Mercato (Lato 2016)
- Arbuzini
- Juventino
Tak? Ciekawy jestem jaki. Chętnie wysłucham interesujących teorii.ForzaItanimulli3vujcm pisze:jestem przekonany że zrobimy jakiś myk z wychowankami.
Moim zdaniem Pjaca to faktyczny następca Moraty, czyli zmiennik dla Dybali, którego można też ustawić na skrzydle. Mamy w pełni kompletny skład do 352, do 4312 brakuje tylko klasowego defensywnego pomocnika, który może przyjdzie w miejsce Leminy. Grywać skrzydłami możemy równie dobrze z Sandro i Pjacą.ForzaItanimulli3vujcm pisze:przecież będziemy grywać skrzydłami po to nam Pjaca.
Jaaa... yhym. Środek pomocy to dla Juventusu bardzo ważna formacja, jeśli nie najważniejsza. Możliwe, że poświęcilibyśmy Sturaro lub Asamoaha na rzecz skrzydłowego, ale takiego, który gra również w środku pomocy. Właśnie ze względu na sytuację Marchisio oraz Khediry. Zdrowie zdrowiem, ale mam przekonanie graniczące z pewnością, że doświadczeni zawodnicy tej klasy są obecnie dla zarządu nie na sprzedaż. We współczesnym futbolu nie brakuje pomocników łączących funkcje skrzydłowego i ofensywnego b2b (Di Maria, Pastore, Milner, Giaccherini, Ayew itp. itd.), ale nie zaliczyłbym do tego grona Cuadrado.ForzaItanimulli3vujcm pisze:sprzedaż Khediry
Mam odmienne zdanie, ale nie to jest tutaj ważne. Cuadrado nie potrafi grać w środku pomocy, Candrava - owszem.ForzaItanimulli3vujcm pisze:Candreva < Cuadrado.
- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
@ForzaItanimulli3vujcm
Zapomnij o sprzedazy Khediry. Niemiec jest nie na sprzedaz. Z kolei jesli pozbedziemy sie ktoregos z pary Sturaro-Lemina, z duza doza prawdopodobienstwa pozyskamy jakiegos przecinaka, nie Cuadrado.
Sky - Pogba zaczyna sie wahac i moglby zostac, o ile sie nie dogadamy z United, a my chcemy bardzo duzo.
Zapomnij o sprzedazy Khediry. Niemiec jest nie na sprzedaz. Z kolei jesli pozbedziemy sie ktoregos z pary Sturaro-Lemina, z duza doza prawdopodobienstwa pozyskamy jakiegos przecinaka, nie Cuadrado.
Sky - Pogba zaczyna sie wahac i moglby zostac, o ile sie nie dogadamy z United, a my chcemy bardzo duzo.
Ostatnio zmieniony 24 lipca 2016, 21:37 przez mrozzi, łącznie zmieniany 1 raz.
- damszn
- Juventino
Khedira musi zostać, za ile mamy go opchąć? 20mln max, i kupić za to kogoś z ryzykiem jakości tak jak teraz dają Sturaro, Asamoah, Pereyra, Hernanes.
Mimo że zagra 40% meczy tylko to zawsze na światowym poziomie, a reszta naszej ławki może nie wiem jak się starać a i tak będzie gorsza od Khediry po kontuzji.
To wygląda nawet trochę prawdziwie
http://www.goal.com/en/news/3947/cartoo ... ed/2#photo
Jaj wyjmiemy Higuaina to będzie ten ostatni brakujący puzel żeby mieć świetną pierwszą 11-kę, wykupimy dwóch najlepszych zawodników z najgroźniejszy rywali ale nie po to żeby osłabiać rywala jak robił Bayern, ale żeby wzmocnić pozycje które mamy najsłabsze, mistrzostwo świata.
Że przepłacony Higuain? Oczywiście, ale takie są teraz ceny jak widzimy że za Zazę mamy oferty do 30mln.
Kogo innego mamy kupić? Griezmann to pozycja Dybali, reszta nie na sprzedaż bądź taki Michy był jednak jakąś niewiadomą a płacić 40mln za rezerwowego to trochę głupie, Gabigol może przyjść ze względu na wiek i możliwość gry bez rejestracji.
