Mercato (Lato 2016)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Yaro417

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 lipca 2016, 08:02

Wątpię by Pogba chciał odejść. Di Marzio jest ostatnio tak wiarygodny jak Fakt. Najpierw pisze, że wolą Pogby jest pozostanie w Juve, a parę godzin później twierdzi, że jednak chce odejść. Moimzdaniem nie ma póki co panikować.

Edit: jeśli chodzi o zastępstwo Pogby (tak w razie czego), to Andre Gomes + Pipita. Ale łącznie to wydatek rzędu 160 mln :think:

Sorek21

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 lipca 2016, 08:20

Jak ma odejść to tylko do Barcelony ,Realu albo Bayernu czy rodzimego PSG.Wybranie Manchesteru United to w tym momencie tylko skok na kasę i policzek dla Juventusu. Zapewne jest to gra o podwyżkę.

AdiJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 10 razy
Otrzymał podziękowanie: 26 razy

Nieprzeczytany post 20 lipca 2016, 09:13

ForzaItanimulli3vujcm pisze:
AdiJuve pisze:Nie został liderem tej drużyny, ba nawet w środku pola był w cieniu Pirlo,Vidala czy Markiza, był uzupełnieniem a nie główną postacią, jak przyszło żeby był tą główną postacią to przez długi czas zawodził,później coś pokazał,ale znowu bez szału.
Uważam Cię za rozsądnego gostka, oglądającego mecze ale - ty tak na trzeźwo to piszesz? Czy jaja sobie robisz. Gość asystami i asystami 2 stopnia i bramkami wygrał nam 70-80 % meczy w tym sezonie. Ma niesamowity wpływ na grę całej drużyny, jest liderem i teraz błyszczy bardziej niż każdy z tego trio.
Stronniczy jesteś jak doktorant w przypadku Moraty
AdiJuve pisze:Dla mnie sprzedanie Pogby za 120 baniek to pierwszy bardzo dobry krok w stronę LM.
Dla naszych rywali w grupie na pewno

BTW: To i tak ploty! W Zeszłym tyg na topie był Pipita teraz Paul, za tydzień - cykl pod tytułem - Dybala w Barcelonie.
[/quote]

70-80% to chyba nawet tle nam nie dał duet Dybala-Mandżukić a co dopiero Popgba, zejdź na ziemie, jak Arbuziini zauważył pół sezonu Pogba grał bardzo przeciętnie, potem lepiej i tylko końcówkę miał super, ale z tym 70-80% wygranych spotkań to kompletnie odleciałeś.

ozob

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 lipca 2016, 09:27

Tak zapytam, co ten Pogba dal nam w LM? Oczywiscie w zaden sposob nie podwarzam jego umiejetnosci w tym momencie, a skupiam sie jedynie na faktach.

La fidanzata d'Italia
Hed

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 80 razy
Otrzymał podziękowanie: 3 razy

Nieprzeczytany post 20 lipca 2016, 09:36

Virgil pisze:
Cabrini_idol pisze:Pogba W MU :rotfl:

Idźcie spać już dzieci. 20 mln za rok gry :rotfl:

Pogba za 2 tygodnie wraca i gra dalej dla Juve. Tak to będzie. Fanfary dla Cabriniego :prochno:
Draxler deal done :czytaj: :czytaj:

Czyli pewnie żegnamy Pogbę.
Czyli co jak mówi Moggi Herrera + Higuain za Pogbę ?
Jak dla mnie to bardzo ciekawa opcja, byloby na plus. Jezeli Pogba faktycznie poprosił o transfer to jest to kiepskie zachowanie, ale pieniadze nie śmierdzą, a grubego pognać z Turynu i wiecej z nim diilow nie robic.

Vincitore

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 lipca 2016, 09:40

Herrera? Pipita? Panowie, Tuttosport pisze, że pieniądze z Pogby spożytkujemy na Witsela i Brozovicia. :shock:

Dobra, ja też nie wierzę w taki układ :)

Chciałbym by ta gra z Pogbą była walką o nowy kontrakt, ale jakoś ciężko mi w to wszystko uwierzyć.

