Transfery w Europie
- jackop
- Juventino
- Podziekował: 20 razy
- Otrzymał podziękowanie: 70 razy
Update:
- Andre Schürrle i Mario Götze w BVB. Odpowiednio 30 i 35 mln €. Grubo. Razem z Reusem, Aubameyangiem i Dembélé (ładny gol vs United [Rojo
]) mogą namieszać #LekkieZazdro
- Gastón Ramírez za darmo w Middlesbrough
- Barragán z Valencii również do Middlesbrough
- Jordon Ibe, który zabłysnął w L'poolu przeszedł za niezły hajs (18,00 mln €) do Bournemouth; ah ci kasiaści Angole :roll:
- Martin Skrtel w Fenerbahce
- Ganso w końcu wylądował w Europie, 9,50 mln € od Sevilli
- Alen Halilovic w Hamburgu z prawem odkupu za 2 lata i klauzulą pierwokupu, niezłe zabezpieczenie Barcy gdyby odpalił; kto śledzi regularnie Bundes niech da znać czy ogarnia
Wypożyczenia:
- Borja Mayoral do VFL - podobno mega prospekt ze szkółki Realu, prośba jw.
- Pablo Piatti z Valencii do Espanyolu
- Negredo także od Nietoperzy (mają tam jakąś wyprzedaż?) z powrotem w PL, kierunek, a jakże, Middlesbrough (kto beniaminkowi zakaże się zbroić)
Ciekawostka. Nie wiem jak wyglądają przepisy w lidze chińskiej w tym względzie, ale transfermarkt podaje jako oficjalne przeniesienie brazylijczyka Jô (Suning), oraz Diamantiego (Guangzhou) do własnych zespołów rezerw
Edit: Dosłownie przed chwilą ukazała się informacja, że Georginio Wijnaldum podpisał kontrakt z LFC - 30 euro-baniek.
11stka śmierci z zawodników bez klubu
(za transfermarkt):
----------------------------Beto
Constant - Felipe Santana (FUT) - Caceres - Arbeloa
Veloso - Flamini - Meireles
--------Ronaldinho
---Osvaldo - Adebayor
W kadrze: Samba (FM), Demichelis, Kolo Toure, Armand Traoré (grał w Juve
), José Enrique, Damien Perquis & Sebastian Boenisch (Biało-Czerwoni), Bosingwa, Hugo Viana (on żyje!), Momo Sissoko, Muntari, Sessègnon, Urby Emanuelson, Odemwingie, Marouane Chamakh (32 lata!
), Borriello
Kiedyś dałoby radę wygrać tym Ligę Mistrzów
Jak ten czas leci... łezka się w oku kręci na myśl, że za kilka lat kariery skończą ostatni piłkarze, na których się wychowałem.
- Andre Schürrle i Mario Götze w BVB. Odpowiednio 30 i 35 mln €. Grubo. Razem z Reusem, Aubameyangiem i Dembélé (ładny gol vs United [Rojo

- Gastón Ramírez za darmo w Middlesbrough
- Barragán z Valencii również do Middlesbrough
- Jordon Ibe, który zabłysnął w L'poolu przeszedł za niezły hajs (18,00 mln €) do Bournemouth; ah ci kasiaści Angole :roll:
- Martin Skrtel w Fenerbahce
- Ganso w końcu wylądował w Europie, 9,50 mln € od Sevilli
- Alen Halilovic w Hamburgu z prawem odkupu za 2 lata i klauzulą pierwokupu, niezłe zabezpieczenie Barcy gdyby odpalił; kto śledzi regularnie Bundes niech da znać czy ogarnia
Wypożyczenia:
- Borja Mayoral do VFL - podobno mega prospekt ze szkółki Realu, prośba jw.
- Pablo Piatti z Valencii do Espanyolu
- Negredo także od Nietoperzy (mają tam jakąś wyprzedaż?) z powrotem w PL, kierunek, a jakże, Middlesbrough (kto beniaminkowi zakaże się zbroić)
Ciekawostka. Nie wiem jak wyglądają przepisy w lidze chińskiej w tym względzie, ale transfermarkt podaje jako oficjalne przeniesienie brazylijczyka Jô (Suning), oraz Diamantiego (Guangzhou) do własnych zespołów rezerw