Właśnie nasi wychowankowie będą kluczowi w następnych latach, możliwe że Mandragora przez to zostanie(chyba że będac na wypożyczeniu liczy mu się czas do wychowanka). A może Giovinco? W końcu wychowanek.
Żeby wzmacnić klub w następnych latach, wychowankowie muszą się pojawić, ale też może będzie systematyczne wymienianie ławki na mocniejszą ponieważ mamy tylko pierwszą 11-ke + 2/3 zmienników na poziomie którzy mogą wpłynąć na losy meczu.
Mimo że zagra 40% meczy tylko to zawsze na światowym poziomie, a reszta naszej ławki może nie wiem jak się starać a i tak będzie gorsza od Khediry po kontuzji.
To wygląda nawet trochę prawdziwie
http://www.goal.com/en/news/3947/cartoo ... ed/2#photo
Jaj wyjmiemy Higuaina to będzie ten ostatni brakujący puzel żeby mieć świetną pierwszą 11-kę, wykupimy dwóch najlepszych zawodników z najgroźniejszy rywali ale nie po to żeby osłabiać rywala jak robił Bayern, ale żeby wzmocnić pozycje które mamy najsłabsze, mistrzostwo świata.
Że przepłacony Higuain? Oczywiście, ale takie są teraz ceny jak widzimy że za Zazę mamy oferty do 30mln.
Kogo innego mamy kupić? Griezmann to pozycja Dybali, reszta nie na sprzedaż bądź taki Michy był jednak jakąś niewiadomą a płacić 40mln za rezerwowego to trochę głupie, Gabigol może przyjść ze względu na wiek i możliwość gry bez rejestracji.
Właśnie nasi wychowankowie będą kluczowi w następnych latach, możliwe że Mandragora przez to zostanie(chyba że będac na wypożyczeniu liczy mu się czas do wychowanka). A może Giovinco? W końcu wychowanek.
Żeby wzmacnić klub w następnych latach, wychowankowie muszą się pojawić, ale też może będzie systematyczne wymienianie ławki na mocniejszą ponieważ mamy tylko pierwszą 11-ke + 2/3 zmienników na poziomie którzy mogą wpłynąć na losy meczu.
- ozob
- Juventino
Tak sie zastanawiam jaki masz zamiar do gry skrzydlami skoro wymieniles Pjace i Sandro?Arbuzini pisze:A Alves to co, pies? Lichtsteiner, Sandro, Evra, Asamoah. Mamy kim grać na wahadłach.
Pjaca to odpowiednik Moraty w składzie, który jako 9 grał w ubiegłym sezonie raczej sporadycznie.
La fidanzata d'Italia
- Kamex22
- Juventino
Liczy.damszn pisze:chyba że będac na wypożyczeniu liczy mu się czas do wychowanka
Nie wiem jak to działa z zawodnikami, którzy byli na współwłasnościach, ale pewnie też się liczy.
Apropo Mandragory to z tego co pamiętam Allegri miał zadecydować co z nim po okresie przygotowawczym nie? Tylko czy on już jest zdrowy po tym złamaniu kości śródstopia? Nie grał w sparingu z kangurami.
Co do Forzacośtam to aż dziw, że wciąż wam się chce z nim dyskutować. Szkoda czasu i nerwów

- Mehehehe
- Juventino
- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 18 razy
@ozdob
Myślę, że przez grę 'skrzydłowymi' rozumiał ustawienia 451 i 433 z ofensywniej grającymi Sandro i Pjacą, z obrońcami za plecami.
Nie wiem, czy skład, który będziemy mieć w nowym sezonie, o ile zatrzymamy Pogbę, a transfer Igły stanie się faktem, (czy ten skład) nie przebije nawet fantamercato największych optymistów
Marotta z Paratici'm są blisko legendarnej szkolnej 6 
Myślę, że przez grę 'skrzydłowymi' rozumiał ustawienia 451 i 433 z ofensywniej grającymi Sandro i Pjacą, z obrońcami za plecami.

