Mercato (Lato 2016)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Adrian27th

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 4 razy

Nieprzeczytany post 18 lipca 2016, 11:45

@cavall

Akurat uwazam ze jest duza roznica.

Dajaz im Zaze i Pereyre wiemy kogo im oddajemy i notabene od mamy pewnosc ze oddajemy im dwoch sredniakow. Dajac im gotowke ryzykujemy ze jednak wykorzystaja ja w inny sposob i trafia kogos lepszego :-)

"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
Kamex22

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 lipca 2016, 11:47

Cris92 pisze:Napisał dużo mądrych rzeczy.
Policz jeszcze raty, które płacimy/dostajemy w tym roku za poprzednie transfery i wróć.

Vincitore

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 lipca 2016, 11:49

pumex pisze:Śmieszy mnie trochę to medialne budowanie napięcia przed dzisiejszym dniem określanym jako 'giorno di Higuain'. Nawet jeśli informacje o zaplanowanym spotkaniu w sprawie Gonzalo są prawdziwe, to jego przebieg może być tylko jeden - Aurelio prosto z mostu rzuci hasłem 'incedibile o clausola' i tle z tego będzie i cała saga (w tym prawdziwym wymiarze) skończy się w 5 minut.
To także kwestia tego, do kiedy faktycznie obowiązuje klauzula Higuaina, bo do tej pory nie dokopałem się do jednoznacznych informacji, a jedynie batalii w mediach, między De Laurentiisem a agentem Higuaina. Najpierw pojawiła się informacja, że klauzula obowiązuje do 30 czerwca, De Laurentiis skorygował to na 31 sierpnia, a ostatnio pojawiają się informacje o 31 lipca.

Jeżeli faktycznie klauzula obowiązuje do 31 lipca, to mamy szansę ściągnąć Gonzalo nieco taniej. Oczywiście jestem niemal pewien, że De Laurentiis będzie wolał potrzymać Pipitę 2 lata (czy ile mu tam jeszcze zostało kontraktu) w 'klubie kokosa', niż oddać go do Juventusu nawet za 50 mln + Pereyra. Ja myślę jednak, że zmięknie, nie on sam rządzi tym klubem, być może ktoś mu łopatologicznie przebije do łba z jakimi stratami dla klubu mogłoby się to wiązać.

Natomiast jeżeli klauzula obowiązuje do końca mercato, to jest po grzybach i nie ma o czym gadać - 94,7 mln only cash. Chyba, że faktycznie Marotta i Paratici wiedzą coś więcej i mają jakieś haczyki.

kamil-8853

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 lipca 2016, 11:52

pablo1503 pisze:
kamil-8853 pisze:Nie będzie Higuaina w Juve. Co roku ludzie jest to samo - Guus Hiddink widziany w restauracji w Turynie, Juve zamiast 45 mln płaci 40 mln za Sancheza, Aquero bliski Juve ustalił warunki kontraktu. A zawsze kończyło się tak samo
Co to w ogóle za porównania? Na jakim wtedy miejscu znajdowało się Juve, a na jakim teraz? Zupełnie inny potencja sportowy, jak i finansowy. W sytuacji z Aguero wychodziliśmy z bagna. Kolos na glinianych nogach. Dzisiaj w Turynie mówi się o zdobywaniu LM. Inne realia.
kamil-8853 pisze:Marotta to skąpigrosz sprowadził wielu zawodników po cenach promocyjnych zawsze targując się do ostatniego euro.
Uwielbiam to. :bravo: Wydaje tyle, ile ma. Prosta sprawa. Naprawdę myślisz, że mając do wydania 150mln, wydałby zaledwie połowę tej sumy, bo jest 'skąpy'? Miał kupić Isco, ale żal mu było 5 baniek i stwierdził, że weźmie Hernanesa. Z roku na rok coraz bardziej się rozwijamy, więc normalne, że będziemy szastali coraz to większą gotówką.
Tu chodzi o zdrowy rozsądek. No własnie zeszły rok - media wypisywały o transferze najpierw Gotze pozniej Draxlera a skończyło się na Hernanesie, pewnie dla tego że Marotta nie zapłacił tyle ile chciał dany klub tylko tyle na ile on sam wyceniał zawodnika. A myślisz że w tej chwili Gonzalo jest wart 94 mln euro ? Mamy większy budżet i jesteśmy w innym miejscu niż parę lat temu ale niech nam wszystkim zadziała zdrowy rozsądek, nawet Real boi się wydać 100 mln na Pogbę (23 latka z mega potencjałem) a większość się łudzi że damy 94 melony w gotówce za 29 letniego zawodnika który jest solidny ale na pewno nie jest żadnym fenomenem Zresztą widać jakie są nasze stosunki z Napoli - Jak będą musieli sprzedać Gonzalo to oddadzą go za granicę a nie do nas. I nie przesadzajmy z wolą zawodnika bo zaraz się okaże że pipita od małego kocha Juve, ma koszulke Del Piero i ble ble ble. Arsenal zaproponuje mu koło 150 tyś funtów tygodniowo i po sprawie. Na ten moment najlepszą opcją dla nas by było ściągniecie Bacci. Milan jest pod ścianą bo potrzebują środków na kupno Mateo Musacchio, myślę że Carlos mógłby przyjść za niecałe 30 mln (potencjał ten sam co Pipita a i cena lepsza) To że mamy potencjał renomę i środki na transfery nie oznacza że trzeba szaleć i robić nagle najdroższy transfer tego roku żeby pokazać Europie naszą siłę - pokażmy ją na boisku.