Edit: Dosłownie przed chwilą ukazała się informacja, że Georginio Wijnaldum podpisał kontrakt z LFC - 30 euro-baniek.
11stka śmierci z zawodników bez klubu

----------------------------Beto
Constant - Felipe Santana (FUT) - Caceres - Arbeloa
Veloso - Flamini - Meireles
--------Ronaldinho
---Osvaldo - Adebayor
W kadrze: Samba (FM), Demichelis, Kolo Toure, Armand Traoré (grał w Juve

Kiedyś dałoby radę wygrać tym Ligę Mistrzów

O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
- BlackJacky
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
- Otrzymał podziękowanie: 2 razy
Mi osobiscie bardzo szkoda Mario, ze nie trafil do nas za tak male pieniadze (Pjaca by ogarnal na "9", a Gotze zastepowalby Dybałę). Tyle tylko, ze on sam chyba by sie nie zdecydowal na wyjazd do Italii, bo to ewidentnie powrot na stare smieci w celu odzyskania dawnej formy.jackop pisze:Mario Götze w BVB.
Wybierz, komu chcesz pomóc: https://www.siepomaga.pl
"Lepszy [Arturo Vidal] prosto z baru Semafor niż ta cała reszta"
"Lepszy [Arturo Vidal] prosto z baru Semafor niż ta cała reszta"
- jackop
- Juventino
Przemeblowanie w Liverpoolu trwa, Joe Allen wylądował w Stoke. Z kolei nowym klubem Kolo Toure został Celtic. Przymierzany do Romy Adriano, przeszedł do Besiktasu. Nie wiem co podkusiło włodarzy Villareal, ale zdecydowali się wydać 3 bańki na Alexandre Pato.

- Cabrini_idol
- Juventino
jackop ekspercie BPL , Liverpool jakoś się wzmocnił w tym okienku? Bo nie śledzę transferów w BPL w tym sezonie poza MU (wiadomo
) . Wiem tylko, że Gundogan przeszedł do MC, Zlata do MU i Miki do MU.
Mógłbyś coś przybliżyć więcej odnośnie Arsenalu, Liverpoolu, MC i CFC ? Chyba wygląda to blado aktualnie jak na potencjał finansowy tej ligi.
ps WHu dostał wciry z klubem którego nazwy nie pamiętam, ale chyba ze Słowacji. Siła BPL w Europie przeraża od 4 sezonów.

Mógłbyś coś przybliżyć więcej odnośnie Arsenalu, Liverpoolu, MC i CFC ? Chyba wygląda to blado aktualnie jak na potencjał finansowy tej ligi.
ps WHu dostał wciry z klubem którego nazwy nie pamiętam, ale chyba ze Słowacji. Siła BPL w Europie przeraża od 4 sezonów.