Nie wiem, czy skład, który będziemy mieć w nowym sezonie, o ile zatrzymamy Pogbę, a transfer Igły stanie się faktem, (czy ten skład) nie przebije nawet fantamercato największych optymistów

- kapusniaczek
- Juventino
nie wiem dlaczego tak chcesz sprzedać lub posadzić na ławce khedire. tu na forum czy na głównej wpierasz wszystkim, ze sami jest niepotrzebny. jak dla mnie to on może grać 60 czy nawet 40% spotkań a nawet jak swego czasu glasgow rangers chciało wypożyczyć brazylijskiego ronaldo, uwaga: tylko po to zeby grał w LM. w tym przypadku może być tak samo. jak jest zdrowy i w formie to grałby wszędzie. w realu, czelsi czy bayernie.ForzaItanimulli3vujcm pisze:nie zdziwiła by mnie sprzedaż Khediry przy dobrej ofercie - przecież Niemiec nie jest graczem na cały sezon.
jak dla mnie sprowadzenie pjacy może mieć inne sensowne wytłumaczenie. Chorwat to lewy skrzydłowy, za rok przychodzi berardi i gramy ze skrzydłowymi. nie wiem czy to miałoby w ogóle racje bytu, ale zawsze jakaś nowa opcja np do kontrataków jest.. myślałem równiez o cuadrado, ale koledzy wyżej zbili mnie z tropu.. to jednak tylko moje rozważanie, proszę, nie brać sobie tego do serca

- Vincitore
- Juventino
Chorwackie media podają, że West Ham po przyjściu Higuaina pyta o Mandzukicia. Nie wydaje mi się, że Allegri przystanie na ten transfer, znając sympatię do Chorwata ze strony naszego szkoleniowca, chyba, że sam Mario będzie niepocieszony, bo chyba nikt nie wyobraża sobie innej pary napastników niż Dybala-Higuain, chociaż wcale bym się nie zdziwił gdyby Chorwat miał niewiele mniej minut od w/w dwójki.
Za posty nt. ewentualnej sprzedaży Khediry wlepiałbym od razu bana, za <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)>, bo tak to trzeba nazwać. Deprecjonowanie wkładu Samiego w nasze wyniki to kompletny brak wiedzy nt. Juventusu.
Za posty nt. ewentualnej sprzedaży Khediry wlepiałbym od razu bana, za <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)>, bo tak to trzeba nazwać. Deprecjonowanie wkładu Samiego w nasze wyniki to kompletny brak wiedzy nt. Juventusu.
- damszn
- Juventino
Zawodnicy których posiadamy tak na prawdę dadzą nam możliwosć gry 3-5-2, 4-3-1-2 i 4-3-3.Push3k pisze:Nie wiem, może do 4-3-3, które co jakiś czas jest testowane.ozob pisze:Czyli co, Pjaca na boku w 3-5-2?
Oczywiście 3-5-2 to podstawa zwłaszcza że mamy 5-ciu SO, 4-3-1-2 dzięki Pjaniciowi otwiera przed nami drzwi, a 4-3-3 właśnie dzięki Pjacy, na drugie skrzydło może iść Dybala, Gabigol.
Patrzmy jednak 3-5-2 jako startową, wtedy Pjaca faktycznie jako zmiennik Dybali ale będzie się trzymał bliżej skrzydłą jak w późniejszym czasie Morata.
Ale to tylko teoria, uważam że Allegri sam zobaczy co mu jacy zawodnicy dają i może ponownie zagrać asymetrycznie, typu Pjaca za Sandro lub Sandro bliżej środka, będzie szukanie najlepszego ustawienia do najlepszych zawodników w danym czasie, gdy Pjaca eksploduje z formą to kto go będzie na ławce trzymał.
Mandragora nie grał w Australii faktycznie, ale jak mamy mieć za 3lata dobrych wychowanków to masi myślą co zrobić żeby było najlepsze.
- Arbuzini
- Juventino
Skoro kolega wspomniał już o grze skrzydłami to pociągnąłem temat... Tak jak Allegri w rewanżu z Bayernem, gdzie Sandro ustawił właśnie na skrzydle. Tylko nie przepisuj tego pomysłu na taktykę mi, ja tylko odpowiadałem na wcześniejsze zarzuty, że nie mamy możliwości grywania skrzydłami i do tego niezbędny jest Cuadrado.ozob pisze:Tak sie zastanawiam jaki masz zamiar do gry skrzydlami skoro wymieniles Pjace i Sandro?Arbuzini pisze:A Alves to co, pies? Lichtsteiner, Sandro, Evra, Asamoah. Mamy kim grać na wahadłach.
