Mercato (Lato 2016)
- Sebkovič
- Juventino
Skąd Ty tam Nainggolana wziąłeś??? Były jakieś spekulacje ostatnio, które mnie ominęły??
Ostatnio zmieniony 23 lipca 2016, 21:43 przez Sebkovič, łącznie zmieniany 1 raz.
JUVE STORIA DI UN GRANDE AMORE!
Seba :roll:

Seba :roll:
- dimebag11
- Juventino
- Podziekował: 88 razy
- Otrzymał podziękowanie: 25 razy
@Cobra
Jeśli Napoli chce kogoś od nas w zamian za Higuaina, to obawiam się, że żądają Ruganiego, a to byłby strzał w stopę. Może początkowe występy w barwach Juve miał nerwowe i zdarzyło mu się kilka niepewnych interwencji, ale później widzieliśmy jak z meczu na mecz się rozwija i nabiera pewności. Jestem przekonany, że Rugani będzie za 2-3 lata jednym z najlepszych obrońców na świecie jeśli tylko ominą go poważne kontuzje i dlatego wolałbym, aby dalej występował w Juve.
Jeśli Napoli chce kogoś od nas w zamian za Higuaina, to obawiam się, że żądają Ruganiego, a to byłby strzał w stopę. Może początkowe występy w barwach Juve miał nerwowe i zdarzyło mu się kilka niepewnych interwencji, ale później widzieliśmy jak z meczu na mecz się rozwija i nabiera pewności. Jestem przekonany, że Rugani będzie za 2-3 lata jednym z najlepszych obrońców na świecie jeśli tylko ominą go poważne kontuzje i dlatego wolałbym, aby dalej występował w Juve.
Juve jest miłością całego mojego życia. Jest powodem do radości i dumy, ale i przyczyną frustracji i rozczarowań. Jest źródłem niesamowitych emocji, tworzącym prawdziwą i niekończącą się opowieść o miłości. - Gianni Agnelli
- aras
- Juventino
Myślę że do pomocy przyjdzie jakiś kozak, a Radja jest jednym z topów w lidze.
Jak odejdzie Pogba, to oprócz Radja/Matic przyjdzie Hamsik.
Pierwsze podchody już były.
http://www.calciomercato.com/en/news/ar ... sik-699437
Nie zdziwiłbym się, jakby z Hamsikiem już było jakieś porozumienie.
Jak odejdzie Pogba, to oprócz Radja/Matic przyjdzie Hamsik.
Pierwsze podchody już były.
http://www.calciomercato.com/en/news/ar ... sik-699437
Nie zdziwiłbym się, jakby z Hamsikiem już było jakieś porozumienie.
Ostatnio zmieniony 23 lipca 2016, 21:42 przez aras, łącznie zmieniany 1 raz.
- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
Jeden z użytkowników na VS napisał, że to Agnelli bardzo chciał, by Higuain do nas dołączył.
Hamsik ma przedłużyć kontrakt z Napoli.
Hamsik ma przedłużyć kontrakt z Napoli.
Ostatnio zmieniony 23 lipca 2016, 21:46 przez mrozzi, łącznie zmieniany 1 raz.
- CzeczenCZN
- Juventino
No a Manchester UTD ile wydaje na transfery rokrocznie? Fair Play nie polega na tym że kupujesz dokładnie za tyle za ile wydajesz, tylko polega na tym że wpływy klubu - całe, z CL, ze sprzedaży biletów, pamiątek - muszą się bilansować - kasa zarobiona. Więc im klub ma większą markę, tym więcej może wydać.Marian. pisze:Tak sobie gadam z ziomkiem i zadaliśmy sobie pytanie: Co z finansowym fair play? Nas nie dotyczy? Wiadomo, że jak Pogba odejdzie to wtedy wszystko się ładnie zbilansuje, ale jeśli miałby zostać, przy równoczesnym przyjściu Gonzalo? Jak to w koncu jest?
- Bartek(Juventino)
- Qualità Juventino
Ale po co Hamsik skoro mamy Pjanicia? Mnie się wydaje, że po ew odejściu Pogby to nam trzeba kogoś takiego jak Vidal, Nainggolan, Matuidi. Ktoś kto świetnie broni i potrafi podłączyć się do ataku oraz ma strzał z dystansu.
Ostatnio zmieniony 23 lipca 2016, 22:11 przez Bartek(Juventino), łącznie zmieniany 2 razy.
- BlackJacky
- Juventino
- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 2 razy
Toc Hamsik bez problemu moze zagrac na pozycji Pogby. Serio chcialbym powrotu Vidala.Bartek(Juventino) pisze:Ale po co Hamsik skoro mamy Pjanicia? Mnie się wydaje, że po ew odejściu Pogby to nam trzeba kogoś takiego jak Vidal, Nainggolan, Matuidi. Ktoś kto świetnie broni i potrafi podłączyć się do ataku oraz ma strzał z dystansu.
Ja, mimo wszystko nie wierze w odejscie Pogby teraz. A w Igle nie uwierze, poki nie zobacze foty sprzed J-Med
Wybierz, komu chcesz pomóc: https://www.siepomaga.pl
"Lepszy [Arturo Vidal] prosto z baru Semafor niż ta cała reszta"
"Lepszy [Arturo Vidal] prosto z baru Semafor niż ta cała reszta"
- Cabrini_idol
- Juventino
Jacky pisze:Toc Hamsik bez problemu moze zagrac na pozycji Pogby. Serio chcialbym powrotu Vidala.Bartek(Juventino) pisze:Ale po co Hamsik skoro mamy Pjanicia? Mnie się wydaje, że po ew odejściu Pogby to nam trzeba kogoś takiego jak Vidal, Nainggolan, Matuidi. Ktoś kto świetnie broni i potrafi podłączyć się do ataku oraz ma strzał z dystansu.
Ja, mimo wszystko nie wierze w odejscie Pogby teraz. A w Igle nie uwierze, poki nie zobacze foty sprzed J-Med
To nie zobaczysz, bo Higuain przeszedł badania w Madrycie, gdzie wczoraj przebywał wraz z Marotta. Badania przeszedł bezbłędnie co trąbią w każdym mediach. Zawodnik który ma wpisaną klauzule nie musi prosić o pozwolenie swojego klubu na to, że przechodzi testy medyczne dla innego klubu. Kontrakt na stole 4 letni. W poniedziałek ogłoszenie transferu. ADL nie może nic zrobić.
Teraz się coraz głośniej mówi, że jednak ADL i Napoli chcą Zazę i Pereyre, bo są pod ścianą i wiedząc, że Pipita odchodzi, chcą coś ugrać dla siebie. Dla nas tym lepiej.
Dociekliwi dziennikarze sprawdzili nawet samolot (LearJet40), który był wczoraj w Madrycie, był to ten sam co lądował ostatnim czasem w Monachium i Zagrzebiu