Cris92

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 18 lipca 2016, 11:53

Kamex22 pisze:
Policz jeszcze raty, które płacimy/dostajemy w tym roku za poprzednie transfery i wróć.
Już nawet nie chce mi się przekopywać starszych tematów tu, czy szukać po necie, ale ile będzie się to różnić? 5-10mln? Nawet jeśli miało by to być 35mln, czy to serio tak dużo?

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 18 lipca 2016, 11:55

Adrian27th pisze: Dajaz im Zaze i Pereyre wiemy kogo im oddajemy i notabene od mamy pewnosc ze oddajemy im dwoch sredniakow. Dajac im gotowke ryzykujemy ze jednak wykorzystaja ja w inny sposob i trafia kogos lepszego :-)
W normalnych warunkach to mieliby pewnie problem z zakontraktowaniem nawet takiego Zazy. :smile: Sledze ich ruchy na rynku i kilku zawodnikow juz im zdazylo odmowic, inni nie przybyli, bo nie dogadali sie co do kontraktu indywidualnego itd. W ich przypadku duze pieniadze wcale nic zmienic nie musza, bo zaden zawodnik z topu raczej sie tam nie przeniesie, biorac pod uwage jednak niezbyt duze szanse na sportowe sukcesy i faktyczna renome klubu w Europie. Ja przynajmniej tak to postrzegam.

pablo1503

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 lipca 2016, 12:01

kamil-8853 pisze:Tu chodzi o zdrowy rozsądek. No własnie zeszły rok - media wypisywały o transferze najpierw Gotze pozniej Draxlera a skończyło się na Hernanesie, pewnie dla tego że Marotta nie zapłacił tyle ile chciał dany klub tylko tyle na ile on sam wyceniał zawodnika
I, moim zdaniem, prawidłowa postawa. Oczywiście nie zawsze da się kupować po niskiej cenie/korzystnej, ale o ile istnieje możliwość licytacji, to dlaczego tego nie spróbować? Jasne, może rzucić na stół chorą cenę, którą życzy sobie klub X, ale nie zawsze jest to gra warta świeczki.

Ja nadal liczę, że to jest jedna wielka podpucha. Marotta i Paratici wiedzą, że PSG czy Arsenal ślinią się na myśl o Higuainie. Ślinią, ale nic z tym nie robią, więc postanowił wziąć robotę w swoje ręce. Gdy tamci zobaczą, że coś jest na rzeczy, to sami wkroczą do gry, a z racji, że De Laurentis zrobi wszystko, żeby Pipita do Nas nie trafił, to wytransferuje Argentyńczyka za granicę, a wówczas my pójdziemy po Sancheza/Cavaniego. Wilka syty i owca cała. :)

Obrazek
Virgil

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 lipca 2016, 12:04

Fakt to jest taki że Higuain w żadnych warunkach nie jest wart 94 mln i wydawanie takiej kasy na 29 letniego piłkarza to głupota bo to co najmniej 34mln za dużo.

Za podobną kasę przechodzili Bale czy Ronaldo, ale w zupełnie innym wieku.
Nie wspomnę też o kwotach napastników jak Aguero, Sanchez, Cavani. Jak ktoś już daje taką kasę to kupuje cracka na lata.

Fajnie że inwestujemy w tylu młodych zawodników, to oznacza że oprócz bramkarza przejścia w kolejny etap powinno być w miarę bezbolesne. Ale wydawanie takiej kasy na 29 letniego zawodnika to gruba przesada, gdyż wiadomo LM to LM i może to wcale nie oznaczać wygrania tych rozgrywek.