- jackop
- Juventino
Dość regularnie przeglądam "done deals" i większość ciekawych transferów wypisałem od strony 116 tego tematu, polecam lekturę. Chwila odpoczynku od 'mercato' 
Jeśli interesuje cię moja opinia o ich transferach to tak:
- Liverpool, wymienia to, co nie podoba się Kloppowi, poszerza kadrę choć nazwiska mnie nie porywają, ale przy tym jaką zastał tam nędzę nie jest najgorzej, a nawet dobrze. Ich nowy bramkarski nabytek Karius w niedawnym sparingu złamał rękę - 2 miesiące pauzy
- w MC też bez szału, ale uważam, że tam od zawsze problemem był przeciętniak na ławce trenerskiej. Zrobi się głośniej jak dopną Stonesa z Evertonu za wagon funtów
- Arsenal, wciąż drepcze, po mocnym początku z 'Krzaką' kupili dla fejmu jakiegoś Japońca, wciąż (mizernie) starają się o obrońcę (Mustafi) i napastnika (na ich radarze został chyba tylko Lacazette)
- Conte dostał Kante i Batshuayia, nie mam pojęcia co będzie lepił, ale po MU najlepsze jakościowo wzmocnienia
- Leicester po stracie N'golo zakupiło do środka nowego 24 letniego murzyna, francuzo-senegalczyk Nampalys Mendy z Nicei (nie mam pojęcia kto to), do ataku dołączył Musa z CSKA, a na bramce konkurencję Schmeichelowi będzie robił Zieler z Hannoveru
Także w czubie dość spokojnie, choć trochę już wydali (Mane, Bailly) za to reszta ligi dorwała się do kasy z nowej umowy i upychają nowych graczy po kadrach np. beniaminek Middlesbrough (+7), WHU (+5), Bournemouth (+5), Watford (+4).
Ogólnie już się lekko uśmiecham, bo Jurgen ma zamiar z Milnera zrobić lewego obrońcę, a Pep wypowiedział się, że Fernandinho może zagrać u niego na 10 pozycjach. Być może zobaczymy go w roli środkowego obrońcy, "bo potrafi zagrywać dobre piłki i rozpoczynać akcje"
Ślinił się do Bonu, ale wiadomo, że nie dla psa kiełbasa.
Update:
- Marsylia jako następcę Batshuayi sprowadza na wypożyczenie Gomisa ze Swansea
- Luciano Vietto na wypożyczenie z Atletico do Sevilli,
- w drugą stronę transfer definitywny Kevina Gameiro
- klub z Sewilli pokusił się też o Ben Yeddera

Jeśli interesuje cię moja opinia o ich transferach to tak:
- Liverpool, wymienia to, co nie podoba się Kloppowi, poszerza kadrę choć nazwiska mnie nie porywają, ale przy tym jaką zastał tam nędzę nie jest najgorzej, a nawet dobrze. Ich nowy bramkarski nabytek Karius w niedawnym sparingu złamał rękę - 2 miesiące pauzy
- w MC też bez szału, ale uważam, że tam od zawsze problemem był przeciętniak na ławce trenerskiej. Zrobi się głośniej jak dopną Stonesa z Evertonu za wagon funtów
- Arsenal, wciąż drepcze, po mocnym początku z 'Krzaką' kupili dla fejmu jakiegoś Japońca, wciąż (mizernie) starają się o obrońcę (Mustafi) i napastnika (na ich radarze został chyba tylko Lacazette)
- Conte dostał Kante i Batshuayia, nie mam pojęcia co będzie lepił, ale po MU najlepsze jakościowo wzmocnienia
- Leicester po stracie N'golo zakupiło do środka nowego 24 letniego murzyna, francuzo-senegalczyk Nampalys Mendy z Nicei (nie mam pojęcia kto to), do ataku dołączył Musa z CSKA, a na bramce konkurencję Schmeichelowi będzie robił Zieler z Hannoveru
Także w czubie dość spokojnie, choć trochę już wydali (Mane, Bailly) za to reszta ligi dorwała się do kasy z nowej umowy i upychają nowych graczy po kadrach np. beniaminek Middlesbrough (+7), WHU (+5), Bournemouth (+5), Watford (+4).
Ogólnie już się lekko uśmiecham, bo Jurgen ma zamiar z Milnera zrobić lewego obrońcę, a Pep wypowiedział się, że Fernandinho może zagrać u niego na 10 pozycjach. Być może zobaczymy go w roli środkowego obrońcy, "bo potrafi zagrywać dobre piłki i rozpoczynać akcje"

Update:
- Marsylia jako następcę Batshuayi sprowadza na wypożyczenie Gomisa ze Swansea
- Luciano Vietto na wypożyczenie z Atletico do Sevilli,
- w drugą stronę transfer definitywny Kevina Gameiro
- klub z Sewilli pokusił się też o Ben Yeddera

