Mercato (Lato 2016)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
RICTOR

Juventino
Juventino
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 23 lipca 2016, 20:36

Sondowaliśmy dostępność Koke. Info z VS.

Według Sky Sport Witsel jest o krok od Evertonu. Wielu userów może teraz odetchnąć z ulgą :smile:

Danielpiero

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 lipca 2016, 20:37

Z pomocników jak ściągniemy Sissoko to możemy nawet tak różnicy na boisku nie poczujemy?

,,Takich meczów nie wygrywa się piłkarzami jak Tacchinardi, ale takimi jak Zidane. Tacchinardi może pomóc, ale trzeba liczyć na mistrzów "
MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 14 razy
Otrzymał podziękowanie: 209 razy

Nieprzeczytany post 23 lipca 2016, 20:44

Ja pitolę...spędziłem cały dzień z rodzina w Szklarskiej Porębie ale w międzyczasie chciałem zobaczyć w telefonie co u Was słychać ale zrezygnowałem bo zauważyłem, że od wczoraj chyba 20 stron przybyło :prochno:
Wiedziałem, że coś się dzieje i byłem pewny, że coś z Pogbą a tutaj taka bomba. Marotta zaskoczył nie tylko nas ale i cały piłkarski świat bo Juve nigdy takich sum za zawodnika nie rzuca. Marotta gra grubo i widać, że w obliczu marzeń o LM półśrodki go nie interesują :ok:
W tym momencie zwisa mi czy Pogba zostanie czy odejdzie z jednego powodu : Marotta pokazał, że marzenie o zwycięstwie w LM jest ogromne, prześladowcze i możemy spodziewać się bomby transferowej za Pogbę jeżeli ten odejdzie. Wyjdziemy na tym lepiej bo wyobraźmy sobie - Rakitić/Matić lub Maschero lub kozacki Herrera z Porto plus Matić/Mascherano. W tym momencie wymiatamy a Pogbie możemy tylko życzyć aby kasiora mu się zgadzała, pomachamy mu pucharem Ligi Mistrzów :D
Tak - wierzę w te nazwiska bo transfer Igły utwierdził mnie w przekonaniu, że Marotta wie, że czas na pogawędki i półśrodki się skończył ale nie skończy się Juve bez Pogby, tego jestem pewien ;)

Obrazek
Poprostu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 44 razy
Otrzymał podziękowanie: 46 razy

Nieprzeczytany post 23 lipca 2016, 20:46

Danielpiero pisze:Z pomocników jak ściągniemy Sissoko to możemy nawet tak różnicy na boisku nie poczujemy?
Co wy się tego Sissoko czepiliście? Duży rosły murzyn który nie myśli na boisku tylko biegnie do przodu. Nie dla takich transferów. :angry:

@RICTOR

Rozumiem, że otrzymaliśmy negatywną odpowiedz?

CzeczenCZN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 lipca 2016, 20:50

Virgil pisze:Ale w sensie że po pomocnika typu Matic lub Mascherano to tak, ale niezależnie od tego po godnego zastępcę Pogby w razie jego odejścia
Nie no, tak oczywiście ;) Sądzę że taki przecinak jest niezbędny, a jak wróci Marchisio cóż, rywalizacja podnosi poziom.

Mnie tylko zastanawia jedno, temat wychowanków i tak i tak niezależnie od tego czy pozyskamy Higuaina, Mascherano/Matica, to i tak będą kolejne ruchy, by nie mieć wybrakowanej kadry.
RICTOR pisze:Według Sky Sport Witsel jest o krok od Evertonu. Wielu userów może teraz odetchnąć z ulgą :smile:
Szlag... :mad2:
Ostatnio zmieniony 23 lipca 2016, 20:53 przez CzeczenCZN, łącznie zmieniany 1 raz.

https://youtu.be/ld3Ag-BCwlc

#cznandj #ripgangsquad :hi:
aras

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 23 lipca 2016, 20:52

Co wy z tym Herrerą z Porto? Gość już ma prawie 27 lat , statystyki przeciętne, w przeciętnej lidze i sam jest warty przeciętne pieniądze. Za Pogbe trzeba kogoś bardziej medialnego. Takie są prawa rynku.

RICTOR

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 23 lipca 2016, 20:52

Nie wiem. Nie podało źródło tego. Wiadomo za to, że Koke ma klauzulę 60 mln więc teoretycznie nas stać, ale z drugiej strony jest ponoć bardzo związany z Atletico i może nie chcieć nigdzie odchodzić.

Push3k

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 7 razy

Nieprzeczytany post 23 lipca 2016, 20:57

alessandro1977 pisze:Ja pitolę...spędziłem cały dzień z rodzina w Szklarskiej Porębie ale w międzyczasie chciałem zobaczyć w telefonie co u Was słychać ale zrezygnowałem bo zauważyłem, że od wczoraj chyba 20 stron przybyło :prochno:
Nawet jeśli Pogba odejdzie to będzie najciekawsze Mercato od czasów lata 2001. Jeszcze by ktoś z moderacji zrobił statystykę postów w tematach o Mercato za poszczególne okresy, bo mam wrażenie, że tutaj też jesteśmy aktywni jak nigdy.