Już nawet Maradona udzielił wywiadu i jest smutno mu, że Pipita odchodzi, tym bardziej do Juve. Kto jak kto ale on dokładnie wie co się dzieje w mieście gdzie jest bogiem.
link do wywiadku : http://www.football-italia.net/88251/ma ... juve-hurts

- Nevermind
- Juventino
Akurat sytuacja z Maradona jest strasznie śmieszna. Pamiętam kiedy trzy lata temu wzmocnił nas Tevez, Higuain podpisał kontrakt z Napoli. Bóg Neapolu stwierdził, że prawdziwy Argentyńczyk nie zagrałby w Juventusie (Aluzja do Teveza) i wskazał na Higuaina jako dziedzica jego spuścizny. Nie dość, że Higuain urodził się we Francji to jeszcze teraz wzmacnia Juventus
.
Sam transfer strasznie przepłacony biorąc pod uwagę wiek zawodnika, ale budżet zbilansuje się prawdopodobnie sprzedażami zawodników... do Napoli. Niestety znając życie Zaza strzeli jeszcze kilka bramek i stanie się idolem kibiców Napoli.
Mam nadzieję, że Allegri przekona Mandzukica do pozostania w zespole. W takich okolicznościach transfer Gabigola byłby zbędny. Jak na moje oko piątym napastnikiem może być nawet Cerri lub ponownie wypożyczony Matri

Sam transfer strasznie przepłacony biorąc pod uwagę wiek zawodnika, ale budżet zbilansuje się prawdopodobnie sprzedażami zawodników... do Napoli. Niestety znając życie Zaza strzeli jeszcze kilka bramek i stanie się idolem kibiców Napoli.
Mam nadzieję, że Allegri przekona Mandzukica do pozostania w zespole. W takich okolicznościach transfer Gabigola byłby zbędny. Jak na moje oko piątym napastnikiem może być nawet Cerri lub ponownie wypożyczony Matri

- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
Ten gosc dawno stracil kontakt z rzeczywistoscia. Twierdzi, ze to nie wina jedynie pilkarza a prezydenta, ze kibicom nalezy sie szacunek. Ale jaki ma to zwiazek z sytuacja Higuaina, ktory przybedzie po oplaceniu klauzuli? De Lauretniis nic zrobic nie mogl, a nawet jesli po cichu sie z naszymi uklada, na swiatlo dzienne na pewno to nie wyjdzie i kibice nie beda sie mogli czepic.Cabrini_idol pisze: Już nawet Maradona udzielił wywiadu i jest smutno mu, że Pipita odchodzi, tym bardziej do Juve. Kto jak kto ale on dokładnie wie co się dzieje w mieście gdzie jest bogiem.
link do wywiadku : http://www.football-italia.net/88251/ma ... juve-hurts
O tym, ze Napoli nagle sie obudzilo i chce naszych zawodnikow dowiedzialem sie w internetach, ale nie dawalem temu wiary. Prawda jest jednak taka, ze tacy pilkarze jak Zaza czy Pereyra bez watpienia przydaliby sie nepolitanczykom - na lepszych nie maja raczej co liczyc. Sky podalo, ze w obliczu utraty Pipity ida po Bacce, ale poki co Milan nie odpowiedzial (ok. 20 mln i bodaj El Kaddouri, a maja czas do konca lipca - w przeciwnym razie chlopak zostanie w Mediolanie). Oczywiscie w sytuacji gdy zaplacimy klauzule, powinnismy im dac tylko tych, ktorych faktycznie chcemy oddac. Czytaj lapy precz od Ruganiego.
- wagner
- Juventino
Nic Cię raczej nei ominęło, wystarczy spojrzeć, że osoba do której się odnosiłeś stawia Barzagliego na ławce.sebinho86 pisze:Skąd Ty tam Nainggolana wziąłeś??? Były jakieś spekulacje ostatnio, które mnie ominęły??
Hehe, melodramat o kolejne 5 mln rozpoczęte?RICTOR pisze:Zaoferowaliśmy 25 mln za Cuadrado, Chelsea chce 30 - GDM.
Dybala, Mandzukic, Higuain, Pjaca (wpisany świadomie) - cool? :cwaniak:Nevermind pisze:Mam nadzieję, że Allegri przekona Mandzukica do pozostania w zespole. W takich okolicznościach transfer Gabigola byłby zbędny. Jak na moje oko piątym napastnikiem może być nawet Cerri lub ponownie wypożyczony Matri
Hamsik zdaje się jest wierny Napoli, jeśli rok temu nie przyszedł mimo oficjalnej oferty to już nie przyjdzie, a poza tym skoro bierzemy Gonzalo to nie przesadzajmy z tymi wykupami od De Laurentiisaaras pisze:Hamsik też pewnie by chciał nie jedno wygrać.

Higuain zarabia obecnie 5,5 mln na rękę w Neapolu, źródła podają ile miało by to być u nas? Kontrakt 4letni jak najbardziej na probsie

PS: Hiszpańska prasa twierdzi, że nie ma tematu odejścia Mascherano, Rakitica i... Ardy Turana. Na ile te informacje są w jakikolwiek sposób wiarygodne, a na ile życzeniowe?
- Bartek(Juventino)
- Qualità Juventino
Ale mimo wszystko jest to bardziej ofensywnie nastawiony zawodnik. Dla mnie świetnym transferem, graczem, który mógłby zastąpić Pogbę byłby Matuidi. Zdecydowanie wolałbym jego niż Maticia. Serb jest chyba lepszy w destrukcji, ale nie ma tak genialnych podań do przodu jak Francuz.Jacky pisze:Toc Hamsik bez problemu moze zagrac na pozycji Pogby. Serio chcialbym powrotu Vidala.Bartek(Juventino) pisze:Ale po co Hamsik skoro mamy Pjanicia? Mnie się wydaje, że po ew odejściu Pogby to nam trzeba kogoś takiego jak Vidal, Nainggolan, Matuidi. Ktoś kto świetnie broni i potrafi podłączyć się do ataku oraz ma strzał z dystansu.
Oczywiście, że Pogba jest lepszy od Matuidiego, ale mówię o jakości w kontekście całego zespołu: Pogba < Higuain + Matuidi.
Przy okazji uważam też, że w kontekście jakości całego zespołu, to: Pogba < Higuain + Matić. Chodzi o to, że nam brakowało typowej i topowej 9. Pogby nie da się zastąpić konkretnie na tej samej pozycji, tak ja nie można było zastąpić Zidane. Ale jeśli pozyskamy świetnego pomocnika to razem z Higuainem, Pjaniciem, Pjacą, Benatią, Alvesem, nawet bez Pogby jesteśmy zdecydowanie mocniejsi.
Natomiast jeśli chodzi o przepłacanie. Młodziutkiego Buffona pozyskaliśmy za ok 52 miliony w 2001 roku. Przecież na tamten czas tyle kasy na bramkarza też było szokującą kwotą.
Ktoś powie, ale on był bardzo młody, a Higuain ma 28 lat. Dla mnie to podobna sytuacja. Tutaj ryzyko, bo dajesz kupę kasy za młodego zawodnika, a tutaj dajesz wór kasy za zawodnika na maks cztery lata. Jedno jest pewne, gdybyśmy nie mogli sobie pozwolić na wydanie takiej kasy, nasz zarząd nie obciążałby budżetu. Akurat temu zarządowi, w przeciwieństwie do poprzedniego, możemy ufać.