Mercato (Lato 2016)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Adrian27th

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 4 razy

Nieprzeczytany post 21 lipca 2016, 22:43

To kto dostanie 10 po Pogbie?

Dybala?

Bo przy transferze Pogby,Moraty i Hernanesa mamy wolne 9-10-11.
Licząc że 10 dostanie Paolo, to 9 i 11 raczej cięzkie numery.

Tak jak wcześniej było to zagrywką Bukmacherów to jednak teraz wygląda to gorzej, bo kurs spadł do 1,083.

Nie jest to kurs zachęcający do Gry, także chyba naprawdę możemy się żegnać.

Ciekawe co powie Pogba gdy odejdzie, bo tego jestem najbardziej ciekaw.
Ostatnio zmieniony 21 lipca 2016, 22:56 przez Adrian27th, łącznie zmieniany 1 raz.

"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
gregab

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 21 lipca 2016, 22:48

ga
Cobra

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 3 razy

Nieprzeczytany post 21 lipca 2016, 22:57

CavAllano pisze:
Cobra pisze:United wypuściło na FB swoje prawdopodobne numery.... Zgadnijcie jaki jest wolny :whistle:
https://scontent.fwaw3-1.fna.fbcdn.net/ ... e=581C0667
Zgadzaloby sie. A czy ktos z obecnej kadry nosil wczesniej numer 6 i od niego odstapil czy tez to po prostu dzielo przypadku?

Ja sie w temacie Pogby juz nie ludze.
Nie trać wiary bracie, będzie dobrze ;)

Jeśli się nie mylę, to Pjaca jest 4 tym najdroższym zakupem ery Agnelliego... Musimy być pewni chłopaka skoro bierzemy 21 latka z takiej ligi za takie pieniądze :roll:

Generalnie o Pogbie cisza odkąd Marotta powiedział, że nie ma kontaktu z Utd :smile:

#FinoAllaFine
#WeAreOne
tomekp9-16

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 21 lipca 2016, 23:02

Dybala chyba nawet kiedyś w jakimś wywiadzie stwierdził, że chciałby/mógłby grać z 10, ale wybrał jak wybrał, ja odebrałem to wtedy w kontekście "chciałem dychę, ale rozumiem, że będzie z nią grał Pogba". Co do wolnych numerów to mnie najbardziej frapuje 9, bo mam wrażenie, że to jest dla naszych zawodników pechowy numer:
-Morata - wygląda na to, że w jakimś stopniu odkupiony wbrew swojej woli,
-Vucinic - odniosłem wrażenie, że z 14 grał o jakieś pół poziomu lepiej,
-Iaquinta - niby solidny, ale nie ma się co oszukiwać, że kiedy do nas przychodził to oczekiwania wobec niego były większe,
-Bojinov - pamiętam jak na forum, bądź w komentarzach, w okresie Serie B, ludzie bluzgali czemu tak mało gra, takim wielkim talentem był,
-Ibrahimovic - na pewno nie był szczęśliwym grajkiem dla nas,
-Miccoli - miał być nowym Del Piero, wszyscy wiemy, że do tego poziomu się nawet nie zbliżył,
oceny Salasa i bodajże Inzaghiego już się nie podejmę, bo to jakieś przebłyski w pamięci dziecka.
A co do ewentualnego transferu Pogby to nie rozdzierałbym szat, wiadomo, że chłopak jest dobry, może nawet najlepszy w naszym obecnym składzie, ale coby nie mówić jest to skład w miarę wyrównany poziomem, przy odpowiednich inwestycjach myślę, że po jego odejściu nie wykręcimy gorszych wyników niż w zeszłym sezonie, a przy odrobinie szczęścia będzie i lepiej. Osobiście ufam Marottcie, chociaż gość ma swoje wady, to odnoszę wrażenie, że bardzo łatwo uczy się na swoich błędach i ich nie ponawia, a to już pozwala patrzeć w przyszłość z optymizmem.

vitoo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 15 razy
Otrzymał podziękowanie: 24 razy

Nieprzeczytany post 21 lipca 2016, 23:06

Chelsea kupuje Cavaniego, PSG błyskawicznie uderza po Higuaina i zostajemy właściwie bez możliwości kupna jakiegoś super-snajpera. Żeby się jeszcze nie okazało, że w razie odejścia Pogby zostaniemy z workiem kasy, za którą nie kupimy ani mistrza do środka pola, ani do ataku bo nie już nikogo nie będzie na rynku. Chyba jestem jedyny na tym forum, który ucieszyłby się z wykorzystania części hajsu za Pogbę na aktywowanie klauzuli Higuaina. :prochno:

Dziwna sprawa z tym Pjacą bo widziałem go na żywo ledwie w tych kilku meczach na Euro, ale bardzo mnie ten transfer cieszy i, nie wiem dlaczego, ale jestem jakoś spokojny, że on wypali u nas. Niby gość przychodzi ze słabiutkiej ligi, ale jednak ma już pewne ogranie w klubowych rozgrywkach europejskich i też we Francji pokazał się z dobrej strony. A przy tym, jak już ktoś wcześniej zauważył, wygląda na pewnego siebie, a zarazem sympatycznego i spokojnego człowieka. Będziemy mieli z niego pociechę. :ok:

Co mi się podoba w działaniach Marotty w obecnym okienku to to, że póki co nie robimy dealów w stylu transferów Moraty lub Cuadrado, przy których nie mieliśmy właściwie nic do powiedzenie w kwestii przyszłości zawodników. Pewnie jakieś wypożyczenie jeszcze się trafi, ale liczę, że będzie to wypożyczenie w stylu Benatii, gdzie wszystko zależy od nas, a nie w stylu zeszłorocznego transferu Cuadrado.

Edit:
Cabrini_idol pisze:No i jest oficjal. Gomes w Barcelonie A 20 minut temu GDM podał, że to nasz cel nr 1 w zastapieniu Pogby :rotfl:

Jeden ogór mniej ...
No tak, gościa u siebie chcą MU, Juve, Real i Barca, do ostatniej chwili walczą o niego dwa z najlepszych klubów świata, ale dla ekspertów z JuvePoland i tak jest ogórem. :P
Tak czy inaczej po transferze Pjanicia, dla nas był to piłkarz zbędny, tym bardziej za taką kasę. Zakładając oczywiście, że Pogba zostanie w Turynie. Swoją drogą mam wrażenie, że ta akcja z Pogbą i MU znacznie przyśpieszyła działania hiszpańskich drużyn w sprawie Gomesa i obie drużyny walczyły o jego podpis dość desperacko.
Ostatnio zmieniony 21 lipca 2016, 23:46 przez vitoo, łącznie zmieniany 2 razy.

Cabrini_idol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 lipca 2016, 23:08

Sky i kilka innych źródeł podaje info, że Raiola leci do Miami aby porozmawiac z Pogbą face to face. Jeśli to prawda, to Pogba nie dał żadnego sygnału, że chce odejść, a Raiola jedzie przedstawić mu niebotyczną ofertę MU bo MUSI. Pogba nigdzie się nie rusza tego lata. Wszystkie te doniesienia, że Pogba chcę odejść to jeden wielki BS !

https://pbs.twimg.com/media/Cn6ud18XYAAZjqO.jpg:large

a to jutrzejszy nagłowek w Anglii ;)

edit :

Nasz ,,cel'' transferowy Gomes Andre ląduje w Barcelonie za 60 mln. Barca wyprzedza na ostatniej prostej RM :prochno: - Mundo Deportivo

No i jest oficjal. Gomes w Barcelonie A 20 minut temu GDM podał, że to nasz cel nr 1 w zastapieniu Pogby :rotfl:

Jeden ogór mniej ...

i taki smaczek na koniec dnia od dziennikarza SKY :
Ostatnio zmieniony 21 lipca 2016, 23:39 przez Cabrini_idol, łącznie zmieniany 3 razy.

Obrazek
pablo1503

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 lipca 2016, 23:38

Cabrini_idol pisze:Sky i kilka innych źródeł podaje info, że Raiola leci do Miami aby porozmawiac z Pogbą face to face.
Chciałbym się wyłączyć na tydzień i zapomnieć o tej telenoweli. Każdy następny news jest sprzeczny z poprzednim. Po cholerę miałby lecieć pogadać z Pogbą, skoro ten rzekomo powiadomił działaczy o chęci odejścia? Nakłaniać go nie musi, bo ten przecież rzekomo chce odejść. :facepalm2: Na odejściu bardziej zależy Raioli niż Pogbie. Tak pisałem kilka stron wcześniej i tego będę się trzymał.
Cabrini_idol pisze:Nasz ,,cel'' transferowy Gomes Andre ląduje w Barcelonie za 60 mln. Barca wyprzedza na ostatniej prostej RM :prochno: - Mundo Deportivo
Wolałbym, żeby poszedł do Realu. Wówczas mięliby spory przepych w pomocy i prawdopodobnie Isco/James musieliby się pożegnać z Madrytem, a wtedy Marotta po sprzedaży Pogby(splunąłem 3 razy) ruszyłby po zastępstwo.

Obrazek
Osgiliath

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 lipca 2016, 23:41

Kryste, ten Gomes to za ile?! Zagrał on to aby jeden mecz na Euro? Już od początku naszego zainteresowania nim mówiono, że to facet nie do końca na poziom Juve, a tu idzie za taki hajs do Barcy, która... nie wiem jak oni prowadza tą politykę transferową, ale chyba w obronie mają pilniejsze potrzeby, czy już się załatali? Anyways, dobrze, że nie trafi do nas.