Mehehehe

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 18 razy

Nieprzeczytany post 18 lipca 2016, 12:06

@Pablo

Na VS w nocy pojawił się wywiad z dziennikarzem, twierdzącym, że jesteśmy dogadani z Cavanim i naszymi zagrywkami chcemy popędzić PSG. Taką samą wersję potwierdza Marocchi - mvp tegorocznego okienka na VS.

:pray:

Edit: wydaje mi się, że właśnie Pablo pierwszy o tym napisał, jakiś tydzień temu.
Ostatnio zmieniony 18 lipca 2016, 12:30 przez Mehehehe, łącznie zmieniany 1 raz.

Klorel

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 18 lipca 2016, 12:07

@ Virgil,

koleś jest tyle wart, ile ktoś jest w stanie za niego zapłacić.

http://www.forum.juvepoland.com/viewtopic.php?t=25767

Naklejki, wlepki, plakaty, szablony do malowania, tablice - zapraszam :)
kamil-8853

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 lipca 2016, 12:09

Mehehehe pisze:@Pablo

Na VS w nocy pojawił się wywiad z dziennikarzem, twierdzącym, że jesteśmy dogadani z Cavanim i naszymi zagrywkami chcemy popędzić PSG. Taką samą wersję potwierdza Marocchi - mvp tegorocznego okienka na VS.

:pray:

I to ma ręce i nogi Panie PAblo !

Dajmy 45 - 50 mln za Cavaniego ! Bo to jest realna kwota jak na takiego zawodnika ! Do tego Gabigol 19 mln Pjaca 25 i mamy 3 grajków w cenie 1 Higuaina ! To mi się podoba więcej takich newsów.

Bartek(Juventino)

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 lipca 2016, 12:21

Mehehehe pisze:@Pablo

Nieskromnie przypomnę, żem najprawdopodobniej pierwszy wysnuł taką teorię :) Fajnie, gdyby to była prawda. Higuain to turbokozak, bardzo go chcę, ale jednak Igła < Cavani.

Edit.

Napisałem to chyba zbyt pochopnie. Dla mnie Higuain = Cavani, ale tego drugiego darzę większą sympatią. Chciałbym po prostu tego, który będzie mniej kosztował.
Ostatnio zmieniony 18 lipca 2016, 12:30 przez Bartek(Juventino), łącznie zmieniany 1 raz.

sebatiaen

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 18 lipca 2016, 12:25

:rotfl: tak i podbijamy cene Psg po to zeby nam sprzedali Edisona :rotfl:

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 18 lipca 2016, 12:26

Byloby swietnie, gdyby udalo sie pozyskac wlasnie Cavaniego, bo zaplacilibysmy duzo mniej, a w moim odczuciu Urus jest najlepsza mozliwa kandydatura, jaka sobie mozemy wyobrazic. :ok:

@sebastiaen
Nie podbijamy. De Laurentiis zrobi wszystko, by nie oddac Higuaina wlasnie do nas, wiec wolalby z cala pewnoscia sprzedac zawodnika za granice, nawet za mniejsze pieniadze.
Ostatnio zmieniony 18 lipca 2016, 12:28 przez mrozzi, łącznie zmieniany 1 raz.

Paya

Juventino
Juventino
Podziekował: 5 razy
Otrzymał podziękowanie: 6 razy

Nieprzeczytany post 18 lipca 2016, 12:26

Cris92 pisze:
Kamex22 pisze:
Już nawet nie chce mi się przekopywać starszych tematów tu, czy szukać po necie, ale ile będzie się to różnić? 5-10mln? Nawet jeśli miało by to być 35mln, czy to serio tak dużo?
Amortyzacja w pierwszym kwartale 15/16 to 18,5 mln euro.

BTW, kiedy ludzie przestaną pisać o płaceniu na raty? Przecież dla księgowego liczy się amortyzacjaca, a ona trwa przez całą wartość kontraktu (pamiętacie o wygibasach Marotty przy sprzedaży Teveza, byleby nie wyjść na - w papierach?). 4-letni kontrakt dla Higuaina oznacza, że rocznie jego amortyzacja wyniesie blisko 25 mln rocznie, czyli 6 na kwartał. Nawet nie licząc Pjanica oznacza to duży skok - nie wyobrażam sobie, byśmy mogli go zrównoważyć w przyszłych latach bez sprzedaży zawodników.

Zablokowany