Pjaca to odpowiednik Moraty w składzie, który jako 9 grał w ubiegłym sezonie raczej sporadycznie.
Na moje oko to niezbyt często będziemy stosowali inne rozwiązania niż 352 oraz 4312 i dlatego tak się obkopujemy z każdej strony na ławce. Choć oglądając trochę tą całą Ligę Mistrzów da się zauważyć, że nieszablonowy skrzydłowy/ofensywny pomocnik/cofnięty napastnik wchodzący z ławki to bardzo często zawodnik, który jest w stanie odmienić losy meczu. Zakładając, że Evra i Lichtsteiner będą tylko rezerwowymi, a pozycja Dybali jest niepodważalna, to z takich zawodników mamy tylko Pjacę... i najwyraźniej musimy w niego mocno wierzyć. I wiecie kogo teraz żałuję? Ayewa żałuję

Ktoś taki jak Candreva jest właśnie fajny. Zagra na jednym skrzydle, drugim skrzydle, dobrze czuje się też jako b2b, a w razie w ogarnie wahadło w ofensywnym wariancie lub za napastnikami zagra. Przy tym wszystkim jest naprawdę konkretnym grajkiem. Dlatego przed EURO podobał mi się pomysł na ściągnięcie Sissoko, teraz byłby za drogi w stosunku do jego boiskowej mądrości, którą lubi Allegri

BTW. Te przepisy o wychowankach są trochę absurdalne. Buffon, który spędził w klubie 15 lat liczy się tak samo jak nowe nabytki z tego okienka.
- Robaku
- Juventino
- Podziekował: 2 razy
Pamiętaj o jednym, o tym kto trenuje West Ham. Myślę, że Allegri to jedno, ale Bilić to drugie i jeszcze pojawi się oferta fajna za Mandzura i sam Mario powie tak, to Juve będzie mocno się naginał, żeby się dogadać.Vincitore pisze:Chorwackie media podają, że West Ham po przyjściu Higuaina pyta o Mandzukicia. Nie wydaje mi się, że Allegri przystanie na ten transfer, znając sympatię do Chorwata ze strony naszego szkoleniowca, chyba, że sam Mario będzie niepocieszony, bo chyba nikt nie wyobraża sobie innej pary napastników niż Dybala-Higuain, chociaż wcale bym się nie zdziwił gdyby Chorwat miał niewiele mniej minut od w/w dwójki.
- Vincitore
- Juventino
Raiola podobno powiedział, że nie interesuje go już Kean w Primaverze i jeżeli Juventus nie włączy go do pierwszej drużyny, to poszuka mu nowego klubu, najpewniej będzie to Arsenal, bądź PSG/Man Utd. Dlaczego mam nieodparte wrażenie, że ta sytuacja ma ścisły związek z Pogbą i naszym podkładaniem kłód pod nogi Grubego, któremu uniemożliwiamy zainkasowanie prowizji? Raiola zna się na piłce i chyba wie, że 16 latek w seniorskiej piłce, a zwłaszcza we włoskiej lidze zostanie bardzo szybko zweryfikowany. Oczywiście młody murzynek z Primavery niebawem będzie dostępny za darmo i będzie mógł podpisać kontrakt z dowolną drużyną, a angielskie kluby swego czasu tak wykradały z Włoch piłkarzy - Macheda/Petrucci etc.
Lirola pokazał się ponoć tak dobrze we wczorajszym sparingu, że rozważamy loan do Sassuolo.
EDIT: RICTOR masz rację, pisząc posta kompletnie zapomniałem o Biliciu, więc ten transfer ewentualnie miałby sens.
Lirola pokazał się ponoć tak dobrze we wczorajszym sparingu, że rozważamy loan do Sassuolo.
EDIT: RICTOR masz rację, pisząc posta kompletnie zapomniałem o Biliciu, więc ten transfer ewentualnie miałby sens.
Ostatnio zmieniony 24 lipca 2016, 22:23 przez Vincitore, łącznie zmieniany 1 raz.