- jackop
- Juventino
Mam nadzieję, że moderatorzy wybaczą, ale z tematu o Pipicie.
Prześledź sobie jak to wyglądało sezon po sezonie: http://www.transfermarkt.pl/transfers/t ... eihe=&w_s=
W skrócie:
- od czasu sprzedaży Zidane'a (2001), aż do sezonu 09/10 wydanie kwoty powyżej 40 mln (Ferdinand, Ronaldo, Aguero, Sheva, Robinho) to była ekstrawagancja. Za mniejsze kwoty przechodziły takie gwiazdy jak Beckham, Ronaldinho, Rooney czy Drogba.
- 03/04 co raz więcej zaczynają wydawać Anglicy, Abramowicz kupuje Chelsea: 5 transferów w TOP10 Duff, Crespo, Veron, Makelele, Mutu
- 08/09 szejk Mansour kupuje City i czyni z Robinho najdroższego piłkarza roku (43), United odpowiada 2gim miejscem Berbatova (38)
- 2009 poprzeczkę wyżej ustawił Real: Cristiano 94 i Kaka 65, pozyskując też Alonso i Benzemę (4rka w TOP5). Barcelona odpowiada zakupem Zlatana 70 (2 miejsce). City kontynuuje budowę: Tevez, Adebayor, Lescott. Bayern płaci 30 mln za Gomeza trafiając do TOP10 po raz trzeci, Makaay (03/04), Ribéry (07/08)
- w następnych dwóch okienkach, w TOP3 najdroższych transferów znajdowali się już zawodnicy kosztujący 40 lub więcej. Okienko 12/13 to już 6 graczy za 40 baniek i droższych, w tym Hulk, za którego Zenit!!! zapłacił 55 mln.
- 2013 to tutaj pękła bańka. Na czele znów Real (ustanawiający nowy rekord) i Barca, płacące odpowiednio 101 mln za Bale'a i (tutaj nie do końca wiadomo) ~80 mln za Neymara. Trójkę zamyka PSG i Cavani 65 mln. TOP8 transferów za 40+ w tym Monaco x2, Arsenal, United i City
- 14/15 Real, Barca, PSG i Anglicy nie zwalniają tempa: Suarez za 80, Di Maria 75, James 75.
- 2015 po raz pierwszy by wskoczyć do TOP5 najdroższych transferów trzeba było wydać przynajmniej 50 mln. Hamuje duet z Hiszpanii posiadający prawie kompletne kadry, kupuje City (De Bruyne 74, Sterling 62), PSG (Di Maria 63) i United (Martial 50). Dwa pierwsze super transfery do Chin: Alex Teixeira 50, Jackson Martinez 42
A teraz Juventus (i Serie A)
- 2001 Buffon (~53 mln) ostatnim zawodnikiem Juve w TOP3
- 02/03 Crespo (36 mln) ostatnim reprezentantem Serie A w TOP3, 7 włoskich transferów w TOP10
-03/04 jedyny transfer w TOP10 robi Parma!!! wydając 21 mln a Freya; 04/05 analogicznie Juve za Emersona (28 mln),
- 05/06 Juve za Vieirę 20 (dla porównania, Newcastle!!! płaci 25 mln za Owena i 20 za Alberta Luque)
- 2006 Calciopoli, sprzedaże Zlatana i Emersona w TOP10
- 07/08 brak transferu do Juve/SerieA w TOP10
- 08/09 TOP10 zamyka Amauri :facepalm2: 22 mln; 09/10 analogicznie Diego 27 mln (przy 94 za Krystynę)
...7 lat później
- 15/16 transfer Dybali za 32 mln daje mu 16 miejsce na liście najdroższych. W międzyczasie najwięcej wydaliśmy na Moratę (20) i Asamoh (18), którzy plasowali się w drugiej 10tce rankingu
- 2016 Juventus płaci 90 mln za Higuaina. Po 15 latach pobija transfer Buffona, pierwszy raz w historii klubu wydając na zawodnika powyżej 60 mln.
Dla mnie jest jasne, że w miarę jak podupadał futbol we Włoszech, rynek transferowy coraz mocniej napędzany był przez rywalizację Realu z Barceloną. Stopniowo swoje miejsce zaczęły zaznaczać kluby angielskie, do których dołączyło PSG i dość niespodziewanie Chińczycy (zastępując dobijających na chwilę Zenit i Monaco). Niemcy zawsze pałętali się gdzieś na obrzeżach.
Jak pisałem w innym temacie, Juventus transferem Higuaina dopiero teraz dogonił rynek i wszedł ponownie w transferową rzeczywistość mocno zaznaczając swoje miejsce. Zapłacił kwotę podobną do tej, która wydana została 7 lat temu i przebita 4 lata później przez Real. Podobną do tej wydanej przez Barcelonę 2 lata temu.
Jeszcze raz, dla pewności:
Większej bzdury dawno nie widziałem... a czytałem posty ForzyCośTam o Witselu.Gotti pisze:Juventus tym transferem bardziej zniszczył przyszłość rynku transferowego niż Real i szejkowie przez ostatnie 10 lat.