Molek big fun juve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 lipca 2016, 09:44

Hed pisze:
Virgil pisze:
Cabrini_idol pisze:Pogba W MU :rotfl:

Idźcie spać już dzieci. 20 mln za rok gry :rotfl:

Pogba za 2 tygodnie wraca i gra dalej dla Juve. Tak to będzie. Fanfary dla Cabriniego :prochno:
Draxler deal done :czytaj: :czytaj:

Czyli pewnie żegnamy Pogbę.
Czyli co jak mówi Moggi Herrera + Higuain za Pogbę ?
Jak dla mnie to bardzo ciekawa opcja, byloby na plus. Jezeli Pogba faktycznie poprosił o transfer to jest to kiepskie zachowanie, ale pieniadze nie śmierdzą, a grubego pognać z Turynu i wiecej z nim diilow nie robic.
No tak pogońmy Raiolę , za to , że nam dał Pogbę , którym zachwycaliśmy się 4 lata i dostarczał nam Och Achów co niemiara. Nedved też miał grubego jako agenta , a jakoś nie posłuchał się jego rad i został z nami. Jeżeli Mino ma nam dostarczać takie perełki choćby na 4 lata , to ja jestem na tak. Prawda jest taka , że w piłce już nie ma zadeklarowanych miłości do drużyny , liczy się hajs. Dopóki my nie staniemy się na tyle mocni finansowo , żeby pozwolić sobie na pensje 10 baniek netto , dopóty możemy zapomnieć o topach w zespole. Swoją drogą , przestańcie jęczeć, dopóki nie ma oficjalki to wstrzymajcie się z tym , zaraz padnie 10 stron na temat jaki to z Pogbusia niegodny Juventino... :facepalm:

Czy wygrywasz czy nie i tak kocham Cię , Juve w mym sercu na dobre i złe
Obrazek
pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 lipca 2016, 09:55

Vincitore pisze:Tuttosport pisze, że pieniądze z Pogby spożytkujemy na Witsela i Brozovicia. :shock:
I to jest właśnie to, czego najbardziej się boję - nie sprzedaży Pogby, a durnych pomysłów co zrobić z pieniędzmi. Ja w tej kwestii ciągle nie potrafię do końca zaufać Marottcie i ze spokojem czekać na jego ruchy. Porządnego następcy Vidala do tej pory się nie doczekałem.

Mimo wszystko w sprawie Pogby zachowuję spokój. Nadal nie chce mi się wierzyć, że po tych wszystkich jego wypowiedziach o zdobyciu LM i Złotej Piłki pójdzie do Manchesteru, odrzucając na kilka lat możliwość gry w którymś z hiszpańskich gigantów.

Obrazek
kamil-8853

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 lipca 2016, 10:02

pumex pisze:
Vincitore pisze:Tuttosport pisze, że pieniądze z Pogby spożytkujemy na Witsela i Brozovicia. :shock:
I to jest właśnie to, czego najbardziej się boję - nie sprzedaży Pogby, a durnych pomysłów co zrobić z pieniędzmi. Ja w tej kwestii ciągle nie potrafię do końca zaufać Marottcie i ze spokojem czekać na jego ruchy. Porządnego następcy Vidala do tej pory się nie doczekałem.

Mimo wszystko w sprawie Pogby zachowuję spokój. Nadal nie chce mi się wierzyć, że po tych wszystkich jego wypowiedziach o zdobyciu LM i Złotej Piłki pójdzie do Manchesteru, odrzucając na kilka lat możliwość gry w którymś z hiszpańskich gigantów.

Dajcie spokój już z Pogbą, jak chce iść to niech idzie, Jak chce do United to jego sprawa - pisanie o tym że jest idiota robi krok w tył jest nie na miejscu. MU klub bez ambicji ? Jest Mou i pozyskali Ibrę który również marzy o Lidze mistrzów, jakoś zaakceptował grę w Lidze Europy. O ile PogBoom odejdzie to trzeba mu podziękować i tyle. 3/4 z was jak by miała możliwość przejścia do innej pracy (w której dostała by ponad 2 razy tyle ile obecnie zarabia) spakowała by się na momencie i poszła bez żalu. Teraz zliczą się $$$ Pogba to nie Del Piero, to nie nasz wychowanek - czego się spodziewacie ?!

