Mercato (Lato 2016)
- Alexinhio-10
- Juventino
- Podziekował: 21 razy
- Otrzymał podziękowanie: 12 razy
Barca nie ma na lawce nikogo konkretnego do srodka pomocy, a Wy juz lykacie ze Rakitic jest niezadowolony i odejdzie.
- B@rt
- Juventino
- Podziekował: 10 razy
- Otrzymał podziękowanie: 23 razy
Wiem, że gdzieś tam te bonusy się pojawiały, ale ogólne wrażenie było takie (przynajmniej moje), że jest przepaść praktycznie nie do pogodzenia pomiędzy naszą ofertą a oczekiwaniami Valencii.alessandro1977 pisze: Według doniesień, nasze bonusy zbliżone były do tych zaproponowanych przez Barcelonę co dawałoby ostateczna kwotę zbliżoną do tej, wynegocjowanej przez Barcelonę więc o to chodzi. Wynika z tego, że albo Gomesem w ogóle nie interesowaliśmy się albo Valencia próbowała nas wydymać.
Zresztą teraz się nie dojdzie jak to było. Może gdyby sytuacja się przeciągnęła, to może my byśmy ulegli, a może Valencia. A tak temat Gomeza prawie całkowicie zakończył żywot po sprowadzeniu Pjanicia.
EDIT:
No a co? "Sprzedajcie nam Pogbę po dobroci, bo jak nie, to zabierzemy wam za mniejsze pieniądze Bonucciego", prosteHypeman pisze:Ktoś w ESPN odleciał i napisał o tym że w ofertę za Pogbę włączają też Bonucciego :lol: :lol:

Ostatnio zmieniony 22 lipca 2016, 12:01 przez B@rt, łącznie zmieniany 1 raz.
- Hypeman
- Juventino
Ktoś w ESPN odleciał i napisał o tym że w ofertę za Pogbę włączają też Bonucciego :lol: :lol:
jakiś kretyn na forum Manchesteru United pisze:Wg. La Gazzetto dello Sport Juve interesuje się Milikiem. Za Moratę. W sumie dla niego byłby fajny kierunek, bo na Leicester za wcześnie jeszcze
- Tarnos15
- Juventino
Ogólnie to jeśli te wszystkie ploty to chwyt marketingowy to działa bajecznie. Słucham podcastów o piłce na ESPN to od tygodnia codziennie pojawia się temat Pogby. Do tego stopnia, że jeden z "ekspertów" wypowiedział się w tonie:
"I don't care anymore".
Powoli zbliżam się do tego samego miejsca.
"I don't care anymore".
Powoli zbliżam się do tego samego miejsca.
- Mehehehe
- Juventino
- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 18 razy
#fantamercato
Parę słów jeszcze nt pomocy Barcy i sytuacji Javiera.
Poza wspomnianymi zawodnikami (Gomes, Umtiti, Digne) Barca ściągnęła w tym okienku Denisa Suareza. Chłopak imo jest naturalnym następcą Iniesty: (roz)grywa na skrzydle i swobodnie czuje się na pozycji... 'hiszpańskiego b2b'. Dlatego nie wydaje mi się, by Gomes miał też przychodzić na tę pozycję. Chłopak na EURO grał za napastnikami, to samo czasem w klubie - skrzydło/of. pomocnik. Ale równie dobrze radzi sobie (teoretycznie) w destrukcji - pamiętacie pojedynek na tym forum, na początku mercato? Mascherano vs Gomes? Nie bez przyczyny. Zatem, bez Javiera, Barca ma w pomocy Iniestę, Busqetsa, Rakiticia, Suareza i Gomesa. Do tego jest Sergi Roberto, który jednak ostatnio więcej grywa na boku obrony (obstawiam, że w nowym sezonie to będzie jego główna pozycja).
Swoją drogą wątpię, by Barcelonę było stać na kupowanie rezerwowego, za blisko 30+25 baniek. Zwłaszcza w kontekście pozostałych zakupów.
Dlatego ciagle obstawiam Javiera. Wspomnieliście wyżej brak przedłużenia umowy. Javier ciągle nie wrócił z wakacji. Myślę, że to będzie ostatni element naszej pomocy, przy jednoczesnym pozostaniu Pogby.
Widzimy też, że w razie zakończenia kariery Barzagliego, przy wykupie Benatii, nie musimy dalej wzmacniać defensywy, bo Javier od biedy mógłby tam grać.
No dobra, popłynąłem
E: No i sprawa gwiazdy z Ameryki Płd. Ktoś wspomniał, że ta firma od nieruchomości podała, że chodziło im o Higuaina. Jakieś potwierdzenie tego?
Parę słów jeszcze nt pomocy Barcy i sytuacji Javiera.
Poza wspomnianymi zawodnikami (Gomes, Umtiti, Digne) Barca ściągnęła w tym okienku Denisa Suareza. Chłopak imo jest naturalnym następcą Iniesty: (roz)grywa na skrzydle i swobodnie czuje się na pozycji... 'hiszpańskiego b2b'. Dlatego nie wydaje mi się, by Gomes miał też przychodzić na tę pozycję. Chłopak na EURO grał za napastnikami, to samo czasem w klubie - skrzydło/of. pomocnik. Ale równie dobrze radzi sobie (teoretycznie) w destrukcji - pamiętacie pojedynek na tym forum, na początku mercato? Mascherano vs Gomes? Nie bez przyczyny. Zatem, bez Javiera, Barca ma w pomocy Iniestę, Busqetsa, Rakiticia, Suareza i Gomesa. Do tego jest Sergi Roberto, który jednak ostatnio więcej grywa na boku obrony (obstawiam, że w nowym sezonie to będzie jego główna pozycja).
Swoją drogą wątpię, by Barcelonę było stać na kupowanie rezerwowego, za blisko 30+25 baniek. Zwłaszcza w kontekście pozostałych zakupów.
Dlatego ciagle obstawiam Javiera. Wspomnieliście wyżej brak przedłużenia umowy. Javier ciągle nie wrócił z wakacji. Myślę, że to będzie ostatni element naszej pomocy, przy jednoczesnym pozostaniu Pogby.
Widzimy też, że w razie zakończenia kariery Barzagliego, przy wykupie Benatii, nie musimy dalej wzmacniać defensywy, bo Javier od biedy mógłby tam grać.
No dobra, popłynąłem