Prześledź sobie jak to wyglądało sezon po sezonie: http://www.transfermarkt.pl/transfers/t ... eihe=&w_s=
W skrócie:
- od czasu sprzedaży Zidane'a (2001), aż do sezonu 09/10 wydanie kwoty powyżej 40 mln (Ferdinand, Ronaldo, Aguero, Sheva, Robinho) to była ekstrawagancja. Za mniejsze kwoty przechodziły takie gwiazdy jak Beckham, Ronaldinho, Rooney czy Drogba.
- 03/04 co raz więcej zaczynają wydawać Anglicy, Abramowicz kupuje Chelsea: 5 transferów w TOP10 Duff, Crespo, Veron, Makelele, Mutu
- 08/09 szejk Mansour kupuje City i czyni z Robinho najdroższego piłkarza roku (43), United odpowiada 2gim miejscem Berbatova (38)
- 2009 poprzeczkę wyżej ustawił Real: Cristiano 94 i Kaka 65, pozyskując też Alonso i Benzemę (4rka w TOP5). Barcelona odpowiada zakupem Zlatana 70 (2 miejsce). City kontynuuje budowę: Tevez, Adebayor, Lescott. Bayern płaci 30 mln za Gomeza trafiając do TOP10 po raz trzeci, Makaay (03/04), Ribéry (07/08)
- w następnych dwóch okienkach, w TOP3 najdroższych transferów znajdowali się już zawodnicy kosztujący 40 lub więcej. Okienko 12/13 to już 6 graczy za 40 baniek i droższych, w tym Hulk, za którego Zenit!!! zapłacił 55 mln.
- 2013 to tutaj pękła bańka. Na czele znów Real (ustanawiający nowy rekord) i Barca, płacące odpowiednio 101 mln za Bale'a i (tutaj nie do końca wiadomo) ~80 mln za Neymara. Trójkę zamyka PSG i Cavani 65 mln. TOP8 transferów za 40+ w tym Monaco x2, Arsenal, United i City
- 14/15 Real, Barca, PSG i Anglicy nie zwalniają tempa: Suarez za 80, Di Maria 75, James 75.
- 2015 po raz pierwszy by wskoczyć do TOP5 najdroższych transferów trzeba było wydać przynajmniej 50 mln. Hamuje duet z Hiszpanii posiadający prawie kompletne kadry, kupuje City (De Bruyne 74, Sterling 62), PSG (Di Maria 63) i United (Martial 50). Dwa pierwsze super transfery do Chin: Alex Teixeira 50, Jackson Martinez 42
A teraz Juventus (i Serie A)
- 2001 Buffon (~53 mln) ostatnim zawodnikiem Juve w TOP3
- 02/03 Crespo (36 mln) ostatnim reprezentantem Serie A w TOP3, 7 włoskich transferów w TOP10
-03/04 jedyny transfer w TOP10 robi Parma!!! wydając 21 mln a Freya; 04/05 analogicznie Juve za Emersona (28 mln),
- 05/06 Juve za Vieirę 20 (dla porównania, Newcastle!!! płaci 25 mln za Owena i 20 za Alberta Luque)
- 2006 Calciopoli, sprzedaże Zlatana i Emersona w TOP10
- 07/08 brak transferu do Juve/SerieA w TOP10
- 08/09 TOP10 zamyka Amauri :facepalm2: 22 mln; 09/10 analogicznie Diego 27 mln (przy 94 za Krystynę)
...7 lat później
- 15/16 transfer Dybali za 32 mln daje mu 16 miejsce na liście najdroższych. W międzyczasie najwięcej wydaliśmy na Moratę (20) i Asamoh (18), którzy plasowali się w drugiej 10tce rankingu
- 2016 Juventus płaci 90 mln za Higuaina. Po 15 latach pobija transfer Buffona, pierwszy raz w historii klubu wydając na zawodnika powyżej 60 mln.
Dla mnie jest jasne, że w miarę jak podupadał futbol we Włoszech, rynek transferowy coraz mocniej napędzany był przez rywalizację Realu z Barceloną. Stopniowo swoje miejsce zaczęły zaznaczać kluby angielskie, do których dołączyło PSG i dość niespodziewanie Chińczycy (zastępując dobijających na chwilę Zenit i Monaco). Niemcy zawsze pałętali się gdzieś na obrzeżach.
Jak pisałem w innym temacie, Juventus transferem Higuaina dopiero teraz dogonił rynek i wszedł ponownie w transferową rzeczywistość mocno zaznaczając swoje miejsce. Zapłacił kwotę podobną do tej, która wydana została 7 lat temu i przebita 4 lata później przez Real. Podobną do tej wydanej przez Barcelonę 2 lata temu.
Jeszcze raz, dla pewności:
Piszesz o Realu, który 2 razy pobił swój własny rekord transferowy? Który 7 lat temu, potrafił wydać 230 mln € na 4 graczy w jednym okienku? Z chęcią przeczytam argumenty potwierdzające tezę przedstawioną w cytacieGotti pisze:Juventus tym transferem bardziej zniszczył przyszłość rynku transferowego niż Real i szejkowie przez ostatnie 10 lat.

