Mercato (Lato 2016)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 lipca 2016, 00:25

Podziwiam Wasz entuzjazm, że Pjaca+Gabigol = Morata+Cuadrado. Na szczęście mamy Alvesa, ale ci młodzi zawodnicy to póki co tylko inwestycja w przyszłość, a mieliby zastąpić zawodników, którzy w Lidze Mistrzów byli decydujący. Szczególnie Hiszpan. Teraz widzicie dlaczego chcieliśmy go zatrzymać, dobrej "9" na europejskie puchary to ze świecą szukać.

Nie ma tematu Higuaina, ale pod naporem dziennikarskich plot Napoli porzuciło temat zakupu Pereyry i nie chce wracać do tematu? Dziwne to trochę.

Nie zdziwiłbym się jakbyśmy nagle w tempie błyskawicy dopięli jakąś opcję zapasową, o której nic nie było słychać, typu Chicharito, czy Lacazette. Zdaję sobie sprawę, że u nas snajper to ma być chop, ale Marotta już raz był w stanie zrobić wyjątek dla Falcao. Cały czas mam nadzieję, że do ataku przyjdzie jednak ktoś pewniejszy niż dzieciak z Brazylii.

Kasa z Leminy, jeśli w ogóle odejdzie, zostanie przeznaczono na lepszego defensywnego pomocnika. Moim zdaniem najbardziej prawdopodobną kandydaturą jest Matic. Rozegrał słaby sezon, ale to przywara całego obecnego składu Chelsea. W poprzednim kibice się rozpływali nad jego grą, że to bestia środka pola i czyściciel jakich mało. Nie trzęście portami, że to następca Pogby. To otwarcie sobie drogi do 4312 i zabezpieczenie środka pola, w którym kluczową rolę odgrywają Marchisio oraz Khedira - jeden kontuzjowany, a drugi... w sumie też. Ot cała tajemnica.
CavAllano pisze:Cokolwiek by sie nie dzialo mam jedynie nadzieje, ze nasi nie podpala sie na tyle, by poswiecic Ruganiego. Z tym mialbym juz duzy problem, bo obrona nam sie starzeje, a na rynku cholernie trudno o mlodych i jednoczesnie wystarczajaco utalentowanych. Zaze, Lemine, Pereyre, Isle oddac bez zadnych objekcji, ale lapy precz od Daniele, ktory w przyszlosci ma stanowic o naszej sile. :stop:
To byłby strzał kolano przez łokieć. Mam nadzieję, że Paratici odpowiedzialny za politykę długofalową na to nie pozwoli. Albo inaczej - że nawet o tym nie myślimy. Agent Ruganiego jest wiecznie niezadowolony, taka chyba jego rola, a tym czasem Daniele dał radę w Juventusie ładnie się rozwinąć.

Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy

Nieprzeczytany post 19 lipca 2016, 00:43

Arbuzini pisze:
Nie zdziwiłbym się jakbyśmy nagle w tempie błyskawicy dopięli jakąś opcję zapasową, o której nic nie było słychać, typu Chicharito, czy Lacazette. Zdaję sobie sprawę, że u nas snajper to ma być chop, ale Marotta już raz był w stanie zrobić wyjątek dla Falcao. Cały czas mam nadzieję, że do ataku przyjdzie jednak ktoś pewniejszy niż dzieciak z Brazylii.

. Agent Ruganiego jest wiecznie niezadowolony, taka chyba jego rola, a tym czasem Daniele dał radę w Juventusie ładnie się rozwinąć.
Wszyscy którzy wychwalają Lacazette, a przy okazji z dużą rezerwą podchodzą do Gabigola lub i Pjacy przypomnijcie mi ile zagrał spotkań w LM?

Co do Ruganiego, to wypożyczenie go np. do takiego Empoli czy Genui nic mu nie da. Jeśli miałby isc na wypożyczenie to do porządznego klubu ew. Sassuolo bo puchary, ogrywanie go w jakims małym klubiku to marnowanie jego możliwosci.

Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 lipca 2016, 01:14

O jakieś kilkanaście więcej niż Brazylijczyk? Nie radykalizujmy się może przesadnie? Dlaczego nie wspomniałeś więc o Chicharito? Patrząc tylko na samą Ligę Mistrzów to warto było dać Realowi nawet 60 mln E za Moratę. Nikt mi nie wmówi, że gość, który przez dwa sezony strzelił w Ligue 1 prawie 50 goli, za każdym razem zostawiając Cavaniego w tyle, to słabszy snajper od nastoletniego skrzydłowego z Brazylii. I to nie takiego skrzydłowego z przymusu jak El Matador tylko gościa z jedną nogą przyspawanego do prawej strony. Latynoskiego Robbena... tylko to nie ta klasa i wszyscy o tym doskonale wiemy.

Pjaca ma potencjał i warunki żeby na każdej pozycji w ataku odgrywać kluczową rolę, ale do tego jeszcze długa droga przed nim. To trochę tak jakby w ubiegłym sezonie twierdzić, że o sile naszej obrony stanowić będzie Rugani.

Zapominamy o tym, że wolny będzie wakat nie tylko po Moracie, ale najprawdopodobniej też po Zazie i tutaj widzę spory potencjał na wzmocnienie konkurencyjności na szpicy nawet jeśli nie uda pozyskać się dorodnego top strikera.

Napomnę tylko, że do finału Ligi Mistrzów można wejść mając w pierwszym składzie taką "9" jak Fernando Torres. Ważne jednak jest żeby w momencie kiedy gość totalnie nie ogarnia móc zmienić go kimś sensownym albo nawet zastąpić już na etapie ustalania składu. Nie lubię Mandzukicia, ale traktowanie go jak powietrze to lekka przesada.

Liczę, że uda nam się pozyskać klasowego snajpera, może nawet za wszelką cenę (w geldzie lub za mało istotnych, z naszego punktu widzenia, zawodników) jeśli zarząd uzna to za mus, ale jeśli nie to należałoby postawić na większą konkurencyjność w ataku i sorry, ale jakoś nie widzę Gabigola w roli tego, który wywiera presję na Mandzukiciu.

Piotr Juvefan

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 lipca 2016, 01:27

wagner pisze:
RICTOR pisze:Sky - Santos chce poczekać z decyzją w sprawie Gabigola do zakończenia Olimpiady (ciekawe dlaczego :roll:).
Sorry, ale w żołądku mi się przewraca, gdy tak często pojawia się nazwisko tego Brazylijczyka. Nie jestem i nigdy nie byłem przekonany do tych "produktów" z Brazylii. Od jakiegoś czasu brak im świetnych piłkarzy, dlatego na siłę muszą je kreować. W przeszłości Juventus chciał chociażby takich: Damiao czy Everton Riberio, gdzie to miało się o nich bić pół Europy, ceny olbrzymie, a jak potoczyły się ich kariery chyba każdy widzi - no nie potoczyły się. Ten cały Gabriel? Nie widziałem ani razu, ale za pewne szybka noga, dobrze odnajdujący się w tłoku, świetna technika - czyli przeciętny zawodnik brazylijskiej ligi. Jak ich kupować to sprawdzonych (patrz Sandro), kupimy młokosa za grube baksy, a ogrywać się ma w Sassuolo czy w Empoli? Dajcie żyć. :confused:

Z Higuainem coś jest na rzeczy, po dzisiejszych wypowiedziach jestem o tym jeszcze bardziej przekonany. Wątpię w pozytywne zakończenie tej operacji, skończy się na tym, że Gonzalo trafi do jakiegoś Arsenalu, Icardi do Atletico i środowiska Interu oraz Neapolu będą zadowolone z sum uzyskanych z transakcji jak i tego, że nie wzmacniają potencjalnego, znienawidzonego rywala. Ja cały czas liczę na Lacazette. :whistle:

Dokładnie takie wynalazki to niech sobie Porto z Benficą kupuje i je obrabia. Nie jestem przekonany do takich kreowanych gwiazdeczek z Ameryki Południowej. Nie powinniśmy być ich pracodawcą pierwszej kolejności. Na zmiennika dla Dybali weźmy sobie talent z USA Giovinco, podobno chce wrócić do Włoch :prochno:

Obrazek
Vincitore

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 lipca 2016, 09:16

Jacky pisze:
Vincitore pisze:
LukaszJuve pisze:Przecież przyjdzie Pjaca i to on będzie tym grajkiem za Moratę.
Pjaca przychodzi za Cuadrado, musimy mieć zawodnika do 4-3-3, to gracz lepiej operujący bliżej linii bocznej, jako Second Striker jest przewidziany z konieczności.
A zalozymy sie, ze 4-3-3 grac nie bedziemy i Chorwat to zaden nastepca Cuadrado, tylko zastepstwo dla Dybały?
Tak poza tym - masz jakies nagranie tego polaczenia telefonicznego, ktore rzekomo wykonal Conte do Cuadrado i nawciskal mu kitow, po czym Kolumbijczyk polecial na skrzydlach do Londynu? Bo ja mam wrazenie, ze Chelsea wziela po prostu swojego pilkarza z powrotem do siebie i tyle.
.
Oczywiście, że nie będziemy grać i ja to doskonale wiem, bo bez sensu byłoby rezygnować z 3-5-2, którym rżniemy od pięciu lat ligę w klasowym stylu. Zauważ jednak ile razy w poprzednim sezonie, Allegri w newralgicznej fazie spotkania odpalał 4-3-3 koło 70 minuty. Nie twierdzę, że to będzie nasze docelowe ustawienie, bo na to nie ma szans, ale musimy mieć jakąś alternatywę i nie betonować się z jedną taktyką jak Conte gdy już wymyślił sobie 3-5-2. Przypomnę chociażby wyjazd do Monachium w Lidze Mistrzów, gdzie kontuzjowani byli Chiellini, Marchisio, Dybala i nie mieliśmy wykonawców do gry trójką z tyłu, wówczas Max odpalił coś na wzór 4-3-3, jednakże bardziej przypominające 4-5-1. Zaręczam Ci, że w takim module Pjaca zostałby ustawiony na skrzydle. Jak dla mnie Chorwat to naturalny następca Cuadrado, a mądrzejsi będziemy w trakcie sezonu, gdy zobaczymy jaki pomysł na niego ma Allegri.

Nagrania telefonicznego Conte do Cuadrado nie mam, śledzę jednak dokładnie newsy i to mi wystarczy by zobaczyć jak zmienia się sytuacja na bazie wypowiedzi Conte. To tak jakbyś pracował w danej firmie i zwolnił się z niej bo robota Ci za bardzo nie szła i miałeś z szefem nie po drodze, a po pół roku zmienia się szef i oznajmia Ci, że chce Cię w Twojej dawnej firmie, bo jesteś tą osobą z którą zawsze chciał współpracować. Cuadrado oczywiście jest świetnym piłkarzem, ale na demona inteligencji nie wygląda, więc urobić go nie było problemem, a jeszcze niedawno był gotów przypiąć się do kaloryfera, byle tylko z Turynu nie odchodzić. To prawda, że od 1 lipca jest ponownie zawodnikiem Chelsea i możemy Anglików cmoknąć w pędzel, ale gdybyśmy mieli faktyczną wole zawodnika, moglibyśmy ugrać go ponownie.

Napoli ma zaoferować nowy kontrakt Higuainowi - podwyżka do poziomu pieniędzy oferowanych przez nas + uwaga- obniżenie do klauzuli do 40 mln euro. :lol:

Haris

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 4 razy

Nieprzeczytany post 19 lipca 2016, 09:34

Vincitore pisze: Napoli ma zaoferować nowy kontrakt Higuainowi - podwyżka do poziomu pieniędzy oferowanych przez nas + uwaga- obniżenie do klauzuli do 40 mln euro. :lol:
A od kiedy miałoby to obowiązywać? Tym sposobem strzelili by sobie w stopę i być może i ja przetrawiłbym ten transfer. :smile:

Od kołyski, aż po grób Stara Dama to mój klub! Forza Juve! <3
Vincitore

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 lipca 2016, 09:52

Haris pisze:
Vincitore pisze: Napoli ma zaoferować nowy kontrakt Higuainowi - podwyżka do poziomu pieniędzy oferowanych przez nas + uwaga- obniżenie do klauzuli do 40 mln euro. :lol:
A od kiedy miałoby to obowiązywać? Tym sposobem strzelili by sobie w stopę i być może i ja przetrawiłbym ten transfer. :smile:
Nie no, oczywiście od przyszłego roku ;)

Niektóre źródła podają, że z Higuainem jeszcze nie koniec i że sytuacja do znudzenia przypomina tę z Pjaniciem i nawet plan wydarzeń jest identyczny - najpierw boom, że wpłacamy klauzulę, później stanowcze dementi ze wszystkich stron, chwila ciszy i brakuje tylko ponownego, skutecznego uderzenia.