Pumex,
Allegri i reszta ekipy zbyt mocno wypowiadają się o realnej walce w lidze mistrzów oraz o byciu w TOP 4 Europy aby kupić szrot z Interu i średniaka z Rosji. Paratici wypowiedział się że mamy gotowe alternatywy - więcej wiary ;)

pablo1503

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 lipca 2016, 10:12

ozob pisze:Tak zapytam, co ten Pogba dal nam w LM? Oczywiscie w zaden sposob nie podwarzam jego umiejetnosci w tym momencie, a skupiam sie jedynie na faktach.
Niewiele. Zawsze był ważnym elementem układanki, ale nigdy nie był najważniejszym. Tevez, Vidal, Pirlo, a nawet Nasz najnowszy nabytek - Dybala. Każdy z nich w większym lub mniejszym stopniu liderował drużynie na boisku. Pogba miewał mecze, w których czarował i swoimi podaniami/bramkami decydował o losach spotkania, ale nie było to regułą, a raczej czymś, co zdarza się od czasu do czasu. Może zabrzmi to kontrowersyjnie, ale moim zdaniem najważniejszym pomocnikiem w ubiegłym sezonie był... Khedira. Szkoda tylko tych kontuzji.
PS. Nadal nie wierzę.

Obrazek
pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 lipca 2016, 10:18

kamil-8853 pisze:Pumex,
Allegri i reszta ekipy zbyt mocno wypowiadają się o realnej walce w lidze mistrzów oraz o byciu w TOP 4 Europy aby kupić szrot z Interu i średniaka z Rosji. Paratici wypowiedział się że mamy gotowe alternatywy - więcej wiary ;)
Marotta i Paratici zazwyczaj stają na wysokości zadania i przeprowadzają świetne transfery, ale niestety czasem zdarza się, że ich definicja jakości rozmija się z tą rozumianą przeze mnie, jak również ich zapewnienia o klasowych alternatywach okazują się być guzik warte. Przykłady? Choćby tylko te z ostatniego letniego mercato: Lemina i Sturaro mający wypełnić lukę po Vidalu lub Hernanes jako wymarzony trequartista :shifty: Dlatego gdy słyszę o Witselu zastępującym Pogbę, to choć zdaję sobie sprawę, że najpewniej to dziennikarskie bzdury, to nadal czuję niepewność, co naszym strzeli do łba.

Obrazek
badecki

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 lipca 2016, 10:20

chciałbym aby został, ja tam nie będę umniejszał przydatności Paula w Juve, ale tak jak piszą dziś media: 120 mln + bonusy, to ta kwota w całości rekompensuje stratę Pogby, można to wycisnąć z Manchesteru, a obecnie tylko oni są w stanie tyle dać, to jest po prostu cena z kosmosu, nawet rozrzutny Real wycofał się z wydania z takiej sumy
fatalnie tylko jeśli te środki pójdą na Igłe, wierze że nie (bo ta cena też jest z kosmosu, relacja cena / wiek),

Zawidowianin

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 lipca 2016, 10:20

Pogba w LM?

Kapitalna asysta do Mandzu na 1:1 w Anglii
Kapitalna asysta do Lichsteinera na 1:1 z Gladbach
Gol z Bayernem.

Co takiego zrobił Dybala, żeby twierdzić, że dał w LM więcej niż Pogba? Asysta do Zazy z Sevillą na 2:0 w 90 minucie? Ok, strzelił z Bayernem na 1:2, ale tam więcej roboty jednak zrobił Mandzu.

onliforpipul
ozob

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 lipca 2016, 10:21

Dybala? Oczywiscie, ze nie.

€120 mln za Pogbe to taka kwota, nad ktora mozna sie pochylic. Sprzedaz Francuza mozna przekuc na uczynienie druzyny lepsza, ale jezeli Pogba zostanie to tez bedzie dobrze.

Na odejscie Pogby i Bonuucciego juz sie przygotowaliwmy Pjaniciem i Benatia. :ahsisi:

Ale tu pumex pieprzysz bzdury. Piszesz o Marottcie i Paraticim jakby ich decyzje nie prznosily Juve regularnego postepu. A juz wspominanie o Leminie i Sturaro jako o zasteocach Vidala jest idiotuzmem najwyzssych lotow. :facepalm:

Hernanes? Pelna zgoda. Wszyscy robia bledy, ale na szczescie Juve robi ich malo.
Ostatnio zmieniony 20 lipca 2016, 10:25 przez ozob, łącznie zmieniany 1 raz.

La fidanzata d'Italia
Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 lipca 2016, 10:25

Zawidowianin pisze:Gol z Bayernem
Na pustaka. A za chwilę piszesz, że Dybala swoją bramkę zawdzięcza bardziej Mandżu. Pogba swoją w 100% Lichtowi :P

Zablokowany