- Maly
- Juventino
- Podziekował: 8 razy
- Otrzymał podziękowanie: 25 razy
zobacz ile lat miał Ronaldo gdy bił rekord i ile miał Bale, następnie sprawdź sobie ile ma Igła, wróć i napisz swoje przemyślenia jeszcze raz
nawet szejkowie nie kupują prawie-emerytów za krocie a wy na siłę staracie się bronić 90mln wydanych na Pipitę
MC wydał dużo na Robinho, koleś nie do końca wypalił a i tak coś na nim zarobili - porównaj to sobie teraz z Shevchenką, który przed transferem na Wyspy był najlepszy na swojej pozycji ;]
nawet szejkowie nie kupują prawie-emerytów za krocie a wy na siłę staracie się bronić 90mln wydanych na Pipitę
MC wydał dużo na Robinho, koleś nie do końca wypalił a i tak coś na nim zarobili - porównaj to sobie teraz z Shevchenką, który przed transferem na Wyspy był najlepszy na swojej pozycji ;]
Kto ma rację dzień wcześniej od innych, ten przez dobę uchodzi za idiotę.
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
- jackop
- Juventino
Tylko co zmienia kwestia wieku w kontekście postawionej tezy? Nic. Na efekty transferu Igły trzeba przede wszystkim poczekać kilka lat, a zostałem uraczony przykładem, że przez to Milik i Gameiro idą drogo (wg mnie cena adekwatna do umiejętności jak na realia rynku).
Ok, być może od teraz, zawodnicy w przedziale wiekowym 28-30 gwarantujący pewien poziom będą chodzili trochę drożej. Ogólny trend i prawdopodobny wzrost cen na rynku nadal odbywać się będzie z udziałem graczy młodszych. Za kilka lat znów usłyszymy o rekordzie Realu, Barcy, Anglików lub PSG.
Z resztą spójrz na daty. Jak ma się pierwszy od 15 lat i na razie zapewne ostatni, poważny strzał Juventusu, do systematycznej, dynamicznej polityki płacenia coraz większych kwot ze strony konkurencji?
Ja sam byłbym szczęśliwszy gdyby Juventus postawił jednak na zawodnika młodszego o sporym talencie, zamiast starego wyjadacza o wyższych na tą chwilę umiejętnościach
Ok, być może od teraz, zawodnicy w przedziale wiekowym 28-30 gwarantujący pewien poziom będą chodzili trochę drożej. Ogólny trend i prawdopodobny wzrost cen na rynku nadal odbywać się będzie z udziałem graczy młodszych. Za kilka lat znów usłyszymy o rekordzie Realu, Barcy, Anglików lub PSG.
Z resztą spójrz na daty. Jak ma się pierwszy od 15 lat i na razie zapewne ostatni, poważny strzał Juventusu, do systematycznej, dynamicznej polityki płacenia coraz większych kwot ze strony konkurencji?
Chelsea podjęła większe ryzyko (podobnie jak Marotta, który też może zaliczyć twarde lądowanie), a sam piłkarz niestety dla nich nie opalił. CFC wyszła na większym finansowym minusie, ale to już jest wewnętrzna sprawa klubu. Kwota transferu poszła w świat.Maly pisze:MC wydał dużo na Robinho, koleś nie do końca wypalił a i tak coś na nim zarobili - porównaj to sobie teraz z Shevchenką, który przed transferem na Wyspy był najlepszy na swojej pozycji ;]
Ja sam byłbym szczęśliwszy gdyby Juventus postawił jednak na zawodnika młodszego o sporym talencie, zamiast starego wyjadacza o wyższych na tą chwilę umiejętnościach