E: No i sprawa gwiazdy z Ameryki Płd. Ktoś wspomniał, że ta firma od nieruchomości podała, że chodziło im o Higuaina. Jakieś potwierdzenie tego?

- Cabrini_idol
- Juventino
http://www.sport.es/es/noticias/barca/j ... ic-5283433
Juz nas łączą z Rakiticiem
Wyceniany na 50 mln, ma klauzulę ustawioną na 100 mln.
Juz nas łączą z Rakiticiem

Wyceniany na 50 mln, ma klauzulę ustawioną na 100 mln.

- borysfcb
- Katalończyk
W ogóle w Barcelonie nie ma tematu sprzedaży Mascherano, który ma podstawowy skład w parze z Pique i mówi się o nowym kontrakcie zaraz po jego powrocie z wakacji. Nie jest też i nie był rozpatrywany do gry w pomocy.
Na pewno wylatują Adriano, Vermaelen, Douglas. Możliwe jest odejście Munira w związku z transferem Vietto (potwierdzenie powinno być na dniach) i Ardy przez transfer Gomesa, chociaż Lucho mówi, że nie chce Turka sprzedawać. Rafinha i Arda prawdopodobnie wylądują na skrzydłach i w pomocy wcale tłoku nie będziemy mieli. Możliwe jest też odejście Bravo. Zatem raczej nie ma tu nic, czym Juventus mógłby się zainteresować.
Na pewno wylatują Adriano, Vermaelen, Douglas. Możliwe jest odejście Munira w związku z transferem Vietto (potwierdzenie powinno być na dniach) i Ardy przez transfer Gomesa, chociaż Lucho mówi, że nie chce Turka sprzedawać. Rafinha i Arda prawdopodobnie wylądują na skrzydłach i w pomocy wcale tłoku nie będziemy mieli. Możliwe jest też odejście Bravo. Zatem raczej nie ma tu nic, czym Juventus mógłby się zainteresować.
- Hypeman
- Juventino
Zamiast ściągać kogoś za Pogbę wybudujemy sobie drugi stadion 

