Mercato (Lato 2016)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 17 lipca 2016, 20:03

Nie ma chyba nikogo na forum, kto bylby zadowolony z wydania az TAKICH pieniedzy. :smile: Jesli jednak go pozyskamy, zatrzymamy Pogbe itd., bedziemy kadrowo w top 4 Europy. Ostatnio nawet sam Allegri zaliczyl nas w wywiadzie do najlepszej czworki Europy i trudno sie z tym nie zgodzic - najlepsza obrona w Europie, jedna z najlepszych linii pomocy i para Dybala-Higuain z przodu. Przyznacie, ze wyglada bajecznie. Marotta niechetnie wydaje duze kwoty, a tu mielibysmy do czynienia z 3 najdrozszym transferem w historii pilki. Ja im ufam - jesli podejmiemy taki krok, to na pewno dobrze to przemyslelismy, przeprowadzilismy kalkulacje, analizowalismy inne opcje. Nie wierze, ze uparlismy sie na Higuaina "i juz", nie sondujac innych, ktorzy podobali nam sie w przeszlosci. Byc moze Cavani ma obecnie status "nie na sprzedaz", Arsenal za nic nie zamierza oddac Sancheza itd. Podzielam opinie, ze chcemy topa na teraz, by zaatakowac LM, a tak musielibysmy sobe kogos wychowac, po czym klub za jakis czas opusci Pogba i tak w kolo.

Czytalem artykul o zblizajacym sie transferze na niemieckim Sport 1 i zapamietalem jeden komentarz. W dzisiejszych czasach byle kolek kosztuje 40 mln i w wiekszosci zawodnicy sa przeplacani. My zamierzamy zaplacic az tak wiele, bo postrzegamy Higuaina za ten wlasciwy ostatni element do naszej ukladanki, a dysponujemy juz swietna obrona i pomoca.

RICTOR

Juventino
Juventino
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 17 lipca 2016, 20:08

pumex pisze:Pewnie od tego się zaczęło: ;)

:bravo:

Ale przyznaj Pumi; gdyby na chwilę zapomnieć całkowicie o cenach i wydanych pieniądzach; Pjanic, Dani, Benatia, Higuain w jedno okienko, byłbyś zadowolony, nie? ;)

Edit: Pisał już ktoś o tym, że ta firma deweloperska czy jak to się tam nazywa (Proto Group Ltd), która informowała o piłkarzu z Ameryki Płd szukającym domu w Turynie teraz utrzymuje, że chodziło im właśnie o Pipitę?

Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy

Nieprzeczytany post 17 lipca 2016, 20:19

RICTOR pisze:

Ale przyznaj Pumi; gdyby na chwilę zapomnieć całkowicie o cenach i wydanych pieniądzach; Pjanic, Dani, Benatia, Higuain w jedno okienko, byłbyś zadowolony, nie? ;)
no jasne, że Pumi byłby zachwycony, mówiłby tak:
Bardzo dobrze, bardzo dobrze 3-

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 lipca 2016, 20:19

Sky podaje za pewnik, ze zaplacimy klauzule.

Od wczoraj krazy w necie zart - teraz brakuje nam jeszcze jedynie Hamiltona w charakterze kierowcy i Dr House'a w charakterze lekarza kadry. :prochno:

A nie chcieli wierzyc, jak pisalem o gwiezdzie z Ameryki Poludniowej z nieograniczonym budzetem, ktora szuka mieszkania w Turynie. :lol: :czytaj:

Crunny

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 21 razy

Nieprzeczytany post 17 lipca 2016, 20:26

Tak wyglądałby to za rok, gdybyśmy teraz sprawdzili jeszcze Higuaina i Matica oraz w przyszłe lato sprzedali Pogbę (w nadchodzącym sezonie Francuz zostałby z nami i grałby za Marchisio lub Matica):

Higuain [30] - Dybala [24]
A.Sandro [26] - Marchisio [31] - Pjanic [27] - Matic [29] - D.Alves [34]
Chiellini [33] - Bonucci [30] - Barzagli [36]
Buffon [39]

Za Barzagliego mielibyśmy już Benatię i Ruganiego. Buffon ma grać do 2018, więc żaden świetny bramkarz nie przyjdzie, żeby rok siedzieć na ławie. Zakładając, że nowi gracze (D.Alves, Matic, Higuain) wypalą, to w przyszłe lato nie potrzebowalibyśmy nikogo do pierwszego składu. Dopiero w 2018 roku będzie potrzeba kogoś za Buffona i D.Alvesa.

Mam jednak nadzieję, że faktycznie stać nas i na Higuaina, i na zatrzymanie Pogby, i jeszcze na Pjacę, Gabriela oraz Gabierla Jesusa :prochno:

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 lipca 2016, 20:28

RICTOR pisze:

Od bidy zaakceptowałbym taki stan rzeczy :D

Obrazek
Vincitore

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 lipca 2016, 20:30

CavAllano pisze:Sky podaje za pewnik, ze zaplacimy klauzule.

Od wczoraj krazy w necie zart - teraz brakuje nam jeszcze jedynie Hamiltona w charakterze kierowcy i Dr House'a w charakterze lekarza kadry. :prochno:

A nie chcieli wierzyc, jak pisalem o gwiezdzie z Ameryki Poludniowej z nieograniczonym budzetem, ktora szuka mieszkania w Turynie. :lol: :czytaj:
Pavan z TuttoJuve napisał o 20:00 w Esclusiva TJ, że za nic jej jednak nie zapłacimy. Swoją drogą na Sky nic nie widzę.