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 19 lipca 2016, 10:01

Pisze sie o tym juz od jakiegos czasu, ale to nie przejdzie. Brat Higuaina wyrazil sie jasno i problem stanowi projekt sportowy, nie pieniadze. Takimi rozwiazaniami sytuacji nie uzdrowia, a pilkarz jest nieugiety. Czy odejdzie do nas czy za granice, rozbrat jest najbardziej prawdopodobny, bo relacje popsuly sie w jeszcze wiekszym stopniu (na co wskazuje chocby fakt, ze bliski transferu Pereyra "w ogole ich nie interesuje"). Sam de Laurentiis tez zachowuje sie jak pajac, bo zapowiedzial, ze nie ma zamiaru rozmawiac z agentem, a samym pilkarzem, to on ma mu wszystko powiedziec. Istny cyrk, zeby nie napisac burdel.

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 lipca 2016, 10:01

Vincitore pisze:Niektóre źródła podają, że z Higuainem jeszcze nie koniec i że sytuacja do znudzenia przypomina tę z Pjaniciem i nawet plan wydarzeń jest identyczny - najpierw boom, że wpłacamy klauzulę, później stanowcze dementi ze wszystkich stron, chwila ciszy i brakuje tylko ponownego, skutecznego uderzenia.
Drobna, subtelna różnica jest następująca i wyrażają ją liczby: 38 i 94 ;)

Media oczywiście będą ciągnąć temat Higuaina ile wlezie, bo rzecz jasna im się to będzie opłacać. W końcu liczba kliknięć musi się zgadzać. Ja ze swojej strony proponowałbym zapomnieć o piłkarzu Napoli przynajmniej na rok.

Obrazek
blackadder

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 lipca 2016, 10:06

Według doniesień z football-italia.net, żegnamy się z Bonuccim i Pogbą. Ktoś wie coś więcej? Bo żadne konkretne źródła nie są podane.

Obrazek
Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 lipca 2016, 10:19

blackadder pisze:Według doniesień z football-italia.net, żegnamy się z Bonuccim i Pogbą. Ktoś wie coś więcej? Bo żadne konkretne źródła nie są podane.
Serio?

Nie, nie żegnamy się.

Osgiliath

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 lipca 2016, 10:28

Arbuzini pisze:
blackadder pisze:Według doniesień z football-italia.net, żegnamy się z Bonuccim i Pogbą. Ktoś wie coś więcej? Bo żadne konkretne źródła nie są podane.
Serio?

Nie, nie żegnamy się.
Artykuł napisany jest w ten sposób, że Bonucci już ma się żegnać z nami wystawiając małą imprezę pożegnalną na wakacjach a Juve miałoby zaakceptować ofertę Obywateli; co do Pogby to United z Raiolą kombinują tak, żeby klub przeznaczył na transfer i pensję Paula łącznie 180 mln funtów, Juve ponoć ma mięknąć pod kątem tej oferty.

Patrząc na to, że możemy zbilansować jakoś budżet na mercato przez sprzedaże Zazy, Moraty i Pereyry wątpię, byśmy mieli się pozbywać już dwóch filarów zespołu. Sprowadzanie Benatii i oddanie Bonu też mija się z celem przy graniu trójką z tyłu.

Jakieś poważniejsze źródła cokolwiek potwierdzają?

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 19 lipca 2016, 10:30

Nikt nic nie potwierdza... :facepalm:

fazzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 19 lipca 2016, 10:42

Oby się nie okazało, że Benatio to następca Bonucciego, a Pjanic Pogby. Wtedy nasz skład i to mercato nie będzie już tak imponujące :roll:

Pavel Nedved pisze:"Juve ponownie jest nieprzyjemne? Mam nadzieję, nie interesuje mnie bycie miłym, tylko zwycięskim"
Cobra

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 3 razy

Nieprzeczytany post 19 lipca 2016, 10:43

Bonucci powiedział, że jedzie na wakacje, żeby zregenerować siły na dalszą walkę w biało czarnych barwach ;)

Co do Pogby... Moim zdaniem, jeszcze dwa lata u nas posiedzi. Nowy kontrakt w drodze. :hellyes:

#FinoAllaFine
#WeAreOne
Zablokowany