Loud
Louder!
MOTÖRHEAD
1945-2015 RIP Lemmy
RICTOR

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 23 lipca 2016, 21:03

Zaoferowaliśmy 25 mln za Cuadrado, Chelsea chce 30 - GDM.

Marian.

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 lipca 2016, 21:16

Tak sobie gadam z ziomkiem i zadaliśmy sobie pytanie: Co z finansowym fair play? Nas nie dotyczy? Wiadomo, że jak Pogba odejdzie to wtedy wszystko się ładnie zbilansuje, ale jeśli miałby zostać, przy równoczesnym przyjściu Gonzalo? Jak to w koncu jest?

Obrazek
pan Zambrotta

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 lipca 2016, 21:25

RICTOR pisze:Zaoferowaliśmy 25 mln za Cuadrado, Chelsea chce 30 - GDM.
:pray: :pray: oby :pray: :pray:
Nie jaram się higainem ani pogba. Od 2 dni śledzę tylko sytuację Cuadrado. Ponoć mocno go chce montella, musimy ich ubiec.

prezes3c pisze: 12 sierpnia 2020, 22:06
Sorek21 pisze: 12 sierpnia 2020, 21:45Neymar mógł trzy gole wsadzić do przerwy.
A Juventus mógł 2 razy wygrać LM między 2015 a 2017
mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 23 lipca 2016, 21:25

Właśnie takimi zawodnikami jak Koke czy Rakitić powinniśmy się w przypadku rozbratu z Pogbą interesować. Domyślam się jak zareaguje Atletico, ale nikt przecież nie powiedział, że będzie łatwo. Albo za wszelką cenę utrzymać Pogbę, albo sprowadzić kocura pokroju w/w.

Jednak chcielibyśmy Cuadrado? :think: Mamy Pjacę, więc w zaistniałej sytuacji dziwi mnie, że w dalszym ciągu chcemy powrotu Kolumbijczyka. Chyba, że będziemy chcieli w razie potrzeby płynnie i bezboleśnie przejść na inne ustawienie (np. w trakcie spotkania).

Transparent kibiców Napoli w trakcie trwającego meczu towarzyskiego z Trento:
Obrazek

-----------------------------------------------------

A tu taki mały bonus z naszym ulubieńcem:
Obrazek

aras

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 23 lipca 2016, 21:26

Marian. pisze:Tak sobie gadam z ziomkiem i zadaliśmy sobie pytanie: Co z finansowym fair play? Nas nie dotyczy? Wiadomo, że jak Pogba odejdzie to wtedy wszystko się ładnie zbilansuje, ale jeśli miałby zostać, przy równoczesnym przyjściu Gonzalo? Jak to w koncu jest?
Spokojnie, jeszcze na Naingollana i Cuadrado nas stać

:D

Zbilansujemy to Zazą, Leminą, Perreyrą, Hernanesem i Lichtsteinerem.

Myślę że Cuadrado będzie w dalszym, ciągu opcją na prawe skrzydło, a Pjaca będzie zmiennikiem Dybali.
Ostatnio zmieniony 23 lipca 2016, 21:28 przez aras, łącznie zmieniany 1 raz.

Cobra

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 3 razy

Nieprzeczytany post 23 lipca 2016, 21:28

Na Tuzie mowa, że Napoli jednak chce jakichś graczy od nas :prochno:

Zaza 30, Pereyra 18 i mamy na pierwszą ratę :smile:

#FinoAllaFine
#WeAreOne
Mati1990

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 3 razy

Nieprzeczytany post 23 lipca 2016, 21:31

Jeśli to prawda z Higuainem, to nie ma co marudzić, lepszej opcji według mnie na tą chwilę nie ma dostępnej, a kasą nie ma co się przejmować, to nie nasz problem. Zarząd dobrze wie ile może wydać i studiował to nie raz zapewne, więc to nie nasz problem. Tym bardziej, że jest to spowodowane odejściem Pogby, szkoda będzie tego, ale z Raiolą było to pewne. Gdyby chciał zostać, to już by zaprzeczył tym plotkom.

Kiedyś płacz był, że nas nie stać na transfery i że szkoda że nie wydajemy dużych sum, dziś gdy taki deal robimy na grube miliony to jest płacz że dużo kasy wydajemy :smile:

Prawda jest taka, że odszedł Morata, odejdzie też Zaza, opuści nas ktoś z pomocy ( oprócz Pogby - nie łudźmy się) i jakoś kasa się uzbiera.

Przypomniały mi się wywiady z przed 5 lat Agnelliego i Marotty, gdzie twierdzili że w przeciągu 5 lat zrobią z nas drużynę top 4, jak Khedira do nas przychodził też czytałem z nim wywiad, gdzie wypowiedział się, że w ciągu 2 lat staniemy się gigantem. Dziś już przychodzą do nas znane nazwiska i po tych transferach jest szansa realna by powalczyć o to najważniejsze trofeum.
Póki co okienko na duży plus.

Zablokowany