Cabrini, widać GDM może się mylić, co ostatnio nie tylko jemu zdarza się coraz częściej ;)

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 21 lipca 2016, 23:43

Cabrini_idol pisze:No i jest oficjal. Gomes w Barcelonie A 20 minut temu GDM podał, że to nasz cel nr 1 w zastapieniu Pogby :rotfl
Nie sadzilem, ze ktos faktycznie da za tego zawodnika takie pieniadze. :ahsisi: Dobra strona tego wszystkiego jest taka, ze co najwyzej kupimy polsrodek za 20, a nie kota w worku za 60 mln. :prochno:

Di Marzio bardzo stracil w moich oczach. Pieprzy ostatnimi czasu bez sensu i choc jego doniesienia w dalszym ciagu bedziemy wrzucac, tak jego wiarygodnosc poleciala na leb na szyje. :whistle:

Mehehehe

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 18 razy

Nieprzeczytany post 21 lipca 2016, 23:49

No, i Gomes zwalnia nam Mascherano ;)

Ktoś jeszcze wierzy w odejście Pogby, czy jeszcze nie ochłonęliście? Syndrom Di Cazzo

Jakieś nowe newsy nt Barbosy? Co z transferem Zazy (który miał być niby pewno [do VfL])?

RICTOR

Juventino
Juventino
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 21 lipca 2016, 23:50

Tylko jego? :smile: W to okienko odlecieli wszyscy kompletnie. I fame w internetach spada, oj spada :lol:

Na Premium namaścili Witsela głównym kandydatem do zastąpienia Pogby. Agresti też twierdził to samo. Faktem jest, że Axel to jeden z ulubieńców Paraticiego.

Cabrini_idol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 lipca 2016, 23:51

http://www.skysports.com/football/news/ ... e-mourinho

MU zaczyna się asekurować na wypadek nie sprowadzenia Pogby ;)

Zrozumcie to wreszcie, Pogba nie odejdzie do słabszego klubu odJuve, tym bardziej bez LM. NIE MA TAKIEJ OPCJI. Jeśli odejdzie to do klubu z topu Real,Barca,PSG,Bayern ... w takiej kolejności. Więc nie w tym roku. Duże transfery załatwia się w parę dni jak Zidane, Vidal etc.

Obrazek
wojczech7

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 lipca 2016, 23:54

Mehehehe pisze:No, i Gomes zwalnia nam Mascherano ;)

Ktoś jeszcze wierzy w odejście Pogby, czy jeszcze nie ochłonęliście? Syndrom Di Cazzo

Jakieś nowe newsy nt Barbosy? Co z transferem Zazy (który miał być niby pewno [do VfL])?
Ożesz Ty, zapomniałem o tym Mascherano! Faktycznie chłopak może teraz strzelić focha! Marotta, wiesz co robić :) :ok:

"Błogosławiony, kto nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa."
vitoo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 15 razy
Otrzymał podziękowanie: 24 razy

Nieprzeczytany post 21 lipca 2016, 23:59

Cabrini_idol, w sumie podziwiam Twoją pewność siebie w tej kwestii. MU to nie jest Milan, który próbując wrócić do czołówki chaotycznie babrze się i gubi we własnym kale. Zatrudnienie Mourinho i przeprowadzane przez United transfery sugerują, że oni jak najszybciej chcą powrócić na szczyt. Jestem pewien pozostania Bonucciego, ale 23-letniemu Pogbie oferowana przez Angoli kasa, Mourinho i Raiola, który widocznie chętnie by upchnął w Machesterze wszystkich swoich podopiecznych, naprawdę mogą namieszać w głowie.
Żeby nie było - ja nie twierdzę, że Pogba odejdzie na stówę, ale zastanawia mnie Twoja pewność, że tak się nie stanie. Nie chcę tego mówić, bo już kilku użytkowników na poprzednich stronach Ci to wytykało, ale... no, zalatuje Draxlerem. ;)

wojczech7

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 lipca 2016, 00:06

Cabrini po prostu idzie na całość - albo zdobędzie niesamowity fejm, jako "ten, który wiedział", albo zostanie naczelnym błaznem forum :D

Ciągnie się ta saga. Nie zdziwiłbym się, gdyby się okazało, że Real faktycznie podjął rękawice. Zasadniczo nic mnie już w tej materii nie zdziwi, choć dalej obstawiam (choć nie z takim przekonaniem jak kolega), że Paul zostanie u nas.

Swoją drogą przykład A. Gomesa pięknie uzmysławia, jak trzeba być powściągliwym w kwestii plotek transferowych. 21:30 Real dogrywa ostatnie szczegóły. 23:30 Portugalczyk oficjalnie w Barcelonie :prochno:

"Błogosławiony, kto nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa."
Zablokowany