jakiś kretyn na forum Manchesteru United pisze:Wg. La Gazzetto dello Sport Juve interesuje się Milikiem. Za Moratę. W sumie dla niego byłby fajny kierunek, bo na Leicester za wcześnie jeszcze
- 19redhof10
- Juventino
Podobno MUły oferuja 65 mln ojro za Jamesa, w takim wypadku Pogba stał by sie nieaktualny ?:D co wiecej nic nie zostało jeszcze klepnieta skoro ogladaja sie za kims innym.
- MRN
- Juventino
- Podziekował: 14 razy
- Otrzymał podziękowanie: 209 razy
Nie wiesz tego przyjacielu, dla klubu nie ma tematu ale inaczej jest w przypadku samego zawodnika, któremu nie podoba się rola w zespole i dawał jasno do zrozumienia, że chce odejść...LE obiecał mu, że znajdzie dla niego miejsce w pomocy ale gdzie ? Chyba, że w niszowych meczach Pucharu Króla z ogórkami. Ja tez stoję na stanowisku przedmówcy, że temat Masche nie jest zamknięty i trafi on do Juve. Przypuszczam, że duet Marotta-Paratici cały czas monitorują jego sytuację i będą doskonale wiedzieli kiedy uderzyć aby kierownictwu Barcy zmiękła rura. Mam tutaj oczywiście na uwadze fakt, że porozumienie z zawodnikiem zostało już osiągnięte ( prawdopodobnie, według wcześniejszych doniesień ).borysfcb pisze:W ogóle w Barcelonie nie ma tematu sprzedaży Mascherano

- BlackJacky
- Juventino
- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 2 razy
Wiem, ze Axel to nie mega tytan, ale ja jakos w niego wierze. Poza tym on swoim stylem gry przypomina nieco Vidala czy tez wlasnie Pogbe - odbiera przeciwnikom pilke pod swoim polem karnym, zeby za chwile znalezc sie pod ich bramka i strzelic gola.Arbuzini pisze:Tylko ten Witsel mi tam nie pasujeJacky pisze:Za Pogbe widzialbym duet zlozony z: Hamsik/Bazoer/Witsel/Matic/H. Herrera![]()
VfL wypozyczylo z Realu niejakiego Borje Mayorala, ktory jest srodkowym napasnikiem. Nie wiem, czy nie oznacza to ich rezygnacji z Zazy.
ED.
Czytam wlasnie na onetach o tym, ze Conte chce Cavaniego, ale Urus ma wpisana w kontrakcie wysoka klauzule odejscia - 67mln. funtow - prawda to?
Ostatnio zmieniony 22 lipca 2016, 16:49 przez BlackJacky, łącznie zmieniany 1 raz.
Wybierz, komu chcesz pomóc: https://www.siepomaga.pl
"Lepszy [Arturo Vidal] prosto z baru Semafor niż ta cała reszta"
"Lepszy [Arturo Vidal] prosto z baru Semafor niż ta cała reszta"
- Cabrini_idol
- Juventino
Po dzisiejszej przegranej z BVB Mourinho odpowiadał na pytania jedno z nich :
Został zapytany czy w tym okienku przyjdzie TYLKO jeszcze jeden zawodnik do pierwszego składu (oczywiście chodzi o Pogbę ) ,,Czasem dzieją się rzeczy, których się nie spodziewasz i trzeba reagować "
Pogba się oddala od MU, choć nigdy nie był w sumie blisko.
Osobiście, wierzę w to, że MU chciał/chce Pogbę. W to jestem w stanie uwierzyć. Ale nie wierze w to, że Pogba odejdzie do MU. Poza tym nasze oczekiwania są z tego co mi wiadomo przeogromne, suma odstępnego, prowizja ogromna dla Raioli, którą chcemy aby zapłacił również MU, do tego bonusy kolejne z kolejnej sprzedaży/odnowienia kontraktu.
Został zapytany czy w tym okienku przyjdzie TYLKO jeszcze jeden zawodnik do pierwszego składu (oczywiście chodzi o Pogbę ) ,,Czasem dzieją się rzeczy, których się nie spodziewasz i trzeba reagować "
Pogba się oddala od MU, choć nigdy nie był w sumie blisko.
Osobiście, wierzę w to, że MU chciał/chce Pogbę. W to jestem w stanie uwierzyć. Ale nie wierze w to, że Pogba odejdzie do MU. Poza tym nasze oczekiwania są z tego co mi wiadomo przeogromne, suma odstępnego, prowizja ogromna dla Raioli, którą chcemy aby zapłacił również MU, do tego bonusy kolejne z kolejnej sprzedaży/odnowienia kontraktu.