- CzeczenCZN
- Juventino
Nieoficjalnie: według słów agenta - Verratti przedłużył umowę z PSG do 2021 roku...
- jackop
- Juventino
Dwa wolne transfery: Montoya do Valencii, Alex Song do Rubina.
Od czasu Ca$hleya Cola nie siadają The Blues transfery lewych obrońców. Tym razem, kupiony rok wcześniej za 20 mln Baba, idzie na wypożyczenie o Schalke.
Od czasu Ca$hleya Cola nie siadają The Blues transfery lewych obrońców. Tym razem, kupiony rok wcześniej za 20 mln Baba, idzie na wypożyczenie o Schalke.

- Shadow Marshall
- Juventino
Bundeskopanką praktycznie w ogóle się nie interesuje i ten grajek jest dla mnie anonimowy. Aż tak dobry by wybulić za niego taką kasę?Yaro417 pisze:Leroy Sané - skrzydłowy Schalke - przeszedł dzisiaj do Man. City za 50 mln euro. Jak na razie najdroższy transfer na Wyspach, a do tego trzeci pod względem sumy odstępnego na świecie
- Yaro417
- Juventino
Ponoc kolejny (po Draxlerze) klejnot szkółki Schalke, którym swego czasu mocno interesował się Real, ale zdecydowanie nie jest wart takiej kasy za jaką go kupiono. Wiadomo - Angole śpią na kasie, więc lubią przepłacać
Zresztą MC mają z przodu takich graczy jak Aguero, Sterling, De Bruyne i D. Silva, więc na ich miejscu szukał bym wzmocnień na innych pozycjach. My np. za Igłę też przepłaciliśmy, ale to był nasz najbardziej newralgiczny brak w kadrze w poprzednim sezonie.