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 lipca 2016, 20:32

Transparent przy boisku treningowym Napoli - kibice nie maja watpliwosci. :prochno:
Klik

@Vincitore
Takie info pojawilo sie u nich 2 godziny temu.

AdiJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 10 razy
Otrzymał podziękowanie: 26 razy

Nieprzeczytany post 17 lipca 2016, 20:34

Mnie tam kwota nie rusza aż tak bardzo jak fakt,że Higuain zwyczajnie nie sprawdza się w kluczowych momentach, finał MŚ zmarnowane 100% okazja, finał CA to samo, kluczowy mecz w zeszłym sezonie o 3 miejsce to zmarnowany karny. Delikatnie mnie to niepokoi, bo dajmy na to w finale LM będzie miał jedną 100% okazję i co wtedy? Znowu będzie pudło?

koki90

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 lipca 2016, 20:35

Nie wiem jak wy, ale ja od moich znajomych, kibiców innych drużyn, słyszę same słowa podziwu odnośnie naszego mercato. Reakcja kibiców takich klubów jak Real, Barca, czy Arsenal ("Dajcie nam jednego obrońcę, obojętnie którego :D") to dowód na to, jakie sygnały wysyłamy Europie.

Taki transfer Higuaina za 94 mln przy zatrzymaniu najlepszych graczy w składzie to jest coś, zwłaszcza że przecież to nie jest jedyne wzmocnienie w to okienko. Człowiek aż uwierzyć nie może, że niedawno żyłowaliśmy 30 mln na Cuadrado (jak grał w Fiorentinie).

Jeśli Argentyńczyk faktycznie do nas trafi, to jestem pewny, że tuż obok Pogby będziemy go kreować na jedną z najbardziej medialnych postaci naszego zespołu. Zresztą przy takich kwotach wiele nie trzeba robić, bo media już huczą i to nawet polskie. Zatem bierzemy lekcję nie tylko od Bayernu, ale też od Realu. Z tą jednak różnicą, że my nie bierzemy kredytów, tylko postaramy się sfinansować transfer sprzedażami i finansami, które mamy przeznaczone na to okienko.

Higuain to faktycznie może być najlepsza opcja "na teraz". Tak głodnego sukcesu napastnika i w tak wybornej formie to chyba nie ma na świecie.

Crunny

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 lipca 2016, 20:42

koki90 pisze:Nie wiem jak wy, ale ja od moich znajomych, kibiców innych drużyn, słyszę same słowa podziwu odnośnie naszego mercato. Reakcja kibiców takich klubów jak Real, Barca, czy Arsenal ("Dajcie nam jednego obrońcę, obojętnie którego :D") to dowód na to, jakie sygnały wysyłamy Europie.
De Ceglie.

RICTOR

Juventino
Juventino
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 17 lipca 2016, 20:43

Ponoć Gabigol powiedział w wywiadzie, że ten wczorajszy mecz mógł być jego ostatnim w barwach Santosu ponieważ trwają negocjacje z europejskim klubem. Piszę ponoć bo widziałem tylko wrzucony wycinek na VS, ale znaleźć go nie mogę.

Za to ESPN brazylijskie podało, że Sao Paolo po sfinalizowaniu transferu Ganso do Sevilli być może zgłosi się po Hernanesa.

Crunny

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 lipca 2016, 20:55

Oba newsy z wczoraj:

http://napoli24h.pl/news.php?readmore=3875
działacze SSC Napoli zaprzeczali, że taka oferta została kiedykolwiek złożona

http://napoli24h.pl/news.php?readmore=3876
Fabio Paratici: W każdym razie, Higuain jest daleko od nas. Słyszę plotki, że Napoli chciałoby więcej niż jednego z naszych graczy, ale mogę zagwarantować, że w tej chwili nie ma konkretnych ofert, a zatem nie ma żadnych negocjacji.

Zatem środowisko Napoli swoje, a Juve swoje?

Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy

Nieprzeczytany post 17 lipca 2016, 20:57

To nie do końca może się wykluczać, Paratici mówi, że słyszy ze chcą więcej niż jednego zawodnika, a my mogliśmy odpowiedzięc pogadamy o naszych zawodnikach jak wy pogadacie o waszych.

Jakby udalo się oddać Pereyrę, Zaze i kogoś jeszcze ( Lemina, Hernanes) do Neapolu, to wtedy tę cenę moglibyśmy znacznie obniżyć.

jpjp5

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 17 lipca 2016, 21:01

nie wiem jak sie skonczy sytuacja z Higuainem, ale mysle ze te 94 mln to spora przesada. Nikt teraz nie placi takich pieniedzy za wiekowego gracza. Nawet bayern nie zapłacił za gracza wiecej niz 50 mln, ciezko jest znalezc bardzo dobrego grajka na szpice, ale wydaje mi sie ze nic na siłe. Chyba ze finanse sa na tyle dobre ze mozemy sobie pozwolic na taki zakup. Szkoda tylko ze raczej te zainwestowane pieniadze sie nie zwroca. Mam nadzieje ze w przyszlym sezonie nie bedziemy biedowac podczas mercato.
A jesli chodzi o klasowego napastnika to mysle ze dobry by był Harry Kane, tylko ze w lidze wloskiej rzadko sprawdzaja sie anglicy

Zablokowany