby. Takze bajki o Koke czy Rakiticiu można odłożyć..

- Cabrini_idol
- Juventino
Coraz więcej ,,infromacji'', że Pogba najprawdopodobniej zostanie w Juve- choćby GDM wypuścił takie info przed chwilą. Również podaje, że Higuain podpisał umowę z Juventus już, Juve zapłaci klauzulę. Napoli nie chce nikogo z Juve.
Oczywiście to wszystko to jest pompowanie i strzelane na ślepo. Na prawdę, nie wiem jak można wierzyć, że Pogbę kupi Manchester United. Manchester F%#% United :rotfl: ..
Jeśli to Real byłby tym rzekomym zainteresowanym, wtedy nie byłbym do końca przekonany czy zostanie, tyle, że Real nie wyda ponad 120 mln na Pogbę. Więc możemy spać spokojnie.
Oczywiście to wszystko to jest pompowanie i strzelane na ślepo. Na prawdę, nie wiem jak można wierzyć, że Pogbę kupi Manchester United. Manchester F%#% United :rotfl: ..
Jeśli to Real byłby tym rzekomym zainteresowanym, wtedy nie byłbym do końca przekonany czy zostanie, tyle, że Real nie wyda ponad 120 mln na Pogbę. Więc możemy spać spokojnie.